Web Analytics Made Easy - Statcounter

ستاد دائمی یادواره نخستین شهید مشهدی مدافع حرم، حسن قاسمی‌دانا همزمان با ششمین سالگرد این شهید، با انتشار 50 هزار نسخه از کتاب «به وقت اردیبهشت»، مسابقه کتابخوانی با محوریت این کتاب را آغاز کرد.

ستاد دائمی یادواره نخستین شهید مشهدی مدافع حرم، حسن قاسمی‌دانا همزمان با ششمین سالگرد شهادت وی، با انتشار 50 هزار نسخه از کتاب «به وقت اردیبهشت»، مسابقه کتابخوانی با محوریت این کتاب را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهید حسن قاسمی‌دانا متولد شهریور ماه 1363 در مشهد مقدس بود که اردیبهشت 93 در عملیات امام رضا (ع) در سوریه با اصابت چند گلوله به شهادت رسید.

کتاب «به وقت اردیبهشت» نوشته مریم عرفانیان در 146 صفحه و در قالب 19 داستان، خاطرات مادری از جوان رشیدش را که برایش آرزوها داشت، اما جوان لحظه‌ای تاب ماندن نداشت و دلش برای یاری حضرت زینب (س) و مظلومیت شیعه تپید و رفت، روایت می‌کند. به بهانه انتشار 50 هزار نسخه از این کتاب، با مریم عرفانیان از نویسندگان جوان مشهدی که آثار متعددی را در حوزه دفاع مقدس به رشته تحریر درآورده است، به گفت‌وگو نشستیم.

گویا تیراژ کتاب «به وقت اردیبهشت» شما به بالای 50 هزار نسخه رسیده است؟

بله، امسال همزمان با ششمین سالگرد شهید مدافع حرم حسن قاسمی‌دانا مسابقه کتابخوانی با مشارکت آستان قدس رضوی، شهرداری مشهد و ستاد دائمی یادوارده این شهید، از کتاب «به وقت اردیبهشت» آغاز شده است و 50 هزار نسخه از آن منتشر شده است و با تیراژهای قبلی کتاب، تقریبا بالغ بر 52 هزار نسخه از این کتاب تاکنون منتشر شده است.

کتاب چگونه به این تیراژ رسید؟

چاپ سوم کتاب «به وقت اردیبهشت» ویژه شرکت در مسابقه در نظر گرفته شده است و غیرقابل فروش است و  از طریق بسته‌های غذایی و فرهنگی مواسات که توسط مجموعه‌های فرهنگی در حال توزیع هستند، به دست مخاطبان خواهد رسید که من هم در این مشارکت سهم کوچکی داشتم. البته این کتاب از طریق طاقچه نیز قابل دریافت است. مسابقه کتابخوانی «به وقت اردیبهشت» هم تا 15 خردادماه روی نشانی اینترنتی www.movasat.com در حال برگزاری است و جوایز ارزنده‌ای هم دارد که به همه مخاطبان محترم توصیه می‌کنم شرکت کنند.

شما متولد سال 1359 هستید ولی تعداد آثار منتشر شده‌تان، به نظر بیشتر از تعداد سال‌های عمرتان است!

به لطف الهی تقریبا حدود ۵۲ عنوان کتاب تاکنون منتشر شده است که اکثر آنها در حوزه دفاع مقدس هستند. اولین کتاب، به پاییز آن سال‌ها (مجموعه داستان کوتاه دفاع مقدس) در سال 1385 منتشر شد و در ادامه همین فضای کاری را ادامه دادم و آثاری مثل از همسفر با قطره (داستان کودک)، دخیل (مجموعه خاطرات شهدا در رابطه با زیارت امام رضا (ع)، جرعه‌ای از ملکوت، تونلی زیر رودخانه (رمانی بر اساس زندگی سردار شهید محمدرضا سمندری)، دخیل نگاهم را به ضریح تو بسته‌ام (مجموعه داستان کوتاه شفایافتگان رضوی)، گرم‌ترین شب زمستانی (مجموعه داستان کوتاه دفاع مقدس)، راز این عشق (داستانک‌هایی از سبک زندگی امام رضا(ع)، ماه عسل برای همیشه (بهبود ارتباطات میان فردی همسران)، روزهای فراموش نشدنی (خاطرات زنان پشتیبان جنگ)، باز هم کلاغ می‌خواند (مجموعه داستان کوتاه اجتماعی)، به وقتِ اردیبهشت (زندگینامه داستانی شهید مدافع حرم)، راهی برای رفتن (سرگذشت پژوهی بر اساس خاطرات بتول خورشاهی جانباز چهل درصد حادثه مکه، پرستار انقلابی مبارز با رژیم طاغوت و خواهر شهید مرتضی خورشاهی)، تا ابد با تو می‌مانم و چندین جلد زندگینامه شهدا از سری مجموعه (ایثارنامه) توسط ناشران مختلف منتشر شد.

و جوایز و تقدیرهای مختلف هم داشته‌اید.

کسب رتبه‌های متعدد برتر استانی و کشوری در جشنواره‌ها و مسابقات مختلف بوده است. اما بهترین خاطره در این فضا مربوط به 11 مهر 1398 است که دو کتاب «راهی برای رفتن» و «تا ابد با تو می‌مانم» را در دیداری خصوصی شخصا به مقام معظم رهبری تقدیم کردم.

چه شد مریم عرفانیان نویسنده شد؟

اوایل برای ماهنامه بین المللی زایر داستان‌های شیفتگان را می‌نوشتم در سال‌های ۷۹، ۸۰. بعد از آن  شوهر خاله‌ام خاطره‌ای از برادر شهیدش علی‌اکبر رضایی جوشقان تعریف کرد. آن سال‌ها من ۱۸ سال بیشتر نداشتم. خاطره را به صورت داستان کوتاه نوشتم و در جلسه نویسندگان حوزه هنری خواندم. داستان «جوشقان» با استقبال زیادی مواجه و موضوع کم کم جدی شد.

چرا حوزه دفاع مقدس؟

پدرم  ۹ ماه در جبهه‌ها حضور داشتند و خاطراتی از نبود پدر در خانه در ذهنم نقش بسته بود، علاقه‌مندی‌ام درباره نوشتن برای دفاع مقدس را بیشتر کرد. نوشتن در حوزه ایثار و شهادت برای من یک نوع تعهد است که بین خودم و خدایم دارم. اتفاقا نوشتن را به خود شهدا سپردم. من شهید خاصی را برای نوشتن کتابش انتخاب نمی‌کنم؛ بلکه خود شهدا من را برای نوشتن کتابشان انتخاب می‌کنند!

الان چه کتاب‌هایی در دست چاپ دارید؟

روزهای لاجوردی (زندگینامه داستانی سردار شهید سید مهدی لاجوردی)، شیشه‌های ترک خورده (سرگذشت پژوهشی برادر دو شهید) و همیشه منتظر (سرگذشت پژوهی همسر شهید مدافع حرم سردار محسن قاجاریان) در دست چاپ است.

الزامات کتاب برای شهدا نوشتن خیلی خاص است؟

هرچه از دل برآید، بر دل نشیند؛ به نظر من باید مخاطب‌شناس بود خصوصا در حیطه ادبیات پایداری. مخاطب شناسی مهمترین اصل محتوای یک اثر خوب و تاثیرگذار است. فقط نباید به مصاحبه و پیاده‌سازی آن معطوف بود. باید روی بیان ادبی، هنری و تدوین مصاحبه‌ها کار کرد تا محتوای خوب، تاثیرگذار و خلاقانه‌ای به خواننده‌ها ارائه داد. حتی روی اسم کتاب، کیفیت صفحه آرایی و طرح جلد هم باید دغدغه مند بود و با کمترین قیمت، بهترین و شکیل ترین اثر را ارائه داد. اینطور رضایت مخاطب زیاد می‌شود. 

تجربه به من ثابت کرده علاوه بر محتوای خوب کتاب باید رضایت خانواده شهدا و راوی را در نظر بگیرم. چون کتابی که راهی بازار می‌شود محتوای ماندگار زندگی آنان است و سال‌های سال در کتابخانه‌ها می‌ماند. احساس می‌کنم نوشتن کتاب خوب درباره دفاع مقدس نیز حق الناس است. تا می‌توان باید بارها قبل از چاپ کتاب را مطالعه و رفع اشکال یا بازنویسی کرد حتی به دست خانواده سپرد تا مطالعه کنند و از محتوا رضایت داشته باشند.

در سوابق شما حوزه سینما هم دیده شد. در آن حوزه فعال هستید؟

مانند نویسندگی نه، اما مدرک فیلمنامه نویسی کوتاه از انجمن فیلمنامه نویسان و سینمای جوان دارم و چندین فیلمنامه کوتاه درباره دفاع مقدس با نام آیینه‌ها - کاغذ و باد - نشانی نوشتم و نویسنده چند برنامه تلویزیونی بودم. عضو شورای نویسندگان بسیج هنرمندان استان خراسان رضوی و کانون اهل قلم کشور هستم.

ایبنا/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مجموعه داستان کوتاه مسابقه کتابخوانی وقت اردیبهشت حسن قاسمی دانا هزار نسخه نوشتن کتاب دفاع مقدس منتشر شده مدافع حرم منتشر شد سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۴۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژگی‌های منحصربه‌فرد مردم اصفهان در دفاع مقدس استثناء است

ایسنا/اصفهان یک پژوهشگر دفاع مقدس با بیان اینکه ویژگی‌های منحصربه‌فرد مردم اصفهان در دفاع مقدس استثناء است، گفت: اگرچه دشمن تغییراتی را با جنگ شناختی و جنگ‌نرم ایجاد کرده است، اما امروزهم در همه برنامه‌ها و مراسم دینی و مذهبی، نام اصفهان در صدر است و مردم اصفهان همچنان رنگ و سبقه دینی خود را حفظ کرده‌اند.

اصفهان در طول تاریخ کشور همچون نگینی در پهنه ایران درخشش داشته و این تلألو را در همه عرصه‌ها حفظ کرده است، دفاع مقدس یکی از عرصه‌هایی است‌ که‌ بسانِ هنر، صنعت و تاریخ، اصفهان در آن سرآمد است و تقدیم ۲۴ هزار شهید برای حفظ ایران عزیز گواه ارزشمند و عظیمی بر این مدعاست.

محسن نصری، نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه ما بعد از پیروزی انقلاب مقطعی داریم که با عنوان «جنگ ماقبل جنگ» شناخته می‌شود، اظهار کرد: در این مقطع گروهک‌های مختلف در ۴ گوشۀ کشور یعنی کردستان، گنبد و ترکمن صحرا، سیستان بلوچستان و خوزستان با عناوین مختلفی مثل خلق کُرد، خلق ترکمن، خلق بلوچ و خلق عرب با تحریک دشمنان سربرآورده و درگیری‌ها و بحران‌هایی را ایجاد می‌کردند تا با ناامن کردن کشور مانع از استقرار نظام جمهوری اسلامی شوند.

او ادامه داد: از سوی دیگر، آغاز تهاجم بعثی‌ها به کشور ما ۸ اسفند ۵۷ یعنی دو هفته پس از پیروزی انقلاب با حمله به منطقه سیرین در غرب کشور مرز شهرستان بانه و عراق اتفاق افتاد، تا ۳۱ شهریور ۵۹ بیش از ۷۰۰ مورد حمله به ۱۴۰۰ کیلومتر مرز ایران و عراق انجام شد و سرانجام شهریور ۵۹ جنگ سراسری آغاز می‌شود. در دوران جنگ مانند قبل از جنگ که کشور هم‌زمان درگیر بحران‌های داخلی و حملات خارجی بود، مجموعه سپاه و بسیج اصفهان نقش اساسی ایفا می‌کنند. با پیروزی انقلاب اسلامی کمیته دفاع شهری در خیابان کمال اسماعیل اصفهان در محل ساواک قبلی و با حضور افرادی مثل مرحوم پرورش، حجت‌الاسلام سالک و آقای رحیم صفوی و ... تشکیل می‌شود و بعد از آن ابتدای سال ۵۸ این مکان به سپاه اصفهان تبدیل می‌شود.

نصری اضافه کرد: اولین نیروهایی که برای مقابله با اشرار و تشکیل سپاه به منطقه سیستان و بلوچستان می‌روند شهید کفعمی و شهید مهندس ولی‌الله نیکبخت از اصفهان هستند، یا در کردستان  و آزادسازی شهر پاوه نیروهای اصفهان از اولین افراد بودند که برای مقابله با بحران خلق کرد و آزادسازی شهر پاوه با محوریت شهید چمران شرکت داشتند که تعدادی از نیروهای اصفهانی هم در همان زمان به شهادت رسیدند، پس از آن در جریان آزادسازی شهر سنندج در اردیبهشت ۵۹ سه مجموعه ایفای نقش دارند، نیروهای سپاه اصفهان به فرماندهی آقای رحیم صفوی، نیروهای گردان دو سپاه تهران به فرماندهی احمد اسلیمی که اهل اصفهان است و نیروهای ارتش به فرماندهی شهید صیاد شیرازی که او هم در اصفهان خدمت می‌کرد.

او ادامه داد: درواقع به نوعی فرماندهی سه ضلع آزادسازی سنندج با نیروهای اصفهانی بود و به همین دلیل هم بود که شهدای اصفهان در غرب کشور و کردستان، بیش از شهدای خودِ استان کردستان است در جریان خلق عرب و درگیری‌های خوزستان هم نیروهای اصفهان حضور داشتند، و در بحران گنبد و ترکمن صحرا هم دربهمن ۵۸ از سپاه اصفهان شهید خرازی و نیروهای اصفهان اعزام می‌شوند. درواقع در این دوران سخت کشور، سپاه و بسیج اصفهان نقش محوری هم در فرماندهی و هم در مبارزات میدانی داشت.

این استاد دانشگاه با اشاره به آغاز جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور ۵۹ گفت: بعد از شروع جنگ، بازهم نیروهای بسیج و سپاه اصفهان اولین نیروهایی بودند که برای مقابله با حملات بعثی‌ها اعزام می‌شوند، سردار حجازی که سه پیش در سوریه به شهادت رسیدند و در زمان شهادت جانشین نیروی قدس سپاه پاسداران بودند، در مصاحبه‌ای که با ایشان داشتم روایت کردند که روز بعد از آغاز جنگ همراه با شهید مسجدیان به دیدار حجت‌الاسلام سالک رفتیم که فرمانده سپاه اصفهان بودند، و با پیکانی که از سپاه گرفتیم برای فراهم کردن مقدمات حضور رزمندگان اصفهانی در جنوب کشور به سمت اهواز حرکت کردیم.

رتبه اول شهدای جنگ تحمیلی از آنِ اصفهان است

نصری افزود: در پی آن گروه‌های مختلفی به سمت اهواز می‌آیند و در نهایت با هدایت سردار رحیم صفوی در منطقه دارخوین که نام روستایی بین اهواز و آبادان بود جلوی بعثی‌ها را می‌گیرند. شهید خرازی که در کردستان فرمانده گردان ضربت بودند و در آزادسازی سنندج نقش محوری داشتند مهر ۵۹ از کردستان به اهواز می‌آیند و خط پدافندی با نام خط شیر را تشکیل می‌دهند. در واقع هسته اولیه تشکیل لشکر امام حسین(ع) از سپاه اصفهان در دارخوین با حضور شهید خرازی، شهید محمدرضا زاهدی و... شکل می‌گیرد.

او اضافه کرد: اصفهانی‌ها در دفاع مقدس ویژگی‌های شاخص و منحصر به فردی دارند که در کشور استثناء است، اول آنکه ۲۴ هزار شهید استان اصفهان، نسبت به جمعیت، رتبه اول را در شهدای جنگ تحمیلی به اصفهان داده است، ویژگی دیگر آن است نیروها و فرماندهان اصفهانی نه تنها در یگان‌های اصفهانی مثل لشکر امام حسین(ع) و لشگر ۸ نجف اشرف حضور داشتند، بلکه در استان‌های دیگرهم نقش فرماندهی داشته‌اند، برای مثال فرمانده لشکر ۲۵ کربلا از شمال کشور، سردار مرتضی قربانی بود که از نیروهای اصفهان هستند، فرماندهی تیپ قمر بنی هاشم از استان چهارمحال و بختیاری بر عهده سردار کریم نصر بود و بعد از آن سردار زاهدی فرماندهی را بر عهده داشتند،  در واقع نیروهای اصفهان در لشکرها و یگان‌های مختلف هم در سطح فرماندهی و هم در سطح رزمندگان نقش محوری و حضور پررنگ داشتند.

این پژوهشگر دفاع مقدس با اشاره به نقش پررنگ و محوری اصفهان در جریان انقلاب و دفاع مقدس، بیان کرد: اولین  اعتراضات مردمی و اولین حکومت نظامی در زمان پهلوی در اصفهان اتفاق افتاد و بعد از آن در جریان انقلاب و دفاع مقدس، مردم اصفهان همواره سرآمد بوده‌اند و این امر از یک سه‌گانه در اصفهان ناشی می‌شود؛ اصفهان را شهر گنبدهای فیروزه‌ای می‌خوانند، گنبد محل عبادت است و بیش از ۹۰ درصد شهدای ما نیز در جریان انقلاب و دفاع مقدس افراد فعال در همین مساجد بوده‌اند، این گنبدهای فیروزه‌ای در طی تاریخ به پرچم‌های مشکی عزاداری امام حسین(ع) تبدیل شد. مراسم عزاداری اهل بیت از ویژگی شاخص اصفهان است که در ایام مختلف سال در مساجد حسینیه‌ها و منازل برگزار می‌شود.

نصری اضافه کرد: حضور پررنگِ عبادت در مساجد و عزاداری اهل‌بیت در زندگی مردم، تربیت این نیروهای ارزشمند برای کشور و انقلاب و این شهدای بزرگ را رقم زد که از نظر توانمندی و نقش ویژه در دفاع مقدس بی‌نظیر هستند، در واقع نقش بی‌بدیل اصفهان به دینداری و ولایتمداری مردم این دیار بازمی‌گردد که خود را در انقلاب و دفاع مقدس به خوبی نشان داد.

او تصریح کرد: اگرچه ما در سطح کشور و اصفهان تغییر و تحولات فرهنگی را شاهد هستیم و دشمن تغییراتی را با جنگ شناختی و جنگ‌نرم ایجاد کرده، اما امروز هم در همه برنامه‌ها و مراسم دینی و مذهبی مثل مراسم اربعین، عزاداری های محرم و اعتکاف‌ها نام اصفهان در صدر است، در واقع مردم اصفهان همچنان رنگ و سبقه دینی خود را حفظ کرده‌اند اگرچه باید در زمینه‌های فرهنگی، شناختی و اقناعی برای نسل جوان فعالیت‌های بیشتری انجام دهیم‌.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • «سروان شوذب مشکینی» زیر تیغ نقد
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • تشییع شهید گمنام دفاع مقدس در سازمان زندان‌‎ها
  • آیین تشییع و خاکسپاری شهید گمنام دوران دفاع مقدس در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • افتتاح فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود
  • ویژگی‌های منحصربه‌فرد مردم اصفهان در دفاع مقدس استثناء است