Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@10:42:31 GMT

۱۴۳۸ اثر در دومین جایزه «جمالزاده»

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۴۴۲۲

۱۴۳۸ اثر در دومین جایزه «جمالزاده»

دبیر ادبی دومین دوره جایزه «جمالزاده» با اشاره به ارسال ۱۴۳۸ اثر به دبیرخانه این جایزه،‌ اقبال خوب از دومین دوره را ناشی از ریل‌گذاری درست آن در دوره اول می‌داند.

به گزارش ایسنا به نقل از  ستاد خبری دومین دوره جایزه جمالزاده،‌ مجید قیصری با بیان این مطلب  اظهار کرد: استقبال در اکثر جشنواره‌های دنیا در دوره اول بسیار خوب است اما در دوره دوم بیشترشان دچار افت حضور می‌شوند، زیرا کسانی که نتیجه مطلوب‌شان را در دوره اول نگرفته‌اند با جشنواره مورد نظر دلخوری و کدورت پیدا می‌کنند که باعث می‌شود جشنواره با افت استقبال مواجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اقبال بسیار خوب از جایزه جمالزاده در دوره دوم نشان می‌دهد این جایزه توانسته روند منطقی خود را در دوره اول طی کرده و در جایگاه مطلوبی قرار گیرد و امیدواریم که این مسیر در دوره دوم ادامه یابد.

او با اشاره به این‌که اعضای هیات انتخاب جشنواره در حال حاضر مشغول غربالگری داستان‌ها هستند،‌ افزود: استقبال قابل توجه و حجم بالای آثار رسیده هیات انتخاب و داوری را شگفت‌زده کرده که امر داوری را سخت و حساس می‌کند و ما تمام تلاش‌مان را می‌کنیم که گزینه‌های اصلح را انتخاب کنیم.

قیصری سپس با تاکید بر این‌که تعداد بالای آثار رسیده ناگزیر محدودیت انتخاب برگزیده‌ها را به دنبال دارد، بیان کرد: امیدواریم بتوانیم تعداد قابل توجهی از آثار را به ثبت و انتشار برسانیم. در راستای این مهم نیز از همین تریبون ناشران و دست‌اندارکاران صنعت نشر را که به همکاری با جایزه جمالزاده علاقه‌مندند برای انتشار تعداد بیشتری از آثار دریافت‌شده در این جایزه دعوت می‌کنیم.

دبیر ادبی دومین دوره جایزه جمالزاده همچنین درباره  نحوه و معیارهای داوری آثار در بخش‌های مختلف، تشریح کرد: ادبیت کارها در بخش آزاد برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد و قطعا داستان‌هایی با زبان غنی‌تر، موضوع و سوژه تازه‌تر در اولویت انتخاب ما هستند. در بخش‌های داستان و زندگی‌نگاره‌های اصفهان نیز علاوه بر ادبیت فضای جغرافیایی، شهری و زاویه نگاه تازه  که نویسنده به وسیله آن اصفهان را ترسیم کرده برای ما قابل اهمیت است. کرونا هم که بخش ویژه جشنواره امسال است و با توجه به این‌که دومین بخش پرطرفدار جشنواره هم هست فکر می کنیم به ثبت تاریخی قابل توجهی در این بخش برسیم. بخش کرونا برای ما به شدت جای شگفتی دارد زیرا با تازگی خاصی همراه است و ما را با مجهولی جذاب مواجه می‌کند.

این نویسنده در پایان  گفت: امیدواریم  بعد از برگزاری جایزه جمالزاده به اندوخته ادبی اصفهان اضافه شود. تلاش می‌کنیم تمام آثار رسیده را که متاسفانه امکان انتشارشان فراهم نیست در دبیرخانه جشنواره حفظ کنیم زیرا گنجینه‌ای قابل توجه برای شهر اصفهان است.   

ارسال اثر از تمام استان‌ها به دومین جایزه جمالزاده

دبیر اجرایی دومین دوره جایزه جمالزاده نیز ارسال ۱۴۳۸ اثر به دبیرخانه این جایزه را قابل توجه می‌داند.

محمد معماریان  گفت: امسال هم مانند سال گذشته حضور خوب شرکت‌کنندگان جایزه که حالا همگی اهالی خانواده جمالزاده هستند ما را شگفت‌زده کرد طوری که متوجه شدیم حتی شیوع ویروس کرونا و توقف و تعطیلی رویدادهای مختلف فرهنگی هنری و تمام امور و مشاغل هم نتوانسته مانع حضور علاقه‌مندان در جشنواره شود و دوستداران نوشتن فرصت قرنطینه را برای ثبت احوال‌شان و گفت‌وگو با زبان ادبیات مغتنم شمرده‌اند.

او  خاطرنشان کرد: با شیوع ویروس کرونا بخش ویژه آن را در جایزه زیرمجموعه بخش زندگی‌نگاره و ناداستان‌ها تعریف کردیم تا علاقه‌مندان به ناداستان‌نویسی تجربیات خود را از روزهای کرونا و مواجهه با آن در هر جای جهان در این بخش به ثبت برسانند. مهلت دریافت آثار به جایزه نیز قبلاً تا ۲۵ فروردین اعلام شده بود و تصمیمی برای تمدید زمان دریافت نداشتیم اما تقاضاهای مکرر شرکت‌کنندگان برای افزایش زمان ارسال آثار، همچنین تقارن برگزاری جشنواره با روزهای کرونایی باعث شد در یک بازه ۱۰ روزه مهلت ارسال آثار را تمدید کنیم و در این زمان به خصوص روزهای پایانی با ترافیک مراجعه به سایت و حجم بالای ثبت نام ها و ارسال آثار مواجه شویم.

 دبیر اجرایی دومین دوره جایزه جمالزاده در ادامه با اشاره به دریافت ۱۴۳۸ اثر در دبیرخانه جشنواره، اظهار کرد: بیشترین اثر را در بخش داستان آزاد دریافت کرده‌ایم که شامل ۸۶۹ داستان است. دومین بخش پرطرفدار امسال جایزه بخش ویژه کروناست که ۲۹۴ اثر در این بخش ارسال شده است. در بخش داستان اصفهان نیز پذیرای ۱۸۸ اثر هستیم. همچنین تعداد ۸۷ اثر در بخش زندگی‌نگاره‌های اصفهان ثبت شده که مجموع این آثار در مقایسه با آثار ارسال شده به دیگر جوایز ادبی کشور رقمی قابل توجه بوده و تقریباً برابر با دوره اول جشنواره است و نشان از اقبال عمومی علاقه‌مندان ادبیات به برگزاری جایزه جمالزاده در اصفهان و جایگاه قابل قبول جایزه دارد.

معماریان سپس به تنوع قابل توجه ترکیب شرکت‌کنندگان در این جایزه ملی و فراگیری آن اشاره کرد و گفت: از دوره اول اعلام کردیم که جایزه جمالزاده متعلق به تمام نویسندگانی است که در هرجای دنیا به فارسی می‌نویسند و خوشبختانه در هر دو دوره پذیرای آثاری از نویسندگان فارسی‌زبان ساکن دیگر کشورها شده‌ایم. امسال هم شرکت‌کنندگانی از کشورهای آمریکا، نروژ، انگلیس، افغانستان، ترکیه و تاجیکستان داشته‌ایم والبته تنوع و حضور پرتعداد شرکت‌کنندگان از استان‌های مختلف ایران برای‌مان در این دوره بسیار قابل توجه بوده است.

او آنالیز آثار ارسالی از استان‌های مختلف کشور را به تفکیک تعداد اثر این‌گونه ارائه کرد: طبق انتظار در استان اصفهان با ۴۲۰ اثر بیشترین آثار ارسالی را داریم. تهران با ۳۶۸ اثر در جایگاه دوم قرار می‌گیرد. سومین جایگاه شرکت‌کنندگان دوره دوم نیز از آن خراسان رضوی است که ۱۳۹ اثر از این استان به دبیرخانه جمالزاده ارسال شده است. تعداد و ترکیب حضور و دریافت اثر از دیگر استان‌ها نیز به این شرح است: فارس ۵۸ اثر، البرز ۵۳ اثر،‌ گیلان ۴۳ اثر، خوزستان ۳۳ اثر، مازندران ۳۲ اثر، آذربایجان شرقی و همدان هر کدام با ۲۵ اثر، کرمان ۲۴ اثر، کردستان ۲۱ اثر، کرمانشاه ۱۸ اثر، قم ۱۷ اثر، یزد ۱۶ اثر، آذربایجان غربی،‌هرمزگان و گلستان هر کدام با ۱۵ اثر، اردبیل و خراسان شمالی هر کدام ۱۲ اثر، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، لرستان و قزوین هر کدام با ۱۰ اثر، زنجان با ۵ اثر، سیستان و بلوچستان، ‌سمنان و بوشهر هر کدام با ۴ اثر،‌ ایلام و کهکیلویه و بویراحمد هر کدام با ۲ اثر و خراسان جنوبی ۱ اثر. ۱۵ اثر نیز از شرکت‌کنندگان ایرانی ساکن کشورهای دیگر و نویسندگان غیرایرانی فارسی‌زبان دریافت کرده‌ایم.

معماریان در پایان گفت: تعداد آثار پذیرفته‌شده در هر بخش و اسامی راه‌یافتگان را در اطلاع ثانوی و به‌زودی اعلام خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جایزه جمالزاده شرکت کنندگان دوره اول قابل توجه استان ها دوره دوم برای ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۴۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد. مهلت ارسال آثار این جایزه تا ۳۱ شهریور است.

سی‌ودومین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های ارزشمند در دو حوزه مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی، در سه بخش تألیف، ترجمه و تصحیح که برای نخستین‌بار طی سال گذشته میلادی (۲٠۲۳) به زبان‌های گوناگون در کشورهای مختلف (غیر از ایران) چاپ شده است، در بهمن‌ماه ۱۴٠۳ برگزار می‌شود.

دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال از تمام ناشران، پدیدآورندگان و صاحب‌نظران دعوت می‌کند یک نسخه مکتوب از کتاب موردنظر خود را برای شرکت در این دوره از جایزه به نشانی دبیرخانه و نسخه الکترونیک کتاب را نیز به پایگاه الکترونیکی جشنواره به نشانی www.bookaward.ir ارسال کنند.

بر اساس این فراخوان موضوع آثار ارسالی در بخش مطالعات اسلامی شامل کلیات، معارف اسلامی، تاریخ اسلام، رجال، اخلاق، علوم قرآنی، حدیث، ترجمه متون اسلامی، قرآن‌پژوهی و تفسیر، فقه و حقوق اسلامی، علم کلام، فلسفه، تصوف و عرفان، تاریخ علم در اسلام، فرهنگ و تمدن اسلامی، اقتصاد اسلامی، هنر و معماری اسلامی، مطالعات اسلامی معاصر و … و در بخش مطالعات ایرانی شامل کلیات، زبان و زبان‌شناسی ایرانی، مردم‌شناسی، تاریخ علم در ایران، شعر و ادب فارسی، تاریخ ایران، هنر و معماری ایرانی، تاریخ و تمدن ایران باستان، ترجمه آثار اندیشمندان ایرانی و… است.

آثار ارسالی باید از ابتکار و خلاقیت در ارائه بینش اسلامی و تحقیقات و مطالعات ایرانی و بهره‌مندی از ارزش فرهنگی درخور توجه و منطبق با معیارهای تحقیقی و پژوهشی و استناد به منابع معتبر و علمی، برخوردار باشند.

تناسب حجم کتاب با محتوا، فصل‌بندی موضوعات، رعایت هماهنگی فصل‌ها و یک‌دستی مطالب، ذکر فهارس فنی، اهتمام به ویراستاری، آرایه مناسب کتاب و نداشتن اغلاط چاپی، رعایت معیارهای اساسی ترجمه در کتاب‌های ترجمه‌شده، رعایت آداب و قواعد تصحیح انتقادی متون به همراه توضیحات و حواشی لازم و ارائه نسخ بدل به حد کافی در کتاب‌های تصحیح‌شده از ویژگی‌های آثار ارسالی است.

کد خبر 6093284 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • تشریح‌ جزئیات برگزاری شصت و دومین جایزه نخبگانی البرز
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز برگزار می شود
  • تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه دومین جایزه ملی جوانی جمعیت
  • شصت و دومین جایزه نوبل ایرانی ۶۲ منتخب خواهد داشت/ جایزه البرز(جایزه نوبل ایرانی) قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است
  • تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه دومین جایزه ملی جوانی
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • تمدید مهلت ارسال اثر به دبیرخانه دومین جایزه ملی جوانی جمعیت
  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در استان اردبیل برگزار می‌شود