Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@12:31:57 GMT

مقاومت اجتماعی با روزه‌داری افزایش پیدا می‌کند

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۰۶۳۱

مقاومت اجتماعی با روزه‌داری افزایش پیدا می‌کند

حجت الاسلام محمد حاجی ابوالقاسم دولابی با اشاره به آیه 183 سوره بقره به خبرنگار معارف ایرنا گفت: در این آیه آمد است ای کسانی که ایمان آورده اید روزه بر شما واجب شده است همانگونگه که بر گذشتگان نوشته شده است. شاید به مقام تقوا برسید. تقوا به این معناست که انسان در برابر خواهش ها و هوس ها مقاوم شود و بتواند در برابر تمایلات ایستادگی کند و کسی که می تواند در مقابل خواسته ها بایستد و روزگار را با گرسنگی و تشنگی بگذراند، قوی می شود و لذا یکی از مهترین اهداف روزه به عنوان واجب شرعی افزایش مقاومت مومنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وقتی انسان روزه می گیرد و درسایه روزه، گرسنگی و تشنگی را تحمل می کند، به یاد گرسنگان، تشنگان و فقرا می افتد و در واقع در یک رزمایش مقدس شرکت می کند که امسال این رزمایش توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان رزمایش همدلی و مواسات نامیده شده. وقتی در این رزمایش شرکت می کنیم، زمینه از بین بردن فقر را فراهم می کنیم و در نتیجه، مقاومت ملی افزایش پیدا می کند. بنابر این روزه سبب افزایش مقاومت فردی و مقاومت اجتماعی است.

رئیس پژوهشگاه فقه نظام اضافه کرد: سلامتی جسمی نیز یکی از برکات روزه است. چون باعث می شود بسیاری از سموم و مواد زائد که در بدن انباشته شده از بین برود و این یکی دیگر از ابعاد مقاوم سازی جامعه اسلامی است. آحاد مردم به واسطه روزه از سلامت جسمی برخوردار می شوند و در یک نگاه می توان گفت انسان مومن از جهت سلامت جسمی، قطع تعلقات، افزایش روحیه ایستادگی در برابر سختی ها ، کمک به دیگران و کاستن فقر از چهره جامعه می تواند موجب افزایش مقاومت فردی و اجتماعی شود.

وی ادامه داد: از حضرت علی (ع) سوال شد که چه کنیم شیطان از ما دور شود و آن حضرت فرمود روزه، روی شیطان را سیاه می کند. اگر شیاطین تصمیم دارند بر جامعه اسلامی فشار بیاورند و مغلوب خود کنند، به واسطه روزه که موجب افزایش مقاومت جامعه اسلامی است، روی شیاطین سیاه خواهد شد و در آیه 153سوره بقره می بینیم که روزه به عنوان مصداق صبر شمرده شده است.

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان افزود: خدا مومنان را دعوت می کند تا از صبر و نماز کمک بگیرند و در روایات متعددی از روزه به عنوان صبر یاد شده است. چون این واجب الهی باعث افزایش صبر و مقاومت انسان می شود.

نمونه ای قرآنی از مقاومت در برابر دشمن

وی با اشاره به آیات 246 تا 249 سوره بقره گفت: قوم بنی اسراییل نزد پیامبرشان آمدند و از او درخواست کردند که رهبری برای مبارزه معرفی کند و پیامبرشان نیز شخصی به نام طالوت را به عنوان فرمانده جهاد معرفی کرد. وقتی او لشکر خود را برای مبارزه حرکت داد، آزمایشی را برای آنان مقرر کرد که شبیه روزه ماست.

حاجی ابوالقاسم افزود: طالوت به بنی اسراییل گفت که شما گرسنه و تشنه می شوید و در مسیر، به نهری می رسید ولی آن زمان حق ندارید، از آب نهر بنوشید مگر به اندازه ضرورت و در واقع مومن در ماه رمضان و در لحظات روزه داری تمرین می کند که در مقابل خواسته ها بایستد مگر به اندازه ضرورت و سزاوار است که از افطار و سحر نیز انسان در خوردن و آشامیدن زیاده روی نکند.

این حافظ قرآن اضافه کرد: بسیاری از سپاهیان طالوت نتوانستند در این آزمون موفق شوند و این افراد همان کسانی بودند که در خوردن و آشامیدن افراط کردند. وقتی از نهر گذشتند و در رویارویی دشمن قرار گرفتند، همان کسانی که نتوانستند در لحظه آزمایش مهاری بر نفس بزنند، در هنگام آزمایش شکست خوردند ولی کسانی که از آزمایش پیروز بیرون آمدند و به فرموده پیامبر و رهبر خود عمل کردند، مقاوم شدند و به گفته قرآن این افراد همان کسانی هستند که به ملاقات پرودرگار ایمان دارند .

وی ادامه داد: البته کسانی که در آزمایش پرهیز از نوشیدن و خوردن پیروز بودند، خطاب به سست عنصرها  و انسان های ضعیف الایمان گفتند که اینگونه نیست انسان های مومن به دلیل تعداد کم شکست بخورند و بسیاری از گروه ها با تعداد کم دربرابر دشمنان انبوه پیروز شدند.

این استاد حوزه با اشاره به نامه 45 نهج البلاغه گفت: امیرمومنان در این نامه فرمود گویا کسی از شما می گوید اگر غذای علی این است، پس ضعف و سستی، مانع او از جنگ خواهد شد ولی بدانید چوب درختان بیابانی سخت تر است و درختان سرسبز، پوستی نازک تر دارند و گیاهان صحرایی آتششان افزونتر است. آن حضرت گیاهانی را که در کنار دیوار باغ ها و نهرها می روید، با گیاهانی که در کنارصخره ها می روید مقایسه کرده و می فرماید گیاهان کنار نهر بسیار ضعیف هستند و اگر ذره ای آب به آنها نرسد پژمرده می شوند ولی گیاهان بیابانی گیاهانی قوی هستند و انسان مومن به واسطه ایستادگی در برابر خواسته ها و عباداتی مانند روزه مقاوم می شود.

برچسب‌ها مقاومت محمد حاجی ابوالقاسم دولابی قرآن کریم امام علی اخلاق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مقاومت قرآن کریم امام علی اخلاق مقاومت قرآن کریم امام علی اخلاق افزایش مقاومت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۰۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)

پستانداران، اگرچه بخش کوچکی از موجودات زمین را تشکیل می دهند، اما نقش های زیست محیطی حیاتی در سطح جهانی دارند. آنها برای حفظ سلامت اکوسیستم از طریق کمک به گرده افشانی، پراکندگی بذر و تغذیه شکارچیان طبیعت بسیار مهم هستند. اینفوگرافی زیر میانگین طول عمر پستانداران را با استفاده از داده های Discover Wildlife و سازمان ملل متحد به تصویر کشیده است.

طول عمر انسان در حال افزایش است

به گزارش روزیاتو، پستانداران به عنوان موجودات خونگرم با مو یا خز تعریف می شوند که از شیر غدد پستانی برای نوزادان خود استفاده می کنند. در حالی که حیوانات کوچکتر مانند راسوها معمولاً ۱ تا ۲ سال عمر می کنند، همتایان بزرگتر مانند فیل ها می توانند برای چندین دهه زنده بمانند و در راس آنها نهنگ ها، می توانند ۲۰۰ سال یا حتی بیشتر عمر کنند.

طول عمر انسان افزایش قابل توجهی داشته است. طبق گزارش بخش جمعیت سازمان ملل متحد، میانگین امید به زندگی در جهان از ۴۷ سال در سال ۱۹۵۰ به ۷۲ سال در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش ۲۵ ساله است. از عوامل تاثیرگذار در افزایش طول عمر انسان می توان به تغذیه، دارو و دسترسی به منابع ضروری، اشاره کرد.

با این حال، همانطور که طول عمر انسان شکوفا می شود، می تواند تأثیر نامطلوبی بر جمعیت پستانداران حیات وحش داشته باشد. طی ۱۰۰,۰۰۰ سال گذشته، افزایش جمعیت انسانی باعث کاهش ۸۵ درصدی زیست توده پستانداران وحشی شده است.

امروزه، دام ها ۶۲ درصد، انسان ها ۳۴ درصد و پستانداران وحشی تنها ۴ درصد از زیست توده پستانداران جهان را تشکیل می دهند

علیرغم کاهش تنوع پستانداران، زیست توده کل پستانداران زمینی به طور قابل توجهی افزایش یافته است و در طول ۱۰,۰۰۰ سال گذشته تقریباً ۹ برابر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست / حقوق معلمان حق‌التدریس افزایش پیدا می‌کند
  • یارانه‌بگیران بخوانند/ یارانه‌ها و مستمری‌ها در بودجه ۱۴۰۳ چقدر افزایش پیدا می‌کند؟ + عکس
  • آموزش و پرورش کارخانه انسان‌سازی است
  • مقاومت کسب و کارهای کوچک اینستاگرامی در مقابل فیلترینگ
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت (ع)
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت(ع)
  • انتقاد شدیدالحن از حکم اعدام توماج | کسانی عمدا حیثیت نظام را بر باد می‌دهند؟
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟