Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو انجمن متخصصین زنان و مامایی ایران ضمن توصیه به مادران باردار و شیرده در ایام کرونا گفت: کاهش میزان بارداری در یک یا دو ماه، باعث کاهش جمعیت در آینده نمی شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ بسیاری از کشورهای جهان در سال‌های اخیر با پیری جمعیت و کمبود نیروی انسانی جوان روبه‌رو هستند اما این احتمال وجود دارد که کرونا بر زاد و ولد در کشورهای جهان تاثیر منفی مضاعفی بگذارد از این رو در خصوص کاهش زاد و ولد در ایام کرونا با سولماز پیری، متخصص زنان و زایمان و عضو انجمن متخصصین زنان و مامایی ایران، به گفتگو پرداختیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کاهش بارداری دوماهه تاثیری بر کاهش جمعیت ندارد

او با اشاره به میزان مراجعه زنان باردار به مراکز درمانی گفت: از آنجایی که مسئولین تاکید دارند مردم فقط برای انجام کارهای ضروری از خانه خارج شوند، مراجعات غیر اورژانسی و سرپایی در همه رشته‌های پزشکی کاهش پیدا کرده است.

پیری افزود: با این وجود بسیاری از خانم های باردار به ما مراجعه دارند تا سلامت خود و فرزندشان را کنترل کنند.

این متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: کاهش میزان بارداری در یک یا دو ماه، باعث کاهش جمعیت در آینده نمی شود.

مادران باردار، بهترین گروه های رعایت کننده اصول بهداشتی

پیری با بیان اینکه خانم های باردار جزو بهترین گروه‌ها در رعایت اصول بهداشتی هستند، گفت: این روزها که بیماری کرونا به شکل گسترده شیوع پیدا کرده، خانم‌های باردار مثل همیشه بیشتر از سایر مردم اصول بهداشتی را رعایت می کنند.

عضو انجمن زنان و مامایی ایران با اشاره به دلیل ابتلای نوزادان به بیماری کووئید 19 بیان کرد: تاکنون در جهان، تعداد بسیار معدودی از نوزادان به کرونا مبتلا شده اند. هنوز اطلاعاتی دقیقی به دست نیامده که این نوزادان داخل رحم و از طریق جفت مبتلا شدند یا پس از به دنیا آمدن از طریق قطرات سرفه و عطسه گرفتار این بیماری شدند.

اصولی که هنگام شیردهی باید رعایت شود

پیری ضمن توصیه به زنان باردار گفت: نوزادانی داشتیم که از مادر آلوده به ویروس کرونا به دنیا آمدند اما تست شان منفی بوده است این نشان می دهد مراقبت های بعد از زایمان باید جدی گرفته شود.

او ادامه داد: افرادی که باردار هستند حتما توصیه‌های وزارت بهداشت و درمان مبنی بر حفظ فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و دستکش را جدی بگیرند.

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به نکاتی که باید هنگام شیردهی رعایت شود، بیان کرد: مادرانی که مبتلا به کرونا هستند هنگام شیر دهی حتما باید از ماسک استفاده کنند.

پیری افزود: از آنجایی که عده‌ای ناقل این بیماری هستند و هیچ علائمی ندارند، پس بهتر است همه مادران هنگام شیر دادن از ماسک استفاده کنند.

عضو انجمن زنان و مامایی ایران گفت: مادرها هنگام شیر دادن حتما سینه‌های خود را با آب و صابون شستشو داده و خشک کنند. اگر هم از شیر خشک استفاده می‌کنند حتما وسایل مربوطه را با مواد شوینده شستشو دهند و سپس آنها را در ظرف دربسته نگهداری کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بارداری مراکز درمانی متخصص زنان و زایمان کرونا ویروس کرونا کرونا در ایران زنان و مامایی ایران کاهش جمعیت هنگام شیر عضو انجمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۶۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاد، اما خسته!

  این بخش کوتاهی از یکی از برنامه‌های شبکه‌ای فارسی‌زبان است که به‌تازگی تعطیل شده است اما فارغ از همه پیش‌زمینه‌ها و قصاوت‌های‌مان نسبت به اهداف این شبکه و زیر‌سؤال بردن نهاد خانواده، واقعا تحقیقات علمی چنین نظری دارند؟ زنان بدون فرزند، زندگی شادتری نسبت به مادران دارند؟ این سؤالی است که مرور برخی از پژوهش‌های علمی و گفت‌و‌گو با کارشناسان این حوزه، می‌تواند به آن پاسخ بدهد! «این نتایج علمی، از کدام داده‌های به‌دست آمده حرف می‌زنند؟ کدام مادران؟ در کدام مناطق؟ با کدام ساختار شخصیتی؟» این را فیروزه روستا، متخصص و مشاور سلامت مادران می‌گوید که تحقیقاتی این‌چنینی را رد می‌کند و معتقد است که بدون شک، تعریف شادی در آدم‌های مختلف، متفاوت است: «برخی افراد، ساختار شخصیتی‌شان به‌گونه‌ای است که انرژی بالایی دارند و به‌طور کلی شخصیتی برای مادری کردن دارند؛ این افراد اگر مادر نباشند و مادری نکنند، غمگین خواهند بود. اما از طرف دیگر، برخی افراد استقلال بیشتری دارند، انرژی‌شان را از تنهایی و سکوت می‌گیرند و ممکن است با مادری کردن، آنچنان که باید، ارتباط برقرار نکنند.» در واقع خانم روستا می‌گوید که نمی‌توان خوشحالی از مادر بودن یا نبودن را به همه آدم‌ها و همه زنان ارتباط داد؛ بلکه این موضوع ارتباط مستقیمی به ویژگی‌های شخصیتی آن زن دارد. پس تحقیقاتی که همه زن‌ها یا قریب به‌اتفاق آنها را در یک دسته جای می‌دهد و راضی یا ناراضی از مادری خود می‌داند، تحقیقات جامع و کاملی نیستند و نمی‌توان به آنها استناد کرد. 
     
چیزی شبیه گرسنگی
آن‌چیزی که نمی‌توان آن را پنهان و کتمان کرد، غریزه مادری است که نه‌فقط در وجود انسان‌ها، بلکه در وجود حیوان‌ها هم به شکلی ویژه وجود دارد. موضوعی که فیروزه روستا آن را به گرسنگی و نیاز به غذا خوردن تشبیه می‌کند: « خب بر کسی پوشیده نیست که اگر انسان از نیازهایش عبور کند و به آنها پاسخ بدهد، حالش بهتر و انسان شادتری خواهد بود.» به نظر می‌رسد که اگر از منظر علمی و پژوهشی هم بخواهیم تبعات خوشحالی یا ناراحتی مادر بودن را بررسی کنیم، پاسخ دادن به نیاز و غریزه مادری، باعث می‌شود که آن زن، فردی شادتر از کسی باشد که این غریزه را نادیده گرفته استکلیشه‌ای است اما واقعیت دارد؛ این‌که دختران از همان دوران کودکی و در بازی‌های‌شان هم همیشه نقش مادر را دارند؛ آنها برای بچه‌های کوچک‌تر از خودشان یا عروسک‌های‌شان نقش مادر را ایفا می‌کنند. اتفاقی که البته صرفا مختص به کشور ما نیست که آن را محصول سنت و فرهنگ ایران بدانیم بلکه عروسک‌بازی و مادری کردن، یک بازی بین‌المللی برای دخترانی در هرکجای این جهان است. موضوعی که نشان‌دهنده ریشه ذاتی دختران به مادر بودن و فرزند داشتن است.این ماجرا تا آنجا پیش رفته است که حتی بهزیستی هم یکی از بندهای قوانینش را به دختران مجردی اختصاص داده است که تمایل به فرزندخواندگی دارند؛ دخترانی که نیاز به مادری کردن در وجودشان ریشه دارد و حالا به‌هر دلیلی، شرایط ازدواج و فرزنددار شدن برای‌شان مهیا نشده‌است! حالا چه می‌شود کرد؟ بهزیستی دومین اولویت درخواست‌های فرزندخواندگی‌اش بعد از زن و شوهری که هیچ‌وقت صاحب بچه نشده‌اند را به این دختران مجرد و سپس به زن و شوهری که بچه‌ای دارند و تمایل دارند فرزند بعدی‌شان، فرزند خونی خودشان نباشد اختصاص داده است. در واقع این نیاز آن‌قدر جدی است که در اولویت دوم قرار گرفته است و اتفاقا خبرها و آمارهای به‌دست آمده نشان می‌دهد که استقبال و تقاضای دختران جوان از این قانون، بیشتر از آن چیزی که پیش از این تصور می‌شد؛ انگار که حال‌شان با داشتن بچه، بهتر است! 

این ظاهر نه‌چندان شاد!
اما چرا آنچه ما در جامعه از یک مادر می‌بینیم، چندان شاد و خوشحال به نظر نمی‌رسد؟: «واقعیت این است که انتظاری که جامعه امروز از زنان و مادران دارد، با ۴۰سال پیش فرق‌هایی جدی و اساسی دارد. زنان در چنین جامعه‌ای باید زیبا و خوش‌اندام باشند، از منظر علمی و اجتماعی، حرفی برای گفتن داشته باشند، مادری ایده‌آل باشند، از همسرشان حمایت کنند، حواس‌شان به پدر و مادرشان باشند، اوضاع خانه را همیشه در بهترین حالت خود نگه دارد و...خب همه اینها باعث می‌شود که زن، انرژی زیادی صرف کند، خسته شود و نتواند از مادری کردن که حالا به همه مسئولیت‌های قبلی‌اش اضافه شده، آن‌طور که باید لذت ببرد و شاد و خوشحال به نظر برسد.» خانم روستا به «جام‌جم» می‌گوید که زنان به‌واسطه مادری کردن و مادر بودن، نیاز به حمایت‌های بیشتری از آنچه امروز در حال اجراست، دارند تا بتوانند دوباره خوشحالی واقعی و وجودی خودشان را ابراز کنند: «آن‌وقت است که می‌توانیم بگوییم مادران، به سبب پاسخ به غریزه‌شان و از طرف دیگر به‌دلیل حمایت‌هایی که از آنها می‌شود، افراد شادتری نسبت به کسانی هستند که فرزندی ندارند.» اما این حمایت چقدر عملی می‌شود؟ به نظر می‌رسد که در روزگاری که همه دولت‌ها به سمت افزایش جمعیت می‌روند، لازم است که فکری به حال ارتباط عاطفی و پیوند عمیق و امنیتی که فرزند از مادرش می‌گیرد، بکنند. آن‌وقت است که اگر مادری بداند بعد از بچه‌دار شدن و استراحت لازم، سرکارش برمی‌گردد و صندلی‌اش برای او حفظ خواهد شد، خوشحال خواهد بود. در غیر این صورت، از مادری که همه مسئولیت‌ها بر دوش اوست، شغلش را از دست داده، بی‌خوابی می‌کشد، خسته است و... چه انتظاری برای شاد بودن داریم؟: «در این میان فراموش نکنید که بخش قابل‌توجهی از این حمایت‌های لازم، از سمت پدران و همسران است که تامین می‌شود و زمینه را برای حال خوب مادر فراهم می‌کند.»

نرگس‌خانعلی زاده - گروه جامعه

دیگر خبرها

  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • نتایج جالب از پژوهشی درباره حس پیری/ زنان درباره سن پیری مردان چطور فکر می‌کنند؟
  • شاد، اما خسته!
  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • مراقبت از هزار و ٣١٣ مورد مادر باردار در فریمان