Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-08@16:01:04 GMT

تجهیزات های‌تک پشت درهای خیالی تولید داخل

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۷۷۵۳۶

تجهیزات های‌تک پشت درهای خیالی تولید داخل

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، حسین مدرس خیابانی، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت هفته گذشته در گزارشی بر اهمیت صادرات غیرنفتی و ممنوعیت واردات غیرالزامی تاکید و اعلام کرد که وزارت صمت تصمیم دارد واردات هرگونه کالای خارجی دارای مشابه داخلی را ممنوع کند. ممنوعیت واردات برخی تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات باعث اعتراض شرکت‌های تامین کننده و فعالان حوزه فناوری شده و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به این موضوع واکنش نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته پس از آن معاون امور صنایع وزارت صمت با اشاره به موضوعات مطرح‌شده پیرامون اعلام محدودیت واردات کالاهای صنعت فناوری خاطرنشان کرد: مکاتبه سازمان نظام رایانه استان تهران به محدودیت ثبت سفارش از سوی یکی از سازمان‌های صمت اشاره دارد که موضوع از طریق وزارتخانه پیگیری و برطرف شده و هیچ تغییر رویه‌ای در واردات و ثبت سفارش کالای صنعت IT ایجاد نشده است.

این در حالی است که بخش خصوصی و سازمان نظام صنفی همچنان معتقد است سیاست قبلی در رد کردن ثبت سفارش ادامه دارد. در این راستا احسان زرین‌بخش - دبیر کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای- با اشاره به مشکل عدم هماهنگی در وزارت صمت، گفت: آنها می‌گویند اصلا مشکلی نبوده و اگر هم بوده حالا حل شده؛ در حالی که هنوز هم بسیاری از شرکت‌ها می‌گویند درخواست‌های ثبت سفارششان رد می‌شود. یعنی با وجود اینکه مدیران ارشد اعلام کردند محدودیت ثبت سفارش برداشته شده،‌ بدنه کارشناسی می‌گوید به ما چیزی بخشنامه و اعلام نشده است.

وی ادامه داد: در یک ماه گذشته به دلیل شیوع کرونا ابتدا اعلام شد این موضوع پیگیری نشود و بسیاری از شرکت‌ها هم موضوع را پیگیری نمی‌کردند، اما زمانی که سازمان نظام صنفی موضوع را پیگیری کرد، به قطعیت رسید که چنین مشکلی وجود دارد و الان هم با وجود اظهارات مدیران ارشد وزارت صمت، همچنان این مشکل حل نشده و درخواست‌های ثبت سفارش توسط وزارت صمت رد می‌شود. این تصمیم به‌قدری بهت‌آور بود که ما تصور می‌کنیم اشتباهی صورت گرفته و موضوع هنوز به وزارت ارتباطات نرسیده است.

دبیر کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با بیان اینکه اکنون در بازار و برای شرکت‌هایی که قرارداد دارند، اعوجاج ایجاد شده است، افزود: وقتی قرارداد بسته می‌شود، ثبت سفارش انجام شده و در نوبت تخصیص ارز از بانک مرکزی قرار می‌گیرند اما الان نزدیک به یک ماه است که هیچ‌کدام از شرکت‌ها نمی‌توانند ثبت سفارش کنند و با ادامه این روند، همه آنها در زمان تحویل جریمه تاخیر خواهند داشت و کسی هم برای هزینه‌ای که اینها متضرر شدند پاسخگو نخواهد بود.

زرین‌بخش با بیان اینکه این تجهیزات به‌قدری های‌تک هستند و سرعت رشد تکنولوژی در آنها بالاست که نمی‌تواند در داخل کشور تولید شود، گفت: باید بررسی شود معیار تولید داخل چیست؟ چه تعدادی ظرفیت تولید داخل داریم؟ میزان مصرف کشور چقدر است و چه دستگاهی و با چه کیفیتی تولید می‌شود؟ اگر کسی ادعا می‌کند که توانسته تجهیز تولید داخل تولید کند، وزارت صمت اول باید این ادعا را بررسی کند و اگر درست بود، محدودیت واردات داشته باشد، نه اینکه محدودیت بگذارند و بعد بخواهند بررسی کند.

وی با اشاره به خودتحریمی‌های موجود بیان کرد: چنین اقداماتی باعث می‌شود قیمت تجهیزات بالا و پایین شود، قراردادها به جریمه بخورد، تجهیزات زیرساخت‌های حیاتی دیر تامین شود و اینها همه معضل است. زمان تحویل این تجهیزات چند ماهه است، چند ماه بعد کارفرما فراموش می‌کند و اصلا باورش نمی‌شود که زمانی در وزارت صمت عدم هماهنگی بوده و به همین دلیل تامین‌کننده تجهیزات را بابت تاخیر جریمه می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: ثبت سفارش تجهیزات آی تی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۷۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی با کمک اپرتورهای ارتباطی

دکتر سید محمد کرباسی در گفت و گو با خبرنگار مهر، درباره برنامه ریزی این ستاد در تحقق شعار امسال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: براساس صحبت های رهبر معظم انقلاب یکی از مهمترین مخاطبان این شعار شرکت های دانش بنیان و بدنه زیست بوم فناوری کشور است. دلیلش هم این است که این شرکت ها عمدتا شرکت های خصوصی و از جنس مردم هستند و هم اینکه جنس کارشان تولید است در حالی که در بخش های دیگر ممکن است با شکل های دیگری از کسب و کار و یا مالکیت های نه لزوما مردمی مواجه باشیم. بنابراین شعار امسال تا حد زیادی با حوزه های ماموریتی معاونت علمی و بحث توسعه اقتصاد دانش بنیان ارتباط دارد که البته در شعار سال های قبل هم این موضوع مورد تاکید بود.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی حوزه ارتباطات، هوشمندسازی، اتصال پذیری امنیت سایبری و توسعه فناوری های مرتبط با ارتباطات ماهواره ای را از اهداف ماموریتی این ستاد برشمرد و افزود: متناسب با شعار امسال نیز هدف ستاد این خواهد بود که کسب و کارهای فعال در توسعه حوزه های فناوری مذکور را شناسایی و متناسب با شرایطی که دارند، حمایت کنیم که این حمایت از جنس پیگیری و تضمین بازارشان است و یا می تواند از جنس مذاکره برای بحث های زیرساختی، دریافت اعتبار مالیاتی برای اجرای پروژه های تحقیق و توسعه، ارائه تسهیلات و تامین مالی باشد. البته در همین ارتباط به طور مستمر در تلاش برای جذب همکاری سایر نهادهای همکار در حوزه های مرتبط هستیم.

جذب سرمایه گذاری مردمی و سرمایه گذاری‌های خطرپذیر در حوزه توسعه فناوری

وی در ادامه با اشاره به همکاری ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات با اپراتورها و شرکت های بزرگ انفورماتیک، این مدل همکاری ها را موثر در جذب همکاری نهادهای خصوصی دانست و افزود: برنامه دیگری را که در دستور کار ستاد قرار دارد، بحث پیگیری و جذب سرمایه گذاری مردمی و سرمایه گذاری‌های خطرپذیر در حوزه توسعه فناوری است که همه این مجموعه هایی که عنوان کردم، می توانند در بحث حمایت و تامین مالیِ توسعه زیست بوم کمک کنند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی خاطرنشان کرد: جهش تولید به معنای رشد سریع فراتر از معمول است و خب این مستلزم ارائه روش‌های خلاقانه و متفاوت از قبل است به نحوی که ما شاهد یک تغییرات سریع و غیرمنتظره باشیم. قطعا در صورتی ما می‌توانیم شاهد جهش تولید باشیم که بتوانیم از یک سری موانع موحود با راه حل های ابتکاری عبور کنیم.

توسعه فناوری های هسته شبکه و رادیو نرم افزارها در دستور کار

کرباسی ورود به حوزه هایی از توسعه فناوری را که محدودیت های اقتصادی و تحریمی اثر کمتری بر روی آن ها دارد را از برنامه های دیگر این ستاد در سال ۱۴۰۳ عنوان کرد و افزود: مثلا در توسعه نرم افزار هرچقد سرمایه گذاری بیشتری داشته باشیم، با هزینه های کمتری می توانیم به نتایج بیشتری برسیم. در نتیجه حوزه های اولویت دار ستاد متمرکز بر بحث هایی مثل توسعه فناوری های مبتنی بر نرم افزار در حوزه آی سی تی مثل توسعه فناوری های هسته شبکه، توسعه رادیو نرم افزارها در ارتباطات رادیویی و ... است. علاوه بر این اقداماتی که می تواند در حوزه انتقال فناوری و ایجاد میان برهایی در توسعه فناوری از طریق همکاری های بین المللی اتفاق بیفتد قطعا می تواند گام دیگری در راستای ایجاد جهش تولید دانش بنیان باشد.

دغدغه‌های شرکت های دانش بنیان در مسیر تحقق جهش تولید

وی همچنین درباره چالش ها و دغدغه های مشارکت مردمی در جهش تولید نیز توضیح داد و گفت: در ابتدا باید ببینیم که چه چالش هایی برای نهادهای مردمی در مشارکت وجود دارد. یک سری از این ها چالش هایی اند که شرکت های دانش بنیان به عنوان بخشی از نهادهای مردمی با آن سر و کار دارند که عمدتا از جنس تامین زیرساخت، تامین مالی و ایجاد گردش مالی است. بالاطبع هرکدام از این ها ابزارهای خاص خودش را می طلبد مثلا در تامین زیرساخت اینکه بتوانیم آزمایشگاه های ملی را تجهیز کنیم و به نحوی این ها را از طریق شبکه آزمایشگاهی معاونت در دسترس شرکت ها قرار دهیم، می تواند یک راه حل بخشی برای این مساله باشد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی بیان کرد: در بخش دیگر در بحث تامین زیرساخت اینکه بتوانیم در تعامل با پارک های علم و فناوری، بحث استقرار شرکت های دانش بنیان را پیگیری کنیم، یکی از راهکارهایی است که در رایزنی با وزارتخانه های دیگر محقق می شود. ما برای اینکه بتوانیم این چالش ها و دغدغه ها را شناسایی کنیم، در ستاد کارگروه های تخصصی را تشکیل دادیم که وظیفه اصلی شان شناسایی اولویت ها، ضرورت ها و نهادهای مردمی فعال در این حوزه ها است تا در نهایت توسعه فناوری و جهش تولید در حوزه های خاص از کانال های درست پیگیری و محقق شود.

کرباسی در ادامه بهره مندی از ظرفیت نخبگانی را برای کشف راه حل های خلاقانه و هوشمندانه برای حل مسائل و موانع در مسیر جهش تولید را ضروری و مهم دانست و گفت: در همین راستا ستاد تلاش کرده به کمک بنیاد ملی نخبگان در جهت شناسایی نخبگانی که بتوانند در این حوزه ها به ما کمک بدهند، اقدامات خوبی انجام دهد..

تجهیز زیرساخت های پژوهشی با اعتبار مالیاتی

وی ضمن اعلام اینکه در حوزه دانشگاهی درصدد تعریف یک رشته تخصصی به صورت ماینور (دوره فرعی) در حوزه اینترنت اشیا هستیم و اقدامات خوبی در همین رابطه انجام شده است، تصریح کرد: در حوزه آموزش امنیت سایبری اقداماتی در دستور کار قرار دارد و در همکاری با وزارت ارتباطات در حال پیگیری این موضوع هستیم تا انشاالله به زودی شاهد تربیت فارغ التحصیلان متخصص در حوزه امنیت سایبری باشیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی با اعلام اینکه تجهیز آزمایشگاه ها و زیرساخت های پژوهشی دانشگاه ها به کمک منابع اعتبار مالیاتی در دستور کار ستاد قرار دارد، گفت: در مذاکره با اپراتورها در تلاش هستیم موضوع بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی و همچنین اضافه شدن آن ها به شبکه ملی آزمایشگاهی معاونت علمی را دنبال کنیم تا در نهایت این ظرفیت ها به زیست بوم فناوری آی سی تی اضافه شوند. هدف اصلی‌ این است که با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از اعتبار مالیاتی خود اپراتورها، شرایطی ایجاد شود تا این فناوری‌ها در کشور از طریق اعتبار مالیاتی اپراتورها بومی‌سازی شوند.

وی ادامه داد: منظور از اعتبار مالیاتی این است که شرکت ها اگر در حوزه تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کنند و طرح های آن ها مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گیرد و از پروژه‌های ضروری و اولویت‌دار کشور باشد، به همان میزان سرمایه‌گذاری، رقم مالیاتی از این شرکت ها کسر می‌شود.

کد خبر 6095168 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • سفر به دنیای خیالی ون گوگ در قلب آمستردام! (عکس)
  • پیش‌بینی برداشت ۳۲۰هزار تن کلزا در کشور/هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان
  • بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی با کمک اپرتورهای ارتباطی
  • کشت الیاف «وش و کنف»؛ اقتصاد سبز در مازندران
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • رفع تعهد ارزی مانع صادرات صنایع کنسرو
  • حراج لوازم خانگی اموال تملیکی در ۹ استان کشور
  • توجه به اصلاح بودجه سازمان غذا و دارو تا ۱۸۰ همت
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع