Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر روابط بین الملل مطرح کرد: چرا تحریم ها نمی توانند بر نقش کلیدی ایران در منطقه تاثیر بگذارند؟

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا،  شیرین هانتر پژوهشگر معروف روابط بین‌الملل در" میدل ایست آی" نوشت: یکی از اهداف اعلام شده تحریم های ایالات متحده علیه ایران،پایان دادن به نقش و نفوذ منطقه ای این کشور در خاورمیانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واشنگتن امیدوار است با تحریم مالی و بانکی و قطع جریان سرمایه ای، ایران را وادار به کاهش کمک ها به متحدان منطقه ای خود کند. 

به اعتقاد ایالات متحده این موضوع در نهایت متحدان ایران را وادار می کند از این کشور رویگردان شوند که به تبع تاثیر منطقه ای ایران را نیز از بین می برد.

 امریکا برای رسیدن به این منظور به قدرت مالی متحدان عرب خود در خلیج فارس متکی است که همسویی زیادی با سیاست های ایلات متحده در خصوص ایران نشان داده اند. 

عربستان سعودی با استفاده از کمک مالی به عراق تلاش کرده شاکله روابط ایران-عراق را تضعیف کند. گزارش ها حاکی از آن است که امارات متحده عربی نیز سعی دارد با ارائه کمک های مالی به بشار اسد، سوریه را از ایران دور کند. 

اما این استراتژی چقدر می تواند موثر و موفق باشد؟ برای قضاوت و تحلیل درست، باید ابتدا منابع تاثیرگذاری منطقه ای ایران بررسی گردد تا مشخص شود موضوعات مالی تا چه حد نقش آفرین هستند.

 بدیهی است که ابزار  مالی در همه جریانات منطقه ای نقش آفرین است. ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست اما در خصوص کمک های مالی ایران به متحدان منطقه ای هیچ آماری در دست نیست.منابع امریکایی همواره تمایل داشته اند در این خصوص اغراق کنند و حتی رقم آن را به ده ها میلیارد برسانند. 

معمای دیگر این است که چه میزان از این کمک ها نقدی بوده است؟ در واقع می توان گفت بخش بسیار عمده کمک های ایران به متحدان منطقه‌ای خود  در قالب کمک های لجستیکی بوده است.

 اما عوامل دیگر از جمله وابستگی های ایدئولوژیک و مذهبی، شرایط منطقه ای و اشتباهات دیگر بازیگران نیز  از عمده شرایط افزایش نفوذ منطقه ای ایران محسوب می شوند.

 در عراق پیوندهای مذهبی و قومی به تاثیرگذاری ایران در این کشور کمک کرده است. بسیاری از عراقی ها اصالت ایرانی دارند. تاریخ آزار و اذیت شیعیان در گذشته، کمک ایران به آنها در زمان حکومت صدام حسین، واکنش خصمانه کشورهای عربی سنی به ظهور دولت اکثریت شیعه پس از حمله آمریکا در سال 2003 و کمک ایران در نابودی داعش باعث تقویت نفوذ تهران در عراق شده است. 

در لبنان تاریخ تبعیض آمیز علیه  شیعان و قرن ها رابطه بین شیعیان ایران و لبنان در این نفوذ نقش داشته است.در سوریه  نیزسیاست اشتباه غرب و اصرار به رفتن اسد، راه را برای گسترش نفوذ ایران باز کرد. 

منابع پولی-مالی تنها می تواند نقش آفرینی یک کشور را به شکل موقت سامان دهد اما افزون بر این پیوندهای قومی، مذهبی، تاریخ مشترک و اشتباهات دیگر بازیگران نیز می تواند حتی موثرتر از عامل اول باشد در نتیجه تحریم های اقتصادی نمی توانند نقش یک کشور را به عنوان یک بازیگر مهم در خاورمیانه از بین ببرند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شیرین هانتر منطقه ای تحریم ها کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۶۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

بیشتر بخوانید: رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

کنعانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

وی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

کنعانی افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

وی ادامه داد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228562 برچسب‌ها تحریم ایران

دیگر خبرها

  • موافقت باشگاه‌های لیگ برتر انگلیس با سقف هزینه؛ منچسترسیتی و منچستریونایتد مخالف!
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!