Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@17:10:56 GMT

یک میلیون متر مکعب چوب امسال استحصال و تولید می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۱۲۰۹

به گزارش اکوفارس به نقل از سازمان جنگل‌ها، مسعود منصور در نشست انجمن کارفرمایان صنایع چوب و کاغذ ایران با بررسی راهکارهای اجرایی طرح توسعه زراعت چوب گفت: عرصه‌هایی که زراعت چوب در آن انجام می‌شود یا ملی است و یا غیر ملی که در بخش ملی سازمان جنگل‌ها وظیفه دارد علاوه بر فرهنگ سازی و تامین نهال، شرایط تضمین خرید چوب را برای زارعان و تولیدکنندگان چوب فراهم نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منصور همچنین به توسعه زراعت چوب در اراضی ملی اشاره کرد و گفت: در این عرصه‌ها اولویت نخست استفاده از ظرفیت نهالستان‌های موجود است که در حال حاضر به نظر می‌رسد که از حداقل ظرفیت های آن برای تولید نهال استفاده می‌شود و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته انشاا... از ظرفیت نهالستان‌های کشور برای این امر بیشتر استفاده خواهیم کرد.

منصور در توضیح بیشتر خاطرنشان کرد: توسعه زراعت چوب در عرصه‌های ملی دو موقعیت مشخص دارد که باید پیگیری شود؛ یک بخش عرصه‌هایی هستند که قبلاً کشت با هدف زراعت چوب در آن صورت گرفته و الان به دیر زیستی رسیده‌اند که باید کمیته فنی استان‌ها اجازه برداشت آن را صادر نموده و فروش آن را به مزایده بگذارند.
وی افزود: بخش دیگر وجود عرصه‌های مستعد زراعت چوب است مثل استان‌های شمالی کشور که نیاز آبی ندارند یا استان‌هایی که به آب‌های غیرمتعارف نیازمند هستند که در آن صورت ادارات کل منابع‌طبیعی استان‌ها  مجازند برای توسعه زراعت چوب با انجمن‌ها، تعاونی‌ها و شرکت‌های سلولزی و صنایع چوب قرارداد ببندند و طرف قرار متعهد می‌شود در پایان سال حقوق مالکانه دولت را پرداخت نماید.

سرپرست سازمان جنگل‌ها همچنین تاکید کرد: در قراردادهای منعقد شده مالکیت عرصه‌ها جزء انفال محسوب شده و قابلیت واگذاری ندارد و مجریان مجاز هستند تنها در این عرصه‌ها نهال کاشته و سپس چوب برداشت کنند.

منصور در ادامه از شناسایی 928 هزار هکتار از عرصه‌های منابع‌طبیعی کشور که مستعد نهال‌کاری هستند توسط موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع خبر داد و تصریح کرد: این عرصه‌ها از ظرفیت‌های قابل توجهی برخوردارند که بخشی نیاز آبی نداشته و بخشی دیگر نیازمند تامین آب‌های غیر متعارفٍ و سطحی هستند.

وی در ادامه به اهمیت جایگاه زراعت چوب در سازمان جنگل‌ها اشاره کرد و افزود: در طرح « 9 در 99 » که 9 محور اصلی سازمان در سال جاری مورد توجه و هدف‌گذاری قرار گرفته، طرح ملی توسعه زراعت چوب یکی از شاخص های مهم آن است.

منصور از دفاتر آموزش و ترویج و روابط عمومی خواست در حوزه ترویج و اطلاع‌رسانی با تهیه و تولید اقلام فرهنگی و انجام مصاحبه‌های اختصاصی و تهیه فیلم مستند شرایط لازم را برای گسترش و توسعه زراعت چوب بین مردم و مسئولین ایجاد نمایند.

شایان ذکر است در این نشست، مدیرعامل و اعضای انجمن صنایع چوب و کاغذ، چالش‌ها، تنگناها و مشکلات موجود در همکاری مشترک با منابع طبیعی را مطرح و از سرپرست سازمان خواستند زمینه همکاری مشترک در تهیه و تولید نهال و کاشت در عرصه های ملی را مرتفع نمایند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: توسعه زراعت چوب سازمان جنگل ها زراعت چوب استان ها عرصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۱۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری اصفهان استحصال شد

حسین یاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در پی بارش‌های هفته گذشته و بازدید میدانی که از شهرستان‌های کاشان، آران و بیدگل، اردستان، نائین، نطنز، خور و بیابانک و مبارکه انجام شد، شاهد آبگیری اکثر سازه‌های آبخیزداری در این مناطق بودیم.

وی با بیان اینکه هفته گذشته در مناطق شمال و شرق استان بین ۲۰ تا ۶۲ میلیمتر باران باریده بود، افزود: میانگین بارش‌ها در حسین آباد آران و بیدگل به ۶۲ میلیمتر می‌رسید و در مناطقی چون روستاهای ابوزیدآباد، محمدآباد و فخره در این شهرستان بین ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر متفاوت بود که در همه این مناطق سازه‌های آبخیزداری عملکرد خوبی داشت و خوشبختانه از خسارت به مزارع کشاورزی، زیرساخت‌ها و مناطق مسکونی پایین دست جلوگیری کردند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در پی بارش‌های هفته گذشته حجم زیادی از روان‌آب و سیلاب در سازه‌های آبخیزداری استان کنترل و بر اساس برآورد اولیه در مجموع ۳۰ میلیون مترمکعب آب استحصال شد.

یاری با بیان اینکه بارش‌های اخیر هیچ آسیب یا خسارتی به بندهای آبخیزداری استان وارد نکرد، گفت: متأسفانه سیلاب به مزارع کشاورزی زواره و حوضه حسین آباد و خور و بیابانک آسیب زده که البته این مناطق در سال‌های گذشته جزو حوضه‌های مطالعاتی ما برای اجرای سازه‌های آبخیزداری بود اما به دلیل کمبود اعتبارات عملیاتی نشد.

کد خبر 6089549

دیگر خبرها

  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • اختصاص ۱۱۵۰هکتار از مزارع قزوین به کشت چغندرقند
  • ماجرای تولید نوکیای تقلبی جدی شد
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه
  • ورود سازمان توسعه تجارت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی
  • ۳۰ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری اصفهان استحصال شد