Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@04:58:41 GMT

رصد یک سیاره خارج از منظومه شمسی

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۶۶۶۱

رصد یک سیاره خارج از منظومه شمسی

جدیدترین تلسکوپ سیاره‌یاب سازمان فضایی اروپا برای نخستین بار یک سیاره خارج از منظومه شمسی رصد کرد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، جدیدترین تلسکوپ سیاره‌یاب سازمان فضایی اروپا که "CHEOPS" نام دارد، برای اولین بار سیاره‌ای را خارج از منظومه شمسی، رصد کرد. سیاره جدید در منظومه "HD93396" قرار دارد؛ این منظومه نیز در صورت فلکی "Sextans" و در فاصله 320 سال نوری از زمین واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نام سیاره جدید "KELT-11b" بوده و اندازه آن سه برابر خورشید است. این سیاره بسیار منبسط است؛ به همین دلیل با وجود این که یک پنجم سیاره مشتری جرم دارد، اما 40 درصد از آن بزرگ‌تر و دارای اتمسفری فوق العاده بزرگ است. بر اساس بررسی ستاره‌شناسان، چگالی این سیاره به اندازه‌ای است که می‌تواند روی آب شناور بماند. از دیگر ویژگی خاص این سیاره می‌توان به روشنایی بسیار شدید آن اشاره کرد.

تلسکوپ "CHEOPS" در دسامبر سال 2019 میلادی به مدار زمین پرتاب شد و در ماه فوریه سال 2020 میلادی، اولین تصویر از یک ستاره دور را رصد کرد. به منظور آماده سازی این تلسکوپ، لازم بود عملکرد این دستگاه و قابلیت تصویربرداری آن ارزیابی شود. محققان این پروژه معتقد بودند که برای نیل بدین هدف باید این تلسکوپ در ابتدا ستارگانی را رصد کند که مشخصات آن‌ها شناخته شده است.

نتایج این تحقیق نشان داد که تلسکوپ مذکور دارای سطح دقت خوبی است. پس از انجام بررسی‌های اولیه، CHEOPS توانست برای اولین بار یک سیاره را خارج از منظومه خورشیدی رصد کند. این سیاره برای اولین بار در سال 2016 میلادی رصد شد؛ دلیل این که انتخاب  سیاره KELT-11b، اندازه بزرگ آن بود.

کد خبر 419615

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نجوم ستاره شناسی سیاره منظومه شمسی تلسکوپ فضایی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خارج از منظومه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۶۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف گاز متان در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا گازی را در مریخ شناسایی کرده که توسط موجودات زنده روی زمین تولید می‌شود و با این کشف، دانشمندان درباره ذخایر پنهانی سیاره گیج شده‌اند.

مریخ نورد کنجکاوی ناسا بار‌ها متان را در مریخ، به ویژه در نزدیکی محل فرود آن در داخل دهانه گیل با عرض ۹۶ مایل (۱۵۴ کیلومتر) شناسایی کرده است.

بنابر داده‌های به دست آمده، متان در مریخ رفتار نامنظمی دارد. فقط در شب یافت می‌شود و به صورت فصلی در نوسان است و به طور غیرمنتظره‌ای به سطوح ۴۰ برابر بیشتر از حد معمول افزایش می‌یابد. 

نکته قابل توجه دیگر این است که متان به مقدار قابل توجهی در جو مریخ وجود ندارد و در سایر مناطق سیاره سرخ در نزدیکی سطح نیز رصد نشده است.

گروهی از محققان ناسا به رهبری الکساندر پاولوف، دانشمند حوزه سیاره‌شناسی می‌گویند، احتمالا متان زیر نمک جامد قرار دارد و تنها زمانی از آن خارج شود که دما در مریخ افزایش یابد، بدین شکل که دمای زیاد در طول روز پوسته را تضعیف می‌کند و به آزادسازی این گاز منجر می‌شود، امکان دیگری که در نظر گرفته می‌شود این است که وزن سنگین مریخ‌نورد کنجکاوی هنگام حرکت آن بر روی سطح پوسته را می‌شکند و به متان اجازه انتشار می‌دهد.

تا کنون تشخیص متان در جوی مریخ موضوع حیاتی برای دانشمندان و محققان بوده است، چراکه وجود این گاز ممکن است نشان‌دهنده وجود فعالیت موجودات زنده بر روی سیاره باشد، اما به نظر می‌رسد که این نوع از گاز که توسط کنجکاوی شناسایی شده نشان فعالیت موجودات زنده نیست و احتمالاً از فعالیت‌هایی نظیر تجزیه آلی مواد زیرسطحی برمی‌آید. به عبارت دیگر، ممکن است  مریخ‌نورد کنجکاوی در حقیقت برخورد متان را از زیرسطح مریخ شناسایی کرده باشد.

این یافته‌های جدید می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا بهتر درک کنند که متان در مریخ از کجا می‌آید و چگونه تولید می‌شود؛ این موضوع می‌تواند به بررسی ماهواره‌ها و نهاد‌های دیگر برای تحقیقات آینده درباره این سیاره بیانجامد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حلقه‌های اطراف سحابی حلقه
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری