Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@22:05:55 GMT

کرونا و مهاجرین کاری؛ بحران اقتصادی نخستین پس‌لرزه

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۱۳۱۴۷

کرونا و مهاجرین کاری؛ بحران اقتصادی نخستین پس‌لرزه

تحلیلگران هشدار می­‌دهند رکود احتمالی روسیه به واسطه بحران ویروس کرونا می‌­تواند مشکلات جدی برای کشورهای آسیای مرکزی که به حواله پول و پرداختی‌­های کارگران مهاجر به عنوان بخش مهمی از اقتصاد خود متکی هستند، به وجود آورد.

به گزارش خبرنگار دفاتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، مشکلات اقتصادی روسیه می‌تواند تأثیرات خاصی بر منطقه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحلیلگران هشدار می­‌دهند رکود احتمالی روسیه به واسطه بحران ویروس کرونا می‌­تواند مشکلات جدی برای کشورهای آسیای مرکزی که به حواله پول و پرداختی‌­های کارگران مهاجر به عنوان بخش مهمی از اقتصاد خود متکی هستند، به وجود آورد.

«پیش­‌بینی­‌های اقتصادی بلومبرگ» احتمال 50 درصدی رکود روسیه در نتیجه این پاندمیک را نشان می‌دهد. طبق گزارش «خدمات آمار ایالتی فدرال»، در سال 2019 بیش از 5/4 میلیون مهاجر جهت کار، تحصیل یا اقامت دائم به روسیه وارد شده‌اند. حدود 4/3 میلیون نفر از این مهاجران از منطقه آسیای مرکزی هستند.

"دنیس برداکوف"، مدیر تحقیقات برون مرزی شبکه اوراسیای مرکزی می‌گوید: قرنطینه اعلام شده در شهرهای بزرگ روسیه اثرات مخربی به ویژه برای تاجیکستان و قرقیزستان درپی خواهد داشت.

علاوه بر محدودیت در عبور و مرور، کسب و کارها از جمله رستوران­ها نیز برای دو ماه آینده تعطیل خواهد شد، که احتمالا تمدید هم می‌­شود.

وی گفت: "توجه به جمعیت کارگران مهاجر مهم است، اگر جمعیت قرقیزستان 5/6 میلیون نفر، ازبکستان  33 میلیون نفر و تاجیکستان 5 /9 میلیون نفر باشد، تأثیر حواله­‌های مالی بر اقتصاد این کشورها متفاوت است. درمورد تاجیکستان و قرقیزستان، حواله­‌های ارسالی از مهاجرین، در واقع پشتیبانی مالی اصلی حیات اقتصادی-اجتماعی و حتی سیاسی آن­ها محسوب می‌­شود".

«برداکوف» همچنین گفت: درحالی که ممکن است مهاجران برای حمایت از خود برای مدتی کوتاه پول داشته باشند، اما ارسال پول به بستگان آن­ها معلق می‌­شود. این امر تأثیرات متوالی شدیدی بر اقتصاد زادگاهشان خواهد داشت.

وی افزود: "بسیاری از کارگران مهاجر با 5، 6 یا حتی 20 نفر در یک آپارتمان در مسکو زندگی می‌­کنند. اگر در بخش پذیرایی در حال کار بودند، هزینه کمتری برای غذا صرف می‌­کردند. در حال حاضر آن­ها می­‌توانند به مدت دو تا سه ماه در شرایط سخت اقتصادی زندگی کنند و اکثر آن­ها پولی برای رفتن به خانه ندارند".

برخی از مهاجرین همچنان به کار خود ادامه می‌­دهند اما درآمد آن­ها به طرز چشمگیری کاهش یافته است.

حواله‌­های مهاجرین تأثیر غیرمستقیم اما قابل توجهی بر درآمد داخلی دارد زیرا بیشتر آن­ها برای خرید آپارتمان­ و خودروی جدید و کالاهای اساسی مثل غذا اختصاص می‌­یافت. 

کارآفرینان و کارگران خارج از روسیه نیز در مقایسه با شهروندان روسی در وضع نامساعدی هستند.

شهروندان قرقیزستانی به دلیل عضویت این کشور در EAEU، برجسته‌­ترین نیروی کار مهاجر در روسیه هستند. آن­ها حقوق بیشتر و شرایط کار ساده‌­تری دارند و درصورت عقد قراردادهای طولانی مدت، مجبور نیستند کشور را پس از 90 روز ترک کنند.

همچنین به طور کلی شناخت و دانش خوبی از زبان روسی دارند و می‌توانند مشاغل با درآمد بالاتری را به دست آورند. این امر همچنین بدان معنی است که کارگران غیرقانونی کمتری از قرقیزستان در روسیه ساکن هستند.

در هر صورت بازگشت به وطن چندان ساده نیست. در 20 مارس، روسیه پروازهای معمول خود را به قرقیزستان و تاجیکستان متوقف ساخت. مهاجرینی که تمام پس‌­انداز خود را برای بلیط هواپیما خرج کرده بودند، مجبور شدند تا زمانی که این مسأله توسط دولت­های مربوطه حل شود، در ترمینال چادر بزنند و بمانند.

برای قرقیزستان، تاجیکستان یا ازبکستان برگرداندن هزاران شهروند خود به کشور غیرممکن است.

«برداکوف» اذعان داشت مسأله دیگر این است که آیا این افراد پذیرش می‌­شوند یا خیر. اگر در بین مهاجرین افرادی بیمار باشند، انتقال آن­ها گسترش ویروس را تشدید می‌سازد. آن­ها همزمان و به یکباره پذیرفته نمی‌­شوند.

این مسأله بار فزاینده­‌ای را بر تجهیزات پزشکی وارد می­‌کند. قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان پولی برای پرداخت هزینه­‌های حمل و نقل شهروندان خود ندارند زیرا با کسری بودجه مواجه هستند.

وی افزود: کارگران مهاجر حداقل اگر قادر به بازگشت باشند، مجبور هستند برای گذراندن یک تابستان همراه با گرسنگی آماده شوند.

«برداکوف» در پایان یادآور شد: این کارگران در وطن خود شغلی ندارند. اگر زودتر به کشور بازمی‌گشتند، می­‌توانستند کاری انجام بدهند و پولی پس‌­انداز کنند.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: آسیای مرکزی کارگران روسیه بحران کارگران مهاجر میلیون نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۳۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری گفت: با توجه به جنگ تمام عیار اقتصادی استکبار جهانی با فشار و تحریم اقتصادی، کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت الاسلام جواد جعفری شامگاه _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش روز کارگر، اظهار کرد: برخلاف نگاه لیبرالیسم غرب که نگاه ابزاری به کارگران دارد، دین اسلام نگاه والایی به کارگران دارد که مصداق آن احادیث نقل شده از پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت (ع) است که فرموده‌اند کار در جامعه اسلامی یک افتخار و منشأ عزت است.

وی با اشاره به سخنان گهربار رهبری که اگر حال کارگران جامعه خوب باشد حال جامعه هم خوب خواهد شد، افزود: کارگران قشر زحمتکشی هستند که به چرخه اقتصاد کشور کمک می‌کند.

حجت الاسلام جعفری خطاب به مسئولان خواستار رسیدگی به امورات کارگران شد و گفت: کارگران با جهاد اقتصادی خود ایران را در اوج اقتدار نگه داشته است.

منتخب مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: کارگران جامعه و خانواده‌های آنان برای کشور عزیز هستند و برخلاف نگاه لیبرالیسم غرب که نگاه ابزاری به کارگران دارد در دین اسلام نگاه والایی به کارگران وجود دارد که مصداق آن احادیث نقل شده از پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت (ع) است که فرموده‌اند کار در جامعه اسلامی یک افتخار و منشأ عزت است از این‌رو در فرهنگ اسلامی کارگر یک جایگاه خاص دارد.

حجت الاسلام و المسلمین جعفری ادامه داد: امید می‌رود این برنامه‌ها بهانه‌ای برای تقدیر از جامعه کارگری، طرح مشکلات این قشر و فتح بابی برای حل این مشکلات باشد و کارگران نیز با مجاهدت در عرصه اقتصادی روز به روز به قدرت اقتصادی کشور اضافه کنند.

صدای کارگران در مجلس خواهم بود

نبی اله محمدی کاندیدای مرحله دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه مجلس خانه تمامی اقشار جامعه من جمله کارگران است و نماینده‌ای از جنس مردم می‌خواهد نه اینکه به احزاب تمامیت خواه و انحصارطلب یا گرایش به دولتی‌ها داشته باشد.

کاندیدای مرحله دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه زنجان و طارم با بیان این مطلب در همایش بزرگ جامعه کارگری، اظهار کرد: امروز امنیت شغلی کارگران اغلب زیر سوال است که اگر از سوی مردم به مجلس راه یابم، قطعاً وظیفه دارم حقوق کارگران را پیگیری نمایم.

کد خبر 750252

دیگر خبرها

  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • استقرار نخستین موتور هواپیما در دانشگاه حکیم سبزواری
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد
  • گردش دوباره چرخ کارخانه ذوب آهن اسدآباد درخواست کارگران شد
  • کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند