Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه بیماری کرونا در آذربایجان شرقی در حال مدیریت است، گفت: سیر بیماری به آرامی در حال پیش رفتن است.

محمد حسین صومی، ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه اولین موارد بیماری هفتم اسفند ماه در استان ما گزارش شد، اظهار کرد: به دنبال توصیه‌ها از هفتم الی هفدهم فروردین ماه شاهد منفی شدن شیوع بیماری و کنترل شدن آن در استان بودیم که بعد از آن به هر دلیلی بیماری مجددا شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با بیان اینکه بیماری در استان با شیب کندی روبه افزایش است، گفت: با ادامه این روند و سیر آرام بیماری، امیدواریم در دو سه روز آینده این سیر، نزولی شده و بیماری کاملا کنترل شود.

وی افزود: با وجود پیش بینی‌هایمان در استان به پیک نرسیدیم، اما نگران موج دوم هستیم. ۲۵ درصد احتمال می‌دهیم که به دلیل دیده شدن اثر حذف محدودیت‌ها، به پیک برسیم و هم‌چنین پیش بینی می‌کنیم تا دو هفته آینده به طرف شیب نزولی حرکت کنیم.

به گزارش ایسنا، صومی در ادامه با اشاره به اینکه بیشترین میزان فوتی‌ها در استان بین ۶۰ تا ۸۰ ساله هستند، بیان کرد: فوتی‌ها بر اثر بروز بیماری التهابی شدیدی که به دنبال عفونت ویروسی در بدن اتفاق می‌افتد، جانشان را از دست می‌دهند، اما شدتی را که در افراد ۵۰ ساله می‌بینیم در افراد ۷۰ سال به بالایی که بیماری زمینه‌ای ندارند، نمی‌بینیم که در مورد سرطان هم این گونه است.

وی اظهار کرد: میانگین سن فوتی‌ها در استان ۶۹ و میانگین سن مبتلایان، ۵۶ سال است و تنها چهار مورد مرگ بین ۱۰ الی ۲۰ سال داشتیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، خاطرنشان کرد: تعدادی از افراد بدون هیچ گونه بیماری زمینه‌ای چنان درگیر شده بودند که سیستم ایمنی با قدرت وارد عمل شده و ارگان‌ها را از کار انداخته بود.

وی با اشاره به آمارهای ارائه شده در خصوص مرگ و میر ناشی از کووید۱۹، بیان کرد: تعداد بستری‌ها و ترخیص شدگان در این ماه برابر بود که این علامت خوبی است.

وی، خاطرنشان کرد: در بین بستری‌های اسفند ماه، سه درصد مرگ و در بین بستری‌های فروردین ماه هشت درصد مرگ گزارش شده است که قضاوت‌های کلی در مورد میزان مرگ و میر این بیماری باید پس از بررسی روند سیر شیوع بیماری و بعد از ریشه کن شدن آن انجام شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به موجود بودن داروهای مورد تایید وزارت بهداشت برای درمان کرونا در استان گفت‌: داروهایی که ۳۰ الی ۶۰ درصد اثرگذار هستند در استان موجود بوده و پلاسما درمانی نیز بعد از ابلاغ کشوری آغاز می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تمامی کیت‌های وارد شده به کشور پس از آزمایش و کنترل در تهران بر اساس اعلام نیاز استان‌ها توزیع می‌شود، گفت: هم اکنون نزدیک به ۱۲ هزار کیت تشخیصی کرونا در آزمایشگاه‌های استان موجود است.

وی از آمادگی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان برای مقابله با کرونا خبر داد و اظهار کرد: با وجود کنترل بیماری، ۱۰۰ تخت آی سی یو در بیمارستان امام رضا تجهیز شده است و در صورت پنج برابر شدن مراجعات نیز می‌توانیم مدیریت کنیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه با اشاره به عدم استقبال مردم از نقاهتگاه‌ها برای تکمیل درمان بیماران کرونایی، گفت: به دلیل عدم استقبال، تصمیم به تجهیز مهمانسراها برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا در دوران نقاهت گرفتیم، اما مردم از این کار نیز استقبال نکردند.

وی در واکنش به اینکه کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در روزهای اول آمادگی مقابله با کرونا را نداشتند، بیان کرد: از همان اواخر بهمن ماه که کرونا در کشورمان و جهان مطرح شد، جلسات لازم در این خصوص برگزار و آموزش‌ها داده شدند.

صومی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه به عنوان یک متخصص‌گوارش، ارتباطی بین روزه‌ داری و کرونا نمی‌بینم، افزود: فتواها در این خصوص مشخص بوده و حتی خوردن آب گرم برای مرطوب نگه داشتن محیط گلو نیز در حد تئوری است و افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، قطعا نباید روزه بگیرند و افراد بالای ۶۵ سال نیز باید احتیاط کنند.

 وی در ادامه اظهار کرد: هزینه تست کرونا ۶۰۰ هزار تومان بوده، اما طبق سیاست ابلاغی دولت افراد مثبت که استطاعت مالی ندارند، رایگان درمان می‌شوند.

وی از فعالیت چهار آزمایشگاه تشخیص کرونا در تبریز و یک آزمایشگاه در مراغه خبر داد و گفت: بیمارستان‌های اسد آبادی، سینا و امام خمینی(ره) در تبریز وظیفه معاینه و اخذ نمونه از افراد مشکوک به کرونا را برعهده دارند.

صومی، تاکید کرد: کرونا نشان داد که کدام پرستاران، پزشکان و کدام بیمارستان‌های دولتی و خصوصی همراه ما هستند، از تمامی رزیدنت‌ها، پرستاران، پزشکان و کسانی که در این خصوص زحمت می‌کشند قدردانی می‌کنم و همه این‌ها برای ما مشخص است.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای مبارزه با کرونا، اظهار کرد: به همت کارشناسان بهداشتی و بسیجیان ۹۳ درصد جمعیت استان غربالگری شده‌اند که بیشترین مشارکت از تبریز بود.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت استان در حال تغییر بوده و در حال حاضر شهرستان‌های اهر و میانه با بیشترین تعداد مبتلایان در صدر قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از آغاز مرحله دوم غربالگری خبر داد و افزود: در این مرحله با افراد بالای ۱۵ سال و به خصوص افرادی با بیماری‌های زمینه‌ای تماس گرفته می‌شود.

وی، افزود: به منظور شناسایی و تشخیص زود هنگام مبتلایان به کرونا ۲۴ مرکز ۲۴ ساعته و ۴۰ مرکز ۱۶ ساعته در استان ایجاد شده است، افراد می‌توانند در صورت داشتن علایم و یا مشکوک بودن به مراکز سلامت محل زندگی‌شان مراجعه کنند و پس از تشخیص پزشک به مرکز درمانی ارجاع داده شوند.

وی با اشاره به بستری بودن ۷۰۰ نفر در بیمارستان های استان در ۱۵ روز گذشته، گفت: الان نزدیک به ۸۰ نفر زیر تهویه مکانیکی، هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از فعالیت ۶۰۰ نفر پزشک عمومی، ۱۱۳۰ مراقب سلامت، ۱۷۴۱ نفر بهورز و نزدیک به ۳۰۰ کارشناس بهداشت محیط در خط مبارزه با کرونا در استان خبر داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز کروناویروس ویروس کرونای جدید کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه با اشاره بیمارستان ها زمینه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۶۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۸ درصد ترانزیت جاده ای کشور در سال گذشته

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که سال قبل ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد رشد داشت، گفت: نزدیک ۱۵ میلیون تن بار در شبکه ترانزینی در این مدت جا به جا شد.

به گزارش مشرق، مهرداد بذرپاش روز جمعه در جلسه راهبری کاهش تصادفات رانندگی آذربایجان شرقی، با اشاره به بازدیدهای خود از محورهای ارتباطی استان، اظهار کرد: باید هرچه سریعتر برای تکمیل این منابع عظیمی که در پروژه‌ها انبار شده و روز به روز قیمت تمام شده آن بالا می‌رود، اقدام کنیم.

وی در پاسخ به خواسته امام جمعه تبریز و استاندار آذربایجان شرقی قول داد رام‌های جدیدی به شبکه ریلی استان اضافه شود.

وی با اشاره به پروژه‌های جاده‌ای ایران با کشورهای همسایه در قالب پروژه ایران راه، ادامه داد: باید تمام تلاش خود را برای کاهش نقاط حادثه خیز و سوانح رانندگی بکار گیریم.

بذرپاش با بیان اینکه برای رفع مشکلات آزادراه تبریز- زنجان دستور لازم داده شده است، گفت: شریک کار این آزادراه، یکی از بانک‌های کشور است که به خاطر دلایلی، اهتمام روکش و بهسازی آن را نداشته و ما نیز بر اساس قانون، اختیار ورود و رفع نواقص این مسیر را داریم.

وزیر راه و شهرسازی بر لزوم حضور مدیران بر سر پروژه‌ها تاکید کرد و افزود: حضور بر سر پروژه‌ها، بازدارنده است.

حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی وضعیت خوبی ندارد

استاندار آذربایجان شرقی هم با بیان این‌که در استان مشکل تامین اتوبوس و حمل و نقل عمومی وجود دارد، افزود: قبلا در استان یکهزار و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس برون شهری داشتیم اما در سه سال گذشته این تعداد به ۴۰۰ دستگاه کاهش یافته است و حمل و نقل جاده ای ما وضعیت خوبی ندارد.

مالک رحمتی اظهار کرد: در شان استان نیست که میزان تلفات درون و برون شهری سالانه هزار نفر باشد ولی این واقعیت تلخی است که اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه با افت رام قطارهای استان نیز رو به و هستیم و باید در کنار ایمنی راه‌ها به آن توجه شود، از وزیر راه و شهرسازی خواست تا نسبت به حمل و نقل عمومی و ریلی در تخصیص اتوبوس و رام قطار دستور لازم را صادر کند.

رحمتی با درخواست حداقل ۲ رام قطار برای استان، گفت: امروز سه دستور جهادی از وزیر داشتیم. برای قطعه شش آزادراه تبریز-ارومیه تزریق نقدینگی و اختصاص قیر داشتند و یکی از آرزوهای دیرینه مردم، کمربندی ایلخچی نیز مورد بازدید قرار گرفت و دستورات لازم صادر شد و مقرر شد تا یک باند آن تا تیرماه نکمیل شود.

تمام نقاط حادثه خیز برطرف می شود

رئیس سازمان راهداری کشور نیز با اشاره به اعتبار نزدیک به ۱۱ هزار میلیارد ریالی راهداری استان در سال گذشته، گفت: تا پایان سال جاری تلاش می‌شود تا تمامی نقاط حادثه خیز استان را برطرف کنیم.

داریوش امانی با اشاره به اهمیت جایگاه استان آذربایجان شرقی از جهت قرارگیری در کریدور شمال به جنوب و پایانه‌های مرزی بر لزوم توجه به وضعیت جاده منتهی به پایانه کلاله تاکید کرد.

سال گذشته ۹۷ نفر در اثر تصادفات آزاد راه تبریز - زنجان جان باختند

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی در خصوص آزادراه زنجان-تبریز که ۱۹۲.۵ کیلومتر آن در این استان ما و ۸۵ کیلومتر در استان زنجان است، افزود: ۹۷ نفر در سال ۱۴۰۲ در این آزادراه فوت شده‌اند .

اروجعلی علیزاده با اعلام اینکه هیج عملیات بهسازی به جز راهداری جاری در این آزادراه انجام نشده است، گفت: این آزادراه به یک نارضایتی تبدیل شده و کل عملکرد استان را به صفر ضرب کرده است.

علبزاده گفت: در ۱۲ ماهه سال گذشته ۷۲۴ نفر در تصادفات استان فوت شده‌اند که افزایش ۱۰۷ نفری را نسبت به سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه مسافت کل راه‌های استان ۱۳ هزار و ۲۹ کیلومتر شامل ۴.۵ درصد از راه‌های کشور است، افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۸۶ میلیون تردد در محورهای استان ثبت شده که سه درصد افزایش را نسبت به سال ۱۴۰۱ نشان می دهد.

وی با بیان اینکه از کل ترددهای جاده ای استان در سال گذشته ۱۳ درصد مربوط به حمل و نقل سنگین و ۸۷ درصد وسایل نقلیه سبک است، گفت: ۷۲ درصد ترددها نیز با پلاک‌های بومی و ۱۱ درصد پلاک آذربایجان غربی ثبت شده است.

علیزاده با اشاره به اینکه سرعت متوسط تردد خودرو در راه‌های آذربایجان شرقی ۸۵ کیلومتر بر ساعت است، گفت: این رقم برای کشور ۷۹ کیلومتر بر ساعت است.

وی اعلام کرد: استان آذربایجان شرقی دارای ۱۰۳ سامانه ثبت تخلف در محورهای ارتباطی است و ۵۰ دستگاه افزوده می‌شود.

نبود قرارگاه پلیس راه در آذربایجان شرقی

رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی از نبود قرارگاه پلیس راه در استان خبر داد و افزود: ۴۵ درصد از تصادفات فوتی استان در ۹ محور سرچم-اردبیل، مراغه-هشترود، اهر- تبریز، شبستر-تسوج، تبریز-صوفیان، مرند-خوی، فرعی یکانات، جلفا-مرند، قطعه دوم محور جزیره و آزادراه پیامبر اعظم(ص) اتفاق افتاده است.

سرهنگ حبیب آبراهه، با بیان این‌که نخستین دلیل تصادفات استان عدم توجه به جلو است، گفت: در این خصوص اعمال قانون برای استفاده از موبایل ۵۵ درصد افزایش یافته است.

زمان رسیدن به بالین مصدوم در جاده‌های استان ۱۳ دقیقه است

رئیس اورژانس آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: زمان رسیدن به بالین مصدوم در جاده‌های استان ۱۳ دقیقه و در کشور ۱۴ دقیقه است. این زمان در سطح کلانشهر تبریز به دلیل کمبود پایگاه‌ها، ۱.۵ دقیقه بیشتر است.

اصغر جعفری روحی، افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۷۹ مصدوم با ترومای شدید در استان داشتیم که نشان می‌دهد شدت مصدومیت در تصادفات استان ما بسیار بالا است به طوری که ۳۷۸ مورد از این مصدومان فوت شده‌اند.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی صبح امروز در راستای یک سفر کاری با استقبال استاندار آذربایجان شرقی و مدیران کل دستگاه‌های مرتبط وارد تبریز شد.

وی ابتدا از قطعه ششم آزادراه تبریز ارومیه بازدید و سپس در مراسم افتتاح طرح نهضت ملی مسکن در شهر جدید سهند شرکت کرد.

دیگر خبرها

  • سال گذشته ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد افزایش یافت
  • نخستین دلیل تصادفات آذربایجان شرقی عدم توجه به جلو است
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای در کشور
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای کشور
  • افزایش ۵۸ درصد ترانزیت جاده ای کشور در سال گذشته
  • وزیر راه از قطعه ششم آزادراه تبریز- ارومیه بازدید کرد
  • سفر وزیر راه و شهرسازی به تبریز
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی طرحی مهم و موثر است
  • تداوم اجرای طرح غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی