Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرداری مشهد استراحتگاه یا همان جایگاه استقرار کارگران ساختمانی را راه‌اندازی کرده و امیدهایی زنده شده که شاید بالاخره بعد از ۹ سال به مصوبه استفاده شهرداری کلان‌شهرها از کارگران سر گذری و فصلی برای پروژه‌های عمرانی جامه عمل پوشیده شود.

به گزارش قدس آنلاین، مدت‌ها بود که مسؤولان شهرداری در مشهد بر «ساماندهی کارگران سر گذرها و فصلی» تاکید می‌کردند، اما در عمل به جز یک پایگاه ساماندهی کارگران فصلی که در خیابان دلاوران تعبیه شده بود، شاهد احداث پایگاه دیگری نبودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که همان یک پایگاه هم مورد اقبال کارگران قرار نگرفته و خالی از مراجعه‌کننده است.

اوایل هفته بود که شهردار مشهد ضمن بازدید از میدان فردوسی، تصمیم جدی بر تأمین نیروهای عمرانی شهرداری از کارگران گذری گرفت که این موضوع با احداث استراحتگاه کارگران گذری در ۴ نقطه شهر همراه شد.

اخذ پول از کارگران در استراحتگاه

روز گذشته در حالی که شهرداری برای افتتاح استراحتگاه‌ها آماده می‌شد به میان کارگران میدان فردوسی رفتیم تا از میزان رضایت کارگران از این تصمیم شهرداری مطلع شویم.

یکی از کارگران که گوشه میدان ناامید نشسته و با کیسه‌ای در دست چشم انتظار بود تا کارفرمایی بیاید و او را با خود به ببرد، می‌گوید: شرایط خیلی سخت شده، دو ماه است کاری ندارم، صاحبخانه جوابم کرده نمی‌دانم از چه کسی پول قرض بگیرم.

سخن با این مرد زحمت‌کش همین قدر کفایت می‌کرد تا بدانیم کرونا با این قشر چه کرده، کمی آن طرف تر پیرمردی مسن با جوانی در حال سخن گفتن است، پس از اینکه متوجه شدند خبرنگارم سخت راضی شدند تا صحبت کنند؛ چرا که معتقد بودند کار از کار گذشته است.

تا مشغول صحبت شدم ناگهان جوانی دوان دوان به سمت ما آمد، فکر می‌کرد برای کارگر گرفتن رفته‌ام، این کارگران مدعی بودند در گذشته که در ایستگاه‌های استراحت حاضر می‌شدند برای معرفی از آن‌ها هزینه‌هایی نامتعارف و غیرقانونی دریافت می‌شد، آن‌ها معتقد بودند سرانجام ایستگاه جدید هم به این موضوع ختم می‌شود.

پیرمرد زحمت‌کش با اشاره به برخی ناعدالتی‌ها در خصوص تقسیم کارگران، خاطرنشان کرد: فقط کارت ملی و شناسنامه‌ها را می‌گیرند و کار خاصی هم انجام نمی‌دهند، چنانچه پروژه خوب با شرایط خوبی نیاز به کارگر داشته باشد بین دوستان و آشنایان خود تقسیم می‌کنند.

تکذیب دریافت حق معرفی، توسط شهرداری مشهد

به منظور پیگیری موضوع و پاسخ به پرسش‌هایی که کارگران مطرح کردند به سراغ معاون شهرداری مشهد رفتم، وی اظهار کرد: شهرداری مشهد با رویکرد کمک و حمایت از کارگران ساختمانی وارد شده تا این کار را نهادینه کند.

مهدی یعقوبی با اشاره به تجهیز چهار جایگاه برای استقرار کارگران ساختمانی، خاطرنشان کرد: از صبح روز گذشته نیروها مستقر شده و شروع به ثبت‌نام کرده‌اند، در ابتدا شناسنامه و کارت ملی دریافت می‌شود تا به‌عنوان کارگر ایرانی ثبت‌نام کنیم، کارگران باید  هفت صبح حاضر شوند و بر اساس نوبت به کارهای مورد نیاز اعزام می‌شوند.

وی با بیان اینکه برای استقرار کارگران ساختمانی هزینه های بسیاری توسط شهرداری صورت می‌پذیرد، افزود: برای حمایت از کارگران ارتباط‌هایی با سازمان تامین اجتماعی، اداره کار و سازمان فنی و حرفه‌ای برقرار کرده‌ایم تا کارگران متناسب با مهارتی که دارند به‌کارگیری شوند.

فردی که ساعت ۱۰ صبح به استراحتگاه می‌آید کارگر نیست

یعقوبی در ادامه به نگاه‌های بدبینانه نسبت به این استراحتگاه‌ها اشاره و عنوان کرد: مدل اعزام این است که کارگران ثبت‌نام می‌کنند و افراد متناسب با زمان ثبت‌نام و حرفه به پروژه‌ها اعزام می‌شوند، اما فردی که ساعت ۱۰ صبح می‌آید کارگر نیست با ذهنیت‌های دیگر می‌آید؛ کارگر ساختمانی هفت صبح سر کار حاضر می‌شود.

معاون شهرداری مشهد با رد هرگونه شائبه پیرامون تقسیم کار میان کارگران ساختمانی، عنوان کرد: بدنه کارگری ارتباط خاصی با فردی ندارند، خوشبختانه کار را هم خود صنف کارگری مدیریت می‌کند و ما هزینه‌ها را پرداخت می‌کنیم علت این رویه هم این است که اجحافی در حق کسی صورت نگیرد.

وی در خصوص دسته‌بندی کارگران هنگام ثبت‌نام، ادامه داد: دسته‌بندی‌هایی که در هنگام ثبت‌نام یا اعزام به پروژه ها صورت می گیرد تقسیم بین کارگر ساده و حرفه‌ای است؛ در دسته‌بندی‌ها نیز با فنی و حرفه‌ای صحبت‌هایی شده تا آموزش‌های لازم و اعطای مدرک توسط این سازمان انجام شود.

اهرمی برای اجبار کارگران نسبت به استقرار استراحتگاه وجود ندارد

یعقوبی با بیان اینکه اهرم قانونی برای اجبار کارگران نسبت به استقرار در این مکان‌ها وجود ندارد، اظهار کرد: اجباری برای هدایت در این جایگاه‌ها نداریم، اما کار را به نوعی جلو می‌بریم که خود کارگران مایل به حضور شوند.

معاون شهرداری ابراز کرد: اعتقاد شهردار مشهد این است تمام پروژه‌های شهرداری باید کارگران مورد نیاز خود را از این جایگاه‌ها تأمین کنند ضمن اینکه در حال برنامه‌ریزی طرح‌هایی هستیم تا کارگران نیمه وقت نیز در پروژه‌ها به‌کارگیری شوند.

کارگران به صورت رایگان به پروژه‌های عمرانی معرفی می شوند

همچنین رئیس انجمن کارگران ساختمانی خراسان رضوی نیز در گفت‌وگو با فارس ضمن اشاره به مصوبه تامین کارگران ساختمانی پروژه‌های عمرانی شهرداری‌ها در کلان شهرها، خاطرنشان کرد: در سال ۹۰ ساماندهی کارگران ساختمانی تصویب شد، از سال گذشته نیز شهردار مشهد پیگیر شد تا این موضوع اتفاق افتد.

محمدرضا داوری ابراز کرد: سال گذشته ایستگاهی در خیابان دلاوران با شرایط خوبی آغاز به‌کار کرد و در نهایت امسال به چهار ایستگاه افزایش یافت.

وی ضمن شاره به بازار شایعات متذکر شد: بیان بعضی مسائل تبلیغات منفی است که بر اساس برداشت‌های نادرست صورت گرفته برای مثال در بین کارگران این موضوع را مطرح کرده‌اند که چنانچه مدارک شناسایی آن‌ها گرفته شود طرح‌های حمایتی و یارانه آن‌ها قطع می‌شود.

رئیس انجمن کارگران ساختمانی خراسان رضوی با بیان اینکه تا هفته گذشته یک هزار و ۲۰۰ نفر از کارگران ساختمانی عضو این ایستگاه شدند، تصریح کرد: در مشهد ۲ هزار و ۱۰۰ نفر در میادین می‌ایستند که این آمار تاکنون نشان از استقبال مناسب کارگران از این ایستگاه‌ها دارد.

داوری با رد دریافت هرگونه درصد توسط شهرداری به‌منظور معرفی به پروژه‌های عمرانی، گفت: عضویت و معرفی به کارگاه‌های عمرانی رایگان است و هزینه‌های ایستگاه‌ها را نیز شهرداری مشهد به‌صورت کامل پرداخت می‌کند.

وی با اشاره به مزیت‌های این ایستگاه‌ها برای کارگران، عنوان کرد: فنی و حرفه‌ای برای کارگران عضو این ایستگاه‌ها دوره‌های مورد نیاز را برگزار می‌کند و شهرداری این کارگران را در پروژه‌هایی مانند کشف‌رود به صورت روزمزد به‌کار می‌گیرد.

کارگران فصلی تا آموزش نبینند امنیت شغلی‌شان تضمین نمی‌شود

آنچه که در این میان مسلم است اینکه تا زمانی که کارگران فصلی به‌درستی آموزش نبینند و مهارت نیاموزند، امنیت شغلی‌شان تضمین نمی‌شود.

به گفته کارشناسان، در کشورهای پیشرفته اصولا کارگران و استادکاران پس از مهارت‌آموزی کارت مهارت دریافت می‌کنند و بدون کارت مهارت امکان حضور کارگران در پروژه‌های ساختمانی وجود ندارد.

طبق تاکید فعالان حوزه ساختمان مهارت‌آموزی باید به‌عنوان یک الزام مورد تأکید قرار گیرد و چنانچه این اتفاق رخ دهد به‌طور حتم شاهد ثمرات مثبت آن خواهیم بود.

در این مسیر سازمان فنی و حرفه‌ای، اداره کار و رفاه اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی، شهرداری، انجمن‌های صنفی و دیگر سازمان‌های مرتبط باید کنار یکدیگر قرار گیرند و تا این همدلی میان ارگان‌های مسؤول ایجاد نشود، وضعیت کارگران فصلی نه تنها حل نمی‌شود که در آینده با مشکلات بسیاری از جمله مسائل اجتماعی در این عرصه مواجه خواهیم بود.

منبع: فارس

انتهای پیام /

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استراحتگاه شهرداری کارگران ساختمانی پروژه های عمرانی فنی و حرفه ای شهرداری مشهد کارگران فصلی پروژه ها ایستگاه ها هزینه ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۴۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک گفت: در صنعت استان بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی قیاسی عصر امروز در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: 23 هزار و 180 نفر  عضو خانه کارگر اراک هستند که حدود 12 هزار نفر از این تعداد فعال هستند و به طور مداوم حق عضویت خود را پرداخت می‌کنند. پرداخت حق عضویت برای مدت سه سال، 400 هزار تومان و برای یک سال 200 هزار تومان است.

وی افزود: خانه کارگر اراک تشکل ساکن و راکدی نیست و 2 بار در سال مراسمی را برگزار می‌کند. خانه کارگر استراحتگاه‌هایی را برای کارگران و خانواده‌های آنها در نظر  گرفته است. سامانه رفاهی ایرانیان برای کارگران ساختمانی راه اندازی شده است که کارگران باید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند این سامانه بیمه کارگران ساختمانی را مادام العمر می‌کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: سال گذشته 3 هزار و 650 نفر کلاس آموزشی رایگان اعم از کلاس‌های کمک درسی، کامپیوتر، خیاطی و غیره برای خانواده‌های عضو خانه کارگر اراک برگزار شد که امیدواریم تا پایان سال افزایش صد برابری داشته باشد.

قیاسی بیان کرد: کارگران ساختمانی استان مرکزی 13 هزار و 250 نفر هستند که از خدمات بیمه‌ای استان استفاده می‌کنند. در شهرستان اراک 4 هزار و 300 کارگر از بیمه استفاده می‌کنند. از اواخر سال 99 هیچ کارگر ساختمانی بیمه نشده است که سازمان تأمین اجتماعی این مهم را به جهت کسری منابع اعلام نکرده است، در حالی که سازمان تأمین اجتماعی ملزم به بیمه کردن تمام کارگران ساختمانی است.

وی ادامه داد: سال گذشته سازمان تأمین اجتماعی 12هزار میلیارد تومان در استان مرکزی پرداخت کرده است. این سازمان یک سازمان هزینه درآمدی است و ساختار سازمان تأمین اجتماعی باید اصلاح شود اما این اصلاح نباید منجر به نادیده گرفتن حق کارگر شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: 50 درصد حوادث کارگاهی و 55 درصد فوت حوادث کارگاهی در سطح کشور مربوط به کارگران ساختمانی است که وضعیت استان مرکزی نیز به همین صورت است. در استان مرکزی 12 هزار نفر پشت نوبت بیمه قرار دارند که 4 هزار نفر مربوط به شهر اراک است. 

قیاسی افزود: سال 1401  نیز 57 درصد افزایش حقوق وجود داشت، ولی تورمی ایجاد نشد. تورم امسال 45 درصد بود، اما دستمزد پایه تنها 35 درصد افزایش یافت و سایر سطوح در نظر گرفته نشد و رشد نداشت که این امر برای بخش تولید ضرر دارد. متأسفانه اصل سه‌جانبه‌گرایی رعایت نمی‌شود چراکه اگر در قانون کار اصل سه جانبه‌گرایی تعریف شده بود تعیین دستمزد به این صورت نبود. دولت نباید در تعیین دستمزد دخالت داشته باشد.

 وی بیان کرد: صنعت استان حال خوبی ندارد. در صنعت بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. یکی از مشکلات بزرگ جامعه کارگری بحث مسکن است. مسکن کارگری برای صنعت در نظر گرفته شده اما برای کارگران ساختمانی لحاظ نشده است. 

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • همزمان با هفته کارگر از کارگران نمونه خلیل‌آباد تجلیل به عمل آمد
  • ۴۰ پروژه عمران شهری در ایلام اجرا شد
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • پروژه شهرداری الکترونیک به صورت ۱۰۰ درصدی در سنندج انجام شده است
  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • پایان حفاری خطوط مترو مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴
  • بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند