Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب:

استفاده از ظرفیتهای عظیم جهان اسلام یکی از راهبردهای اصلی وحدت و تقریب مذاهب اسلامی است که به وضوح در سخنان و رهنمودهای مقام معظم رهبری وجود دارد که این ظرفیتها عبارتند از:

1. ایام و مراسم حج: کعبه، رمز وحدت و عزت و نماد توحید و معنویت است و حج، یک حرکت دسته­جمعى است و تمرین و نمایش اتحاد و پیوستگى امت اسلامى است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام معظم رهبری همه ساله در پیام وحدت­بخش خود به امت اسلامی و حجاج بیت­الله الحرام و ظرفیت بی­نظیر حج را یادآور می­شوند. ایشان در یکی از پیامهای خود می‌فرمایند: «حج براى امت اسلامى یک فرصت است. در این خیل عظیمى که در حج هر سال شرکت می‌کنند، شما یک مقطع 10 ساله را در نظر بگیرید، ببینید در این ده سال چند میلیون انسان از آفریقا، از آسیا، از اروپا، از همه مناطق عالم ـ زن، مرد، باسواد، کم سواد، داراى سلایق مختلف ـ شرکت می‌کنند. اگر نداى اتحاد اسلامى، «وَلَا تَفَرَّقُوا» این مجموعه حاکم باشد، شما ببینید چه اتفاق عظیمى مى­افتد. دیگر همه این مایه­هاى اختلاف کمرنگ می‌شود. یکى سنى است، یکى شیعه است؛ در بین شیعه فِرق مختلف، در بین سنى فِرق مختلف؛ فقه­هاى مختلف، مذهبهاى مختلف، عادتهاى مختلف است که به طور طبیعى به جدایى مى­انجامد. همه اینها را این دست مهربان حج جمع می‌کند، به هم نزدیک می‌کند، درهم فشرده می‌کند» (15/8/1387).

ایشان در پیام سال 1384 خود می فرمایند: «شکوه و جلال این گردهمایى بى­نظیر، ما را با واقعیت امت عظیم اسلامى که فراتر از ملتها و نژادها و رنگها و زبانها است، آشنا می­سازد. این جمع درهم تنیده و هماهنگ، این زبانها که همه به یک سخن مترنم‌اند، این تنها و دلها که همه به یک قبله رو می­آورند، این انسانها که دهها کشور و ملت را نمایندگى می­کنند، همه متعلق به یک واحد و یک مجموعه عظیم‌اند، و آن امت اسلامى است».

2. منابع فراوان مادی، دولتها و ملتهای اسلامی: «امروز در دنیاى اسلام، پول زیاد است، فکر زیاد است، نیروى انسانى قابلى وجود دارد، جمع کثیرى از علما، شعرا، نویسندگان، هنرمندان و شخصیتهاى سیاسى قابل در دنیاى اسلام هستند و بخش عمده‌اى از منابع عظیم مالى و منابع زیرزمینى معادن خداداد زیرزمینى در اختیار کشورهاى اسلامى است. اگر اینها با هم همسو باشند، یا لااقل علیه هم کار نکنند، ببینید در دنیا چه اتفاقى خواهد افتاد! دشمن کارى مى‌کند که در دنیاى اسلام، همه این منابع انسانى و مالى، در مقابل هم قرار گیرد» (24/5/1374).

«انسجام اسلامى در یک وجه، خود ناظر به همه دنیاى اسلامی است، باید با هم منسجم باشند؛ باید به یکدیگر کمک کنند؛ هم دولتهاى اسلامى، هم ملتهاى اسلامى. دولتهاى اسلامى در استفاده از ظرفیت ملتهاى اسلامى براى ایجاد این وحدت بزرگ، مى‌توانند سهم و نقش داشته باشند (17/1/1386).

«امروز وحدت دنیاى اسلام، یک هدف اعلا است که اگر این وحدت حاصل شد، آن وقت دنیاى اسلام حقیقتاً مى‌تواند به عزت کامل و عمل به احکام اسلامى دست پیدا کند؛ مى‌تواند این کار را هم بکند. هم دولتها باید کمک کنند، هم ملتها باید کمک کنند» (25/10/1385).

3. تنوع اقوام ایرانی: «عزیزان من! این را همه بدانند؛ نظام اسلامى تنوع اقوام را در کشور بزرگ و سرفرازمان یک فرصت می­داند. سنتهاى مختلف، آداب و عادات مختلف و استعدادهاى گوناگون و متنوع، یک فرصت است که اجزای گوناگون این ملت بتوانند یکدیگر را تکمیل کنند، با مراودات درست و با همزیستى و اتحاد کامل. براى ملت ما این یک افتخار است که چنین نگاهى به مسئله تنوع اقوام دارد. علت هم این است که اسلام منبع الهام این نظام است و در این نگاه اسلامى، بین نژادهاى مختلف و زبانهاى مختلف ـ ولو از ملتهاى گوناگون ـ تفاوتى نیست، چه برسد به اقوام مختلف در میان یک ملت. نگاه اسلام این است و نگاه نظام اسلامى هم این است» (22/2/1388).

«اقوام ایرانى یک فرصتند. ما اگر اقوام ایرانى را در میدان رقابت مسابقه­آمیز به سمت خیرات بیندازیم، بسیار کار خوب و درستى انجام گرفته است. هر قومى از اقوام ایرانى ـ چه کرد، چه فارس، چه ترک، چه بلوچ، چه عرب، چه ترکمن، چه لر ـ سعى کند با همان روحیه قومى، در جهت پیشرفت ملى ـ نه صرفاً پیشرفت قومى ـ گامهاى بلندترى بردارد. این خیلى چیز عالى­اى است» (27/2/1388).

4. هفته وحدت: «این هفته وحدت، این هفته مشترک الاحترام بین مسلمانان را قدر بدانید. همه سعى کنند وحدت و اتحاد نیروها و در یک جبهه قرار گرفتن نیروهاى مسلمانان را ـ که رمز سعادت و مایه سربلندى مسلمانان و بزرگ­ترین حربه ملتها در مقابل استکبار جهانى است ـ مغتنم بشمارند و قدر بدانند» (13/5/1375).

«من‌ توصیه‌ می‌کنم‌ هفته‌ وحدت‌ را ـ که‌ به‌ مناسبت‌ میلاد نبی‌ اکرم‌(ص) از روز دوازدهم‌ تا هفدهم‌ ربیع‌الاول‌ ادامه‌ دارد ـ همه‌ آحاد مردم‌، مخصوصاً علما و فضلا و گویندگان‌ و دانشمندان‌ و افراد صاحب‌ نفوذ گرامی‌ بدارند و این‌ مسئله‌ را به‌ عنوان‌ یک‌ شعار جمهوری‌ اسلامی‌ همیشه‌ نگه‌ دارند» (19/07/1368).

5. قدس و فلسطین: «ملتهاى مسلمان وظیفه سنگین­ترى دارند؛ دولتهاى مسلمان هم وظایف بزرگى دارند. ایران اسلامى، ملتش و دولتش، همدوش، هم­آوا و هماهنگ با ملت فلسطین همدردى مى­کند؛ با آنها همراهى مى­کند؛ در میدانهاى مختلف، در میدانهاى گوناگون، این ملت را مورد حمایت قرار مى­دهد. این وظیفه همه دولتها است. امروز ملت فلسطین به حق از امت اسلامى انتظاراتى دارد؛ از دولتهاى اسلامى هم توقعاتى دارد. امروز امت بزرگ اسلامى هم از دولتهاى اسلامى ـ به خصوص دولتهاى عربى ـ انتظار دارد که روابط خود را با صهیونیسم غاصب و ظالم و گستاخ، قطع کنند» (18/7/1379).

«اگر امروز ملت فلسطین دچار چنین سرنوشت تلخى شده است؛ اگر امروز پیکر ملت فلسطین خون­آلود است و مصیبت و غم آن ملت تا اعماق جان انسانهاى دردمند نفوذ کرده است، به خاطر اختلاف کلمه مسلمانان است. اگر وحدت کلمه بود، این وضعیت به وجود نمى­آمد. اگر عراق اسلامى زیر چکمه اشغالگران درآمده است، به خاطر اختلاف کلمه مسلمانان است؛ اگر امروز کشورهاى خاورمیانه با فریادهاى مستانه و مغرورانه آمریکا مستقیماً تهدید مى­شوند، به خاطر اختلاف کلمه مسلمانان است و اگر مسلمانان مى­خواهند از این خفت نجات پیدا کنند و اگر مى‌خواهند فلسطین را نجات دهند و اگر مى­خواهند در افغانستان و عراق و سایر بلاد اسلامى، دشمن نتواند جسم و جان مسلمانان را زیر فشار قرار دهد، راهش در وحدت کلمه و وحدت ملتها، دولتها و وحدت شعارها است» (5/9/1382).
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: دنیاى اسلام ملت فلسطین امت اسلامى

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۸۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالن ورزشی استاندارد در شهرستان بجستان نداریم

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید قاسم دهقانی ظهر جمعه در خطبه‌های نماز شهرستان بجستان اظهار کرد: در حال حاضر این شهرستان سالن ورزشی استانداردی ندارد.

امام جمعه شهرستان بجستان ضمن تشکر از نماینده منتخب مردم گفت: علی‌رغم اینکه مقرر شده بود اقداماتی در این زمینه انجام شود ولی هنوز هیچ کاری انجام نشده است.

وی ضمن تبریک روز شوراهای اسلامی گفت: شوراهای اسلامی اهمیت زیادی داشته و منشأ آبادانی، تحول و توسعه مناطق شهری و روستایی هستند. از این شوراها می‌توانند در تحقق اهداف مورد نظر، راه گشای امور باشد.

دهقانی با انتقاد شدید از برخی کارشکنی‌ها گفت: برخی دستگاه‌ها در شهرستان بجستان با تولید همسو نیستند.

امام جمعه شهرستان بجستان گفت: چرا باید اشک تولید کننده شهرستان را در بیاوریم. چند روز پیش یکی از تولید کنندگان گفت: من از بجستان نرفتم، بلکه از شهرستان فرار کرده ام.

وی خطاب به دستگاه قضا گفت: بحث جرم و حمایت جداست. در بحث تولید، تاکید ما، فرمایش مقام معظم رهبری است. ما باید برای کارآفرینان که به شهرستان می آیند فرش قرمز پهن کنیم، نه اینکه اینها را فراری دهیم.

دهقانی گفت: چرا باید برای مردان ما برای امرار و معاش به شهرستان‌های دیگر بروند.

امام جمعه شهرستان بجستان مجدداً تاکید کرد: همه باید در مقوله تولید و حل مشکلات کارآفرینان بجستان همراه با فرمایش مقام معظم رهبری باشیم.

وی در پایان ضمن تشکر از مسؤولان بابت اجرای طرح نور (عفاف و حجاب) خاطر نشان کرد مفتخریم در شهرستان بجستان هیچ بی حجابی نداریم.

کد خبر 6089175

دیگر خبرها

  • اعزام  زائر از هرمزگان به حج عمره
  • اعزام ۲۵۵ زائر از هرمزگان به حج عمره
  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • تسلیت دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت درگذشت ماموستا ملااحمد فخری
  • ماجرای دریافت انگشتر مقام معظم رهبری توسط یک کارگر
  • درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • برگزاری همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای
  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند
  • سالن ورزشی استاندارد در شهرستان بجستان نداریم
  • ثبت ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بیمه شده جدید