Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخیرا شایعاتی درباره اختلافات سوریه با کشورهای همپیمانش و همچنین زمان برکناری رئیس جمهور سوریه منتشر شد که نشان می‌دهد کشورهای مخالف محور مقاومت، از هیچ تلاشی برای رسیدن به مقاصد خود فروگذار نمی‌کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «جیمز جفری» فرستاده ویژه آمریکا در سوریه، در مصاحبه اخیر خود با روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» به شدت به بشار اسد رئیس جمهور سوریه حمله کرد که این حملات، بیانگر سیاست آمریکا در قبال اسد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جفری برای مستند کردن ادعاهای خود علیه اسد از اظهارات برخی شخصیتها و پایگاههای خبری روسیه استفاده کرد و گفت که آمریکا با اعمال فشار به رئیس جمهور سوریه از سال 1970 تا کنون، قصد دارد اسد را مجبور به امتیازدهی کند؛ اظهاراتی که مهر تأییدی بر استحکام روابط سوریه با جمهوری اسلامی ایران و روسیه به عنوان همپیمانان این کشور است.

فرستاده آمریکا در این مصاحبه مدعی توافقاتی با روسیه علیه دولت سوریه شد، ولی هیچ اطلاعات دقیقی درباره مذاکرات بین طرف آمریکایی و روس بر سر سوریه ارائه نکرد تا بتواند در دل دولت و ملت سوریه ایجاد شک و شبهه کند و از این طریق، «جنگ شایعات» علیه دمشق را تکمیل کند.

جنگ شایعات چگونه آغاز شد؟

روزنامه الاخبار لبنان با انتشار گزارشی به بررسی چنین شایعاتی پرداخت و نوشت، این برای نخستین بار نیست که علیه بشار اسد چنین تبلیغاتی صورت می‌گیرد، ولی تبلیغات اخیر که جفری بر آن دست گذاشت، از دو منبع الهام می‌گیرد: نخست، مطلبی که «خبرگزاری فدرال» روسیه در 25 فروردین ماه گذشته منتشر کرد. دوم؛ مقاله سفیر پیشین روسیه در الجزایر که 29 فروردین ماه منتشر و در آن ادعا شده بود که روسیه، ترکیه و ایران بر سر برکناری بشار اسد توافق کردند.

 خبرگزاری فدرال روسیه تحت تملک «یوگنی پریگوژین» معروف به «آشپز پوتین» است. در این خبرگزاری یک کارشناس مسائل اجتماعی روس نزدیک به پریگوژین، از هزار شهروند سوری نظرسنجی و ادعا کرد که فقط 32% از مردم سوریه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال 2021 به اسد رأی می‌دهند.

این گزارش چهار روز در سایت خبرگزاری فدرال روسیه قرار داشت و سپس اعلام شد که «افراطی‌های تُرک» سایت این خبرگزاری را هک کردند و این کارشناس روس نیز نظرسنجی مذکور را از وبلاگ خود حذف کرد. خبرگزاری فدرال نیز پس از این مسئله، مقالاتی در تأیید و حمایت بشار اسد منتشر کرد.

به گزارش الاخبار، پریگوژین که یک تاجر روس مقیم در سن‌پترزبورگ است، ماشین خبری حرفه‌ای را در جنگ رسانه‌ای در اختیار دارد که بارها مورد انتقاد رسانه‌های نزدیک به پوتین قرار گرفته است. این رسانه‌ها معتقدند که پریگوژین در تلاش است تا دولت روسیه را در راستای منافع خود، کنترل کند. کما اینکه روابط وی با دولت روسیه همیشه خوب نیست.

این روزنامه به نقل از چند منبع در مسکو و دمشق گزارش داد، پس از اینکه دولت سوریه موفق شد برخی از منابع خود را از دست داعش آزاد کند، برخی از منافع پریگوژین طی سالهای به خطر افتاد؛ زیرا با فروکش کردن شعله جنگ، نقش دلالی که امثال پریگوژین و برخی از طرفهای سوری ایفا می‌کردند، به پایان می‌رسد و حملاتی که در خبرگزاری تحت تملک وی به دولت سوریه صورت گرفته، تلاشی برای عقد قراردادهای جدید دمشق با این تاجر روس و حمایت از منافعش بوده است.

الاخبار درباره ادعای سفیر پیشین روسیه در الجزایز هم تأکید کرد، آنچه وی گفته -بر خلاف ادعای برخی رسانه‌های خارجی و عربی- تحقیق منتشره از سوی «شورای روابط خارجی روسیه» نیست، بلکه مقاله‌ای است که در روزنامه «کامرسنت» منتشر شد. این روزنامه نیز به انتقاد از دولت سوریه شهره است.

به گزارش این روزنامه، پس از این ادعاها، مطبوعات صهیونیستی وارد عمل شدند. «ایهود یعاری» که از افراد نزدیک به سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی است، درباره «روابط متشنج پوتین و اسد» قلم‌فرسایی کرد. شبکه‌های یک و دو و پس از آن، 12 و 13 این رژیم، به این ادعا دامن زدند.

«ایدی کوهن» خبرنگار صهیونیستی در صفحه توئیتر خود در سوم اکتبر به نقل از یک «منبع خارجی» ادعا کرده بود که «خروج قطعی اسد از حکومت در جولای خواهد بود». کوهن نیز یکی از کسانی است که به شایعه‌پراکنی مشهور است. پس از این شایعه بود که رسانه‌های نزدیک به معارضان سوری، ترکیه و قطر این اظهارنظر را دست به دست کردند.

شاید سکوت رسمی سوریه در آغاز این حمله تبلیغاتی، باعث شد که بسیاری از کارشناسان به مواضع روسیه در قبال دمشق شک کنند، ولی بیانیه کرملین، به این شک و شبهه‌ها پایان داد. «دیمتری پسکوف» سخنگوی رسمی ریاست جمهوری روسیه تأکید کرد که خبرگزاری فدرال دو بار هک شده و «کرملین آنچه را درباره سوریه منتشر شده، بسیار منفی می‌داند... و اطلاعات کذب، به روزنامه‌هایی مربوط است که بیشتر زرد هستند».
انتهای پیام/م

 

منبع: فارس

کلیدواژه: بشار اسد ایران روسیه خبرگزاری فدرال دولت سوریه بشار اسد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۳۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف و آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد:

گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیازهای فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

او گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.

ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

او گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

او د رعین حال تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیروهای نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیازهای بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

دیگر خبرها

  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد
  • کودتا در کاخ سفید/ تلاش‌های نافرجام برای برکناری سخنگوی دولت بایدن
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل