Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور اسبق لبنان با اشاره به دخالت دیرینه آمریکا در کشورش گفت که این آمریکا و اسرائیل بودند که رفیق الحریری نخست وزیر اسبق این کشور را به دست تکفیری‌ها ترور کردند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «امیل لحود» رئیس جمهور اسبق لبنان (از ۲۴ نوامبر ۱۹۹۸ تا ۲۳ نوامبر ۲۰۰۷ ) در گفت‌وگو با شبکه المیادین به دخالت دیرینه آمریکا در امور لبنان اشاره کرد و گفت که این ارتش لبنان بوده که مانع عملی شدن توطئه‌های خارجی برای نابودی این کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور اسبق لبنان در مورد تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه لبنان و مداخله آمریکا در امور داخلی آن  تأکید کرد: « اسرائیل همواره تلاش‌های خود برای ضربه زدن به ثبات کشور را تکرار خواهد کرد و  وقتی من فرمانده ارتش بودم ،سفیر آمریکا هم در امور ما دخالت می‌کرد و من با آن مخالفت می‌کردم».

لحود گفت: «به دلیل وجود مقاومت در لبنان و شکست اسرائیل، تل‌آویو می‌خواهد کشورمان را نابود کند، اما ارتش لبنان میهن پرست است و باید دقت شود همین گونه بماند».

او در ادامه صحبت‌هایش به دوران ریاست جمهوری خود بازگشت و گفت: «رفیق الحریری نخست وزیر اسبق و فقید این کشور پول به لبنان آورد و سیاستمداران را خرید».

  لحود  افزود:« آمریکا و اسرائیل تکفیری‌ها را برای ترور رفیق الحریری و نابودی سوریه به خدمت گرفتند».

«دیاب» در مبارزه با فساد نترسد

رئیس جمهور اسبق لبنان در بخشی از این گفت‌وگو با اظهار نظر در مورد طرح نجات اقتصادی که روز پنجشنبه برای کمک به رفع بحران اقتصادی این کشور به تصویب رسید، گفت: «این برای اولین بار از زمان استقلال لبنان است که یک طرح اقتصادی برای این کشور در حال تدوین است».

لحود ادامه داد: «برخی از احزاب برای ترساندن حسن دیاب( در باز کردن پرونده‌های فساد) تلاش می‌کنند، اما آنها شکست خواهند خورد»

به گفته لحود، اگر نخست وزیر تصمیم بگیرد در برابر این احزاب ایستادگی کند سرنگونی حکومت دیاب غیرممکن است و او قادر به چنین کاری است، زیرا  فرد شایسته‌ای است.

رئیس جمهور اسبق لبنان تاکید کرد: « من به دیاب می‌گویم که بر موضع خود مقاوم بماند زیرا قادر به انجام این کار است و به او می‌گویم که پول‌های دزدیده شده را برگرداند و نترسد».

لحود در مورد وضعیت اقتصادی لبنان گفت:« برخی از مقامات سپرده‌های مردم را در بانک‌ها  دزدیدند، اما مردم به دلیل اینکه  گرسنه هستند نمی‌توانند سکوت کنند و دیاب می‌تواند تغییر ایجاد کند  به خصوص در حال حاضر زیرا مردم از همه چیز آگاه هستند».

رئیس جمهور اسبق لبنان افزود:« تأمین نقدینگی مالی در کشور با بازگرداندن وجوه غارت شده آغاز می‌شود  لحود همچنین صحبت از این کرد که  او یک رئیس جمهور پیشین لبنان است در حالی که نمی‌تواند پول خود را که در بانکی سپرده گذاری کرده است برداشت کند».

لحود برخی سیاستمداران لبنانی را متهم کرد که مانند مافیا رفتار می‌کنند و افزود: «آنها با هم سر جنگ دارند، اما غنایم را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند، چون همه دزد هستند هوای یکدیگر را دارند و از هم محافظت می ‌کنند».

دولت لبنان روز پنجشنبه طرح نجات اقتصادی برای مقابله با وخامت اوضاع اقتصادی این کشور به تصویب رساند و میشل عون رئیس جمهور این کشور این روز را روز تاریخی برای لبنان توصیف کرد.

مناطق مختلف لبنان در روزهای گذشته شاهد اعتراضات به وخامت اوضاع اقتصادی این کشور و کاهش ارزش پول آن بوده که در برخی مناطق این اعتراضات به درگیری با نیروهای ارتش منجر شد.

انتهای پیام/.

منبع: فارس

کلیدواژه: لبنان اقتصادی آمریکا رئیس جمهور اسبق لبنان رفیق الحریری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۷۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن: اسرائیل هنوز جان غیرنظامیان رفح را تضمین نکرده است

وزیر خارجه آمریکا با تاکید دوباره بر لزوم حفاظت از جان غیرنظامیان در حمله به رفح، گفت تا وقتی رژیم صهیونیستی طرح معتبری در این راستا اراده نکرده، آمریکا نمی‌تواند از حمله به رفح حمایت کند.

به گزارش ایسنا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه رژیم صهیونیستی هنوز «طرح قابل‌اعتمادی برای حفاظت از غیرنظامیان» در حمله به رفح ارائه نکرده، گفت: «در نبود چنین طرحی، ما نمی‌توانیم از عملیات نظامی گسترده در رفح حمایت کنیم، زیرا آسیب‌های آن قابل‌قبول نیست.»

پس از آنکه رژیم صهیونیستی از قصد خود برای حمله به شهر رفح خبر داد، انتقادات بین‌المللی نسبت به کشتار غیرنظامیان در جنگ غزه افزایش یافت و فشارها علیه عملکرد دولت بایدن در حمایت از تل‌آویو هم به میزان چشمگیری تشدید شده است.

وزیر امور خارجه آمریکا مجددا به رغم مانع‌تراشی اشغالگران در مسیر تبادل اسیران که چند ماه است با میانجیگری قطری-مصری-آمریکایی مورد مذاکره قرار گرفته است، این رژیم را مبرا کرد و بار دیگر ادعای بی‌اساس خود مبنی بر مانع تراشی حماس در این معامله را تکرار کرد.

بلینکن گفت منتظر موافقت حماس با آتش‌بس و آزادی اسیران صهیونیست هستند و بار دیگر در اظهاراتی جانبدارانه و بدور از واقعیت تنها مانع بین ساکنان نوار غزه و آتش‌بس را حماس دانست.

آنتونی بلینکن در اندیشکده مک‌کین عادی‌سازی با عربستان و تشکیل کشور مستقل فلسطین

بلینکن که این اظهارات را در نشستی با میزبانی «اندیشکده مک‌کین» مطرح کرد، با اشاره به سفر اخیر خود به منطقه و دیدار با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی، گفت: «او (بن سلمان) تصریح کرد که قصد دارد در مسیر عادی‌سازی روابط (با اسرائیل) گام‌هایی بردارد» اما شروطی دارد.

به گزارش «فرانس ۲۴» رژیم صهیونیستی تمایل زیادی به عادی‌سازی روابط خود با عربستان سعودی دارد و ریاض تشکیل کشور مستقل فلسطین را به‌عنوان یکی از شروط اساسی خود مطرح کرده است. این در حالی است که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و چهره‌های راست افراطی در کابینه وی با این امر مخالف هستند.

با این حال، بلینکن با شرط عربستان برای عادی‌سازی روابط گفت آمریکا هم‌زیستی رژیم صهیونیستی و فلسطین را ممکن می‌داند، اما به این شرط که تضمین‌های امنیتی به اسرائیل ارائه شود. به گفته بلینکن، راهکار ۲ دولتی امکان اجرایی‌شدن دارد، اما ابتدا باید به مساله فلسطین رسیدگی کرد. او گفت اگر تضمین‌های امنیتی کارآمد به رژیم صهیونیستی ارائه شود، وجود کشور فلسطین را ممکن می‌داند.

بلینکن در حالی بر تعهد واشنگتن برای تضمین امنیت رژیم صهیونیستی تاکید کرد که از آغاز جنگ غزه تا امروز حدود ۳۵ هزار فلسطینی در حملات نظامیان این رژیم به شهادت رسیده‌اند و بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند.

روابط چین و آمریکا

بلینکن همچنین در این نشست به تنش‌های میان آمریکا و چین پرداخت و گفت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا «مدیریت مسؤولانه» روابط واشنگتن و پکن را یکی از وظایف خود می‌داند.

او در یک کنفرانس خبری در نشست اندیشکده مک‌کین گفت: «حدود یک سال قبل به چین سفر کردم، وقتی که با یکدیگر فاصله زیادی داشتیم. فکر می‌کنم بایدن مدیریت مسؤولانه رابطه با چین را وظیفه خود می‌داند. ما با چین در رقابت تنگاتنگی هستیم و تا وقتی این رقابت عادلانه باشد، آمریکا با آن مشکلی ندارد.»

بلینکن با تاکید بر اهمیت روابط دوجانبه با پکن برای واشنگتن، گفت جلوگیری از بدل‌شدن این «رقابت» به «مناقشه» برای آمریکا بسیار مهم است.

او گفت: «تلاش ما در وهله اول این است که گفت‌وگوهای متداول را در تمامی سطوح برقرار کنیم و برقراری ارتباطات نظامی یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن است. ما به دنبال حوزه‌هایی هستیم که حتی بتوانیم با چین همکاری داشته باشیم.»

وزیر خارجه آمریکا با اذعان به اختلافات گسترده میان ۲ کشور، گفت احیای همکاری پکن و واشنگتن می‌تواند به درک تفاوت‌های هر کشور از سوی دیگری کمک شایانی کند.

انتهای پیام

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • وزیر اسبق زلنسکی در فهرست تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • پیام ویژه رهبری به خانواده سردار ترور شده توسط اسرائیل
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • اسرائیل از مقاومت فلسطینیان خسته شده است/جنبش دانشجویی شکل گرفته،برخلاف تصور صهیونیسم جهانی است
  • بلینکن: اسرائیل هنوز جان غیرنظامیان رفح را تضمین نکرده است
  • اولمرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد/ تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند
  • معاون دبیرکل حزب‌الله: مقاومت لبنان آماده جنگ است اما آن را نمی‌خواهد/ بر اساس داده‌ها، صهیونیست‌ها ناتوان هستند و علاقه‌ای به جنگ ندارند/ مقاومت نیز منفعتی در جنگ گسترده نمی‌بیند
  • شیخ نعیم قاسم: دشمن قدرت حزب‌الله را دست‌کم نگیرد