Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دارو پانکراتین برای جبران کمبود آنزیم‌های گوارشی استفاده می‌شود. تاریخ انتشار: 13:50 - 22 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۲۲۸۲

خبرگزاری میزان - پانکراتین ترکیبی از آنزیم‌های گوارشی است که به هضم پروتئین ها، قند‌ها و چربی‌ها کمک می‌کند. این دارو برای جبران کمبود این آنزیم‌ها مصرف می‌شود. بدن زمانی با کمبود این آنزیم‌ها رو به رو می‌شود که دارای شرایط پزشکی خاص هم، چون فیبروز کیستیک، سرطان لوزالمعده، پانکراتیت و جراحی لوزالمعده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو برای حل مشکلات گوارشی و نفخ نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه‌ی مصرف:

میزان مصرف دارو، با توجه به سن و وزن شما و شرایط بدنی شما، توسط پزشک تجویز می‌شود.

احتیاط ها: اگر به گوشت خوک حساسیت دارید و بعد از مصرف آن دچار علائم وخیم و ناخوشایند می‌شوید، از این دارو استفاده نکنید. در صورتی نقرس، آسم یا هر گونه آلرژی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است در صورت مبتلا بودن به این مشکلات، مصرف دارو برای شما بی ضرر نباشد. مصرف این دارو در زمان بارداری توصیه نمی‌شود، چرا که این دارو می‌تواند موجب آسیب رساندن، به نوزاد متولد نشده شود. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، با پزشک مشورت کنید. ممکن است که دارو به شیر مادر منتقل شود و شیردهی به نوزاد تازه متولد شده، می‌تواند برای نوزاد مضر باشد. اگر در حال شیردهی هستید، بدون توصیه پزشک از پانکراتین مصرف نکنید. بهتر است که دارو را با غذا یا با یک میان وعده مصرف کنید. دارو را با یک لیوان آب کامل مصرف کنید. قرص‌ها را در دهان خود نگه ندارید و آن را کاملا ببلعید. قرص را در دهان خود خرد نکنید و نشکنید. در طول مصرف، به طور مکرر آزمایش خون انجام دهید و علائم مختلف خود را کنترل کنید. اگر در طول استفاده از دارو، علائم بیماری بهتر نشد و علائم جدیدی بروز پیدا کرد، به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف پانکراتین در کنار داشتن یک برنامه غذایی مناسب، به بهبود بیماری می‌انجامد. رژیم مناسب خود را با کمک پزشک بیابید. اگر مصرف یک دوز را از دست دادید، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اگر از زمان مصرف دوز فراموش شده، مدت زیادی گذشته بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. قبل و بعد مصرف پانکراتین، از آنتی اسید‌ها استفاده نکنید. هنگام مصرف این دارو، از دیگر آنزیم‌های گوارشی استفاده نکنید. علائم رفتار آلرژیک عبارتند از: بثورات پوستی، تورم گلو، زبان و صورت، دشواری تنفس و کهیر. اگر دچار این علائم شدید، سریعا به اورژانس مراجعه کنید. اگر متوجه مصرف بیش از حد شدید، با پزشک خود تماس بگیرید و در صورت تشدید علائم به اورژانس مراجعه کنید. این دارو با دارو‌هایی نظیر ناپروکسن، آسپرین، ویتامین D، بتائین، اسید‌های چرب اشباع نشده امگا ۳، کلسیم، استامینوفن، لووتیروکسین، دیازپام، مولتی ویتامین، ویتامین B۱، ویتامین B۱۲، ویتامین B۶، ویتامین C و ویتامین D۳ ممکن است که تداخل دارویی ایجاد کند. مصرف این دارو‌ها همراه پانکراتین ممکن است موجب افزایش احتمال بروز عوارض جانبی پانکراتین یا کاهش اثرگذاری دارو شود. در صورتی که از محصولات گیاهی استفاده می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف دارو‌ها و مکمل‌های گیاهی ممکن است که با پانکراتین، موجب ایجاد اختلال شود. مصرف دوز‌های بالای دارو می‌تواند موجب بروز مشکلاتی هم، چون بالا رفتن سطح اسید اوریک و مشکلات روده شود. برای این که بهترین بهره را از مصرف دارو ببرید، دستورالعمل مصرف را کاملا رعایت کرده و قبل از تمام شدن دارو، ظرف آن را پر کند. اگر به سفر رفتید، ظرف داروی خود را حتما با خود ببرید، تا برای گرفتن مجدد دارو به مشکل بر نخورید. داروی خود را، تحت هیچ عنوانی با دیگران به اشتراک نگذارید. محل نگه داری:

دارو را در دمای اتاق، به دور از نور و گرما و در محیطی به دور از رطوبت نگه داری کنید. دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگه داری شود.

عوارض:

بعد از مصرف این دارو ممکن است مصرف کننده، دچار عارضه‌هایی شود. اما احتمال بروز این عوارض بسیار کم است. اگر عارضه‌ای برای شما پیش آمد و بعد از مدتی، رفع نشد و برای شما آزار دهنده بود، به پزشک مراجعه کنید. نمونه‌هایی از این عوارض عبارتند از: یبوست، اسهال، شکم درد، حالت تهوع، استفراغ، معده درد، تورم مفاصل و بثورات پوستی.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دارو درمان آنزیم های گوارشی مصرف این دارو مصرف دارو پزشک خود آنزیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۳۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در ملاقات چهره به چهره در مرکز ارتباطات ریاست جمهوری، درباره آخرین وضعیت تولید داروی بیماران SMA، گفت: رئیس‌جمهور، موضوع حمایت از بیماران SMA را در سال ۱۴۰۰ مطرح کرد. پس از اینکه متخصصان سازمان غذا و دارو، طرح‌های اولیه این دارو را تأیید نکردند نسبت به ورود ۲ محموله دارو اقدام کردیم و بر اساس اولویت میان بیماران تقسیم شد. در حال حاضر, محموله دوم داروی این گروه از بیماران به صورت خوراکی و تزریقی وارد شده و در اختیار بیماران قرار گرفته است.

وی ادامه داد: یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید داروی بیماران SMA گام برداشته و طبق موارد اعلام شده این دارو تا پایان خرداد وارد بازار می‌شود. در حال حاضر، این دارو به میزان آزمایشگاهی تولید شده و اگر نتایج نهایی این دارو اثربخش باشد وارد مرحله تولید صنعتی می‌شود.

محمدی درباره توزیع داروی بیماران SMA تولید داخلی گفت: سازمان غذا و دارو فقط نسبت به تولید دارو تصمیم‌گیری می‌کند اما نحوه چگونگی توزیع آن بر عهده معاونت درمان وزارت بهداشت است.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانه‌ها گفت: سازمان غذا و دارو از نخستین مجموعه‌هایی بود که به موضوع رعایت پوشش ورود کرد و به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد.

محمدی ادامه داد: اگرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانه‌ها ابلاغ شده اما ناهنجاری‌هایی در این زمینه گزارش می‌شود. موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد. اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.

کد خبر 6097498 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • سازمان غذا و دارو مجوز مصرف روغن آفتابگردان آلوده به سموم را نمی‌دهد
  • وزارت بهداشت: محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد
  • داروی ایرانی SMA در چه مرحله‌ای است؟
  • سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور