Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-08@03:27:48 GMT

ویژگی های خاص سیر و پیاز که تا به حال نشنیده اید

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۳۰۷۷

ویژگی های خاص سیر و پیاز که تا به حال نشنیده اید

ساعت 24-خواص و فواید سیر و پیاز برای سلامتی آنقدر زیاد است که با علم بر آنها، هرگز از مصرف آنها غافل نخواهید شد.سیر و پیاز همیشه مورد توجه و استقبال همه بوده است؛ همچنین پیاز به دلیل ماندگاری بالایی که داشت به مسافت های دور ارسال و معامله میشد. بر اساس مطالعهای که در انگلیس انجام شده است، زمانی که از محصولات باغی صحبت میشود، پیاز بعد از گوجه فرنگی دومین محصول مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر هم محققان آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی ، ایتالیایی و محققان سایر کشورها فواید مصرف سبزیجاتی مانند سیر، پیاز و پیازچه را برای سلامتی تایید کردهاند.

تحقیقات نشان دادهاند که چگونه این سبزیجات به تسهیل سم زدایی بدن کمک کرده و به عنوان آنتی اکسیدانهای قوی عمل میکنند، واکنشهای ایمنی را تحریک میکنند و التهاب را کاهش میدهند.

چه ویژگیهایی سیر و پیاز را خاص می‌کند؟

برخی دانشمندان معتقدند که اجزای موجود در پیاز و سیر موسوم به «آلی سولفیدها» و «بیوفلاونوئیدها» عامل مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی هستند. مطالعات نشان داده افرادی که مقادیر زیادی سیر و پیاز مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که مقدار کمتری از این سبزیجات مصرف می‌کنند، کمتر به سرطان و بیماری قلبی مبتلا می‌شوند.

پشتیبانی تغذیه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به سرطان

محققان موسسه ملی سرطان در مطالعه‌ای متوجه شدند که مصرف روزانه ۱۰ گرم (تقریبا دو قاشق چایخوری) و یا مقدار بیشتری سیر، پیاز و یا پیازچه با خطر کمتر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط دارد.

مطالعه دیگری که در دانشگاه «وسترن رزرو» انجام شد، نشان داد که سیر ممکن است به کاهش میزان بروز تومورهای پیش سرطانی (پولیپ‌ها) در روده بزرگ کمک کند.

مصرف سیر و پیاز برای سم زدایی بدن

از دیگر فوایدی که مصرف سیر و پیاز برای سلامتی دارند می‌توان به کمک آنها به تسهیل سم زدایی بدن اشاره کرد.

بسیاری از سرطان‌هایی که تصور می‌شود از آسیب به دی.ای.ان ایجاد می‌شوند اغلب از سموم محیطی ناشی می‌شوند.مطالعه‌ای که در مرکز تحقیقات سرطان «فرد هاچینسون» در سیاتل انجام شده، نشان داد که خوردن یک قاشق چایخوری سیر تازه و نصف فنجان پیاز در روز، موجب افزایش سطح آنزیمی می‌شود که سموم موجود در سلول‌های خونی زنان سالم را از بین می‌برد.نویسندگان این مطالعه معتقدند که مردان به دلیل داشته جثه بدنی بزرگتر، به‌طور موثر برای بهره برداری از این تاثیر به دوز بالاتری نیاز دارند.

مطالعه دیگری که در اسکاتلند انجام شد نیز نشان داد که مصرف پیاز داغ مقاومت سلول‌های خونی را نسبت به آسیب دی.ان.ای افزایش می‌دهد.

سیر و کلسترول

درحالیکه یک کارآزمایی بالینی بسیار مشهور در دانشگاه «استنفورد» نشان داد که سیر سطح کلسترول را در افراد سالم که کلسترول نسبتا بالایی دارند، کاهش نمی‌دهد، اما پیش از این مطالعات نشان داده‌اند که مصرف سیر اثرات مفید بیشتری بر سطح کلسترول زنان در مقایسه با مردان و نیز در بیماران مبتلا به دیابت و یا مبتلا به بیماری قلبی نسبت به افراد سالم دارد.

اما انتشار گزارش‌های خبری مورد نتیجه منفی مطالعه دانشگاه استنفورد باعث شد به این مسئله توجه نشود که اثرات کاهش دهنده کلسترول بر اثر مصرف سیر برای همه افراد یکسان نیست و هر آزمایشی که در آن درصد زیادی مردان سالم شرکت داشته باشند باعث می‌شود که تاثیر کاهش کلسترول در نتیجه مصرف سیر در بیماران مبتلا به دیابت و بیماری قلبی نادیده گرفته شود.

بعلاوه درحالیکه توجه زیادی به ارتباط میان کلسترول و بیماری قلبی می‌شود اما فواید مصرف سیر در پیشگیری از بیماری قلبی احتمالا به دلیل عواملی به غیر از تغییر در سطح کلسترول است.

به ویژه آزمایش‌های بالینی نشان داده‌اند که مصرف مرتب سیر، باعث کاهش رسوب کلسیم و اندازه پلاک شریانی در عروق کرونر شده و  از لخته شدن خون پیشگیری کرده و موجب تقویت چرخش خون در افراد مورد مطالعه می‌شود.

چگونه سیر و پیاز را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنیم؟

حداقل میزان موثر سیر و پیاز برای افزودن به رژیم غذایی روزانه دو قاشق غذاخوری سیر و یا دو قاشق غذا خوری پیاز یا پیازچه به صورت خرد شده یا رنده شده است.

هنگام خرید پیاز حتما باید توجه داشت که پیازهای کاملا تازه را جدا سازید. پیاز باید بسیار سفت و لایه بیرونی آن دست نخورده باشد. پیاز و سیر خرد شده می‌توانند نقطه شروع پخت هر نوع غذایی باشند. سیر و پیاز را می‌توان به غذای اصلی و یا سوپ و املت اضافه کرد و طعم مطبوعی به آنها افزود. اضافه کردن پیازچه خرد شده چاشنی مناسبی برای سس‌ها، ساندویج‌ها، سالادها و غذاهای گریل شده هستند.

پیاز کاراملی شده

یکی دیگر از روش‌ها برای اضافه کردن پیاز به رژیم غذایی خود استفاده از پیاز کاراملی شده  است. برای تهیه پیاز کاراملی شده کافی است که پیاز را خلال کرد و آن را در ماهیتابه با نصف قاشق چایخوری روغن زیتون با شعله متوسط تفت داد. در این هنگام باید مرتب پیاز را هم زد و بعد نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و به تفت دادن آن تا زمانی که پیاز نرم و طلایی شود ادامه داد. پیاز کاراملی شده طعم شیرینی دارد و می‌توان آن را به غذاهای مختلف اضافه کرد.

منبع: ایرنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سیر و پیاز بیماری قلبی مصرف سیر انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۳۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی

امید صادقی در ارتباط با طرح تحقیقاتی با عنوان «بررسی ارتباط بین مصرف گوجه و مصرف لای کوپن که ماده مؤثر آن است و سطح خونی لای کوپن با ریسک و خطر ابتلاء به سرطان» در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اثرات ضد سرطان گوجه به خاطر لای کوپن است که رنگدانه گوجه محسوب می‌شود و جزو آنتی اکسیدان‌ها است.

وی به اثر پیشگیری و درمان کننده گوجه بر انواع سرطان‌ها اشاره کرد و افزود: دریافت بالای لای کوپن در مصرف کنندگان نسبت به کسانی که مصرف پایین گوجه دارند، خطر ابتلاء به سرطان را کمتر می‌کند و هر ۱۰ واحد افزایش لای کوپن در بدن (در قالب مصرف گوجه) می‌تواند ۵ درصد خطر ابتلاء به سرطان را کاهش دهد.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: اثرپیشگیری گوجه بر ابتلاء به انواع سرطان، مورد بررسی قرار گرفت که مصرف آن، خطر سرطان ریه و پروستات را بهتر کاهش می‌دهد و جنبه پیشگیری از این دو سرطان را دارد.

وی اثر ضد سرطانی گوجه پخته را بیشتر از خام آن دانست و ادامه داد: مصرف گوجه عامل کاهش ابتلاء و مرگ و میر ناشی از سرطان می‌شود.

صادقی گفت: دراین مطالعه صرفاً اثر ضد سرطانی گوجه مورد بررسی قرار گرفت که در فاز بعدی مطالعه می‌شود که آیا اشکال مختلف گوجه مثل سس گوجه، رب گوجه یا سس کچاب و انواع مختلف محصولات حاصل از گوجه نیز اثر ضد سرطانی دارد؟

وی افزود: اثر بخشی مصرف یک تا دو گوجه در روز بر پیشگیری از سرطان در این مطالعه بدست آمده است، ضمناً مصرف زیاد گوجه عوارض خاصی بدنبال ندارد و تنها مصرف بیش از حد آن برای افرادی که مبتلا به بیماری‌های خاص مثل رفلاکس معده هستند و عامل ترش کردن معده می‌شود، توصیه نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در عصر حاضر با بروز بالای سرطان مواجهیم بنابراین ارتباط بین دریافت‌های غذایی و بروز سرطان باید مورد بررسی قرار گیرد.

کد خبر 6097137

دیگر خبرها

  • مصرف روزانه پیاز چه خواصی دارد؟
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند