Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-01@01:24:57 GMT

آقایان این علائم سرطان را نادیده نگیرند

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۸۸۲۶۶

صراط:

مردان برخلاف زنان ممکن است توجه کمتری به نشانه‌ها و علائم بیماری داشته و برای بررسی شرایط سلامت خود دیرتر به پزشک مراجعه کنند یا حتی علائم موجود را نادیده بگیرند.

این در شرایطی است که رسیدگی زودهنگام به برخی بیماری ها، از جمله سرطان می‌تواند به معنای نجات زندگی فرد باشد. در صورت تشخیص زودهنگام سرطان، روند درمان می‌تواند کمتر تهاجمی بوده، و در نتیجه آن بیمار با عوارض جانبی کمتری مواجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ده سرطان مرگبار شایع بین مردان شامل موارد زیر می‌شوند:

- سرطان ریه

- سرطان پروستات

- سرطان کولورکتال

- سرطان پانکراس

- سرطان کبد و مجاری صفراوی

- سرطان خون (لوسمی)

- سرطان مری

- سرطان مثانه

- لنفوم غیر هوچکین

- سرطان کلیه

در ادامه با ۱۰ نشانه سرطان که مردان هرگز نباید نادیده بگیرند، بیشتر آشنا می‌شویم.

سرفه مزمن

سرطان ریه یکی از دلایل اصلی مرگ ناشی از سرطان در مردان است. سرفه مزمن، سرفه‌ای که از بین نمی‌رود، شایع‌ترین نشانه سرطان ریه در مردان است. در صورت سابقه سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض رادون یا کار در مشاغلی که فرد با مواد شیمیایی صنعتی، آزبست یا سوخت دیزل تماس دارد، احتمال این که سرفه مزمن با سرطان ریه مرتبط باشد، بیشتر می‌شود. البته، سرطان ریه می‌تواند در افراد غیر سیگاری و آن‌هایی که دارای هیچ عامل خطر آشکاری نیستند نیز رخ دهد.

از دیگر علائم سرطان ریه می‌توان به تنگی نفس (می تواند خفیف باشد یا تنها در زمان فعالیت شکل بگیرد)، خس خس سینه، گرفتگی صدا، یا سرفه خونی اشاره کرد. اگر با سرفه مزمن مواجه هستید، حتی اگر هیچ علائم دیگری به غیر از آن وجود ندارد، برای بررسی شرایط به پزشک مراجعه کنید.

درد یا دشواری در دفع ادرار

سرطان پروستات یکی دیگر از سرطان‌های شایع بین مردان و از دلایل اصلی مرگ آن‌ها در جهان محسوب می‌شود. درد یا دشواری در دفع ادرار اغلب نشانه‌ای از ابتلا به این سرطان است. این می‌تواند شامل جریان ضعیف ادرار یا نیاز مکرر به دفع ادرار هنگام شب باشد.

با پزشک خود درباره غربالگری و تشخیص سرطان پروستات صحبت کنید و وی را از هر نوع نشانه و علائمی که موجب نگرانی شما شده است، آگاه سازید.

لگن درد

درد در ناحیه لگن می‌تواند نشانه‌ای از موارد مختلف، از جمله سرطان بیضه، سرطان پروستات یا سرطان روده بزرگ باشد. درد ممکن است به واسطه خود تومور بوده یا به واسطه درگیر شدن غدد لنفاوی در لگن شکل بگیرد. هر نوع دردی که بیش از چند روز ادامه می‌یابد، یا دردی که از بین نمی‌رود، باید توجه فرد را به خود جلب کرده و برای بررسی شرایط به پزشک مراجعه کند.

ناراحتی مداوم معده یا تغییرات در شرایط اجابت مزاج

سرطان روده بزرگ سومین دلیل مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان است و در شرایطی که انجام غربالگری از طریق کلونوسکوپی برای همه در ۵۰ سالگی توصیه شده است، مردان ممکن است در سنین پایین‌تر به این بیماری مبتلا شده یا ممکن است غربالگری را انجام ندهند.

اگر با مدفوع خون آلود، یبوست، اسهال، گاز، مدفوع نازک یا یک تغییر کلی در عادات اجابت مزاج خود مواجه هستید، برای بررسی شرایط به پزشک مراجعه کنید. هر فردی دارای عادات اجابت مزاج مختلف است و آنچه اهمیت دارد تغییری است که برای شخص شما رخ داده است.

ناراحتی مداوم معده یا درد در این اندام ممکن است با سرطان کبد و مجاری صفراوی مرتبط باشد. سرطان پانکراس اغلب با یک درد عمیق در شکم آغاز می‌شود و ممکن است درد شکل گرفته و از بین برود. در مورد سرطان کبد، افراد ممکن است به یرقان مبتلا شوند که به تغییر رنگ پوست و سفیدی چشم‌ها به زرد گفته می‌شود و همچنین با خارش شدید همراه است.

خون در ادرار یا توده‌های بیضه

سرطان مثانه یکی از دلایل شایع مرگ ناشی از سرطان در مردان است و یکی از نخستین علائم آن وجود خون در ادرار است. دلایل دیگری برای ادرار خون آلود یا حتی صورتی رنگ وجود دارند، اما تمام موارد باید بررسی شوند. سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی از شایع‌ترین دلایل ابتلا به سرطان مثانه هستند، اما همانند دیگر انواع سرطان، افراد بسیاری بدون این که دارای عامل خطر آشکار باشند به این بیماری مبتلا می‌شوند.

خون در ادرار ممکن است نشانه‌ای از سرطان کلیه نیز باشد.

یک توده در بیضه می‌تواند نشانه‌ای از سرطان بیضه باشد. مردان باید هر ماه کیسه بیضه و بیضه‌های خود را معاینه کنند که به نام خودآزمایی بیضه شناخته می‌شود.
کاهش وزن ناخواسته

کاهش وزن ناخواسته یک نشانه نگران کننده نه تنها برای سرطان، بلکه برای دیگر شرایط پزشکی نیز است. در مورد سرطان، کاهش وزن ناخواسته می‌تواند به واسطه سرطان‌های مرتبط با خون، مانند لوسمی یا لنفوم غیر هوچکین رخ داده یا ممکن است در مراحل پیشرفته تومور‌های جامد نیز شکل بگیرد.

کاهش وزن ناخواسته به کاهش ۵ درصد از وزن بدن طی یک بازه زمانی ۶ تا ۱۲ ماهه گفته می‌شود. در صورت مواجه با این شرایط باید برای بررسی دلیل آن به پزشک مراجعه کنید.

خستگی

خستگی یکی از شایع‌ترین علائم سرطان است. این نشانه اغلب به واسطه سرطان‌های مرتبط با خون، مانند لوسمی شکل می‌گیرد و غالبا در مورد تومور‌های جامد نیز دیده می‌شود.

خستگی ناشی از سرطان با خستگی معمولی یا احساس خستگی پس از یک روز کاری طولانی متفاوت است. خستگی ناشی از سرطان معمولا به واسطه استراحت و خواب خوب شبانه یا حتی نوشیدن قهوه و چای بهبود نمی‌یابد.

اگر نسبت به گذشته با احساس خستگی بیشتری مواجه هستید یا احساس خستگی شما را از انجام فعالیت‌های عادی روزانه باز می‌دارد، برای بررسی شرایط خود به پزشک مراجعه کنید.

تغییرات در پستان

سرطان پستان در مردان به اندازه سرطان پستان در زنان شایع نیست، اما احتمال وقوع آن وجود دارد. تقریبا از هر ۱۰۰ مورد سرطان پستان، یکی از آن‌ها مرد است. مردانی که به سرطان پستان مبتلا می‌شوند، احتمال بیشتری دارد دارای سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری بوده یا دارای یک جهش ژنی BRCA باشند.

از علائم سرطان پستان در مردان می‌توان به شکل گیری یک توده، ترشح از نوک پستان، حفره حفره شدن پوست (ظاهری شبیه به پوست پرتقال)، یا راش‌های پوستی قرمز و پوسته پوسته اشاره کرد. همچنین، مردان ممکن است متوجه تورم در زیربغل خود به واسطه درگیر شدن غدد لنفاوی شوند.

زخم، ضایعه یا توده در آلت تناسلی

یک زخم یا ضایعه در آلت تناسلی مردان ممکن است نشانه‌ای از سرطان آلت تناسلی باشد. این سرطان اغلب به واسطه ویروس پاپیلومای انسانی شکل می‌گیرد. در صورت مشاهده هر گونه ناهنجاری در بخش‌های مردانه برای بررسی شرایط به پزشک مراجعه کنید.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: علائم سرطان تشخیص سرطان صراط پزشک مراجعه کنید کاهش وزن ناخواسته سرطان پروستات ناشی از سرطان علائم سرطان سرطان پستان نشانه ای سرطان ریه سرفه مزمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۸۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟

 به گزارش تابناک، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی ها به ام اس مبتلا شد.

آنها امیدوارند این آنتی بادی ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام‌ اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام‌ اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی های اتوآنتی بادی - آنتی بادی هایی که می توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام‌ اس می تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • ۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید