Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی میرزایی مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی به خبرنگار مهر گفت: در کنار دغدغه‌ها و مشغله‌های دولت، بالاخره لحاظ‌کردن مصوبه تغییر اساسنامه صندوق گام بلندی بود که انجام شد و اساسنامه در کمیسیون اجتماعی دولت تصویب شد و به هیأت وزیران ارجاع شد. درباره ماهیت حقوقی صندوق و مرجع تصمیم‌سازی آن ابهاماتی وجود داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلایل برای معاونت حقوقی مطرح و قرار شد ماهیت صندوق تغیری نکند. این‌صندوق یک‌مؤسسه غیرانتفاعی وابسته به وزارت میراث فرهنگی است و مقرر شده در حوزه صنایع دستی و فرش نیز فعالیت کند.

وی افزود: این‌که بخواهیم برای یک‌وزارتخانه و برای یک‌موضوع فعالیت‌ها را برون‌سپاری کنیم و مؤسسات دیگر و وابسته ایجاد کنیم درست نیست. اکنون در دولت برای هر مأموریتی یک دستگاه‌های ایجاد کرده‌ایم اتفاقاً یکی از گام‌های بلندی که مجلس در اصلاح اساسنامه داشت این بود که با توجه به مأموریت برون‌سپاری فعالیت‌های اجرایی میراث به مجموعه‌های وابسته خود، ریال این‌مأموریت را به مأموریت‌های صندوق اضافه کرد. به‌جای این‌که سازمان و یا دستگاه دیگری تشکیل دهد تا این مأموریت را انجام دهد.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی در ادامه گفت: در قانون حمایت از هنرمندان و استادکاران بحث حمایت از تولید و توسعه و ترویج صنایع دستی را داریم. یک نگاه هست و آن هم این‌که برخی تصور می‌کنند وقتی دولت در حوزه صنایع دستی وارد شد، یعنی باید تولید و خرید صنایع دستی را انجام دهد درحالی‌که این درست نیست و خرید تضمینی یک‌سیاست شکست‌خورده است.

میرزایی گفت: ما قرار است تسهیل‌گر، آموزش‌دهنده و ترویج‌گر باشیم و اگر تولید کننده‌ای بلد نیست، بستر بازاریابی آن را برای او ایجاد و از ظرفیت استارت‌آپ‌ها نیز حمایت کنیم تا توسعه پیدا کنند. این‌وزارتخانه نمی‌تواند کار اجرایی کند. پس باید مؤسسات وابسته به آن این‌کارها را انجام دهند. در این‌مأموریت به‌جای اینکه دولت ساختار موازی ایجاد کند، به مأموریت‌های صندوق وظیفه‌ای را افزوده است.

میرزایی درباره این‌که آیا قرار است از محل درآمد اجاره بناهای تاریخی به بخش صنایع دستی و فرش نیز کمک کرد یا خیر گفت: مأموریت‌ها در حوزه بناهای تاریخی شفاف است. ما کد بودجه‌ای داریم که نوع مصرف آن هم مشخص است و کسی نمی‌تواند بگوید که بودجه آن در جای دیگری هزینه شده است. که اگر این‌اتفاق هم بیفتد تخلف محرز است. هیچ‌دستگاهی حق ندارد منابعی را از بخشی جابه‌جا و در جای دیگری هزینه کند مگر با نظر قانون‌گذار. این‌که تصور شود با اضافه شدن مأموریتی می‌توان منابع را به خواست خودمان جابه‌جا کنیم درست نیست.

کد خبر 4907986 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: صنایع دستی ویروس کرونا کتاب و کتابخوانی خبرگزاری مهر ادبیات جهان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رایزنی فرهنگی درگذشت چهره ها ادبیات سعدی میراث فرهنگی گردشگری موزه ترجمه بازار نشر بناهای تاریخی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۹۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است

ایسنا/آذربایجان غربی معاون امور مجلس و استانهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استانهای غربی است، گفت: سرعت قطار توسعه صنعت گردشگری آذربایجان‌غربی قابل تحسین است.

جواد واحدی، ۱۱ اردیبهشت در آیین کلنگ زنی یک هتل و تله کابین گفت: مشارکت این استان در ۳ حوزه ماموریتی  وزارت میراث فرهنگی،گردشری و صنایع دستی بسیار خوب و قابل تحسین است. 

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی دارای بناهای تاریخی ویژه و فاخری است، افزود: در حوزه مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی و چند مجموعه‌ای که امروز بازدید شد کارهای خوبی انجام شده است.اقدامات خوبی در پژوهش، مرمت و حفاظت از مسجد جامع ارومیه نسبت به سال قبل انجام و گامهای خوبی برداشته شده. این بنا قابلیت ثبت جهانی را دارد که باید مقدمات لازم آن در دستور کار قرار گیرد. 

وی با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی استان نیز اتفاقات خوبی رخ داده است و ساختمانی در اختیار این بخش برای استقرار نمایشگاه صنایع دستی و آموزش قرار گرفته است، اظهار کرد: باید برندسازی و تولید محصولات متنوع باهدف ایجاد اشتغال و صادرات مورد توجه قرار گیرد. 

وی با اشاره به وجود طبیعتی زیبا در استان نیز افزود:ضروری است با هدف جذب گردشگر داخلی و خارجی این طبیعت و ظرفیت منحصر به فرد آن شناسانده و معرفی شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • شورای راهبردی توسعه گردشگری در ساری شکل گرفت
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • بنا‌های تاریخی اردبیل برای احیا به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • جدول هزینه‌های متفرقه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر