Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@20:40:39 GMT

طرح‌های دریایی تابستانی مازندران در اسارت کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۲۹۱۱۵

طرح‌های دریایی تابستانی مازندران در اسارت کرونا

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، در حالی در سال ۹۹ اجرای طرح دریا در مازندران به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا و قرارگیری این استان در زمره ۶ استان دارای بالاترین آمار مبتلایان در پرده‌ای از ابهام قرار دارد که طبق بررسی میراث گردشگری مازندران علت اول حدود ۸۰ درصد از سفرهای تابستانی به استان مازندران وجود سواحل دریاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود سواحل خزر در مازندران باعث شده تا چند ده‌ها هزار دستگاه ویلا و مجتمع‌های فرهنگی و رفاهی در حاشیه ساحل از سوی بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی و عمومی راه‌اندازی شود و همه‌ساله این اماکن چند صد هزار مسافر را از اقصی‌نقاط کشور پذیرایی می‌کنند که بیشترین مسافران سواحل در سال‌های اخیر نیز پایتخت‌نشینان بودند.

با این حال در تعطیلات نوروزی سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا در مازندران از ۳۰ بهمن ماه سال ۹۸ تمامی این ویلاها و مجتمع‌های فرهنگی و رفاهی با محدودیت‌های سفرهای استانی فعالیتشان متوقف شد و همچنان در تعطیلی به سر می‌برند یا به صورت غیررسمی فعالیت دارند.

اگرچه تداوم روند نزولی بیماران مبتلا به ویروس کرونا در استان مازندران همانند اکثر استان‌های کشور بازگشایی مشاغل کم‌خطر و  خطر متوسط را از اوایل اردیبهشت ماه سال جاری به دنبال داشت، ولی همچنان فعالیت مشاغل  پرخطر شامل رستوران‌ها، هتل‌ها، مهمانپذیرها و سایر امکان اقامتی و تالارهای پذیرایی و حتی باشگاه‌های ورزشی در بلاتکلیفی به سر می‌برند و بازگشایی این مشاغل مشروط به تصویب ستاد ملی مقابله با کروناست.

طرح دریا در چند سال اخیر اول خرداد ماه شروع می‌شد و ۳۱ شهریور ماه همزمان با پایان تعطیلات تابستانی ادامه می‌یافت.

تردید بخش خصوصی 

نبود چشم‌انداز قطعی برای از سرگیری مشاغل پرخطر از جمله سواحل دریا موجب شده تا فراخوان دریافت مجوز برای اجرای طرح دریا با استقبال بخش خصوصی مواجه نشود.

سال‌های پیش به محض انتشار فراخوان، چندین برابر ظرفیت متقاضی برای اجرای طرح‌های دریا به صف می‌شدند تا جایی که کار به قرعه‌کشی یا مزایده می‌انجامید، اما امسال به گفته شهرداران شهرهای ساحلی با وجود برقراری مشوق و مشروط شدن دریافت اجاره بهاء به آزاد شدن پذیرش مسافر از سوی ستاد مقابله با کرونا، باز هم بیش از نیمی از حدود ۹۰ طرح ساماندهی دریا فاقد مشتری است.

ابهام در برگزاری طرح ساماندهی دریا در مازندران برای تابستان سال جاری موجب شده تا اکثر شهرداری‌ها به ناچار خودشان مدیریت این طرح را در غیاب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در اختیار بگیرند.

ابهام همگانی 

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار مازندران که به نیابت از استاندار مسئولیت نشست ساماندهی طرح دریا را بر عهده دارد در این مورد گفت : اجرای طرح ساماندهی دریا در استان در تابستان سال جاری به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا در سطح کشور و استان در پرده ابهام قرار دارد.

حسین حسن‌نژاد افزود: طرح ساماندهی دریا در زمره اشتغال پرخطر همانند باشگاه‌های ورزشی، استخر و سایر اشتغال قرار دارد که تاکنون هیچ تصمیمی برای بازگشایی این مشاغل از سوی ستاد مقابله با ویروس کرونا اتخاد نشده است و زمان دقیقی نیز برای اجرای این طرح نمی‌توان پیش‌بینی کرد.

وی گفت: سواحل خزر در زمان اجرای طرح‌ها با ازدحام شدید گردشگران و مسافران مواجهند که کنترل این تعداد جمعیت به خصوص در همه‌گیری ویروس کرونا دشوار است و پیش‌بینی اجرای طرح با فاصله‌گذاری هوشمند نیز دشوار است.

حسن‌نژاد افزود: در شرایط فعلی نمی‌توان نسبت به تعطیلی کامل و یا بازگشایی احتمالی آن در تابستان اظهارنظر کرد، چرا که تمام این برنامه‌ریزی بسته به کنترل ویروس کرونا در سطح استان و کشور دارد و تازه پس از آن نیز تصمیم اصلی بر عهده ستاد ملی و اظهار نظر وزارت بهداشت و درمان است.

معاون استاندار مازندران در عین حال گفت: با وجود این که زمان دقیقی برای اجرای طرح ساماندهی دریا در استان وجود ندارد، ولی نشست‌هایی با مسئولان ساماندهی این طرح پیش از سال نو برگزار شد و در فرمانداری‌ها نیز تجهیزات و امکانات برای اجرای طرح فراهم شده است.

حسن‌نژاد افزود: حتی واگذاری طرح دریا به متقاضیان بخش خصوصی و صدور مجوز برای فعالیتشان در ساحل نیز در راستای آمادگی برای اجرای احتمالی است، تا در صورت مصوبه ستاد ملی مقابله برای اجرای مشاغل پرخطر از جمله ساماندهی دریا ما بتوانیم پذیرای مسافران و شناگران باشیم.

وی ادامه داد: ما در استان نجات‌غریق را نیز همانند سنوات گذشته با تامین تجهیزات مورد نیاز در حالت آماده‌باش قرار دادیم و تمام این برنامه‌ریزی‌ها در حد آمادگی است و همچنان نمی‌توان زمانی برای اجرای طرح متصور شد.

شیوع ویروس کرونا در مازندران با شناسایی ۲ بیمار در بابل در سی‌ام بهمن سال گذشته شروع شد. بر اساس آخرین آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل این بیماری از حدود ۴۰ روز پیش روند کاهشی گرفت ولی همچنان هر روز بیماران جدید شناسایی و در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند.

طرح دریا همه‌ساله از ماه خرداد در حدود ۴۰۰ کیلومتر از سواحل خزری مازندران به اجرا گذاشته می‌شود. برنامه‌ریزی و نظارت بر این طرح‌ها با دستگاه‌های مختلف دولتی و عمومی شامل هلال‌احمر، دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی، فرمانداری‌ها و دیگر دستگاه‌های مرتبط است.

طرح ساماندهی دریا از سال ۹۲ با هدف کاهش مرگ‌ومیر هنگام شنا در دریای خزر در مازندران به اجرا گذاشته شد و توانست در همان سال نخست آمار حدود ۲۰۰ نفر غرق شده هنگام شنا در تابستان سال ۹۱ را تا ۵۰ درصد کم کند. آمار قربانیان دریا تابستان سال ۹۸ هم به ۳۱ نفر رسید.

کد خبر 508015 برچسب‌ها استان مازندران كرونا در ايران دریای خزر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مازندران كرونا در ايران دریای خزر طرح ساماندهی دریا برای اجرای طرح ویروس کرونا تابستان سال بخش خصوصی سال جاری طرح دریا طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۹۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مرد بخاطر شباهت اسمی با یک فرمانده سپاه، ۳ سال در زندان انفرادی بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بنابر آنچه فارس روایت می‌کند، معلم آزاده مرحوم «حاج کاظم ناصری (خنیفر)» دبیر علوم در مدرسه البارتی هفت تپه خوزستان بود که با پیروزی انقلاب اسلامی، روزها در کلاس درس می‌داد و شبها در کمیته انقلاب اسلامی شوش وهفت‌تپه فعالیت می‌کرد.این معلم در عملیات‌های متعدد جنگ تحمیلی از جمله آزادسازی خرمشهر شرکت کرد و در عملیات «والفجر مقدماتی» به اسارت بعثی‌ها درآمد.

به دلیل تشابه اسمی آقای معلم با یکی از فرماندهان وقت سپاه شوش بنام احمد خنیفر، بعد از اسارت او را در بغداد از جمع دیگر اسرا جدا کردند و او را به مدت ۳ سال در زندان انفرادی شعبه پنجم استخبارات وزارت دفاع عراق در سخت‌ترین شرایط نگه داشتند.

آزاده دفاع مقدس «بهروز نصرالله‌زاده» که از شاگردان این آقای معلم بود و باهم در عملیات والفجر مقدماتی به اسارت بعثی‌ها در آمدند. او درباره دوران اسارت و کارهایی که این معلم در اسارتگاه بعثی‌ها می‌کرد، اینگونه روایت می‌کند:مرحوم حاج کاظم، معلم علوم ما در مدرسه (اِلبارتی سابق) در هفت‌تپه بود. در عملیات والفجر مقدماتی من و آقای معلم در جنگل عمقر در ۸۰۰ متری مرز ایران و عراق بودیم. قبل از عملیات والفجر مقدماتی در بهمن ۱۳۶۱ نیروها در حال استراحت بودند.

من و حاج کاظم خوابمان نمی‌برد و باهم صحبت می‌کردیم. درباره مسائل خرمشهر و همرزمان‌مان صحبت می‌کردیم. حدود ۵ و نیم صبح بود که دیدیم خمپاره‌ای به اطراف ما اصابت کرد. حاج کاظم گفت: «با این خمپاره‌هایی که به طرف ما می‌آید، دشمن فهمیده عملیات داریم. خودمان را آماده کنیم، یا شهید می‌شویم یا اسیر!» حدس آقای معلم درست بود. ما در خاک ایران محاصره شده بودیم. در این عملیات تعداد زیادی از همرزمان‌مان شهید شدند که من و آقای معلم به اسارت بعثی‌ها درآمدیم.بچه‌ها در اسارت به آقای معلم، «دایی کاظم» می‌گفتند. ما در اسارت، بچه‌هایی را می‌دیدیم که بی‌سواد بودند و که دایی کاظم در آنجا به آنها حروف الفبا یاد داد. او به دیگر دانش‌آموزان تاریخ اسلام، جغرافی و علوم درس می‌داد. نحوه تدریس هم به این شکل بود که آقای معلم درس می‌داد و می‌گفت: «هر کسی بتواند در طول یک ماه این مطالب را یاد بگیرد، من مدرک به او می‌دهم.» حاج کاظم حتی نمره هم می‌داد.

تا ۲ سال اول تدریس در اسارت توسط حاج‌کاظم، خبری از کاغذ و مداد و خودکار نبود و محدودیت داشتیم. اما اینطور نبود که تسلیم شویم. ما در اسارت بسته‌های کارتن پودر رختشویی را در آب خیس می‌کردیم و این مقواها به لایه‌های نازکتر تبدیل می‌شد. بعد از خشک شدن، از این کاغذها برای نوشتن استفاده می‌کردیم.یکی دیگر از کارهایی که برای آموزش می‌کردیم، این بود که خاک را داخل پارچه‌ای ریخته بودیم و آن خاک را روی زمین می‌ریختیم و می‌شد، یک سطح صاف. بعد آقای معلم با دسته قاشق روی خاک می‌نوشت و به اسرا درس می‌داد. در واقع آن سطح برایمان کاربرد تخته سیاه را داشت. آقای معلم درس که می‌داد، دانش‌آموزان را صدا می‌زد و می‌گفت: «بیایید، پای تخته!». این نکته را هم بگویم که نگهبانان بعثی تجمع بیشتر از ۵ ـ ۴ نفر را ممنوع کرده بودند. آقای معلم به همین جمع تدریس می‌کرد و سپس نوبت گروه دیگری می‌شد. ما سیستم آموزشی در اسارت را مدیون زحمات مرحوم حاج کاظم هستیم. او سال گذشته بخاطر آسیب‌ جدی که در اسارت به کلیه‌هایش وارد شده بود، درگذشت.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902830

دیگر خبرها

  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران
  • این مرد بخاطر شباهت اسمی با یک فرمانده سپاه، ۳ سال در زندان انفرادی بود
  • اجرای پویش « با انرژی» در غرب مازندران
  • آب‌های ساحلی خزر مواج و متلاطم
  • خزر مواج و طوفانی
  • اسارت ۵۳ خبرنگار فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی
  • سومین ناو هواپیما‌بر چین با آخرین فناوری راهی دریا شد
  • خزر مواج می‌شود