Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید گروگان نویسنده داستان کوتاه یک شغل نان آب‌دار (انتشارات نیستان)، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این داستان کوتاه نوجوان برای رده سنی اواخر دبستان و اوایل دبیرستان نوشته شده است.

وی افزود: سوژه اصلی این رمان برگرفته از نکات ذهنی ام بود که از مدت ها قبل شکل گرفته است. از جمله براساس یک ضرب المثل قدیمی با عنوان «مرغ همسایه غاز است» یعنی کسی که امکانات و دارایی‌ها و توان خود را در نظر نگرفته و فقط دارایی‌های همسایه را می‌بیند و فکر می‌کند امکانات دیگران از او بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها زیاد به چشم می آید که نوجوانان خانه، شهر، مملکت و دیدگاه های فکری خود را در سطحی کمتر از دیگران می بیینند و تصور می کنند داشته های دیگران بالاتر از نعمات آنهاست، به همین دلیل دارایی هایشان به نظرشان نمی آید و فکر می کنند آنچه در دست دیگران هست را نمی توانند به دست بیاورند و دل در گرو داشته های دیگران می بندند.

وی افزود: یک شغل نان و آب‌دار داستان نوجوانی از همین جنس در روستایی است که فکر می کند دوردست تر و آن طرف روستا نعمت های فراوانی وجود دارد و او از آنها محروم است به همین دلیل خود را به سوی دیگر رودخانه رسانده و تازه متوجه می شود نعمت ها و دارایی های خودش در روستا بسیار بالاتر از اینجا بود.

مخاطب‌شناسی رکن اول نویسندگی

گروگان که تاکنون حدود نزدیک به ۸۰ اثر برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان نوشته است، مخاطب شناسی را مهمترین اصل در دنیای نویسندگی عنوان کرد و گفت: در حیطه نوشتن برای کودکان و بزرگسالان مخاطب شناسی حرف اول را می زند، آشنایی با روحیه و احتیاجات مخاطب، سهم، دیدگاه و تفکرات او برای هر نویسنده ای اولویت اول را باید داشته باشد، در ابتدا باید با تکنیک های کلی نوشتن آشنا شد، اما نباید از این نکته غفلت کرد که این تکنیک ها در هر رده سنی باید به نوعی به کار برده شود؛ مسلما تکنیک های نوشتن برای کودکان در همان رده سنی و برای بزرگسالان در رده خود متفاوت است.

وی افزود: کسی که با کودک زندگی نکرده با او نشست و برخاست نداشته با روحیات، نیازها و حساسیت های کودک آشنا نیست نمی تواند برای او اثر خلق کند و بالعکس کسی هم که با بزرگسالان نشست و برخاست نداشته در نگارش برای آنها موفق نخواهد بود.

گروگان تاکید کرد: نویسنده باید زبان نوشتن برای مخاطب تعیین شده را بداند و درعین حال در مخاطب شناسی مداومت پیوسته داشته باشد تا با روحیات او بر اساس شرایط زمانه آشنا شود. بنابراین دو مساله در نوشتن به عنوان رکن و اساس شناخته می شود؛ اول شناخت مخاطب که در چه رده سنی است، چون سنین مختلف نیازهای مختلف دارند، پس شناختن سن و روحیه مخاطب اولین رکن نوشتن است و دوم موضوعات زمانه است، یک کودک در ۲۰ سال پیش یک نوع تفکر و نیاز داشته که مسلما امروز تغییر یافته است. پس سن مخاطب و نیازهای مخاطب بر حسب نیازهای روز نباید مغفول بماند.

وی افزود: باید طوری باشد مخاطب وقتی حرف را می شنود فکر کند جزء نیازهای او هم هست، پس نویسنده باید حرفی را بزند که به کار مخاطب بیاید اینکه فقط از مخاطب دم بزنیم و احترام به او اما آنچه می داند را فقط بگوییم موثر نیست بلکه باید مساله مطرح شده را حلاجی کنیم به گونه ای که مشکلی از مخاطب را حل کند.

گروگان متولد ۱۳۳۰ تهران است، بر بالین امپراطور داستان زندگی حضرت ابراهیم (ع)، باران شادی، به مورچه نگاه کن، از تو حرکت از جمله آثار این نویسنده معاصر است و آخرین اثر او به نام یک شغل نان و آب‌دار در ۲۸ صفحه و قطع خشتی اخیرا توسط انتشارات نیستان به بازار آمده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مخاطب شناسی دارایی ها رده سنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۱۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت

به گزارش همشهری آنلاین، این نویسنده، اسطوره‌شناس، پژوهشگر و طنزپرداز زاده‌ ۱۶ فروردین ۱۳۴۰ در بم، بود که در سال‌های اخیر به تنهایی زندگی می‌کرد و بر اساس هفته‌نامه محلی بم روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دیار خود درگذشت. او دانش‌آموخته علوم سیاسی دانشگاه تهران بود و از دهه شصت فعالیت روزنامه‌نگاری خود را در روزنامه اطلاعات آغاز کرد و از دهه هفتاد نیز به طور جدی‌تر وارد حوزه ادبیات داستانی و فرهنگ مردم شد.

تالیف ده‌ها عنوان کتاب با موضوعات داستانی و پژوهشی و صدها عنوان مقاله مطبوعاتی و پژوهشی حاصل یک عمر فعالیت‌های او بود. از رمان‌های معروف او می‌توان به «سوگ مغان»، «آذرستان»، «ظلمات»، «اندوهگرد»، «پریباد»، «داستان‌های غریب مردمان عادی»، «هزار و یک شب نو»، «خانه کوچک» و «عطای پهلوان» را در پرونده کاری خود دارد.

رمان «آذرستان» او در سال ۷۷ کتاب برگزیده سال از سوی وزارت ارشاد وقت و رمان طنز «شاهنشاه در کوچه دلگشا» برنده سی سال رمان طنز ایران شد.

کد خبر 849579 منبع: ایسنا برچسب‌ها ادبیات خبر مهم کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان

دیگر خبرها

  • داستانی عرفانی با چاشنی فانتزی
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • محمدعلی علومی، نویسنده و طنزپرداز درگذشت
  • محمد علی علومی شاهنامه‌پژوه بمی درگذشت
  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • دستمزدم برای فسیل کم بود
  • نظربازی با اصفهانِ اردیبهشتی
  • سپاهان به پرسپولیس: نوشتن آن بیانیه گستاخی بزرگی بود
  • معاون دبیرکل حزب‌الله: مقاومت لبنان آماده جنگ است اما آن را نمی‌خواهد/ بر اساس داده‌ها، صهیونیست‌ها ناتوان هستند و علاقه‌ای به جنگ ندارند/ مقاومت نیز منفعتی در جنگ گسترده نمی‌بیند