Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفاهم نامه همکاری‌های علمی تخصصی میان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در تحقیقات بین رشته‌ای بر پایه زمینه‌های علوم پزشکی امضا شد. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی تخصصی میان این دانشگاه و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در تحقیقات بین رشته‌ای بر پایه زمینه‌های علوم پزشکی با استفاده از فناوری‌های نوین نرم افزاری اظهار کرد: در شرایط بحرانی که عرصه‌های مختلف اقتصادی و اجرایی جهان در مقابله با ویروس کرونا دچار چالش شده، امضای تفاهم نامه‌ای با چارچوب علمی نشان دهنده قوام وتوانایی بالای دانشمندان کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه تلاش فرزندان این مرزو بوم برای تعالی علم و دانش در بحرانی‌ترین شرایط کشور ستودنی است افزود: توجه به اصلی‌ترین مباحث علمی نشان از توسعه علمی کشور دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فعالیت‌های علمی و اثرگذار پژوهشگاه دانش‌های بنیادی خاطرنشان کرد: این مرکز با ساختاری متفاوت و بی‌بدیل قریب به سه دهه در بالاترین سطح علمی فعالیت می‌کند.

زالی با اشاره به برخی از مفاد این تفاهم نامه، برگزاری دوره‌های مشترک آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت و ارتقا دانش مهارتی را از جمله اهداف امضای این تفاهم نامه عنوان کرد و گفت: تعمیق و گسترش دانش بین بخشی یکی دیگر از اهداف انعقاد تفاهم مشترک بین دانشگاه و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی است.

وی با تاکید بر اینکه ساختار‌های مناسب و متنوع میان دو مرکز طرف این قرار بستر فعالیت‌های بین بخشی و شکل گیری کارگروه‌های فنی را بیش از پیش مهیا می‌کند، تصریح کرد: ایجاد زنجیره نوینی از تبادل علم و دانش در عرصه‌های بین المللی از دیگر دستاورد‌های این همکاری مشترک است.

رییس دانشگاه با اشاره به این که اتصال و همگرایی این دو مجموعه علمی کشور، توسعه ارتباطات بین بخشی در عرصه ملی و بین المللی را در دستور کار قرارداده خاطرنشان کرد: فعالیت‌های تحقیقاتی مشترک ضمن امضای این تفاهم نامه مشترک با قوام و استحکام بیشتری جلو می‌رود.

وی با تاکید بر نقش متفاوت استفاده از هوش مصنوعی در علوم پایه و بالین، گفت: استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیاء و بهره‌مندی از امکانات بیمارستان هوشمند می‌تواند نقش اثرگذاری در حوزه سلامت ایفا کند. یکی دیگر از مهمترین دستاورد‌های این تفاهم نامه مشترک بهره مندی از روش‌های تصویربرداری در بخش علمی و بازبینی عملکرد مغز است.

زالی با بیان اینکه پژوهشگاه دانش‌های بنیادی به گونه‌ای طراحی شده که امکان تقابل با گروه‌های علمی و آموزشی را در بالاترین سطح فراهم می‌کند، به سابقه فعالیت مشترک ۲۰ ساله بین دانشگاه و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی اشاره کرد و گفت: ماحصل یکی از این تعاملات در عرصه بین المللی انتشار مقاله‌ای با موضوع شناسایی صورت و نقش گیج گاهی در مجله نیچر به عنوان یکی از معتبرترین مجلات خارجی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه‌اندازی آزمایشگاه مشترک تالاموس را از دیگر دستاورد‌های مشترک دانشگاه و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی ذکر کرد و افزود: ایستگاه پیچیده مغز یکی از نقاط هدف مدل سازی ریاضی است و هیچ بخشی در مغز انسان به اندازه تالاموس پیچیده و جذاب نیست. این دستاورد عظیم که با فرمول‌های خاص دانش هندسه به سرانجام رسید، کار بزرگی با شالوده علوم پایه بود که به سمت بالین جهت‌دهی شد.

وی بازتاب شکل گیری آزمایشگاه مشترک تالاموس را کمک به روند درمان‌های کمکی درمبتلایان به پارکینسون عنوان کرد وگفت: این دستاورد ارزشمند ۱۵ سال پیش با کمک محققان پژوهشکده و اساتید دانشگاه شکل گرفت.

زالی در ادامه از بازمهندسی بخش نرم افزاری سیستم FM MRI ضمن ارتقا نرم افزاری و برنامه نویسی نوین با مشارکت پژوهشگاه دانش‌های بنیادی خبر داد و خاطرنشان کرد: به طورمثال بیمار مبتلا به تومور مغری که در کنار مرکز تکلم است با کمک این دستاورد پزشکی مهندسی جراحی ایمن‌تری را تجربه می‌کند. در این سیستم نقشه جراحی طراحی می‌شود و حاشیه جراحی امن‌تری مهیا می‌شود.

رییس دانشگاه با بیان این که تظاهرات عصبی در ویروس کووید ۱۹ نیز ممکن است بیمار را دچاراختلالات بویایی و چشایی کند، افزود: سیستم FM MRI نیز می‌تواند در شناسایی و درمان این بیماران به عنوان روشی متداول برای سنجش استفاده شود. سیستم FM MRI در واقع سیستمی ارتقا یافته است که عملکرد مغز را در ساختار به تصویر می‌کشد در حالیکه MRI صرفا کاربرد در تصویر برداری دارد.

زالی ادامه داد: با انعقاد این تفاهم بخش‌های جدیدی در کنار فعالیت‌های تحقیقاتی در اختیار بیماران وعرصه خدمتی قرار خواهد گرفت که ارتقا خدمات سلامت یکی از دستاورد‌های آن است.

رییس دانشگاه در خاتمه گفت: انعقاد این تفاهم نامه جهش ارتباطی نوینی در بخش‌های آموزشی و پژوهشی ایجاد خواهد کرد تا ملت شریف ایران در سایه این همگرایی و حرکت علمی از مواهب آن بهره‌مند شوند.

آغاز فصل جدیدی از همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی
همچنین محمدجواد لاریجانی رییس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی نیز در این مراسم با اشاره به این که دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی متولی سلامت بخش بزرگی از جامعه است، افزود: در کنار این مسئولیت‌های ارزشمند تلاش مجموعه دانشگاه برای توسعه همگرایی و تقویت علوم بالینی و پایه ستودنی است.

وی در ادامه توضیحاتی درباره فعالیت‌های مرکز پژوهشگاه دانش‌های بنیادی ارائه داد و گفت: این مرکز با هدف تقویت علوم پایه در زمینه‌های مختلفی فعالیت می‌کند.

لاریجانی با اشاره به سابقه ۲۰ ساله همکاری پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با دانشگاه افزود: همکاری در زمینه علم نوروساینس و علوم شناختی با دانشگاه در حوزه‌های پزشکی از جمله همکاری‌های این دو نهاد است.

وی گفت: در دپارتمان انفورماتیک پژوهشگاه دانش‌های بنیادی (مرکز تحقیقات فیزیک و نظری ریاضیات)، دستاورد‌های مدل‌های ریاضی در میدان وسیعی در حوزه آزمایشگاه دارویی و تحقیقات پایه انجام شده که ماحصل آن دستاورد‌های عظیم در ارتقا دانش است.

وی از آغاز فصل جدیدی از همکاری‌های مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی خبر داد و افزود: توسعه و بهره‌مندی از به روز‌ترین تجهیزات "ام آر آی و سی تی اسکن" تا کیفیت هفت تسلا بخشی از این همکاری‌ها ست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پژوهشگاه دانش های بنیادی تفاهم نامه همکاری کرونا دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دانشگاه و پژوهشگاه دانش های بنیادی تفاهم نامه رییس دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۹۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز و در حاشیه رویداد روز جهانی مالکیت فکری، توافق‌نامه‌ای میان معاونت فناوری وزارت علوم و مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با موضوع گسترش همکاری و مشارکت طرفین با هدف ترویج، فرهنگسازی، برنامه ریزی و مدیریت توسعه فناوری و کمک به بهره برداری از دارایی های فکری ایجاد شده در وزارت علوم به امضا رسید.

این توافق نامه با توجه به اهمیت نشانه‌های جغرافیایی و طرح‌های صنعتی دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و با عنایت به ظرفیت‌های موجود در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نمایندگی دکتر سجاد محمد علی‌نژاد معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به نمایندگی دکتر شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری منعقد شد.

تهیه اسناد سیاستی و فرایندهای اجرایی مدیریت دارایی های فکری در وزارت علوم و مجموعه های تابعه، توسعه و ترویج و ظرفیت‌سازی سرمایه‌های انسانی مدیریت زنجیره ارزش توسعه و مدیریت فناوری با تأکید بر مدیریت دارایی‌های فکری از مسیر آموزش و تامین محتوای مکتوب و چندرسانه‌ای،تدوین استراتژی مالکیت فکری برای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک ها، تسهیل در خصوص بسترسازی برای بهره برداری از دارایی های فکری، راه اندازی نشریه تخصصی مالکیت فکری، پیگیری راه اندازی مقاطع تحصیلات تکمیلی مالکیت فکری در حیطه های تخصصی مدیریت، اقتصاد و فناوری های نوین مالکیت فکری از زمینه های همکاری این دو نهاد به شمار می رود.

در این توافقنامه وزارت علوم متعهد به راه اندازی واحد مالکیت فکری در دانشگاه، پژوهشگاه ها و پارک ها و پیاده سازی و راهبری سامانه نان در حوزه مالکیت فکری و ایجاد ارتباطات بین سامانه با هماهنگی مرکز توسعه فناوری های راهبردی شده است. همچنین همکاری فنی در سیاستگذاری و تدوین استراتژی مالکیت فکری برای دانشگاه ها و پژوهشگاه، همکاری در جهت طراحی و پیاده سازی فرایند ساز و کار ارزش گذاری دارایی های فکری از تعهدات معاونت علمی به شمار می رود.

کد خبر 6090889 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • افتتاح دفتر همکاری‌های علمی تاجیکستان و علوم پزشکی شیراز
  • برپایی بیمارستان تخصصی صحرایی شهدای عملیات حاج عمران در شهرستان دلفان