Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@20:51:43 GMT

پرورش چای باید برای چای‌کار اقتصادی شود

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۰۱۴۴۳

پرورش چای باید برای چای‌کار اقتصادی شود

عضو مجمع نمایندگان گیلان با تأکید بر لزوم توجه به اقتصادی کردن پرورش چای در کشور گفت: باید پرورش چای را برای چای‌کاران اقتصادی کنیم زیرا در فصل بهار یعنی ۴۰ درصد چای را کارخانه‌داران درجه‌یک و مابقی یعنی ۶۰ درصد را درجه‌دو همیشه اعلام می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، مهرداد لاهوتی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صنعت چای کشور در حال احیا شدن است، اظهار کرد: در طی این چند سال اقدامات خوبی برای احیا صنعت چای ازجمله صادرات چای در کشور انجام‌شده است که این امر سبب شد تا چای‌کاران و کارخانه‌داران برای فعالیت در حوزه چای رغبت پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با گله‌مندی از کاهش میزان باغات زیر کشت در استان‌های شمالی گفت: درگذشته میزان سطح زیر کشت باغات چای در استان‌های شمالی ۳۲ هزار هکتار بوده است که این میزان اکنون به ۲۰ هزار هکتار رسیده و از این میزان فقط ۱۹ هزار هکتار آن قابل بهره‌برداری است و این امر سبب شد تا از ۱۰۰ هزار تن چای مصرفی در کشور فقط ۳۰ هزار تن آن توسط خودمان تولید شود.

عضو مجمع نمایندگان استان گیلان با تأکید بر لزوم توجه به اقتصادی کردن پرورش چای در کشور تصریح کرد: از ۱۲ هزار هکتار باغ چای که از رده تولید چای خارج شدند ۶ هزار هکتار آن در صورت برنامه‌ریزی قابل بهره‌برداری است ولی باید پرورش چای را برای چای‌کار اقتصادی کنیم زیرا فقط چای برداشت‌شده در فصل بهار یعنی ۴۰ درصد چای را کارخانه‌داران درجه‌یک و مابقی یعنی ۶۰ درصد را درجه‌دو همیشه اعلام می‌کنند.

لاهوتی با اشاره به هزینه نگهداری یک هکتار چای در کشور افزود: هزینه نگهداری یک هکتار باغ چای در کشور ۲۱ میلیون تومان است و کشاورز از هر یک هکتار باغ چای خود ۲۷ میلیون تومان درآمد داشته و برایش فقط ۶ میلیون تومان باقی می‌ماند و اینجاست که باید کارخانه‌دار از چای‌کار حمایت کند زیرا این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند.

وی با تأکید بر اینکه صندوق تخصصی چای از بعضی جهات باید بسیار قوی عمل کند،‌گفت: عملکرد این صندوق با توجه به بضاعت خود بسیار خوب بوده است ولی باید در بعضی حوزه ازجمله، ماده ۱۲ قانون جهاد کشاورزی، ماده ۱۱۵ قانون محاسبات عمومی، قانون مقررات تنظیم دو و برای فروش اموال مازاد باید بسیار بهتر عمل کند زیرا در قانو‌ن بودجه به دولت اجازه دادیم ۵۰ هزار میلیارد تومان از اموال خود را بفروشد.

انتهای پیام /۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: چای گیلان تسهیلات اقتصادی چای در کشور هزار هکتار پرورش چای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۱۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد

ایسنا/مازندران رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از فراهم شدن مقدمات لازم برای اجرای طرح تجهیز، نوسازی و یکپارچه‌سازی حدود ۶۵ هزار هکتار از زمین‌های مستعد کشاورزی بخصوص شالیزارهای استان‌های شمالی کشور با سرمایه‌گذاری چینی خبر داد.

نادر علیزاده امروز (۱۵ اردیبهشت ماه) در حاشیه بازدید رئیس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح یکپارچه‌سازی شالیزارهای روستای «بزمینان» شهرستان آمل، گفت: مدت زمان اجرای این طرح کلان حوزه زیربنایی، آب و خاک کشور حدود سه سال است و پیش‌بینی‌های لازم انجام و طرح‌های مورد نیاز این طرح تهیه شده است.

وی اجرای طرح یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی را در کاهش هزینه‌های تولید در امر به‌کارگیری ماشین‌آلات درمراحل کاشت، داشت و برداشت، افزایش بهره‌وری درتولید، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از تغییرکاربری‌ها را موثر دانست.

رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ظرفیت‌های خوبی در حوزه بخش کشاورزی در استان‌های شمالی کشور وجود دارد و با اجرایی شدن طرح یکپارچه‌سازی زمین‌ها بخصوص در شالیزارها می‌توان برای کشت دوم در این استان‌ها برنامه‌ریزی کرد.

علیزاده بیان کرد: هدف نهایی در اجرای این طرح این است که با ظرفیت سرمایه‌گذاری خارجی استفاده و نیاز کشاورزان استان‌های شمالی کشور را با توجه به نقش مهم این استان‌ها در تامین امنیت غذایی کشور لحاظ کرد.

وی با بیان اینکه کار تجهیز، نوسازی و یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی برخلاف تصورها راحت نیست، گفت: یکی از سختی‌های این طرح بخصوص در استان‌های شمالی کشور از جمله مازندران، مالکیت زمین‌ها و کم شدن اراضی در چند سال گذشته بوده که روند اجرای این طرح را به تاخیر انداخته یا متوقف کرده است.

رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در مدت ۲۰ سال اجرای طرح یکپارچه‌سازی و نوسازی زمین‌های کشاورزی در کشور حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آن انجام شده است، اظهار کرد: در اجرای این طرح کلان و مهم زیربنایی عقب‌ماندگی زیادی وجود دارد که باید در سال‌های پیش‌ رو با مدیریت و برنامه‌ریزی‌های هدفمند جبران شود.

به گزارش ایسنا، قانون یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی در سال ۱۳۸۵ با هدف یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمین‌ها تصویب شد، سال ۱۳۹۵ آیین‌نامه اجرایی آن تدوین و ابلاغ شد. آنچه مانع اجرای این قانون شده، قانون ارث است که براساس آن، خرد شدن زمین‌های کشاورزی از سوی وراث اقدامی قانونی و بحق قلمداد می‌شود.

براساس آمار میانگین قطعات زمین‌های کشاورزی کشور ۵/۱ هکتار است که در استان‌های شمالی به کمتر از یک هکتار می‌رسد، اما کارشناسان می‌گویند در قطعات کمتر از پنج هکتار اجرای مکانیزاسیون کشاورزی مقدور نیست و عملاً بهره‌وری و تولید کاهش می‌یابد.

اکنون بعد از ۱۷ سال قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی به‌صورت پایلوت در ۲۶۵ شهرستان و در مساحت ۱۶۶ هزار هکتار به‌صورت آزمایشی اجرا شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روستای بدون بیکار در مازندران
  • روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • ۶۵ هزار هکتار از شالیزارهای شمال یکپارچه سازی می شود
  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است