Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، طراحی دارو‌ها با کمک شبیه‌سازی یکی از راهبرد‌های تشخیص مواد موثر دارویی است. با شیوع ویروس کرونا محققان به دنبال شبیه‌سازی پپتید‌هایی هستند که بتوانند به ویروس کرونا متصل شده و آن را مهار کنند.

یک گروه تحقیقات آلمانی به تازگی دستاورد‌هایی در این حوزه به‌دست آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقاله‌ای که این گروه تحقیقاتی به چاپ رسانده‌اند، نشان می‌دهد از مدل‌سازی کامپیوتری برای ارزیابی چهار پپتید استفاده شده است، این پپتید‌ها شبیه به پروتئین‌های ویروس کووید ۱۹ بودند که به پروتئین انسانی متصل شده و به این ویروس اجازه می‌دهد که وارد سلول شود.

بیشتر بخوانید: نحوه حمایت از طرح‌های ویژه مقابله با کرونا

 کووید ۱۹ چگونه بیمار را آلوده می کند؟

برای این که کووید ۱۹ بتواند سلول بیمار را آلوده کند باید از طریق پروتئین خود به گیرنده ACE ۲ متصل شود. این گیرنده در سطح سلول‌های انسان وجود دارد. با این اتصال، ویروس می‌تواند به غشا سلول‌های انسانی متصل و به آن وارد شود.

برخی پژوهشگران تلاش دارند تا با تولید ترکیباتی باعث مسدود شدن بخش پروتئینی ویروس شده و در نتیجه مانع از اتصال ویروس به سلول میزبان شوند. یانکساو هان و پتر کرال از مدل‌سازی کامپیوتری برای طراحی ترکیبات احتمالی با ساختار شبیه به پروتئین ویروس کووید ۱۹ استفاده کردند.

برای انجام این کار، محققان ساختار بلوری پروتئین متصل شونده به گیرنده انسانی را در ویروس کووید ۱۹ با اشعه ایکس تصویربرداری کردند. آن‌ها هنگام اتصال ویروس به سلول این ساختار را مطالعه کردند و در نتیجه ۱۵ آمینواسید را از ACE ۲ شناسایی کردند که به‌صورت مستقیم با پروتئین ویروسی برهم‌کنش دارد. در قدم بعد، محققان چهار پپتید را طراحی کردند که دارای تمام یا بیشتر این اسید‌های آمینه بود. همچنین توالی اضافه نیز درنظر گرفته شد تا سازه را تثبیت کند.

با استفاده از شبیه‌سازی کامپیوتری، این گروه مهارکننده‌هایی را معرفی کردند که احتمالا بتواند به پروتئین ویروس متصل شود و آن را مهار کند. یکی از این ترکیبات، همخوانی جالب توجهی با پروتئین ویروس دارد. البته هنوز لازم است که این پروتئین‌ها در محیط آزمایشگاهی بررسی شوند. همین که می‌توان گزینه‌های احتمالی را محدود کرد، باعث تسریع فرآیند تشخیص دارو می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس سازی کامپیوتری پروتئین ویروس شبیه سازی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۰۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی کردستان به شبکه سراسری گاز متصل شدند

احمد فعله‌گری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: صنایع از مهمترین رکن‌های هر جامعه برای افزایش تولید است و شرکت گاز استان کردستان یک‌هزار و ۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد را به شبکه سراسری گاز متصل کرده است.

وی افزود: اهمیت اصلی و واقعی گاز طبیعی با توجه به ارزش افزوده فراوان و قابلیت تبدیل به هزاران نوع کالای با ارزش اقتصادی در بخش صنعت به‌عنوان ماده اولیه و یا منبع انرژی ظاهر می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان خاطرنشان کرد: نیاز روزافزون به گاز برای تأمین انرژی و سوخت و همین‌طور ارز حاصل از فروش و صادرات برای سرمایه گذاری و راه‌اندازی صنایع مادر و زیربنایی در کشور، اندیشه تمرکز بخشیدن فعالیت‌های مرتبط با صنعت گاز را تقویت کرد.

فعله‌گری با اشاره به اینکه هزار و ۸۹۲ واحد صنعتی استان مشمول قانون مصوبه شورای اقتصاد شدند، افزود: این تعداد واحد در مجموع سالانه مصرف کننده ۵۶ میلیون لیتر فرآورده‌های نفتی بودند که با برنامه‌ریزی مدون، تمام صنایع پر مصرف تا پایان سال جاری به شبکه سراسری گاز طبیعی وصل می‌شوند.

وی به تعداد صنایع گازدار شده مصوبه شورای اقتصاد تا پایان فروردین ماه اشاره کرد و گفت: تاکنون یک‌هزار و ۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد گازدار شده‌اند که با تحت پوشش قرار گرفتن این تعداد صنایع سالانه در مصرف ۵۲ میلیون لیتر سوخت‌های مایع صرفه‌جویی می‌شود.

وی اذعان کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۰۰ واحد صنعتی به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل شد که برای گازرسانی به این تعداد واحد صنعتی و تولیدی ۳۸ کیلومتر شبکه گذاری انجام گرفته است.

این مقام مسؤول یادآور شد: در حال حاضر با گازرسانی به ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی که با حجم شبکه گذاری ۶۳۰ کیلومتر انجام گرفته است و با گازرسانی به این واحدهای تولیدی و صنعتی ۹۳ درصد حجم جایگزینی گاز طبیعی به جای سوخت‌های مایع محقق شده که در سال جاری با گازرسانی به اهداف پیش بینی شده این حجم جایگزینی به ۹۵ درصد افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان، بهره‌مندی واحدهای صنعتی از انرژی مطمئن و در دسترس را موجب افزایش تولید و اشتغال‌زایی پایدار ذکر کرد و گفت: با پروژه‌هایی که در بخش گازرسانی به واحدهای صنعتی فعال است تا پایان سال جاری تعداد دیگری از واحدهای صنعتی به چرخه مصرف کنندگان گاز طبیعی می‌پیوندد.

فعله‌گری افزود: در سال ۱۴۰۳ برنامه‌ریزی برای گازرسانی به ۴۰و احد تولیدی و صنعتی صورت گرفته که تا پایان فروردین ماه تعداد ۳ واحد صنعتی به صف مصرف کنندگان گاز طبیعی افزوده شده‌اند.

وی اضافه کرد: منابع عظیم گاز ایران می‌تواند در تحقق اقتصاد ملی و یا اصلاح اقتصادی کشور نقش‌آفرینی نماید، کارکرد و نوع فعالیت تمام مؤلفه‌های اقتصادی در حمایت از تولید داخلی نقش اساسی دارد، اما در این میان جایگاه صنایع و فعالیت‌های صنعتی، نقشی حساس را به خود اختصاص داده است و امروزه در اکثر کشورهای جهان صنعت و تولیدات صنعتی، نقش مهمی در تولید ملی و رشد اقتصادی جامعه دارد.

کد خبر 6088199

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • هفت میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری متصل هستند
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • فناوری شبیه سازی Voice Engine چه خطراتی دارد؟
  • ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی کردستان به شبکه سراسری گاز متصل شدند
  • ۱۲ منبع پروتئین گیاهی
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)