Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، عبدالله جلالی یکشنبه ۱۴ اردیبهشت افزود: اصل شورا و مشورت یک ریشه تاریخی دارد و اصل عقلی نیز هست که قرآن نیز بر آن صحه گذاشته و اصل ششم قانون اساسی اراده کشور را بر آرای مردم یاد کرده است که انتخابات اعضای شورای شهر، ریاست جمهوری و مجلس با آرای مردم انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: از موضوعات و مشکلات پیش روی شوراها این است که ۲۰ سال پس از تصویب قانون اساسی کارشان را شروع کردند. اکنون بعد از ۲۰ سال شاهد کاهش اختیارات شوراها هستیم.

رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: آنچه ما معتقدیم شوراها با توجه به اینکه برخاسته از بطن مردم هستند می توانند براساس نیازها تصمیم‌های خوبی برای اداره شهر بگیرند.

وی با تبیین وظایف شورای شهر و مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظیفه دارند به قانونگذاری بپردازند اما نمایندگان دغدغه مسائل شهری را دارند که اختیارات شورای شهر را کاهش می دهد.

جلالی در ارتباط با محدویت هایی که در شوراها بوجود آمده است، گفت: براساس تصویب قانون این شورا باید شورای شهر باشد اما اکنون به شورای شهرداری تبدیل شده است.

این مسئول بیان کرد: شورای نگهبان به شورای شهر به عنوان یک نهاد نظارتی نگاه می‌کند در حالی که ۳۴ بند وظایفی برای شوراها معلوم شده است که یکی از آنها انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد شهرداری است.

رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: در قانون اختیارات وسیعی به شوراها داده شده است اما بخشنامه‌هایی از سوی وزارت کشور محدودیت برای شوراها بوجود آورده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با هماهنگی شورای شهر و شهرداری عنوان کرد: از نظر هماهنگی وهمدلی بین شهرداری و شورای شهر مشکلی وجود ندارد و به صورت یکدست هستند.

جلالی ادامه داد: بین شورای شهر و سایر دستگاه‌ها نیز هماهنگی نسبی وجود دارد اما آنچه مسلم است همه دستگاه ها باید برنامه‌های مرتبط با شهر را باید به این شورا اعلام کنند.

دستگاه‌ها پاسخگو نیستند

وی اضافه کرد: شورای اسلامی شهر قم، سال‌هاست که با دستگاه های مرتبط با امور شهری مکاتبه انجام می‌دهد و در این راستا مطالباتی صورت میگیرد که کمتر دستگاهی در این زمینه پاسخگو است در حالی که باید برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های شهری به شورا اطلاع داده شود.

رئیس شورای اسلامی شهر قم در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه های شورای پنجم در افق های ۵ ساله و ۲۰ ساله اشاره کرد و گفت: برنامه‌های یکساله که در شورای اسلامی شهر اجرایی می شود برشی از برنامه های ۵ ساله است.

جلالی تاکید کرد: شورای پنجم در سیاست‌های کلان مدنظر دارد. در تلاش هستیم پروژه های نیمه تمام را در سال جاری به پایان برسانیم همچنین عدالت در توزیع خدمات به مناطق شهری از جمله برنامه های شورای پنجم است.

این مسئول ادامه داد: در برخی مناطق خدمات ضعیف تر ارائه شده است اما نکته قابل توجه این است که همه خدمات دست شورای شهر و شهرداری نیست و سایر دستگاه ها در این امر دخیل هستند.

وی عنوان کرد: اکنون مردم از پروسه طولانی در اخذ پروانه های ساختمانی رنج می برند. الکترونیکی کردن پروانه ساختمانی از برنامه‌هایی است که شورای پنجم برای اجرایی شدن آن برنامه دارد.

بهره‌برداری از پروژه های متعدد در سال ۹۹

رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: سال ۹۹ یکی از سال هایی است که بیشترین بهره برداری از پروژه های عمرانی صورت می گیرد. اتمام پروژه میدان ولی عصر از جمله این برنامه‌هاست که در روان سازی حمل و نقل درون شهری و برون شهری تاثیر بسزایی دارد.

وی افزود: تقاطع بلوار پیامبر اعظم و فردوسی نیز در نیمه اول سال به بهره‌برداری می‌رسد و درصد بالایی پیشرفت داشته است.

جلالی همچنین بهره برداری از باغ پرندگان و شهربازی بوستان غدیر را از دیگر برنامه های امسال شورای شهر دانست و گفت: دستگاه‌های شهربازی غدیر در حال نصب است.

وی به وضعیت پروژه عماریاسر اشاره و افزود: بلوار عمار یاسر یک پروژه سنگین است که تملک مهمترین مسئله آن است و شورای پنجم برنامه‌ای گذاشته تا از منابعی برای تملک استفاده کند. همچنین در فاز ۵ عماریاسر بخشی از تملکات انجام شده و از مردم میخواهیم نسبت به قیمت‌گذاری‌های کارشناسی شده قانع باشند.

رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: طرح تفصیلی نیز اواخر سال ۹۶ ابلاغ شد که طرح یک سیکل اجرایی دارد و زمانی که مشاور طرح را ارائه داد در کمیسیون ماده ۵ به تصویب میرسد.

جلالی ادامه داد: زمانی که شورای عالی و معماری کشور طرح تفصیلی را تصویب کرد همه می‌توانند نسبت به قیمت املاک منطقه آگاه شوند.

حل مشکل پروژه شهید کاظمی از عهده شورا و شهرداری خارج است

وی به طرح شهید کاظمی اشاره کرد و گفت: این طرح یک مشکل حقوقی و اساسی دارد که از حوزه مدیریت شهری خارج است و دستگاهی که مشارکت کرده و قرار بوده ۷۰ درصد سرمایه گذاری با آن باشد با مشکل مواجه شده و در حال حاضر پروژه شهید کاظمی دست هیات تصفیه است و از دست شهرداری و شورای اسلامی شهر خارج است.

رئیس شورای اسلامی شهر قم اضافه کرد: بلوار پیامبر اعظم یکی از محورهای استراتژیکی است که آینده قم را رقم می زند و مصوبه ماده ۵ را دارد اما در مسیر اشکالاتی دارد که برای این پروژه با اجازه دولت اوراق فروخته شده اما تایید شورای عالی شهرسازی و معماری را ندارد و قرار است که اصلاحاتی انجام شود و اصلاحات صورت گرفته و برای وزارت کشور ارسال شده است.

وی عنوان کرد: بودجه بسیاری برای ضد عفونی معابر شهری از سوی شهرداری هزینه شد. همچنین اجاره پارکینگ‌های شهرداری نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا بخشیده شد. هزینه‌هایی نیز به آرامستان‌ها تحمیل شد که سعی میشود از منابع دیگری جبران شود.

کد خبر 507636 برچسب‌ها شورای شهر استان قم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شورای شهر استان قم رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت بهره برداری شورای شهر شورای پنجم دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۶۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ هزار پروژه نیمه تمام استانی در کشور وجود دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی روحی مدیرکل دفتر مدیریت بهره‌وری و پروژه‌های تحولی سازمان خصوصی سازی در مصاحبه رادیویی اظهار کرد: تاکنون در ایران دولت ملک‌های خود را نفروخته و برای اولین بار است که دولت، فروش اموال مازاد را شروع کرده است.

وی افزود: ما در حال حاضر ۴۰۰ شرکت داریم که عموماً دولتی هستند و سیاست دولت هم این است که ۲۰ درصد اکثر سهام‌های بزرگ را نگه دارد و با این حساب دیگر چیزی برای فروش ندارد مگر اینکه زیانده‌ها را بفروشد که کسی هم سراغ آنها نمی‌آید.

مدیرکل دفتر مدیریت بهره‌وری و پروژه‌های تحولی سازمان خصوصی سازی گفت: علت زیاندهی برخی شرکت‌های دولتی این است که دولت مدیریت این شرکتها را رها نمی‌کند در صورتی که اگر مدیریت به بخش خصوصی اعطا نشود، شرکت هم بهره ور نخواهد شد.

روحی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر لزوم تحویل مدیریت شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی تأکید فرمودند، اظهار کرد: در حال حاضر با وجود اینکه ۱۵ درصد شرکت ایران خودرو متعلق به دولت است اما مدیریت آن را دولت بر عهده دارد.

وی افزود: پروژه‌های تملک دارایی و سرمایه به پنج مدل تقسیم بندی می‌شوند که عبارتند از پروژه‌های احداث و توسعه، پروژه‌های تجهیز و تعمیر، پروژه‌های مطالعه و طراحی و پروژه‌های تعهدات و بدهکاری به پیمانکاران که تمرکز ما در مولدسازی دارایی‌ها فقط مربوط به پروژه‌های احداث و توسعه است که باعث می‌شود زیرساخت‌های کشور به بهره‌وری برسد.

این مقام مسؤول با اشاره به اینکه ۲۵۰۰ پروژه ملی در کشور وجود دارد، گفت: هم اکنون ۴۰ هزار پروژه نیمه تمام استانی داریم که ۱۸ هزار پروژه آن در بخش احداث و توسعه است و این ۱۸ هزار پروژه هم عموماً مربوط به بخش ورزش، نیرو، آب و راهداری است.

روحی یادآور شد: تاکنون ۲۵۰۰ ملک شناسایی و احصا شده که مشکل حقوقی ندارند. ما این املاک را ارزش افزایی کردیم که یک بار برای مزایده می‌رود و در صورتی که به فروش نرسد با پیمانکار پروژه تهاتر و یا معاوضه می‌کنیم.

مدیرکل دفتر مدیریت بهره‌وری و پروژه‌های تحولی سازمان خصوصی سازی همچنین در ادامه فروش و تأمین مالی از طریق بازار سرمایه، مشارکت با بخش غیردولتی و معاوضه را از جمله اقداماتِ انجام شده برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام عمرانی برشمرد.

این مقام مسؤول یادآور شد: بند هفت ماده ۱۲ آئین نامه مولدسازی دارایی‌های دولت به توقف طرح‌های فاقد فایده فنی و اقتصادی و اجتماعی و لزوم تعیین تکلیف دارایی‌های آن اشاره دارد که در کل قوانین کشور بی نظیر و فراقوه‌ای است اما به نظر می‌رسد که به خوبی تبیین نشده است.

کد خبر 6089035

دیگر خبرها

  • شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • راه‌اندازی فاز نخست خط ۲ متروی اصفهان از اهداف مهم شورای ششم است
  • برنامه ریزی برای واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام ایلام
  • نگران رسوب پروژه های عمرانی معطل مانده در اردبیل هستیم
  • لزوم جذب مشارکت بخش خصوصی برای اتمام طرح‌های نیمه تمام استان
  • واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام ایلام به بخش خصوصی
  • برنامه ریزی برای واگذاری۲هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام ایلام
  • دستور لازم برای رفع مشکلات آزاد راه پیامبر اعظم(ص) داده شده است
  • ۴۰ هزار پروژه نیمه تمام استانی در کشور وجود دارد