Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@14:30:41 GMT

نحوه احداث «مراکز مثبت زندگی» اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۴۷۳۰

نحوه احداث «مراکز مثبت زندگی» اعلام شد

رئیس سازمان بهزیستی کشور جزییات مربوط به فعالیت و نحوه احداث مراکز ارائه دهنده خدمات بهزیستی را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، وحید قبادی دانا در جمع خبرنگاران در خصوص تاسیس مراکز «مثبت زندگی»  گفت: برای اجرای بند ۴ ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و همچنین بند ۴ ماده ۵۷ قانون احکام دائمی دال بر تشکیل مراکز خدمات بهزیستی در سازمان بهزیستی، این مراکز تاسیس خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه از حدود ۱۰ ماه پیش برنامه‌ریزی‌های لازم برای تشکیل این مراکز در سازمان بهزیستی انجام‌ شده و از نظرات کارشناسان ستادی و استانی و تجربیات گذشته در تشکیل مجتمع های خدمات بهزیستی استفاده شده است، افزود: در عین حال از نظرات شرکای اجتماعی سازمان بهزیستی برای تهیه دستورالعمل‌های این مراکز استفاده شده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در حال حاضر ۶ دستورالعمل مکتوب در ماه‌های گذشته آماده و به استان‌ها در خصوص نحوه تشکیل مراکز، نحوه آموزش پرسنل، شرایط لازم برای پرسنل و مسئولان مراکز، ویژگی‌های ساختمان و مناسب سازی مراکز برای معلولان و شرایط و ضوابط اداری بر مبنای اسناد بالا دستی تهیه و ابلاغ شده است.

قبادی دانا با بیان اینکه از روز گذشته فراخوانی برای ثبت درخواست افراد برای تاسیس مراکز صادر شد، اظهار کرد: موسسات غیر دولتی، افراد و اشخاص حقیقی و حقوقی و خیریه‌ها می‌تواند این مراکز را تشکیل دهند. سازمان بهزیستی ۲۲ خدمت را در سطح اولیه خدمات اجتماعی، توانبخشی و پیشگیری به عهده مراکز قرار می‌دهد و بابت هر فعالیت نیز یارانه لازم را به مراکز می‌پردازد.

وی ادامه داد: نحوه تشکیل این مراکز هم براساس توزیع جغرافیایی و جمعیتی مددجویان‌مستمری بگیر بهزیستی است که بر حسب محل سکونت مددجویان در نقشه جغرافیایی هر ۴۵۰ خانوار تحت پوشش یک‌ مرکز قرار می‌گیرند و مراکز بر محور مددکاران اجتماعی و بر پایه دولت الکترونیک خواهند بود.

 به گفته رئیس سازمان بهزیستی کشور، مراکز خدمات بهزیستی که تحت عنوان مثبت زندگی شکل گرفته در حیطه چارچوب فعالیت بهزیستی در سطح یک خدمات سازمان فعال  خواهند بود. با توجه به اینکه طبق برنامه ششم‌ توسعه، متولی سلامت اجتماعی سازمان بهریستی است، در این چارچوب مراکز فعال خواهند شد.

قبادی دانا با بیان اینکه محور فعالیت مراکز مثبت زندگی، خانواده است، تصریح کرد: پرونده‌های مددکاری اجتماعی خانوار به شکل الکترونیکی برای همه مددجویان مستمری بگیر سازمان بهزیستی شکل می‌گیرد ودر فاز نخست فعالیت ۲۳۰۰ مرکز خدمات بهزیستی در ۲۳۰۰ محله در سطح کشور آغاز شده و باعث‌ می شود مددجویان دسترسی سهل تری به خدمات داشته باشند و نیاز نباشد برای دریافت خدمات به ادارات بهزیستی مراجعه کنند. به این ترتیب می‌توانند خدمات اولیه مثل تشکیل پرونده و درخواست‌هایشان را در این مراکز انجام دهند. این مراکز در راستای خدمات ادارات بهزیستی شهرستان هستند و ‌به شکل الکترونیک‌ درخواست‌ها به ادارات بهزیستی شهرستان ارجاع شده و اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه برای تاسیس مراکز ذیل ماده ۲۶ که مراکز همکار بهزیستی هستند امکاناتی فراهم‌شده تا در قالب سامانه‌های الکترونیکی درخواست‌ها را انجام دهند، ادامه داد: درخواست تاسیس مرکز خدمات بهزیستی به صورت غیرحضوری صورت می‌گیرد و اشخاص حقیقی و افراد تحصیل کرده در رشته‌های مددکاری اجتماعی و رشته‌های مرتبط طبق دستورالعمل اعلام‌ شده می‌توانند در خواست  بدهند. هر فرد ۵ نقطه را به عنوان نقاط مطلوب خود برای احداث مرکز مثبت زندگی پیشنهاد می‌دهد و براساس اولویت‌ها مرکز تاسیس می‌شود.

قبادی دانا تاکید کرد: بعد از ثبت در خواست که ۱۵ روز مهلت دارد، مراحل مختلف اداری مبنی بر استعلامات و تایید صلاحیت برای فعالیت انجام‌شده و مطالبق قانون اگر شرایط احراز شود، مراکز تاسیس می شود. امیدواریم در اواخر تیرماه شاهد شروع به کار این مراکز باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان بهزیستی سازمان بهزیستی خدمات بهزیستی قبادی دانا مثبت زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۴۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،     مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی گفت: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم سال گذشته در بین ۱۶۲ هزار و ۶۸۲ نفر از کودکان ۳ تا ۶ استان اجرا شد.

پروین محمدپوری، با اشاره به برنامه های اجرایی معاونت پیشگیری بهزیستی استان در سال گذشته افزود: در این مدت پنج هزار و ۱۲۳ تماس با دفتر مشاوره و خدمات روانشناختی بهزیستی برای مشاوره تلفنی با خط ۱۴۸۰ انجام و همچنین طرح آگاه‌سازی با تأکید ویژه بر خود مراقبتی برای یکهزار و ۳۳۱ نفر از دختران و زنان استان از سوی دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اجرا شد.

محمدپوری، با بیان اینکه مأموریت اصلی دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی، توانمندسازی افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی است،گفت: ارائه خدمات تخصصی به موقع به گروههای هدف، مطالعه و تحلیل وضعیت موجود آسیبهای اجتماعی، ارائه راهکار لازم به نهادهای مربوطه و شناسایی مناطق آسیب زا در انجام مداخلات لازم را از اهداف دفتر آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی اعلام کرد.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی، با اشاره به فعالیت اورژانس اجتماعی استان در سال گذشته هم گفت: در این مدت ۹ هزار و ۶۵۳ تماس شامل اختلالات حاد خانوادگی، کودک آزاری، سالمند آزاری، همسرآزاری و معلول آزاری با اورژانس اجتماعی استان برقرار شده که از این تعداد سه هزار مورد پذیرش مداخله انجام و پنج هزار نفر از خدمات سیار بهره مند شدند.

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی
  • هوشمندسازی خدمات حوزه مشاوره و سلامت دانشجویی با به‌کارگیری هوش مصنوعی
  • ثبت ۱۵ هزار تماس با مرکز صدای مشاور بهزیستی
  • افتتاح مرکز امداد اجتماعی در حرم مطهر شاهچراغ (ع)
  • بهره مندی بیش از ۳۳ هزار نفر از خدمات مشاوره‌ای بهزیستی چهارمحال و بختیاری
  • مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • مجلس ، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • ‍ بازدید مدیر کل از نحوه فعالیت مراکز نیکوکاری درخدمت رسانی به نیازمندان خراسان شمالی
  • پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت روز روانشناس