Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز از احداث سایت مدیریت پسماندهای صنعتی در آینده نزدیک خبرداد و گفت: محل احداث این سایت در جنوب ساوجبلاغ خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری برنا استان البرز، فردین حکیمی با بیان اینکه هر استان باید سایت بازیافت پسماندهای صنعتی داشته باشد گفت: در حال حاضر پسماندهای ویژه صنعتی البرز به استان های اراک و اصفهان منتقل می شود اما این نوید را می دهیم که در آینده نزدیک احداث سایت بازیافت این نوع پسماند ها را در استان خود شاهد خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از نحوه مدیریت پسماند در سال گذشته ابراز رضایت کرد و گفت: خوشبختانه مدیریت پسماند در سال قبل به نسبت ادوار گذشته با موفقیت به مراتب بیشتری همراه بود و تمامی پسماندهای عادی، صنعتی، کشاورزی، پزشکی بخوبی مدیریت شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز خاطرنشان کرد: ادوار گذشته در بحث مدیریت پسماند مراکز غیربیمارستانی نظیر مطب های پزشکی با چالش هایی مواجه بودیم اما انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه علوم پزشکی و سازمان مدیریت پسماند موجب شد تا پسماند این مراکز با شرایطی ویژه مدیریت شود.

حکیمی با اشاره به اینکه در بحث مدیریت پسماند شهری باید فعالیت های بیشتری انجام شود گفت: امروز سازمان محیط زیست در حیطه فعالیت خود از اختیارات به مراتب بیشتری به نسبت گذشته برخوردار است و با جریمه و شکایت از متخلفین حوزه پسماند در محاکم قضایی نقش بسزایی را در تحول و پویایی فعالیت های مرتبط با پسماند ایفا کرده است.

وی در خصوص آخرین وضعیت انتقال آب رودخانه کرج عنوان کرد: مطالعات این طرح انجام شده و باید در خصوص مسائل طبیعی و حقابه این رودخانه با وزارت نیرو به یک جمع بندی مشترک برسیم.

حال تالاب خوب است، پرندگان به صالحیه برگشته اند!

مدیرکل محیط زیست استان البرز از شرایط مساعد تالاب صالحیه خبرداد و گفت: این تالاب با همکاری و پیگیری تمام دستگاه های مربوطه احیا شد و شاهد بازگشت پرنده ها به صالحیه هستیم.

حکیمی با اشاره به اهمیت تالاب صالحیه برای استان البرز گفت: تالاب نقش بسیار مهمی در مهار سیلاب دارد بعنوان عامل بازدارنده در مواجه با گردغبار عمل می کند.

وی گفت: تالاب صالحیه برای استان از اهمیت تحقیقاتی، زیست محیطی و گردشگری بسیاری برخوردار است و با افتخار می توان اعلام کرد در فروردین سال گذشته 25 هزار نفر از این پدیده طبیعی بازدید کرده اند.

این مسئول اقدامات انجام شده در مسیر احیای تالاب صالحیه را برشمرد و عنوان کرد: لایروبی کانال های خاکی به طول 13 کیلومتر، بوته کاری 35 هکتار از اراضی حاشیه تالاب، هدایت فاضلاب های صنعتی منطقه و نیز تعیین مرز بین اراضی ملی و غیر ملی از جمله مهم ترین اقداماتی بود که در خصوص احیای تالاب صورت گرفت.

حکیمی از احداث سایت پرنده نگری در سال جاری خبرداد و گفت: این سایت از اهمیت بالایی در بحث شناسایی و حفظ پرندگان و نیز گردشگری برخوردار است همچنین ساماندهی شترهای منطقه از دیگر برنامه های امسال خواهد بود.

گازرسانی به کارخانه ها در کاهش آلودگی هوا موثر بود

وی با بیان اینکه آلودگی هوا به نسبت سال های گذشته در البرز کاهش یافته است گفت: اقدامات اصلاحی خوبی دراین زمینه انجام شد و گازرسانی به بسیاری از شرکت ها و کارخانه ها سوخت های فسیلی را از بین برد و این موضوع در کاهش آلودگی هوا موثر واقع شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز تصریح کرد: نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و اجرای قانون ممنوعیت سوزاندن زباله ها از دیگر عوامل موثر در کاهش آلودگی هوا بود.

حکیمی ضمن اشاره به گونه های جانوری موجود در البرزگفت: در مناطق حفاظت شده البرز جنوبی و طالقان گونه های جانوری بسیاری نظیر کل بز، قوچ و میش، خرس قهوه ای، گرگ، گراز، کفتار، گربه وحشی و پلنگ وجود دارد که امروز خوشبختانه حفظ این گونه جانوری به مطالبه عمومی تبدیل شده است.

وی با اشاره به آمار عجیب پرندگان موجود در البرز گفت: بر اساس آخرین آمار 295 گونه پرنده در استان وجود دارد که این آمار باتوجه به وسعت و موقعیت جغرافیایی استان امری فوق العاده تلقی می شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فردین تالاب صالحیه حفاظت محیط زیست استان البرز گونه جانوری البرز محیط زیست استان البرز مدیریت پسماند تالاب صالحیه آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۵۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند و اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سید اسحاق موسوی؛ یکی از مسائلی که ریشه در عدم مدیریت در دهه‌های قبلی دارد و مدتی زیادی است که به یکی از بحران‌های استان‌های کشور مخصوصا استان‌های شمالی تبدیل شده و در شرایط فعلی این زخم سر باز کرده است بحث پسماند و زباله است؛ در این گزارش قصد داریم بیشتر زوایای مختلف این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم و با ارائه چند راهکار ساده نقشی در حل شدن این مسئله داشته باشیم.

از سال ۱۳۹۰ مسئله زباله و پسماند در سر زبان‌ها افتاد و اگر در گذشته مورد توجه جدی مسئولان قرار می‌گرفت شاید به بحران تبدیل نمی‌شد؛ وقتی از گیلان صحبت می‌کنیم مناطق سرسبز در ذهن متبادر می‌شود و به خیال خود در استان‌های شمالی هیچ مشکلی وجود ندارند، در حالی که بحران پسماند بنا به دلایلی مختلفی مانند عدم فرهنگ‌سازی در حال افزایش است و اگر مسافران در کنار اهالی نباشند در آینده دریا و جنگل از بین خواهد رفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان درباره خطرات عدم توجه به این مهم در آینده‌ای نزدیک اظهار کرد: این حجم زیاد موجبات حجم وسیعی از آلودگی محیط زیست را فراهم می‌آورد و با ادامه این روند رهاسازی زباله در دل طبیعت دیگر جایی برای نشستن و استفاده از مناطق جذاب گردشگری استان باقی نخواهد ماند.

 

 چرا موضوع پسماند و زباله در گیلان به بحران تبدیل شده است؟

عدم توجه به محیط زیست در استان‌های شمالی و جنوبی (پوشش گیاهی، دریا و...) عدم مدیریت در دهه‌های قبلی با اجرای طرح‌های غیرکارشناسی نبود زباله‌سوز و لندفیل‌ استاندار (محل دفن زباله و پسماند) سایت پسماند سراوان تنها و مهم‌ترین دفن‌گاه زباله غیر اصولی بودن سایت پسماند سراوان انباشت زباله در سایت سراوان تفکیک نشدن زباله‌ از مبدا عدم فرهنگ‌سازی

 

اقدامات انجام شده برای حل شدن بحران پسماند در استان گیلان:

ورود رئیس جمهور و وزیر کشور به موضوع تخصیص اعتبار به منظور ساماندهی پسماند سراوان دستور توقف ورود زباله به سایت پسماند سراوان عملیات بهسازی محل دفن زباله سراوان رشت جمع شدن سطل‌های زباله از سطح محلات

 

جمع شدن سطل‌های زباله؛ تفکیک زباله از مبدا توسط اهالی گیلان

شاید خیلی از مسافران این نکته را نمی‌دانند که سطل‌های زباله از بیشتر مناطق گیلان جمع شده و مردم مدت زیادی است که تفکیک از مبدا رو شروع کرده‌‍اند تا حجم ورودی زباله به دفن‌گاه‌ها کم شود و دوباره کوهی از زباله مانند سایت پسماند سراوان به وجود نیاید.

 

تاثیر سایت پسماند سراوان در استان گیلان:

سخت شدن زندگی اهالی با بوی پسماند، افزایش حشرات و... ورود ۱۰ تا ۲۰ لیتر شیرابه در هر ثانیه به منطقه آلوده شدن رودخانه و آب‌های زیرزمینی از بین رفتن جنگل و پوشش گیاهی افزایش بیماری در بین مردم آلوده شدن چرخه غذایی

 

تاثیر مسافران در جمعیت گیلان و تولید زباله!

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند؛ به طور مثال مردم خوب گیلان در نوروز امسال میزبان ۷ میلیون و ۷۸ هزار نفر بودند و حالا اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

روزانه حدود ۵۸ هزار تن زباله در کشور تولید می‌شود که در این میان سهم استان های گردشگر پذیر مانند گیلان، مازندران و گلستان بسیار نگران کننده است؛ در این سه استان در حالت عادی روزانه حدود ۶ هزار تُن پسماند تولید می‌شود که این رقم در ایام نوروز گاه تا سه برابر افزایش می‌یابد.

 

اقداماتی که مسافران باید برای بهتر شدن حال گیلان انجام دهند:

تولید زباله را در سفرها به حداقل برسانیم زباله‌ها را به هیچ عنوان در مناطق مختلف گیلان رها نکنیم تفکیک زباله‌های خشک و تر را انجام دهیم اگر شرایط فراهم بود زباله‌های تر را دفن کنیم در حد امکان زباله‌های خشک را به شهر خودمان برگردانیم در حد توان زباله‌های رها شده دیگر مسافران را از محیط جمع کنیم

 

در ادامه می‌توانید اسلایدشو این گزارش را مشاهده کنید:

دیگر خبرها

  • شهرک بازیافت در قم احداث می‌شود
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس