Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح بر این باور است که افول احتمالی اقتصادی کشورهای اروپایی و آمریکا و کاهش رونق به خاطر بحران ویروس کرونا، زمینه‌های لازم برای انتقال قدرت جهانی به شرق را فراهم و مهیا کرده است. ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۸ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

«دن اسمیت» مدیر موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم تاکید کرد: نشانه‌هایی از انتقال قدرت جهانی به چین وجود دارد، اول از همه رشد سریع‌تر اقتصادی در بلندمدت که مهمترین عامل به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند از زمان وقوع بحران مالی و اقتصادی جهان در سال 2008 به خوبی نمایان بوده است.

وی در ادامه افزود: بنابر این به نظر من زمینه‌های لازم برای انتقال قدرت از غرب به شرق فراهم شده ولی رشد کمتر از چیزی بوده که من انتظار داشتم.

مصاحبه| تحلیلگر آمریکایی: چگونه چین ‌می‌تواند آمریکا را در جهان پساکرونا پشت‌سر گذارد؟

در ادامه متن کامل این مصاحبه را مشاهده می‌فرمایید:

تسنیم: رقابت پساکرونا می‌تواند به خوبی مشخص کند که آیا آمریکا قادر خواهد بود بار دیگر به گونه‌ای قدرت خود را بازیابد که به این کشور اجازه آنچه را که خودش رهبری جهان می‌خواند، مجددا به دست آورد. گزارش‌هایی وجود دارد که پکن احتمالا از اهرم مهم خود یعنی رونق اقتصادی سریع‌تر و تسلط بر بازارهای آسیایی استفاده خواهد کرد تا روند جهانی سازی به شیوه چینی را تسریع بخشد. دیدگاه شما چیست؟

اسمیت: بدیهی است که دولت چین در تلاش است تا با روش‌های مختلف مزیت نفوذ جهانی را کسب کرده و خود را در آن جایگاه قرار دهد. موفقیت در این مساله، ممکن است هوشمندانه‌تر از آن چیزی باشد که برخی ناظران به آن باور دارند. اگر چین زیان و ضررهای اقتصادی کمتری را متحمل شده و سریع‌تر از آمریکا و اتحادیه اروپا به رشد و رونق مجدد دست یابد، به مزیت‌های کوتاه مدت بیشتری دست خواهد یافت. با این حال، همگرایی بازارهای جهانی توجیه محاسبات منفی کل را دشوار خواهد کرد. اگر بازارهای غربی کافی وجود نداشته باشد، تولید چین نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. این مساله می‌تواند تقاضای غرب را از طریق وام‌ها تحریک و تقویت کند ولی تنها در صورتی که چین بتواند سرمایه گذاران غربی را برای تامین مالی پروژه‌های خود راضی کند. این مساله در گذشته انجام شده و منجر به عدم تعادل عمده در اقتصاد جهانی شده است، این مساله یکی از عوامل مهم سقوط مالی 2008 و بحران اقتصادی متعاقب آن بوده است. با توجه به تبعات منفی بلندمدت آن بدهی به چین و شفافیت بیشتر امروز نسبت به دو دهه قبل نسبت به ابعاد رقابت قدرت‌های بزرگ، ممکن است تمایل کمتری برای جذب منابع مالی چینی برای حفظ بازارهای چین وجود داشته باشد. این به نوبه خود گرچه آزادی مانور چین را محدود نمی‌کند ولی می‌تواند فرصت‌های چین را برای برتری و تسلط در مرحله جدید جهانی سازی محدود نماید.

تسنیم: صندوق بین‌المللی پول پیش بینی کرده است که اقتصاد آمریکا در سال 2020 میلادی حدود 6 درصد افت خواهد کرد و افت اقتصادی منطقه یورو نیز به 7.5 درصد خواهد رسید. این در حالی است که صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی چین در سال 2020 را 1.2 درصد پیش بینی کرده است، آن هم پس از افت 6.7 درصدی رشد اقتصادی چین در سه ماه نخست. تنها گروهی از کشورهای جهان که پیش بینی شده رشد اقتصادی مثبتی خواهند داشت، کشورهای شرق آسیا با رشد حدود یک درصد است. این مساله موجب نگرانی آمریکا و اروپا شده است. اخیرا امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه استدلال کرده است که طی ماه‌های آینده مشخص خواهد شد که آیا اتحادیه اروپا به عنوان یک پروژه اقتصادی و سیاسی با فروپاشی روبرو خواهد شد یا نه. آیا شما بر این باور هستید که افول سریع‌تر و شدیدتر اقتصادی آمریکا و اروپا و رونق کندتر آنها می‌تواند زمینه لازم برای انتقال قدرت از غرب به کشورهای شرق آسیا را فراهم کند؟

اسمیت: نشانه‌هایی از انتقال قدرت جهانی به چین وجود دارد، اول از همه رشد سریع‌تر اقتصادی در بلندمدت که مهمترین عامل به شمار می‌رود. این روند از زمان وقوع بحران مالی و اقتصادی جهان در سال 2008 به خوبی نمایان بوده است. در یک دهه پس از وقوع بحران مالی البته تغییر مسیر چین با وجود طرح ابتکاری جاده و کمربند نسبت به آنچه پیش بینی شده بود کمتر بوده است، اما از طرفی عدم رضایت از سیاست‌های ایالات متحده در دوران به خصوص ترامپ باعث از دست دادن نفوذ آمریکا شده است. بنابر این به نظر من زمینه‌های لازم برای انتقال قدرت از غرب به شرق فراهم شده ولی رشد کمتر از چیزی بوده که من انتظار داشتم. به نظر من شاید یک یا دو بحران دیگر به وقوع بپیوندد پیش از آنکه واقعا شاهد نشانه‌هایی از پایان دوران غرب و ظهور و پیدایش شرق باشیم.

انتهای پیام/

R1036247/P/S8,87,89,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا انتقال قدرت جهانی بین المللی پیش بینی سریع تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۲۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید

یک کارشناس اقتصادی ضمن انتقاد از سهم اندک بخش تعاون در اقتصاد ایران، توسعه تشکل‌های تعاونی محور را به عنوان راهکاری موثر برای افزایش مشارکت مردم در امر تولید دانست.

گروه کار و تعاون بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «عبدالمجید شیخی» کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون موضوع تعاون در اسلام و نقش تعاونی‌ها در اقتصاد اسلامی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با کارگران به موضوع مشارکت مردم در امر اقتصاد اشاره کردند و حتی ایشان در آن جلسه بر تاسیس تشکل‌های تعاونی‌ها تاکید ویژه‌ای کردند.


این کارشناس اقتصاد اسلامی تصریح کرد: در قرآن مجید از مسئله تعاون به عنوان یک کار خیر و پسندیده تعبیر شده است. قرآن کریم در این رابطه می‌فرماید: «تَعاوَنُوا عَلَی البِرِّ و التَّقوی و لا تَعاوَنُوا عَلَی الإثمِ و العُدوانِ».


وی تصریح کرد: اقتصاد تعاونی یک راهکار علمی، عقلی و عملی برای مشارکت مردم در اقتصاد است. متاسفانه در شرایط کنونی سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران به شدت پایین است. در حال حاضر سهم این حوزه از ساختار اقتصادی ایران به طور میانگین ۲ تا ۳.۵ درصد برآورد شده است.


شیخی گفت:عمده قضاوت‌های صورت گرفته از بخش تعاون معطوف به وضعیت فعلی تعاونی‌ها است. در حال حاضر بسیاری از کارشناسان اقتصادی کشور در زمان تحلیل جایگاه بنگاه‌های دولتی، خصوصی و تعاونی و همچنین مقایسه آن‌ها با یکدیگر شرایط کنونی تعاونی‌ها را در نظر می‌گیرند، در صورتی که چنین تصوری کاملاً غلط است. متاسفانه تعاونی‌های کشور چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی در شرایط مطلوبی قرار ندارند.


این کارشناس اقتصاد اسلامی متذکر شد: در حال حاضر ماهیت تمامی تعاونی‌های کشور صرفاٌ به تعاونی‌های تولید کننده صنایع دستی و یا محصولات کشاورزی خلاصه شده است؛ لذا، برای بهبود این بخش باید به سمت گسترش بنگاه‌های اقتصادی حرکت کنیم که به جای ساخت کالا‌ی معمولی و سپس توزیع آنها، محصولات دانش‌بنیان را تولید و در نهایت صادرکنند.


وی تاکید کرد: تبدیل برخی از تشکل‌های فعلی به تعاونی و یا تاسیس تشکل‌های نوپای مربوط به این بخش، کمک شایانی به توزیع درآمد خواهد کرد. پس از این اقدام، رفع موانع مربوط به صدور مجوز‌ها و سپس توسعه برخی فعالیت‌های اقتصادی مانند مشاغل خانگی از دیگر موارد مهمی است که منجر به توسعه تعاونی‌های فردی، جمعی و سپس حوزه تعاون خواهد شد.


شیخی با انتقاد از دیدگاه برخی از اقتصاددانان در مورد ایجاد تعاونی‌های جدید گفت: برخی صاحب‌نظران اقتصادی بر این باورند که تاسیس این نوع بنگاه‌ها به معنای افزایش تصدی دولت در حوزه تعاون است؛ این گزاره درست نیست، زیرا بخش خصوصی هیچ گاه برای خود رقیب قدرتمندی همچون تعاونی‌ها را ایجاد نمی‌کند؛ لذا، مسئولیت ایجاد این نوع بنگاه‌های اقتصادی صرفاً بر دوش بخش عمومی یا همان دولت است.


این کارشناس اقتصاد اسلامی خاطرنشان کرد: خلق تعاونی‌های جدید توسط بخش عمومی به معنای مالکیت دولت بر آن‌ها نیست، بلکه به منزله مدیریت آن توسط دولت است.


وی در پایان و در پاسخ به این سوال که توسعه تشکل‌های تعاونی محور تا چه حد می‌تواند در حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه موثر واقع شوند، گفت: ساده‌ترین راه برای کمک‌رسانی به این قشر، توسعه و تجمیع تعاونی‌هاست. در حال حاضر عموم مردم توانایی خلق اشتغال ندارند، اما می‌توان با بهره‌برداری از نخبگان حوزه کار و تعاون این هدف را محقق ساخت. توسعه پنل‌های خورشیدی و رشد تعداد مزارع گلخانه‌ای از جمله نمونه‌هایی هستند که ازطریق آن می‌توان از اقشار آسیب‌پذیر جامعه حمایت‌های لازم را به عمل آورد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: تعاون ، تعاونی ، مشارکت مردم ، رشد تولید ، اقتصاد اسلامی ، عبدالمجید شیخی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9h

دیگر خبرها

  • حرکت چرخه تولید موجب رونق اقتصادی می‌شود
  • عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • زرشناس: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • افزایش دمای هوا در آذربایجان‌غربی
  • آذربایجان‌غربی گرمتر می‌شود
  • انتقال و مدت قرارداد طارمی با اینتر نهایی شد
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • کمک ۵۳۶ تنی آرد روسیه به افغانستان