Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-28@23:23:12 GMT

۱۰۰۰ هکتار جنگل‌کاری در «کهنه» لارستان انجام شده است

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۴۶۹۰۰

۱۰۰۰ هکتار جنگل‌کاری در «کهنه» لارستان انجام شده است

رضایی گفت: در منطقه «کهنه» بخش مرکزی لارستان به میزان یک‌هزار هکتار جنگل‌کاری انجام و بیش از ۴۰ هزار نهال در این منطقه کاشته شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از لارستان، «جلیل حسنی» به همراه تعدادی از مسئولین شهرستان از طرح بیابان‌زدایی منطقه «کهنه» بخش مرکزی لارستان بازدید کرد و در جریان جزئیات این طرح قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فرماندار ویژه لارستان ضمن مثبت ارزیابی کردن اقدامات انجام شده در حوزه بیابان‌زدایی و جنگل‌کاری منابع طبیعی، این اقدامات را زیربنایی و تأثیرگذار در جلوگیری از بیابانی شدن منطقه دانست و گفت: با حفظ و توسعه منابع طبیعی بستر مناسب برای رسیدن به توسعه پایدار مورد نیاز است که از این رو ضرورت دارد حفاظت و گسترش فعالیت‌های منابع طبیعی به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: بهترین و مهمترین راه حفاظت از اراضی ملی با توجه به وسعت عرصه‌های ملی در سطح شهرستان، مشارکت مردم در حفاظت و هم در احیاء و بهره‌برداری، مورد نیاز جدی است که باید به آن توجه ویژه شود.

 

حسنی تصریح کرد: اجرای طرح‌ها و پروژه‌های منابع طبیعی در جلوگیری از بیابان‌زدایی و کنترل ریزگردها، تخریب زمین، فرسایش آبی و بادی و همچنین بازگشت زندگی به روستاها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

 

«منصور رضایی» نیز در این بازدید به ارائه گزارشی از اقدامات صورت‌گرفته پرداخت و گفت: طرح بیابانی‌زدایی از سال ۱۳۸۴ تا کنون در منطقه لارستان در حال اجرا است که در «کهنه» بخش مرکزی، ۲۶ هزار هکتار اراضی منابع طبیعی مورد مطالعه و بررسی دقیق کارشناسی قرار گرفته و برای هر یک از نقاط این محدوده مطالعاتی، پروژه‌های مختلفی تعریف شده است که شاخص‌ترین پروژه اجرا شده، عملیات نهال‌کاری «کهنه» بخش مرکزی است که با مشقت و سختی فراوان به میزان یک‌هزار هکتار جنگل‌کاری انجام، که بیش از ۴۰ هزار نهال در این منطقه کاشته شده است.

 

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری لارستان ادامه داد: برای جلوگیری از بیان‌زدایی، فرسایش خاک، مدیریت هرز آب‌ها، احیا و ایجاد پوشش‌های گیاهی، جلوگیری از مهاجرت روستائیان، منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان، عملیات احداث هلالی و کاشت نهال را در سطح یک‌هزار هکتار از اراضی بیابانی با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال در منطقه «کهنه» بخش مرکزی لارستان شروع کرده است.

 

وی اضافه کرد: در این طرح نهال‌های مختلفی همچون «کرت»، «استبرق»، «کهور»، «کنار»، «سمر»، «درمان عقرب»، «آکاسیا»، «ویکتوریا» و «گز شاهی» غرس شده است.

پایان پیام/656

منبع: شبستان

کلیدواژه: فرماندار ویژه لارستان فرمانداری ویژه لارستان جنگلکاری کاشت نهال منابع طبیعی هزار هکتار بخش مرکزی جنگل کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۶۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟

همشهری آنلاین – مجید جباری: جنگل های زاگرس با ۶ میلیون هکتارمساحت، منبع معیشت حدود ۲ میلیون جامعه‌محلی و منبع تامین ۴۰ درصد آب کشور است؛ اما این عرصه مهم و حیاتی به دلیل سالها بهره برداری غیر اصولی، هجوم آفات و بیماری، خشکسالی‌های پی در پی و ... با کاهش محسوس تراکم پوشش گیاهی مواجه شده و بخش وسیعی ازمساحت آن درمعرض نابودی قرار دارد. برهمین اساس، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از آغاز طرح نجات جنگل‌های زاگرس خبر داد و گفت: «وابستگی بیش از ۵۰ درصد زندگی مردم و جوامع محلی حاشیه جنگل‌های زاگرس و بهره برداری سنتی از درختان، خشکسالی پی در پی، ریزگردها و در نتیجه، طغیان آفت ها و بیماری ها تعادل اکولوژیکی این عرصه جنگلی گسترده را برهم زده است.»

نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درگفت‌وگو با همشهری آنلاین بیان کرد: «با توجه به اهمیت عرصه های جنگلی زاگرس، طرح جنگلداری اجتماعی به زودی در همه عرصه های زاگرس اجرا می شود. این طرح با پشتوانه علمی داخل و تجربه دنیا در جنگل های مشابه ایران، مثل جنگل های فرانسه، ایتالیا و اسپانیا تهیه شده و به صورت پایلوت در برخی مناطق حاشیه جنگل های زاگرس در حال اجراست.

نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور

او افزود: «نجات جنگل‌های زاگرس، نیازمند عزمی ملی است و به همین خاطر، سند ملی احیای این جنگل‌ها توسط سازمان منابع طبیعی تهیه شده است و معتقدیم که توان علمی لازم در سازمان ما وجود دارد که با همکاری دانشکده‌های منابع طبیعی کشور، این سند را به طور کامل اجرایی کنیم.»

مرگ یک میلیون هکتار از مساحت جنگل‌های زاگرس | درختان امکان زادآوری ندارند | نجات زاگرس ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد

شعبانیان شرط اساسی برای احیای عرصه‌های جنگلی زاگرس را تخصیص اعتبارات کافی از سوی دولت عنوان کرد و گفت: «با تخصیص اعتبارات لازم می توانیم طرح جنگلداری اجتماعی را برای احیاء این عرصه های جنگلی باارزش در پیش بگیریم. جنگلداری اجتماعی جوامع محلی را در حفظ جنگل‌ها درگیر و شرایطی را فراهم می کند که احیای جنگل‌ها از نظر اقتصادی به نفع شهروندان باشد. خوشبختانه حساسیت های لازم در باره در دولت نسبت به حفظ و احیای جنگل ها وجود دارد و این حساسیت باید منجر به تخصیص اعتبار شود. البته در آخرین کارگروه ملی احیای جنگل های زاگرس که اواخر سال گذشته با حضور محمد مخبر، معاون رئیس جمهور، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وزاری نفت، نیرو، جهاد کشاورزی برگزار شد، به نتایج نسبتا خوبی رسیدیم و این جلسات تا دستیابی به بهترین نتیجه ادامه خواهد داشت.»

چرای بی‌رویه دام، هجوم آفت ها و بیماری‌ها و بهره برداری بیش از حد از عرصه های جنگلی زاگرس، امکان زادآوری در این عرصه مهم و حیاتی پهناور را از بین برده و کاهش تاج پوشش گیاهی بیش از یک میلیون هکتار از این جنگل به زیر ۱۰ درصد رسیده که به معنای مرگ بخش های وسیعی از جنگل های زاگرس است.

کد خبر 847855 برچسب‌ها منابع طبیعی آب خیزداری گیاهان و درختان محیط زیست جنگل محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی