Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@22:41:52 GMT

میمون‌ها قوانین فاصله گذاری اجتماعی را رعایت می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۰۶۴۸

میمون‌ها قوانین فاصله گذاری اجتماعی را رعایت می‌کنند

دانشمندان با بررسی زندگی حیوانات متوجه شدند این موجودات برای جلوگیری از انتقال ویروس‌ها از هم فاصله می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بررسی‌های پزشکان نشان داده است حفظ فاصله بین افراد می‌تواند نقش بسیار موثری در جلوگیری از انتقال ویروس‌های مختلف داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد این تنها انسان‌ها نیستند که چنین موضوعی را درک کرده و در حال رعایت کردن آن هستند بلکه حیوانات نیز در رفتارهای روزانه فاصله خود را با سایر همنوعانشان حفظ می‌کنند.

بررسی رفتار ویروس‌ها در بدن میمون‌ها

دانشمندان میمون‌ها را از لحاظ ژنتیکی، نوع غذای مصرفی و فاصله گذاری‌های اجتماعی مورد بررسی قرار دادند. هدف از چنین پروژه‌ای درک نحوه انتقال ویروس‌ها در بین این حیوانات است. اوا ویکبرگ دامپزشک و زیست‌شناس گفت: چگونگی انتقال ویروس‌ها بین میمون‌ها به محققان کمک می‌کند تا رفتار ویروس در مواجه با انسال درک شده و بتوان راه‌هایی برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های مختلف را پیشنهاد داد.

این دامپزشک ادامه داد: در شرایط کنونی که ویروس کووید-19 بخش‌های زیادی از جهان را دربرگرفته است و میلیون‌ها نفر را درگیر خود ساخته است با شناخت رفتار ویروس کرونا و روش‌های انتقال آن می‌توان از گسترش خارج از کنترل این بیماری در کشورهای مختلف جلوگیری کرد.

انتقال سریع ویروس در بین افراد جامعه

تفاوت‌های فیزیولوژکی در بدن هر موجود زنده سبب شده ویروس‌های مختلفی به سمت او هجوم ببرند ولی با توجه به میزان مقاومت سلول‌های ایمنی بدن، آن موجود زنده درگیری بیماری می‌شود. در موارد بسیار زیادی ویروس به بدن فردی نفوذ کرده ولی به دلیل مقاومت بالای بدن او تقریبا هیچ نوع علائم بیماری را بروز نمی‌دهد. این فرد اگرچه بیمار نشده ولی می‌تواند ویروس را به راحتی در بین اطرافیان خود پخش کند.

چنین افرادی از زمان شیوع کرونا در کشورهای مختلف مشاهده شده‌اند. لذا دانشمندان به شدت در حال بررسی روش‌هایی هستند تا ضمن فاصله گذاری اجتماعی بین انسان‌ها احتمال ابتلای آن‌ها به ویروس کووید-19 را نیز به کمترین حدد ممکن برسانند. پس از ابتلای یک ببر در باغ وحش شهر نیویورک به ویروس کرونا نگرانی‌های زیادی در بین افرادی که در محیط‌های طبیعی و کسانی که حیوانات خانگی دارند به وجود آمد.

میمون‌ها برای حفظ سلامتی از هم فاصله می‌گیرند

هرچند دانشمندان تا کنون نتوانسته‌اند به طور قطعی در مورد ابتلا یا عدم ابتلا حیوانات به ویروس کووید-19 نظر بدهند ولی بررسی‌ها نشان می‌دهد مقاومت بدنی حیوانات بیشتر از انسان‌ها است و در نتیجه آن‌ها به ویروس کرونا مبتلا نشده و یا اگر مبتلا شوند به سرعت بهبود می‌یابند. با وجود چنین ساختار بدنی اما حیواناتی مثل میمون‌ها که دارای زندگی اجتماعی هستند و در دسته‌ها چندتایی زندگی می‌کنند شیوع نوع خاصی از بیماری را درک کرده و با فاصله گرفتن از هم به جلوگیری از انتقال آن کمک می‌کنند.

انسان‌ها در هنگام حرف زدن تعداد زیادی ذرات ریز شامل ویروس‌ها و باکتری‌های گوناگون را  از دهن خود بیرون می‌دهند بخش از این ذرات بسیار ریز با سرعت به سطح زمین نزدیک شده ولی تعداد دیگری از آن‌ها تا مدت‌ها روی هوا معلق باقی می‌‌مانند و می‌توانند وارد بدن افراد زیادی شوند. از همین رو پزشکان به مردم توصیه کرده‌اند برای جلوگیری از ابتلا به کووید-19 در هر شرایطی از ماسک استفاده کنند.

این روزها رسانه‌های مختلف بارها اعلام کردند هر شهروندادی در جامعه باید از انسان‌های اطراف خود حداقل 1 متر فاصله بگیرد تا زنجیره انتقال ویروس کرونا گسترده‌تر نشده و مشکلات جانی و مالی بیشتری برای مردم رخ ندهد. آزمایش ویروس کرونا روی یک نوع میمون نشان داده این بیماری توانایی ضربه زدن به سلامتی این حیوانات را ندارد ولی تا مدتی نسبتا طولانی روی بدن آن‌ها باقی می‌مانند. لذا میمون‌ها به صورت ارادای تصمیم می‌گیرند از همنوعان خود فاصله بگیرند. علت مبتلا نشدن این حیوانات به بیماری کرونا هضم بیماری در فضای معده عنوان شده است.

اکنون کشورهای مختلف دنیا قوانین بسیار سخت‌گیرانه‌ای برای ایجاد فاصله بین مردم وضع کرده‌اند و حتی در برخی از کشورهای اروپایی افراد خاطی را تا چندصد دلار جریمه می‌کنند. حیوانات بدون نیاز به هیج گونه جریمه و اجباری نیازهای یکدیگر را درک کرده و سعی می‌کنند به آن احترام بگذارند.

انتهای پیام/4144/

 

منبع: آنا

کلیدواژه: بیماری های ویروسی بیماری کرونا فاصله گذاری اجتماعی جلوگیری از انتقال انتقال ویروس ها ویروس کرونا میمون ها انسان ها کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۰۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، کارگاه آموزشی مدیریت بحران با موضوع:«آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا» با حضور مدیر و کارکنان جهاد کشاورزی، دهیاران و کارشناسان شرکتهای خدمات مشاوره ای فنی و مهندسی کشاورزی شهرستان میاندوآب و با مشارکت کارشناسان شبکه دامپزشکی و بهداشت و درمان این شهرستان برگزار شد.

در این دوره آموزشی مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به اهمیت پیشگیری و مقابله با بیماری هاری در راستای جلوگیری از به خطر افتادن سلامت جامعه، هاری را یکی از مهلک‌ترین بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان دانست.
رضا مقدم با قدردانی از تعامل سازنده و مشارکت دهیاری ها، کارشناسان دامپزشکی و شبکه بهداشت و درمان شهرستان در راستای پیشگیری و کنترل این بیماری، بر ضرورت واکسینه کردن سگهای دارای صاحب و نگهبان گله در سطح روستاها تاکید کرد.

گفتنی است در این کارگاه آموزشی علائم بیماری هاری در حیوانات و انسان، نحوه سرایت و انتقال بیماری، راه های پیشگیری و کنترل بیماری، انجام اقدامات لازم و مراقبت‌های بهداشتی از فردی که توسط حیوان هار دچار گاز گرفتگی شده است، تشریح شد.

در ادامه کارشناس شبکه بهداشت و درمان شهرستان میاندوآب به بیان مطالبی درخصوص علائم بیماری وبا، راه های انتقال، پیشگیری و درمان این بیماری پرداخت.

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • اهدای بیش از ۲ میلیون واحد خون در سال گذشته
  • اهدای بیش از ۲ میلیون واحد خون در سال ۱۴۰۲
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند