Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@05:11:52 GMT

کشمش سبز خلیل آباد روی دست باغدار ماند

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۲۲۸۴

کشمش سبز خلیل آباد روی دست باغدار ماند

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، قیمت ارزان کشمش باعث شده است عمده باغداران، ذخیره‌سازی سنتی را به رغم خطرپذیری به فروش ترجیح دهند این در حالی است که شهرستان خلیل آباد با بیش از ۶ هزار هکتار باغ انگور و میانگین تولید ۲۵ تن در هکتار، قطب تولید این محصول در خراسان رضوی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گرچه ۳۰ درصد انگور منطقه صرف تازه‌خوری و مابقی تبدیل به کشمش می‌شود اما این روزها باغداران از بی نتیجه بودن زحمات طاقت فرسای خود برای تولید کشمش به دلیل قیمت پایین آن گلایه دارند.

هر هکتار باغ انگور ۳۲۰ نفرروز اشتغال ایجاد می‌کند که با احتساب ۶ هزار هکتار باغ انگور در این شهرستان سالانه بیش از یک میلیون و ۹۲۰ هزار نفرروز اشتغال ایجاد می‌شود. بازار کشمش منصفانه نیست

محمود شبان  مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد نیز گفت: کشمشی که در حال حاضر در دست تولید کننده باقی مانده حدود هزار و ۵۰۰ تن انواع کشمش است که در مقابل کل کشمش تولیدی ناچیز است  و این مقدار هم اگر شیوع ویروس کرونا نبود در پایان سال گذشته و ابتدای امسال صادر می‌شد.

او افزود:مشکل اصلی افت قیمت بازار را شیوع ویروس کرونا و کندی صادرات عنوان کرد و افزود: این مشکل مربوط به این شهرستان نیست و در کل کشور حاکم است.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد قیمت تمام شده هر کیلو کشمش را حدود ۱۲۰ هزار ریال دانست و گفت: با توجه به قیمت  سایر محصولات و افزایش قیمت نهاده ها قیمت تمام شده هر کیلو کشمش افزایش خواهد یافت و در حال حاضر قیمت‌ کشمش در بازار کیلویی ۱۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار ریال است که با چک‌های ۲ تا سه ماهه خریداری می‌شود و منصفانه نیست.

شبان بیان کرد: در روزهای پایانی پارسال پیشنهاد کردیم سازمان تعاون روستایی استان، نسبت به خرید توافقی کشمش جهت ایجاد تعادل در بازار اقدام کند اما شیوع کرونا برنامه‌ریزی‌ها را به هم ریخت و در حال حاضر پیگیر هستیم که این سازمان نسبت به خرید توافقی اقدام کند.

او تصریح کرد: ورود سازمان تعاون روستایی به خرید محصول یا تخصیص تسهیلات کم بهره به عنوان سرمایه در گردش به باغداران، راهکار کوتاه مدت است تا باغداران بتوانند هزینه‌های خرید نهاده ها و باغات خود را تامین کنند.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد تاکید کرد: راهکار برون رفت از این وضعیت در بلند مدت این است که برای کاهش میزان تولید کشمش و افزایش کیفیت آن اقدام شود که این طرح زمان بر است اما تغییر الگوی انگور به ارقام تازه خوری و تجاری، مشکل تولید کشمش در منطقه را کاهش می‌دهد.

شبان اظهار کرد:  امسال برنامه افزایش کیفیت کشمش در دست اقدام است که با اجرای آن طی یکی دو سال آینده وضعیت این محصول بهبود می‌یابد.

او با بیان اینکه مهمترین مشکل باغداران منطقه، نبود یک تشکل قوی و توانمند و دلسوز در این شهرستان است افزود: تعاونی کشمشکاران می‌تواند کمک شایانی به بهبود وضعیت بازار کند ولی عملکرد تعاونی‌ها در چند سال اخیر رضایت بخش نبوده و ما هم به دنبال ایجاد یک تعاونی قوی هستیم که افرادی فعال، توانمند، جوان و پویا در مجموعه مدیریتی آن قرار گیرند و بتوانند در سایه همفکری و اتحاد، تعاونی را تشکیل داده و کار را پیش ببرند.

مدیر جهاد کشاورزی  ادامه داد: در نبود یک تعاونی قوی، دلالان جولان می‌دهند و این مختص کشمش نیست و در همه بازارها وجود دارد به ویژه وقتی سازمان تعاون روستایی در زمینه خرید توافقی کشمش ورود نکرد، دلالان پا به میدان  گذاشتند که این امر منجر به افت قیمت شد و شیوع ویروس کرونا هم بر این مشکل افزود. 

انتهای پیام//ف.غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی خراسان رضوی محصولات کشاورزی مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۲۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها

به گزارش خبرآنلاین،فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

ایسنا در خبری نوشت:در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

مقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی ترسناک یک کارشناس بازار مسکن/ احتمال افزایش ۴۰ درصدی اجاره

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند، ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد، ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده، ولی هنوز تثبیت نشده است.

منبع : ایسنا

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900639

دیگر خبرها

  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • تمهیدات ویژه برای استفاده از پنل‌های خورشیدی در خلیل آباد
  • تجلیل از کارگران نمونه شهرستان خلیل آباد
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • بارگیری روزانه ۲۰ تن برگ انگور از خلیل‌آباد
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟