Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@16:18:47 GMT

بیش از ۵۰۰ هزار شیء موزه‌ای در سامانه جام مستندنگاری شد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۶۲۲۳

بیش از ۵۰۰ هزار شیء موزه‌ای در سامانه جام مستندنگاری شد

به‌گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی‌تاریخی گفت: تاکنون اطلاعات ۵۱۸ هزار و ۷۴۳ قلم از اموال منقول فرهنگی تاریخی موزه‌ها و مجموعه‌های خصوصی با هدف نظارت، کنترل، بهینه‌سازی مستندنگاری و سامان‌دهی اطلاعات عمومی تخصصی در این سامانه وارد شده است.

وی مستندنگاری اطلاعات مربوط به اشیای فرهنگی تاریخی را یکی از مهم‌ترین و اولین اقدامات در راستای حفاظت و مؤثرترین روش مستندنگاری را مکانیزه کردن اطلاعات اشیا به‌منظور بهره‌برداری مختلف از این اطلاعات برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگر با بیان بر اینکه هدف نهایی سامانه جم، ثبت و ورود اطلاعات تمام اموال منقول فرهنگی تاریخی در اختیار تمام دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی سراسر کشور است، افزود: تاکنون موزه هنرهای معاصر، بانک مسکن، مؤسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران و برخی مجموعه‌های خصوصی نسبت به ورود اطلاعات در این سامانه اقدام کرده و دسترسی بسیاری از موزه‌های دیگر مانند آستان قدس رضوی، بنیاد ایران‌شناسی، موزه المپیک و غیره نیز به این سامانه فراهم شده است.

شبکه جامع اموال منقول فرهنگی تاریخی شامل بخش‌های تخصصی زیادی از جمله مستندنگاری تمام اشیای موجود در موزه‌ها از قبیل اشیای مطالعاتی، تقلبی و اموال فرهنگی تاریخی، اختصاص کد رهگیری به تمام اموال منقول فرهنگی تاریخی، مستندنگاری اموال منقول فرهنگی تاریخی در بخش اطلاعات عمومی و تخصصی برای پیشبرد اهداف پژوهشی، کنترل اشیا در مبادی ورودی، کنترل وضعیت سرقت اشیا و اعلام آن‌ها به تمامی مراجع ذی‌ربط، اقدام به موقع برای خروج اشیای سرقتی، اطلاع‌رسانی از مبادی ورودی در زمان توقیف اشیا به وزارت میراث‌فرهنگی، مکانیزه کردن تمام فرایندهای مربوط به صدور مجوزهای مربوط به موزه‌های خصوصی، مجموعه‌داران خصوصی و برگزاری حراج اموال منقول فرهنگی تاریخی مجاز است.

سامانه جامع اموال منقول فرهنگی تاریخی (جام) حاصل ۱۰ سال تلاش کارشناسی مستمر کارشناسان اداره‌کل موزه‌ها در حوزه کارشناسی اشیا و تمام موضوعات و مباحث مربوط به اموال منقول فرهنگی تاریخی به منظور حفاظت از آثار منقول است.

این سامانه با همکاری حوزه فناوری و اطلاعات در حال حاضر یکی از ارزشمندترین سامانه‌های پویای وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است که از سوی سایر دستگاه‌های دربردارنده اموال فرهنگی تاریخی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کد خبر 4920677 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: مستندنگاری موزه محمدرضا کارگر ویروس کرونا کتاب و کتابخوانی ادبیات ترجمه گردشگری کتابفروشی میراث فرهنگی ادبیات جهان شیوع کرونا تازه های نشر خبرگزاری مهر رایزنی فرهنگی وزارت ارشاد نجف دریابندری اموال منقول فرهنگی تاریخی موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۶۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم

به همت میراث فرهنگی استان اردبیل، اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیل برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نخستین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها عصر چهارشنبه در دانشگاه محقق اردبیل برگزار شد که در این کنفراس فعالان حوزه موزه‌ها از مناطق مختلف کشور حضور داشتند‌.

استان اردبیل به خاطر پیشینه تاریخی غنی دارای موزه‌های متعددی همچون موزه سنگ، کتابخانه تخصصی بقعه شیخ ‌صفی، مفاخر دینی، مردم‌شناسی و تاریخ طبیعی در شهر اردبیل و موزه صارم‌السلطنه شهر نمین، موزه باستان‌شناسی نیر، موزه باستان‌شناسی خلخال و موزه باستان‌شناسی مشگین‌شهر است.

در این کنفرانس  فعالان و پژوهشگران  در مورد موزه‌ها به بحث پرداخته و راهکارهای لازم را برای توسعه موزه‌ها ارائه دادند.

 

.

 

به دبیرخانه این کنفرانس حدود 120 مقاله ارسال شده که در بخش‌های مختلف بود.

حسن محمدی ادیب مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل در این کنفرانس اظهار داشت: موزه چینی‌خانه بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده و آن را به عنوان موزه فرهنگی، هنری و قدیمی‌ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم.

کاظم دبیر معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار اردبیل نیز در این کنفرانس تصریح کرد: موزه‌ها نقش اساسی در معرفی تمدن، تاریخ و فرهنگ دارد و استان اردبیل با موزه‌های خود نقش اساسی در جذب گردشگر داشته است.

احمد محیط طباطبایی رییس کمیته ملی موزه‌های ایران با اشاره به ظرفیت‌های موزه‌های استان اردبیل گفت: اردبیل با این موزه‌ها می‌تواند نقش اساسی در جذب گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد.

انتهای پیام/131

  

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • انتشار مشخصات بیش از ۸۵۰ قلم کالای مسروقه در سامانه نما
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم