Web Analytics Made Easy - Statcounter

«دن اسمیت» مدیر موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح در مصاحبه با تسنیم تاکید کرد: نشانه‌هایی از انتقال قدرت جهانی به چین وجود دارد، اول از همه رشد سریع‌تر اقتصادی در بلندمدت که مهمترین عامل به شمار می‌رود. این روند از زمان وقوع بحران مالی و اقتصادی جهان در سال 2008 به خوبی نمایان بوده است.

وی در ادامه افزود: بنابر این به نظر من زمینه‌های لازم برای انتقال قدرت از غرب به شرق فراهم شده ولی رشد کمتر از چیزی بوده که من انتظار داشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه متن کامل این مصاحبه را مشاهده می‌فرمایید:

تسنیم: رقابت پساکرونا می‌تواند به خوبی مشخص کند که آیا آمریکا قادر خواهد بود بار دیگر به گونه‌ای قدرت خود را بازیابد که به این کشور اجازه آنچه را که خودش رهبری جهان می‌خواند، مجددا به دست آورد. گزارش‌هایی وجود دارد که پکن احتمالا از اهرم مهم خود یعنی رونق اقتصادی سریع‌تر و تسلط بر بازارهای آسیایی استفاده خواهد کرد تا روند جهانی سازی به شیوه چینی را تسریع بخشد. دیدگاه شما چیست؟

اسمیت: بدیهی است که دولت چین در تلاش است تا با روش‌های مختلف مزیت نفوذ جهانی را کسب کرده و خود را در آن جایگاه قرار دهد. موفقیت در این مساله، ممکن است هوشمندانه‌تر از آن چیزی باشد که برخی ناظران به آن باور دارند. اگر چین زیان و ضررهای اقتصادی کمتری را متحمل شده و سریع‌تر از آمریکا و اتحادیه اروپا به رشد و رونق مجدد دست یابد، به مزیت‌های کوتاه مدت بیشتری دست خواهد یافت. با این حال، همگرایی بازارهای جهانی توجیه محاسبات منفی کل را دشوار خواهد کرد. اگر بازارهای غربی کافی وجود نداشته باشد، تولید چین نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. این مساله می‌تواند تقاضای غرب را از طریق وام‌ها تحریک و تقویت کند ولی تنها در صورتی که چین بتواند سرمایه گذاران غربی را برای تامین مالی پروژه‌های خود راضی کند. این مساله در گذشته انجام شده و منجر به عدم تعادل عمده در اقتصاد جهانی شده است، این مساله یکی از عوامل مهم سقوط مالی 2008 و بحران اقتصادی متعاقب آن بوده است. با توجه به تبعات منفی بلندمدت آن بدهی به چین و شفافیت بیشتر امروز نسبت به دو دهه قبل نسبت به ابعاد رقابت قدرت‌های بزرگ، ممکن است تمایل کمتری برای جذب منابع مالی چینی برای حفظ بازارهای چین وجود داشته باشد. این به نوبه خود گرچه آزادی مانور چین را محدود نمی‌کند ولی می‌تواند فرصت‌های چین را برای برتری و تسلط در مرحله جدید جهانی سازی محدود نماید.

تسنیم: صندوق بین‌المللی پول پیش بینی کرده است که اقتصاد آمریکا در سال 2020 میلادی حدود 6 درصد افت خواهد کرد و افت اقتصادی منطقه یورو نیز به 7.5 درصد خواهد رسید. این در حالی است که صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی چین در سال 2020 را 1.2 درصد پیش بینی کرده است، آن هم پس از افت 6.7 درصدی رشد اقتصادی چین در سه ماه نخست. تنها گروهی از کشورهای جهان که پیش بینی شده رشد اقتصادی مثبتی خواهند داشت، کشورهای شرق آسیا با رشد حدود یک درصد است. این مساله موجب نگرانی آمریکا و اروپا شده است. اخیرا امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه استدلال کرده است که طی ماه‌های آینده مشخص خواهد شد که آیا اتحادیه اروپا به عنوان یک پروژه اقتصادی و سیاسی با فروپاشی روبرو خواهد شد یا نه. آیا شما بر این باور هستید که افول سریع‌تر و شدیدتر اقتصادی آمریکا و اروپا و رونق کندتر آنها می‌تواند زمینه لازم برای انتقال قدرت از غرب به کشورهای شرق آسیا را فراهم کند؟

اسمیت: نشانه‌هایی از انتقال قدرت جهانی به چین وجود دارد، اول از همه رشد سریع‌تر اقتصادی در بلندمدت که مهمترین عامل به شمار می‌رود. این روند از زمان وقوع بحران مالی و اقتصادی جهان در سال 2008 به خوبی نمایان بوده است. در یک دهه پس از وقوع بحران مالی البته تغییر مسیر چین با وجود طرح ابتکاری جاده و کمربند نسبت به آنچه پیش بینی شده بود کمتر بوده است، اما از طرفی عدم رضایت از سیاست‌های ایالات متحده در دوران به خصوص ترامپ باعث از دست دادن نفوذ آمریکا شده است. بنابر این به نظر من زمینه‌های لازم برای انتقال قدرت از غرب به شرق فراهم شده ولی رشد کمتر از چیزی بوده که من انتظار داشتم. به نظر من شاید یک یا دو بحران دیگر به وقوع بپیوندد پیش از آنکه واقعا شاهد نشانه‌هایی از پایان دوران غرب و ظهور و پیدایش شرق باشیم.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: انتقال قدرت پیش بینی سریع تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۲۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاگردان شمسایی به دنبال اثبات قدرت/ نبرد ۴ تیم برای جام جهانی

به گزارش خبرنگار مهر، مرحله نیمه نهایی رقابت‌های جام ملت‌های ۲۰۲۴ فوتسال آسیا امروز جمعه برگزار خواهد شد و تیم ملی فوتسال کشورمان به مصاف ازبکستان خواهد رفت.

تایلند - تاجیکستان

در نخستین دیدار این مرحله از ساعت ۱۴:۳۰ تیم تایلند که میزبان این مسابقات است با تاجیکستان دیدار می‌کند.

تیم فوتسال تایلند موفق شد در مرحله یک چهارم نهایی با بازگشتی استثنایی مقابل عراق به پیروزی دست پیدا کند و هفتمین صعود متوالی به جام جهانی را جشن بگیرد. در این دیدار عراق ابتدا با ۲ گل از حریف خود پیش افتاد اما در ادامه بازی تایلندی‌ها موفق شدند با ۳ گل به نیمه نهایی برسند.

تیم فوتسال تاجیکستان هم که پدیده و شگفتی ساز این دوره مسابقات بود و موفق شد در گروهی که ژاپن، قرقیزستان و کره جنوبی حضور داشتند به عنوان صدرنشین راهی یک چهارم نهایی شود و در مرحله یک چهارم نهایی هم با برتری برابر شاگردان مجید مرتضایی در تیم افغانستان برای نخستین بار راهی نیمه نهایی شدند.

تایلند به عنوان یکی از تیم‌هایی که همواره خود را یکی از قدرت‌های آسیا می‌داند و به لطف برخورداری از امتیاز میزبانی تلاش می‌کند پس از ۴ دوره ناکامی در راهیابی به فینال و برای سومین بار به دیدار نهایی برسد.

در سوی دیگر هم تاجیکستان قصد دارد ماجراجویی‌های خود را ادامه دهد و پس از راهیابی به جام جهانی قصد دارد کار را برای تایلند سخت کند.

ایران - ازبکستان

تیم ملی فوتسال ایران از ساعت ۱۷:۳۰ به مصاف ازبکستان خواهد رفت. تیم ملی ایران پس از شروع نه چندان مقتدرانه ای که در این جام برابر افغانستان و بحرین داشت در ۲ دیدار بعدی برابر کویت و قرقیزستان نشان داد همچنان قدرت بلامنازع فوتسال آسیا است و شاگردان وحید شمسایی قصد دارند با ارائه نمایشی قدرتمند برابر ازبکستان راهی دیدار نهایی شوند.

در سوی دیگر میدان هم ازبکستانی حضور دارد که تاکنون ۴ بار در دیدارهای نهایی حاضر شده است و با توجه به سرمایه گذاری‌های بزرگی که در این رشته انجام داده است قصد دارد کار را برای ملی پوشان کشورمان سخت کند.

دیدارهای پلی آف

قاره آسیا در جام جهانی فوتسال ۴ سهمیه دارد و ازبکستان هم به عنوان میزبان این مسابقات پنجمین سهمیه قاره را به خود اختصاص داده است.

این دوره از مسابقات جام ملت‌های آسیا حکم مسابقات انتخابی جام جهانی را دارد و ۴ تیمی که به مرحله نیمه نهایی رسیدند جواز حضور در جام جهانی ۲۰۲۴ ازبکستان را کسب کردند.

اما صعود ازبکستان به نیمه نهایی جام ملت‌ها موجب شد یکی از تیم‌هایی که در مرحله یک چهارم نهایی شکست خورده‌اند شانس حضور در جام جهانی را به دست بیاورند. به همین دلیل این تیم‌ها باید دیدارهای پلی آف را برگزار کنند تا در نهایت یک تیم راهی جام جهانی شود.

در این بازی‌ها از ساعت ۱۰:۳۰ تیم ملی فوتسال عراق با افغانستان دیدار خواهد کرد و از ساعت ۱۲:۳۰ هم ویتنام به مصاف قرقیزستان می‌رود.

کد خبر 6088835

دیگر خبرها

  • حرکت چرخه تولید موجب رونق اقتصادی می‌شود
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • زرشناس: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • ظهور یک قدرت اقتصادی جدید؛ اقتصاد هند چقدر قوی است؟
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • کمک ۵۳۶ تنی آرد روسیه به افغانستان
  • شاگردان شمسایی به دنبال اثبات قدرت/ نبرد ۴ تیم برای جام جهانی