Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان می‌گویند که خودرو‌ها در آینده با کمک فناوری شبکه نسل پنجم 5G می‌توانند با هم حرف بزنند و خطرات موجود در جاده‌ها را به هم خبر دهند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه گلاسگو کالدونیان در شمال بریتانیا معتقدند که شبکه ۵G در آینده‌ای نزدیک به خودرو‌های بدون راننده امکان می‌دهد که به همدیگر پیغام بفرستند و در مورد خطرات جاده مثل یخ یا چاله هشدار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گروه تحقیقاتی سنجش و اتصال هوشمند دانشگاه گلاسگو کالدونیان با استفاده از شبکه‌های تلفن همراه بیش از ۲۵ سال در این زمینه فعال است و روی سیستم‌های هوشمند روشنایی خیابان‌ها، وسایل نقلیه، ارتباطات و شهر‌های هوشمند مطالعه و کار می‌کند.
محققان این گروه به تازگی پیش‌بینی کرده‌اند که ویژگی فناوری شبکه نسل پنجم یعنی سرعت بالا و تاخیر بسیار کم در رد و بدل داده‌ها، باعث بهبود در ایمنی و توانایی وسایل نقلیه خودکار خواهد شد تا جایی که از خودرو‌هایی که امروزه توسط راننده‌ها هدایت می‌شوند، ایمن‌تر خواهند شد.
آن‌ها معتقدند که در آینده به لطف این فناوری، تعداد حوادث رانندگی در جاده‌ها که طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، هم‌اکنون بیش از ۳/۱ میلیون کشته و ۵۰ میلیون مصدوم در جهان به جا می‌گذارد، به طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.
دکتر دیمیتریوس لیاروکاپیس، عضو این گروه تحقیقاتی، می‌گوید: برای اینکه تصور بهتری نسبت به آینده داشته باشید، ماشین‌های خودرانی مثل تسلا را در نظر بگیرید که نه تنها با استفاده از حسگرهایشان محیط اطراف را با دقت بسیار می‌سنجند، با یکدیگر نیز حرف می‌زنند و اطلاعات مربوط به ایمنی جاده‌های اطراف خود تا چندین مایل مربعی را نیز با هم رد و بدل می‌کنند.
وی می‌افزاید: مطمئنم که بسیاری از ما تجربه بدی از جاده‌های برفی و یخ‌زده دارد، در حالی که می‌توانستیم از قبل از شرایط خطرناک جاده‌ها آگاهی داشته باشیم تا سرعت خود را تنظیم کنیم یا در صورت امکان از آن مسیر تردد نکنیم. این مساله در مورد چاله‌ها و دست‌انداز‌های شدید نیز صدق می‌کند.
به گفته محققان، ظرف چند سال آینده با کمک ۵G، اولین سیستم هشدار دهنده خطرات جاده‌ای به نزدیک‌ترین خودرو‌ها به منطقه خطر ارسال خواهد شد و با استفاده از فناوری‌های ارتباطی کوتاه‌برد، آن خودرو‌ها به خودرو‌های نزدیک به خود هشدار خواهند داد. در این صورت یک زنجیره ارتباطی به وجود می‌آید که به دورترین خودرو‌ها نیز اطلاع‌رسانی می‌شود.
محققان بر این باورند که شبکه نسل پنجم یک فناوری هیجان‌انگیز است که رویا‌های بلندپروازنه ما برای دستیابی به شهر‌های هوشمند و وسایل نقیله خودران برآورده خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شهر هوشمند فناوری ارتباطی خودروی بدون سرنشین سیستم هشداردهنده خودروی خودران خودرو ها جاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۵۶۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند کلانشهرهای کشور گفت: سرویس استعلام ملک از سازمان ثبت اسناد کشور به صورت پایلوت در اختیار شهرداری‌های قم و تبریز قرار گرفته و به زودی در کلانشهرهای راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، سی‌امین نشست کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند مجمع شهرداران کلانشهرها امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ به صورت مجازی برگزار شد.

در این نشست که به ریاست یاسر اسدپور رئیس و امیر بیات دبیر کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند و رؤسای فناوری اطلاعات ۲۰ کلانشهر کشور تشکیل یافته بود، مباحث مرتبط با موضوع توسعه پروژه‌های فیبرنوری (جهت ارائه اینترنت پرسرعت به منازل و کسب‌وکارها) و همچنین ایجاد ارتباط سیستمی بین سامانه‌های شهرسازی شهرداری‌ها و سازمان ثبت اسناد کشور بررسی شد.

اسدپور در این جلسه ضمن اشاره به اهمیت توسعه فیبرنوری و کمک شهرداری‌ها برای پیشرفت و توسعه شبکه‌های فیبرنوری در کشور و به ویژه کلانشهرها اظهار کرد: کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند و مدیران فاوای کلانشهرها وظیفه سنگینی در راستای این پروژه دارند.

وی در این راستا افزود: از یک سو باید تلاش داشته باشند که شرایط را برای اجرای پرشتاب این پروژه فراهم سازند و از یک طرف نیز باید سعی کنند در اجرای پروژه ملی فیبرنوری، شهروندان کمتر به زحمت بیافتند.

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند مجمع شهرداران کلانشهرها گفت: در اجرای پروژه فیبرنوری همچنین منافع شهرداری و شهروندان به صورت دوسویه لحاظ شود.

اسدپور با اشاره به دعوت از معاون فناوری اطلاعات و خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد کشور به نشست بیست‌وهفتم کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند تصریح کرد: با همکاری و مساعدت ایشان و پیگیری‌های لازم از سوی کمیسیون و سازمان فناوری اطلاعات شهرداری قم سرویس استعلام ملک از سوی سازمان ثبت اسناد در اختیار کلانشهرها قرار گرفت.

وی ادامه داد: این سرویس به صورت پایلوت در اختیار شهرداری‌های قم و تبریز قرار گرفته است و به زودی در اختیار تمامی کلانشهرهای کشور قرار خواهد گرفت.

اسدپور یادآور شد: سرویس استعلام ملک می‌تواند به شهرداری‌ها در فرآیند صدور پروانه الکترونیکی و به‌روزرسانی دیتابیس و اطلاعات مالکین کمک فراوانی کرده و در راستای تکریم ارباب رجوع و شهروندان گام مثبتی برداشته شود.

در این ادامه این نشست آنلاین هریک از رؤسای سازمان‌های فناوری اطلاعات کلانشهرها گزارشی از میزان پیشرفت پروژه فیبرنوری در شهرهای خود ارائه و همچنین ایرادات و کاستی‌های آن را تشریح کردند که ریاست کمیسیون وعده پیگیری موارد مطرح شده را از مجمع کلانشهرها و سازمان تنظیم مقررات رادیویی را داد تا با برطرف کردن موانع پیشرفت پروژه در کمترین مدت ممکن با سرعت و شتاب بیشتری ادامه یابد.

در پایان این نشست سه ساعته حجازی ریاست سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم نیز طی سخنانی به مزایای سامانه ارتباط سیستمی شهرداری با ثبت اسناد کشور اشاره کرد و ریاست کمیسیون نیز از پیگیری و جدیت ریاست فاوای قم قدردانی خود را ابراز کرد.

کد خبر 750171

دیگر خبرها

  • سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود
  • راننده نیسان زیر چرخ‌های کامیون در همدان جان باخت
  • پراپ تریدینگ: سفری هیجان‌انگیز در دنیای معاملات با سرمایه شرکتی
  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • چت‌بات هوش مصنوعی انویدیا با قابلیت‌های هیجان‌انگیز آپدیت شد
  • محدودیت دسترسی به گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی برای کودکان فرانسوی
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • آیا بازگرداندن نصف مبلغ خودرو به مشتریان صحت دارد؟
  • (ویدیو) امکان تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت در ایران!