Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطابق اعلام فدراسیون سرآمدان علمی معاونت علمی و فناوری انتشار مقالات ایرانی ضمن حمایت آن‌ها در نشریات معتبر بین‌المللی با رشد و شتاب همراه شده است. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هر چند بار‌ها اعلام شده است که انتشار مقالات علمی، به خودی خود به معنای گسترش علم و تجاری سازی فناوری نیست، اما رشد مقالات در نشریات معتبر بین المللی و تایید شده می‌تواند یک ادله موثر در رشد گام به گام و غیر قابل انکار زیست بوم دانش بنیان کشور محسوب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



براین اساس طبق اعلام فدراسیون سرآمدان علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تا پایان سال ۲۰۱۹ در حدود ۴۲۰۰ مقاله با حمایت این فدراسیون، با آدرس حداقل یک موسسه ایرانی در یکی از نشریات معتبر بین المللی مورد تایید منتشر شده است. بر اساس اعلام این نهاد معتبر علمی، انتشار این مقالات از سال ۲۰۱۶ با رشد و شتاب بیشتری همراه بوده است.

نشریات معتبر علمی
در جغرافیای علمی جهان نشریات معتبر بین المللی وجود دارند که از استاندارد‌های سختگیرانه‌ای برای انتشار مقالات علمی پیروی می‌کنند. این نشریات با ممیزی و آنالیز مقالات ارسال شده، تنها مواردی را که در برگیرنده یک پیشرفت و اثبات علمی محسوس باشد، می‌پذیرند، به همین جهت محققان و پژوهشگران در سراسر دنیا نتایج سال‌ها پژوهش و تحقیقات خود را در این نشریات علمی منتشر می‌کنند.

هر چند یکی از محور‌های اصلی کار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش برای رونق زیست بوم دانش بنیان کشور و تبدیل ایده و فناوری‌های جدید به محصولات دانش بنیان و نوآرانه قابل عرضه است، با این همه این معاونت از ابعاد تئوریک و آکادمیک، فناوری و علم نیز غافل نمانده است. معاونت علمی و فناوری با تشکیل فدراسیون سرآمدان علمی سعی کرده است تا با اعطای مبالغی به عنوان تشویقی به منتشر کنندگان مقالات علمی با کیفیت، انگیزه و شوق محققان و دانشمندان به انجام تحقیق و پژوهش‌های بیشتر و عمیق‌تر را افزایش دهد.   فدراسیون سرآمدان علمی معاونت علمی و فناوری در سال ۱۳۹۴ لیستی از نشریات معتبر بین‌الملی منتشر کرد تا محققان ایرانی در صورت کسب موفقیت در انتشار مقالات علمی در آن‌ها مورد حمایت قرار گیرند.

رشد قابل توجه مقالات علمی
تعداد نشریات در ابتدا ۶۲ نشریه بوده که پس از بررسی‌های مجدد به ۱۱۴ نشریه ارتقاء پیدا کردند.

تا پایان سال ۲۰۱۹ حدود ۴۲۰۰ مقاله با آدرس حداقل یکی از موسسات ایرانی در این نشریات منتشر شده است. هر چند در سال‌های خیلی دور مانند ۱۹۸۵ و ۱۹۸۶ در نشریات بسیار معتبری مانند JACS و PRL مقالاتی توسط محققان دانشگاه‌های شریف و تهران منتشر شده است، ولی رشد منظم و مداوم مقالات ایران در این نشریات از سال ۱۹۹۷ شروع شده است. در این سال ۱۰ مقاله در نشریات برتر از طرف ایران منتشر شده است.

بیشترین تعداد مقاله در نشریات گروه فیزیک مانند PRD و PRB منتشر شده است و بیشترین تعداد مقاله از حوزه شیمی، در نشریه Anal. Chem می‌باشد. بر اساس اعلام فدراسیون، این داده‌ها از بانک داده‌های Web of Science استخراج شده است و داده‌ها صرفا مقالاتی را در بر می‌گیرد که به صورت Article و Review می‌باشند و سایر اسناد موجود در این بانک مانند Note، Editorial Material و ... را شامل نمی‌شود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این رابطه سال گذشته اظهار کرد: ایران با پیشرفت‌های چشمگیر علمی اکنون در حوزه مقاله‌های علمی جزو کشور‌های برتر دنیا محسوب می‌شود.

وی با تشریح سیاست‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه حمایت از تحقیق و پژوهش و انتشار مقالات علمی گفت: مشکل پژوهش پول نیست و این حوزه احتیاجی به صدقه دادن کسی ندارد بلکه باید در این زمینه کار راهبردی و چند بعدی صورت گیرد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مقالات علمی نشریات معتبر بین المللی معاونت علمی و فناوری نشریات معتبر بین المللی فدراسیون سرآمدان علمی معاونت علمی و فناوری انتشار مقالات علمی منتشر شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۸۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«رویداد استارتاپی شتاب» در پارک علم و فناوری قم برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، حجتی سبحان، دبیر اجرایی برگزاری رویداد استارتاپی شتاب با اشاره به اینکه فراخوان رویداد شتاب ویژه استارتاپ‌ها و کسب و کار‌های نو در آذر سال گذشته به مراکز علمی و آموزشی ارسال شد، گفت: ۱۳۸ ایده در این فراخوان شرکت کردند که در نهایت در ۲ دوره داوری ۱۴ صاحب ایده به این رویداد ۳ روزه دعوت شدند.

وی با بیان اینکه این رویداد در حوزه فناوری اطلاعات و صنایع خلاق برگزار می‌شود، افزود: شرکت کنندگان در این رویداد بر ۲ موضوع ارائه نمونه اولیه محصول -همان سایت است - و همچنین نحوه ارائه خود در روز اختتامیه کار کنند.

دبیر اجرایی این رویداد از برگزاری اختتامیه آن در روز ۹ اردیبهشت خبر داد و گفت: تمامی صاحبان ایده و کسب و کار‌هایی که بتوانند امتیاز‌های لازم را در این رویداد سه روزه به دست آورند می‌توانند از تسهیلات مالی و تجهیزاتی پارک علم و فناوری استفاده و در آینده شرکت خود را تاسیس کنند.

دیگر خبرها

  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • ۲ انیمشن ایرانی به جشنواره معتبر انسی راه یافتند
  • راه اندازی میز خدمت در نمایشگاه تجهیزات پزشکی
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟
  • «رویداد استارتاپی شتاب» در پارک علم و فناوری قم برگزار شد
  • برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس
  • نمرات سال گذشته کنکوری‌ها همچنان معتبر است/ انتشار کارنامه اولیه در مرداد
  • نمرات کنکور سال گذشته داوطلبان همچنان معتبر است/ انتشار کارنامه اولیه در مرداد