Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدتی پس از زلزله کرمانشاه، در حاشیه جلسه‌ای خبردار شدم که به همت برخی مدیران کشوری و محلی در آموزش و پرورش و به یاری جمعی از نیک‌اندیشان و خیرین، از فردای وقوع زلزله، برنامه‌‌ای ابتکاری مبتنی بر آموزش از راه دور برای کمک به تداوم فعالیت‌های آموزشی در آن منطقه اجرا شده بود.

پروژه‌ای که در نوع خود کم‌نظیر به نظر آمد؛ این برنامه گویا با راه‌اندازی سامانه‌ای در یکی از مدارس سرپل‌ذهاب آغاز و در زمانی کوتاه علاوه بر پوشش دیگر مدارس منطقه، به آموزش صدها دانش‌آموز سال آخر متوسطه در مناطق آسیب‌دیده استان گسترش یافته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهیه و توزیع صدها دستگاه تبلت، لپتاپ و سیم‌کارت رایگان با کمک خیرین، تهیه نرم‌افزارهای لازم و آموزش استفاده از آن به معلمان محلی و دانش‌آموزان با کمک برخی موسسات و مراکز غیردولتی، آموزش از راه دور خصوصی و داوطلبین از دیگر اجزای این پروژه خیرخواهانه بود.

به عنوان فردی علاقمند به مباحث توسعه پایدار، همان ایام به آقای زینی‌وند معاون وزیر آموزش و پرورش که خود از بانیان آن برنامه بود پیشنهاد دادم که وزارت آموزش و پرورش تجربه مذکور را با متدولوژی علمی، مستندسازی کرده و بر اساس نقاط ضعف و قوتی که در اجرای آن داشته‌اند، پروتکلی را تحت عنوان تحت عنوان "آموزش در بحران" تدوین کنند.

دیدگاهم این بود که این مدل در صورت استانداردسازی نه تنها می‌تواند در رخدادهایی مشابه به کار آید بلکه به عنوان یک موفقیت اجرایی در حوزه آموزش در بحران‌ها و بلایای طبیعی، علاوه بر کاربرد داخلی و انتفاع ملی  امکان صدور دانش و درآمدزایی در بازار جهانی یا لااقل منطقه‌ای را برای کشورمان خواهد داشت.

از این پیشنهاد استقبال شد و به دعوت ایشان، کلیات ایده را طی یکی دو جلسه‌ با مدیران میانی و برخی معلمان که مستقیما در اجرای آن طرح مشارکت داشتند، در میان گذاشتم. حتی پیشنهاد دادم در سالگرد زلزله کرمانشاه، کنفرانسی بین‌المللی در همان منطقه برگزار کنند تا از "مدل آموزش در بحران" به عنوان دستاوردی برای نظام آموزشی ایران رونمایی شود.

این روزها که در پی شیوع کرونا، روندهای آموزشی در ایران با اختلالاتی جدی مواجه شده است، ناخودآگاه به یاد  آن تجربه ارزشمند در زلزله کرمانشاه افتادم.

نمی‌دانم آیا پس از آن جلسات، مستندسازی تجربه مذکور و تدوین پروتکل پیشنهادی پیگیری شد یا نه؟

البته اگر چنین اتفاقی می‌افتاد همان ایام خبرهایش منتشر می‌شد و شاید در ایام اخیر هم رگه‌هایی از آن را در مواجهه با مشکلی که در پی کرونا ایجاده شده است، می‌شد مشاهده کرد.

طبعا آثار کرونا بر روندهای آموزشی از جهات مختلف، از جمله عمق و گستردگی، بسیار بیشتر و غیرقابل مقایسه با اختلالی است که زلزله کرمانشاه در یک محدوده‌ کوچک جغرافیایی و جمعیتی ایجاد کرد.

با این وجود اکنون نیز به نظر می‌رسد وزارت آموزش و پرورش بایستی تیمی را برای مستندسازی علمی تمام آنچه که در حوزه آموزش در ایام شیوع کرونا انجام داده است، مامور کند.

این مستندسازی بایستی به تدوین پروتکل‌هایی اجرایی برای "آموزش در بحران" منجر شود تا در رویدادهای آتی شاهد ناهماهنگی‌ها، کمبودها و سردرگمی‌هایی که طی این ایام مجموعه ذینفعان سیستم آموزشی را آزار می‌دهد نباشیم.

*** روزنامه نگار و عضو هیات مدیره موسسه مطبوعاتی ایران

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا سینا کمالخانی روز شوراها دعای روز چهارم رمضان تجربیات پروتکل کرونا آموزش فریدون رضوی ویروس کرونا سینا کمالخانی روز شوراها دعای روز چهارم رمضان زلزله کرمانشاه آموزش در بحران آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۲۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند

۱۰ خلبان اوکراینی که اکثر آنها هرگز پرواز نکرده‌اند، برای گذراندن دوره‌های آموزشی جامع مطابق با استانداردهای نیروی هوایی وارد فرانسه شده‌اند.

به گزارش ایسنا، این آموزش در پایگاهی در جنوب غرب فرانسه برگزار می‌شود و مقامات فرانسوی به دلایل امنیتی اطلاعاتی در مورد مکان خلبانان اوکراینی فاش نکردند.

به نقل از لیبراسیون، بااین‌حال، آنها که بین ۲۱ تا ۲۳ سال سن دارند، باید بعد از کریسمس سکان جنگنده اف-۱۶ آمریکایی را در دست بگیرند.

قبل از عزیمت به فرانسه، خلبانان اوکراینی سه ماه را در بریتانیا گذراندند و زبان انگلیسی را آموختند، زبانی که خلبانان ناتو از آن استفاده می‌کنند.

در مجموع، خلبانان اوکراینی دوره ۸۰ ساعت پرواز و ۵۰ جلسه شبیه‌سازی را خواهند گذراند. این آموزش سریع نصف طول دوره نیروی هوایی فرانسه است، اما کی‌یف چاره‌ای ندارد زیرا نیروی هوایی این کشور از آغاز جنگ تمام‌عیار روسیه آسیب‌دیده است و نیاز به بازسازی فوری دارد.

انتظار می‌رود اف-۱۶های آمریکایی در تابستان امسال وارد اوکراین شود. پس از اتمام دوره آموزشی خود در فرانسه، خلبانان اوکراینی، بعد از یک دوره سازگاری چهار ماهه در رومانی، از این جنگنده‌ها استفاده خواهند کرد.

سه جنگنده دیگر اف-۱۶ از هلند اخیرا به مرکز آموزشی اروپا در نزدیکی شهر فاتستی رومانی وارد شده‌اند. در حال حاضر هشت فروند اف-۱۶ در این پایگاه وجود دارد که ۳۲ فروند دیگر از نروژ وارد این پایگاه می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جذب بیش از ۱۰۰۰ دانشجو معلم در گیلان
  • بودجه مناسب برای بروزرسانی تجهیزات فنی‌و‌حرفه‌ای مهاباد در نظر گرفته می‌شود
  • بازدید سرزده فرماندار مهاباد از کارگاههای فنی و حرفه‌ای
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • آموزش خبرنگاران شهرستان‌های غرب گیلان
  • دوره آموزشی استانی طرح ملی طوبی برگزار می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟