Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، سید رمضان موسوی اظهار کرد: توده‌های سنگی و فیزیکی از ارتفاع به سمت پایین حرکت کرده و این حرکت‌های توده‌ای به اشکال مختلف رخ می‌دهد.

وی تصریح کرد: کشور ایران سرزمین تحت فشار توده‌های مختلف زمین بوده و حرکت‌های توده‌ای بسیاری را شاهد هستیم و در این راستا در استان‌های شمالی و مازندران به دلیل عوامل زمین‌شناسی، بارش‌ها و ریزش‌های جوی بخش‌هایی از طبیعت در دامنه و شیب به سمت پایین حرکت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مازندران بیان کرد: زمین ‌لغزش یا رانش به صورت توده‌ای در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده و در بخش‌های مختلف از جمله البرز مرکزی این پدیده را شاهد هستیم که سبب تخریب روستاها، جاده و کارخانه‌ها شده است.

این دکترای تخصصی دانش زمین‌شناسی ادامه داد: از آنجایی که حدود ۶ دهه و بیش از ۵۰۰ سال در ایران و مازندران خشک‌سالی، کاهش بارش‌ها و ریزش‌های جوی را شاهد بودیم، به دلیل تغییر اقلیم، در چند سال اخیر نیز ریزش‌ها و بارش‌ها افزایش پیدا کرده و تغییرات آب و هوایی، اقلیمی و پریود مدل بارشی مشاهده می‌شود.

وی تاکید کرد: از آنجا که در دوره خشک‌سالی دست‌اندازها و تصرف‌های عرصه‌های مختلف طبیعی را به صورت تغییرات کاربری اراضی ازسوی مردم شاهد بودیم این عوامل تغییرات کاربری و تغییرات اقلیمی بارش، سبب شده حرکت‌های توده‌ای اشکال مختلفی را به صورت توده‌ای و واریزه‌ای سنگی ایجاد کند.

مهار دامنه، شناسایی عرصه‌های ریزش و دیوار حائل راه پیشگیری است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در مورد راه‌های پیشگیری وکاهش خسارات ناشی از ریزش و رانش‌ها بیان کرد: برای مقابله با کاهش این بلایا و کاهش خسارات باید عرصه‌های ریزش شناسایی و نسخه‌های پایداری و مهار دامنه‌ها انجام شود و به شکل‌های مختلف با ایجاد دیوار حائل می‌توان این رانش‌ها را کنترل کرد.

مازندران لرزه‌خیز است | حرکت صفحات قاره‌ای علت لرزه‌خیزی

موسوی تصریح کرد: استان مازندران دارای رفتار لرزه‌خیزی زیادی بوده، به‌طوریکه ایران و البرز دارای پتانسیل لرزه‌خیزی بالایی است و دلیل آن تحت تأثیر بودن ایران از فشارهای توده‌ای و صفحه‌های قاره‌ای که از اطراف کشور به سمت ایران وارد می‌کنند، اتفاق می‌افتد.

وی یادآور شد: توده عظیمی که از شمال غرب به البرز و صفحه عربستان از جنوب غرب با بازشدن "بحراحمد"  و صفحه هندوچین از شرق به سمت ایران است و صفحات قاره‌ای به سمت ایران تحت فشار بوده و در خلیج فارس و دریای عمان فشار صفحه اقیانوس هند را نیز به سمت ایران داریم.

ایران سرزمین چین‌خورده

استاد زمین‌شناسی دانشگاه علوم‌کشاورزی و منابع طبیعی ساری ادامه داد: در سرزمین ایران، البرز و زاگرس سرزمین چین‌خورده‌ای است که در حال جابه‌جایی بوده و این سرزمین در حال دریافت انرژی است و در مسیر شکستگی‌ها گسستگی‌ها قرار دارد.

ایران بیشترین گسل فعال را دارد

موسوی گفت: ایران بیشترین تعداد گسل‌های فعال را داراست. زمین در مسیر گسل‌ها در حال ذخیره و تخلیه انرژی است که سبب فعالیت توده‌ای و بلایای طبیعی شده و در سال‌های اخیر و دهه دوم  قرن ۲۱ ثابت شده که گسل‌ها و زلزله‌ها از پتانسیل مثبت برخوردار است.

تهدیدها تبدیل به فرصت شوند

وی خاطرنشان کرد: از گسل‌ها انرژی‌های مختلف ایجاد می‌شود، پس‌گریزی از این پدیده‌های زمین‌شناسی و حرکت‌های توده‌ای برای ما و دنیا نیست اما در عین حال نسخه‌های تثبیت و آرام کردن از سوی دنیا آغاز شده است و ایران با توجه به تغییر بارش‌ها و اقلیم برای تثبیت رانش‌ها می‌تواند اقدام مثبتی انجام دهد به‌طوری که هر تهدیدی می‌تواند فرصت باشد چراکه هر جا گسل و زلزله است نشان می‌دهد در داخل زمین انرژی‌های زیادی درحال در جابه‌جایی و استخراج است.

کد خبر 506389 برچسب‌ها استان مازندران رانش‌زمين حوادث ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: روستا استان مازندران رانش زمين حوادث ایران سمت ایران زمین شناسی رانش ها بارش ها گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۴۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)

پستانداران، اگرچه بخش کوچکی از موجودات زمین را تشکیل می دهند، اما نقش های زیست محیطی حیاتی در سطح جهانی دارند. آنها برای حفظ سلامت اکوسیستم از طریق کمک به گرده افشانی، پراکندگی بذر و تغذیه شکارچیان طبیعت بسیار مهم هستند. اینفوگرافی زیر میانگین طول عمر پستانداران را با استفاده از داده های Discover Wildlife و سازمان ملل متحد به تصویر کشیده است.

طول عمر انسان در حال افزایش است

به گزارش روزیاتو، پستانداران به عنوان موجودات خونگرم با مو یا خز تعریف می شوند که از شیر غدد پستانی برای نوزادان خود استفاده می کنند. در حالی که حیوانات کوچکتر مانند راسوها معمولاً ۱ تا ۲ سال عمر می کنند، همتایان بزرگتر مانند فیل ها می توانند برای چندین دهه زنده بمانند و در راس آنها نهنگ ها، می توانند ۲۰۰ سال یا حتی بیشتر عمر کنند.

طول عمر انسان افزایش قابل توجهی داشته است. طبق گزارش بخش جمعیت سازمان ملل متحد، میانگین امید به زندگی در جهان از ۴۷ سال در سال ۱۹۵۰ به ۷۲ سال در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش ۲۵ ساله است. از عوامل تاثیرگذار در افزایش طول عمر انسان می توان به تغذیه، دارو و دسترسی به منابع ضروری، اشاره کرد.

با این حال، همانطور که طول عمر انسان شکوفا می شود، می تواند تأثیر نامطلوبی بر جمعیت پستانداران حیات وحش داشته باشد. طی ۱۰۰,۰۰۰ سال گذشته، افزایش جمعیت انسانی باعث کاهش ۸۵ درصدی زیست توده پستانداران وحشی شده است.

امروزه، دام ها ۶۲ درصد، انسان ها ۳۴ درصد و پستانداران وحشی تنها ۴ درصد از زیست توده پستانداران جهان را تشکیل می دهند

علیرغم کاهش تنوع پستانداران، زیست توده کل پستانداران زمینی به طور قابل توجهی افزایش یافته است و در طول ۱۰,۰۰۰ سال گذشته تقریباً ۹ برابر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آزادسازی یک عقاب در ارتفاعات کوهستانی شاهو (فیلم)
  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • ۱۵۵ کشته و زخمی در سیل و رانش زمین در کنیا
  • تلاش دانشگاه حرکت در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است
  • انجام عملیات راه‌سازی محورهای مختلف استان/۲۵۰۰میلیارد تومان روکش آسفالت اصفهان در ۱۴۰۲
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • احسان طبری؛ تئوریسین برجسته چگونه از مارکسیسم برگشت و «خدمت‌گزار بزرگ نظام اسلامی» شد
  • حرکت عادی خودرو‌ها در جاده‌های شمال
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)