Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@15:53:18 GMT

«سرمایه های مردم» و «دانش» دو عامل پیشبرنده جهش تولید

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۸۱۹۹

«سرمایه های مردم» و «دانش» دو عامل پیشبرنده جهش تولید

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - شهرام محمدی*: «سرمایه‌های مردمی» و «دانش» عوامل پیشران و پیش برنده رونق و جهش تولید بوده و بر این اساس و با اتکا به فرمان رهبری معظم انقلاب و نامگذاری سال پیش رو با عنوان «جهش تولید»، تمامی برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در این راستا قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سرمایه‌های مردمی» به عنوان اولین عامل پیشران، نقش کلیدی و اثرگذار در رونق و جهش تولید دارد و دروازه ورود سرمایه‌های مردمی به بخش کشاورزی، صدور مجوزها است. «بهبود فضای کسب و کار، اصلاح، تسهیل، روان سازی و کاهش زمان‌بری فرآیند صدور مجوز واحدهای تولیدی» باعث «تسهیل و تسریع ورود جریان سرمایه‌های مردمی» به بزرگترین بخش اقتصادی و تولیدی استان و کشور می‌شود.

در این خصوص علیرغم اقدامات خوب انجام شده در یک سال گذشته از قبیل کاهش زمان‌بری، حذف استعلامات غیر ضرور و رفع انحصار تهیه طرح‌های توجیهی، هنوز این اقدامات برای ایجاد جهش تولید در بخش کشاورزی کافی نبوده و در خیلی از فعالیت‌ها عقب ماندگی زیادی داریم که لازم است برای تحقق این مهم از طریق «تعامل و هماهنگی با دستگاه‌های دخیل در صدور مجوزها»، موانع و محدودیت‌ها، شناسایی و عزم جدی برای برطرف شدن آنها به کار گرفته شود.

عدم وجود یکپارچگی و وحدت رویه در تصمیم گیری ها باعث شده است علیرغم وجود درخواست‌های مکرر سرمایه گذاران برای دریافت مجوزهای خاص (البته نه صرفاً استان بلکه در کشور به عنوان مثال در خصوص پرورش انواع حشرات برای امور تغذیه و فعالیت‌های اقتصادی) بعد از گذشت بیش از یک سال اقدامی در این خصوص صورت نپذیرد که این خود مانع ورود سرمایه‌های مردمی به این بخش است.

بر این اساس باید تمامی «موانع و محدودیت‌ها و همچنین تعارضات و تضادهای موجود با فرامین و تدابیر رهبری معظم انقلاب»، شناسایی و برای پیگیری در هیأت مقررات زدایی و تسهیل مجوزهای کسب و کار اعلام گردد تا در سال پیش رو، با «تغییر نگاه مسؤلین» مربوطه به «تولید کننده»، زمینه ایجاد جهش تولید در بخش کشاورزی فراهم شود.

تنوع بخشی در صدور مجوزها، توسعه کسب و کارهای نوین کشاورزی، اصلاح فرآیند انتقال ثروت و دارایی‌های کشاورزی، ارتقای قابلیت نقد شوندگی ثروت و دارایی‌های مرتبط با کشاورزی و توسعه پرورش دام در خانه‌های روستایی، اقداماتی هستند که باید برای ایجاد جهش تولید در کشاورزی با تغییر رویکرد، موردتوجه جدی مسئولین مربوطه قرار گیرد.

دومین عامل پیش برنده رونق و جهش تولید در بخش کشاورزی، «دانش» است. برای این که دانش بتواند در رونق تولید و ارتقای بهره‌وری نقش خود را ایفا نماید، بایستی به سرعت در محیط‌های تولید کشاورزی جریان پیدا کند. سایر نهاده‌های تولید به صورت یارانه ای و غیر یارانه ای در اختیار کشاورزان و تولید کنندگان قرار می‌گیرد ولی در خیلی از مواقع «نهاده دانش» آن طور که باید مورد توجه قرار نمی‌گیرد و این در حالی است که تحولات مثبت بخش کشاورزی در سایه توجه و بکارگیری نهاده دانش در فرآیند تولید است.

خوشبختانه زیرساخت‌های مورد نیاز برای تحقق این مهم در سازمان نظام مهندسی با «توسعه مناسبات جدید در کشاورزی» از جمله اشتغال دانش مزد محوری و سهم بری دانش از تولید، ایجاد و راه اندازی مراکز خدمات کشاورزی، مراکز مهارت آموزی و توان افزایی و مراکز انتقال دانش و تکنولوژی‌های نوین کشاورزی غیردولتی با اتکای به ظرفیت‌های مردمی فراهم شده است و بر این اساس اولویت اصلی و سرلوحه فعالیت‌های سازمان در سال پیش رو رونق و جهش تولید خواهد بود.

با توجه به آنچه که گفته شد سازمان نظام مهندسی با تدوین برنامه عملیاتی جهش تولید، ضمن آمادگی بیش از پیش خود در چارچوب وظایف اختیارات، با همراهی و همکاری کامل و مستمر با کلیه دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای ذی‌ربط برای تحقق شعار جهش تولید و ایجاد تغییر محسوس در زندگی مردم، تمام تلاش و توان خود را به کار خواهد بست.

برنامه عملیاتی جهش تولید سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در اجرای سند راهبردی، در قالب پنج برنامه محوری زیر تدوین می‌شود:

۱- گسترش فرهنگ صادرات محصولات کشاورزی

۲- گسترش دانش و تکنولوژی نوین کشاورزی

۳- تقویت ورود سرمایه‌های مردمی در بخش کشاورزی

۴- توسعه مشاغل و کسب و کارهای نوین کشاورزی

۵- توسعه مشاغل اقلیم محور

امیدواریم با همت مضاعف مسئولان، مشارکت حداکثری ظرفیت‌های مردمی و بسیج همه امکانات و ظرفیت‌ها بتوانیم شعار امسال را به خوبی محقق کرده و فرصت‌های بی دلیل را پیش روی کشور و استان به ویژه بخش کشاورزی قراردهیم.

* رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

کد خبر 4921587

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرام محمدی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جهش تولید ویروس کرونا شیراز بوشهر شیوع کرونا قزوین ایلام شهرکرد گرگان ماه مبارك رمضان مواسات زلزله بیرجند کمک به نیازمندان جهش تولید سازمان نظام مهندسی سرمایه های مردمی رونق و جهش تولید بخش کشاورزی نوین کشاورزی کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۸۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در بخش کشاورزی با دانش بنیانی محقق می شود

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف نوری شامگاه جمعه پس از بازدید از کشتارگاه صنعتی ساوانا گلوگاه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در آستانه روز کارگر این روز را تبریک گفت و این مجموعه بزرگ ساوانا به واسطه ایجاد زنجیره تأمین، ارزش آفرینی بسیار خوبی داشته است.

وی افزود: مجموعه ساوانا ۴۰ هزار تن در سال تولید دارد و امسال با مشارکت‌مردم به ۶۰ هزار تن هدف گذاری شد.

استاندار مازندران یادآور شد: با جدیت و پیگیری مدیر ارشد و مدیران مجموعه، زنجیره تأمین را کامل ایجاد کرده و تا انتهای زنجیره و پساب برای زنجیره بعدی بهره برداری می‌کنند.

نوری گفت: این صنعت از اهمیت بالایی در اقتصاد مقاومتی برخوردار است و با توجه به شعار سال با مشارکت مردم این مجموعه مواد اولیه جوجه یک روزه، خوراک دام و خرید تضمینی را از تولیدکننده اصلی و مردم تأمین می‌کنند.

به گفته استاندار مازندران، موانع قیمت‌های دستوری و صادرات برای مجموعه وجود دارد که باید پیگیر باشیم تا زمینه صادرات این مجموعه که استانداردها و کنترل کیفیت جهانی را تأمین کند، را فراهم کنیم.

وی افزود: نیازهای ارزی و دریافت ارز برای خرید تجهیزات و همچنین صادرات از نیازهای مهم مجموعه است.

به گفته استاندار مازندران، این مجموعه باید تکثیر شود که البته سخت است و با مشارکت مجموعه‌ها، تلاش شود تا در این صنعت که استان مازندران رتبه اول و تأمین کننده است، نقش ممتازتری داشته باشیم.

نوری با برشمردن ظرفیت‌ها و مزیت‌های کشاورزی استان و قابلیت صادرات گسترده محصولات تولیدی مازندران به خارج از کشور، خواستار برنامه‌ریزی دقیق برای تحقق شعار سال همراه با رفع موانع تولید و تسهیل در امر جهش تولید محصولات کشاورزی استان و نیز جهش در صادرات محصولات کشاورزی استان شد.

استاندار مازندران همچنین به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی استان تاکید کرد و گفت: جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بخش کشاورزی محقق می‌شود.

وی در ادامه بازدید از مراحل مختلف کشتار و بسته‌بندی گوشت مرغ در گروه تولیدی ساوانا، اظهار داشت: راه‌اندازی واحدهای زنجیره تولید در محصولات مختلف کشاورزی استان در دستورکار قرار گیرد.

یوسف نوری استاندار مازندران با همراهی بابک مؤمنی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان و فرماندار گلوگاه از مجموعه تولیدی ساوانا در شهرستان گلوگاه بازدید کرد.

کد خبر 6089324

دیگر خبرها

  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود
  • پویش «مشهد مهربان»، عامل یکپارچه‌سازی اجتماعی مشهد مقدس
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • بنیه اقتصادی با تولید اصلاح می‌شود
  • تولید قوی در گرو استفاده از ظرفیت مردم 
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • جهش تولید در بخش کشاورزی با دانش بنیانی محقق می شود