Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از نیو اطلس نوشت: اگرچه دلایل سوءهاضمه مزمن هنوز کاملاً شناخته نشده است، اما معمولاً این بیماری باعث می‌شود که معده به هنگام هضم غذا به اندازه کافی باز نشود و به درستی نیز منقبض نشود. 

اکنون تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تحریک عصب از طریق گوش می‌تواند به اصلاح این وضعیت کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه اخیر توسط دانشمندان بیمارستان عمومی ماساچوست، دانشکده پزشکی هاروارد و دانشگاه پردو در ایندیانا انجام شده است. این مطالعه شامل استفاده از یک ابزار درمانی موجود شناخته‌شده به نام «تحریک‌کننده عصب واگ درون گوش» است.

عملکرد این دستگاه چگونه است؟

این دستگاه که شبیه به یک ایرباد است داخل گوش بیرونی بیمار قرار می‌گیرد و عصب واگ را که از سر تا پایین شکم کشیده شده است، بدون درد تحریک می‌کند. محققان قبلاً استفاده از فناوری taVNS را برای درمان شرایطی مانند افسردگی، صرع و حتی پیری بررسی کرده‌اند.

عصب واگ یا واگوس (پنوموگاستریک به معنی ِ ریوی ـ هضمی) طولانی‌ترین عصب مغزی و دهمین زوج اعصاب مغزی از ۱۲ جفت عصب مغز است که در بلعیدن غذا، صحبت کردن، فعالیت‌های پاراسمپاتیک و هاضمه نقش دارد.

این عصب مانند بیشتر اعصاب مغزی از ساقه مغز آغاز می‌شود و به شاخه‌های متعددی تقسیم می‌شود که عصب‌دهی اغلب عضلات حلق و حنجره، مری، معده و پاراسمپاتیک قلب، ریه، کبد، طحال و غیره را انجام می‌دهد.

عصب شماره ۱۰ اطلاعات حسی درونی را از شکم و سینه دریافت می‌کند. در گذشته واگوتومی (قطع شاخه‌های انتهایی عصب واگ) یکی از روش‌های درمان زخم پپتیک مقاوم به درمان بود.

محققان برای این مطالعه، از نوع خاصی از taVNS به نام RAVANS استفاده کردند. آنچه این دستگاه را از بقیه جدا می‌کند این است که پالس‌های برقی خود را به موقع و با ریتم تنفسی بیمار تحویل می‌دهد.

از این دستگاه روی ۱۲ فرد دارای سوءهاضمه مداوم استفاده شد. هر فرد اقدام به خوردن یک وعده غذایی کرد و متعاقباً ۱۵، ۶۵ و ۸۰ دقیقه پس از آن از آن‌ها ام‌آرای گرفته شد.

این اسکن‌ها نشان داد که پس از درمان با RAVANS، نسبت حجم معده به حجم غذای مصرف شده بیشتر بود به این معنی که معده‌های شرکت‌کنندگان برای بهتر هضم شدن غذا بیشتر منبسط شده بود. علاوه بر این، بعد از هضم غذا، معده آن‌ها سریع‌تر تخلیه شد.

توصیه دانشمندان

اگرچه نتایج استفاده از این فناوری در درمان سوءهاضمه امیدوارکننده است، اما برای تعیین عواملی مانند دوزهای بهینه تحریک الکتریکی و زمان‌بندی درمان، تحقیقات بیشتری با گروه بیشتری از افراد مورد نیاز است.

در حال حاضر دانشمندان توصیه می‌کنند افراد مبتلا به سوءهاضمه مزمن فعلا اقدام به خرید این دستگاه و شروع به استفاده از آن نکنند.

دکتر روبرتا اسلوکو، نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: در حالی که فناوری و دستگاه‌های taVNS نسبتاً بی‌خطر و بدون عوارض عمده است، دستگاه‌هایی که در حال حاضر در بازار موجود است همه متفاوت هستند و برای کاربرد روی معده بهینه نشده‌اند. ضمن این‌که بیماران با شرایط پزشکی خاص ممکن است کاندیداهای مناسبی برای این درمان نباشند.

کد خبر 506366 برچسب‌ها بیماری معده

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیماری معده عصب واگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۶۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص درمانی رازیانه

آفتاب‌‌نیوز :

گل‌ها دارای رنگ زرد و به صورت چتر مرکب قرار گرفته اند. میوه‌های رازیانه کوچک و به طول تا ۱۲ و عرض تا ۴ میلی متر هستند. همه‌ی قسمت‌های گیاه معطر است. قسمت مورد استفاده‌ی گیاه اکثرا میوه است، ولی از ریشه و برگ آن نیز استفاده به عمل می‌آید. محل رویش گیاه در ایران: گرگان، مازندران، گیلان، آذربایجان، کردستان، کرمان و خراسان است

 تاریخچه:

در یونان بر طبق افسانه ها، دانش را شبیه زغالی سوزان می‌دانستند که در ساقه‌ای از رازیانه محصور شده است؛ و تمدن‌های کهن مصر، هند، چین، و یونان این گیاه دارویی را می‌شناختند. در قرون وسطی، این گیاه بسیار مصرف می‌شد. ثروتمندان دانه‌ی رازیانه را به ماهی و غذا‌های گیاهی خود اضافه می‌کردند و فقرا به عنوان بازدارنده‌ی اشتها برای اعیاد مذهبی آن را نگه می‌داشتند. تمام قسمت‌های گیاه برای چاشنی، و ساقه‌های آن به صورت سبزی مصرف می‌شده است. دانه‌ی رازیانه در طب سنتی به عنوان ضد نفخ معروف است. رازیانه به عنوان طعم دهنده در شکلات، لیکورها، دارو و غذا و به ویژه در نان شیرینی، ترشی‌های شیرین و ماهی مصرف می‌شود. روغن رازیانه برای مراقبت از سبزی جات و میوه‌های انبار شده در برابر نفوذ قارچ‌های بیماری زا به کار می‌رود. زنبورداران، این گیاه را برای تولید عسل می‌کارند. بهداشتی‌ها، مصرف آن را به عنوان پادزهری برای گیاهان سمی، قارچ‌ها، مارگزیدگی توصیه می‌کنند. هم چنین برای درمان ورم معده و روده، سوء هاضمه به کار می‌رود، افزون بر آن به عنوان شیر افزا، خلط آورو قاعده آور، موثر شمرده می‌شود. چای حاصل از دانه‌های خرد شده‌ی رازیانه برای شست و شوی چشم مصرف شده است و برطبق شواهد، رازیانه‌ی پودر شده، کک را از لانه‌ی سگ و طویله دور می‌کند.

فر آورده‌های گیاهی:

این فراورده‌ها به صورت تی بگ حاوی ۲ گرم پودر میوه، شربت یا قطره‌های ضد سرفه، خلط آور، مقوی معده وضد نفخ به خصوص جهت کودکان وجود دارد. هم چنین محصولاتی نظیر دراژه، شربت‌های شیرین و آب میوه‌ها از آن تهیه و عرضه شده اند.

عوارض جانبی:

مصرف رازیانه در حد دارویی دارای عارضه نیست. ولی مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث استفراغ و یا حساسیت فوری گردد. هم چنین مصرف آن در زنان باردارتوصیه نمی‌شود و در افرادی که سرطان وابسته به استروژن دارند نیز نباید مصرف شود

طریقه و میزان مصرف:

از ۱ تا ۷ گرم میوه‌ی خشک رازیانه در روز توصیه شده است. برای مصرف باید میزان مذکور را با آسیاب پودر نموده و به طور مستقیم با غذا‌ها و یا بر روی آن یک لیوان آب جوش ریخته، ۱۵ دقیقه صبر نمود و ÷س از صاف کردن، محصول آن را میل کرد.

مهمترین اثرات گزارش شده رازیانه:

ضددرد، ضد باکتری، ضد آندروژن، ضد ورم، ضد سم، ضد نفخ، ضد اسپاسم، ضد ویروس، ضد سرفه، افزایش دهنده‌ی میل جنسی، مقوی قلب، هضم کننده، معرق، ادرار آور، خلط آور، قارچ کش، استروژنیک، محرک معده، افزایش دهنده‌ی شیر، مسهل، مقوی معده، کرم کش و نارکوتیک

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • خواص درمانی رازیانه
  • این کیک کرامبل توت فرنگی را با روشی متفاوت بپزید
  • توسعه امکانات پزشکی در استان ایلام استمرار داشته باشد
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند
  • مخالفت مجلس با ارسال گزارش گرانی و کمبود دارو به قوه قضائیه