Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع و انتشار ویروس کرونا در نقاط مختلف دنیا تاکنون جان هزاران نفر را گرفته و متاسفانه فرصت برگزاری مراسم یادبود از بازماندگان قربانیان خود را هم سلب کرده است.

شیوه زندگی مردم از زمان شیوع این بیماری با تغییر و تحولات بسیاری همراه بوده و این تغییر هزینه‌های قابل ملاحظه‌ای را نیز به گروه‌های مختلف جامعه تحمیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کاهش مراودات اجتماعی و منع رفت‌وآمدهای معمول در کشور ما را نیز می‌توان از تاثیرات سوء فراگیر شدن بیماری کووید ۱۹ برشمرد.

بسیاری از مشاغل همچون آرایشگری به دلیل حضور قابل توجه افراد مختلف، پیش از شیوع کرونا هم نیازمند لحاظ کردن اصول بهداشتی خاصی بودند و ناظران حوزه‌های مربوط به نظارت بر نحوه عملکرد چنین شغل‌هایی، به طور مستمر موارد بهداشتی را که با سلامت مشتریان سر و کار دارد رصد می‌کردند.

با گسترش شیوع ویروس کرونا، نظارت بر کار آرایشگرها قوت بیشتری گرفت و با توجه حجم تردد مشتریان مشاغل این چنینی، مراکز یادشده نیز مثل سایر مشاغل در دیگر اصناف برای بازه زمانی مشخصی تعطیل و ارائه خدمات در آرایشگاه‌ها ممنوع شد.

کاشت ناخن و رنگ مو، به قیمت ابتلا به کرونا 

با وجود اینکه آرایشگری جزء مشاغل پرخطر تلقی می‌شود، پس از آغاز بکار مشاغل کم‌خطر و همچنین مشاغلی که فعالیت آن‌ها با ریسک متوسط گسترش شیوع بیماری کرونا محسوب می‌شوند، آرایشگاه‌ها نیز مجاز به شروع فعالیت شدند.

آرایشگاه‌ها در زمره مشاغلی هستند که در کسادی بازار مالی و کسب درآمد به ویژه در ایام منتهی به عید نوروز، ضرر شدیدی متحمل شدند و البته این خسارت بیشتر شامل حال مراکز مجاز شد که صاحبان آنها از ترس جریمه‌های نقدی، در جهت بازگشایی مراکز فوق اقدام نکردند.

از آنجا که مراکزی مانند آرایشگاه‌ها با طیف گسترده‌ای از مشتریان شاغل در مشاغل مختلف مواجه هستند، صدور دستور بازگشایی مجدد آرایشگاه‌ها به ویژه آرایشگاه‌های زنانه که در اغلب آن‌ها انواع خدمات زیبایی مجاز و غیرمجاز هم ارائه می‌شود، نگرانی شیوع بیماری کرونا را به دنبال دارد.

برخی از مشتریان صنعت مد و آرایش، حتی در روزهای شیوع کرونا هم قید جان خود را زده‌اند و به دنبال بستری برای زیباتر به نظر آمدن هستند.

در ادامه گفت‌وگوی باشگاه خبرنگاران جوان با برخی از بیمارانی را که به نوعی پیش از ابتلا به کرونا به آرایشگاه رفت‌وآمد داشتند می‌خوانید.

پروانه زن جوان مبتلا به کرونایی است که پیش از فراگیر شدن بیماری، رفت و آمدهای خود به بیرون را به طور کامل قطع کرده و حتی خریدهای ضروری برای خانه را همسرش انجام می‌داده است.

او در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: از آنجا که سال نو نزدیک بود باید برای انجام برخی کارهای آرایشگری به آرایشگاه می‌رفتم و با یکی از دوستانم که آرایشگر بود تماس گرفتم و ساعتی را برای حضور در آرایشگاه با او هماهنگ کردم.

این زن جوان اضافه کرد: به آرایشگاه رفتم و پس از پایان کارهایم به خانه بازگشتم و چند روز پس از آن، علائم بیماری کرونا در من مشهود شد و با تب شدید و تنگی نفس راهی بیمارستان شدم.

او در ادامه یادآور شد: پس از مثبت اعلام شدن نتایج تست کرونای من، در حالی که در بیمارستان بستری بودم، به طور تلفنی از طریق خانواده‌ام متوجه شدم که دوست آرایشگرم نیز به کرونا مبتلا شده است.

این بیمار جوان همچنین تصریح کرد: اینکه بیماری در بدن من نهفته و پنهان بوده و از طریق من به آرایشگرم منتقل شده یا او عامل انتقال ویروس کرونا به من بوده است، مشخص نیست و تنها این موضوع در اینجا اهمیت دارد که در شرایط همه‌گیر شدن بیماری فوق، مراجعه افراد به مراکزی همچون آرایشگاه‌ها نقش مهمی در گسترش بیماری در سطح جامعه دارد.

او تاکید کرد: من برای کاشت ناخن و رنگ کردن مو به آرایشگاه مراجعه کردم و خوب که فکر می‌کنم، می‌بینم هیچ ضرورتی در آن شرایط برای انجام این کارها وجود نداشت و من می‌توانستم پس از کنترل بیماری در کشور و کاهش ریسک ابتلا به کرونا، آن‌ها را انجام دهم.

پروانه گفت: افرادی مثل من و همین طور خود من با کاری که انجام دادم، در حقیقت مصداق بارز بکش و خوشگلم کن واقعی هستیم و در اصل با چنین اقداماتی، جان خود و دیگران را به خطر می‌اندازیم.

درآمد بیشتر از راه بازی با جان مردم

مهناز هم دیگر زن جوان مبتلا به کرونای جوانی است که به گفته خودش ۳۸ ساله و به عنوان پرسنل در یکی از آرایشگاه‌های مرکز شهر شاغل بوده است.

او در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: وقتی که خبر گسترش موارد ابتلای مردم به بیماری کووید ۱۹ رسید و دستورالعمل تعطیلی به مرکز ما هم آمد، به دلیل مخالفت مدیر آرایشگاه مجبور بودیم به کار خود ادامه دهیم و ما هم از ترس از دست دادن شغل سرکار می‌رفتیم.

این زن جوان در ادامه اضافه کرد: یک هفته به عید نوروز مانده بود که علائم بیماری کرونا در من پدیدار شد و تا امروز که ماه اردیبهشت از نیمه خود گذشته است، از ادامه کار بازمانده و هنوز به طور کامل بهبود پیدا نکرده‌ام.

با حذف ممنوعیت فعالیت آرایشگاه‌ها مثل برخی مشاغل دیگر، بهتر است مردم تنها در صورت ضرورت و برای انجام کارهای حوزه آرایشگری، به مراکز مجاز دارای جواز کسب که بهداشت عمومی و فردی را رعایت می‌کنند مراجعه کنند.

ضرورت حفظ بهداشت فردی و عمومی در اماکن شلوغ

مرضیه حسینی پرستار شاغل در یکی از بیمارستان‌های محل پذیرش بیماران کرونایی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: متاسفانه تعداد بیمارانی که بر اساس گفته خودشان در ایام اوج بیماری کرونا،  به آرایشگاه‌ها رفت‌وآمد داشتند کم نیست.

او تاکید کرد: مردم باید حساسیت شرایط بهداشتی دوران فعلی که بیماری کرونا جان عده بسیار زیادی را گرفته است، درک کنند و جز در موارد ضروری و آن هم با رعایت حفظ بهداشت فردی و عمومی به محل‌های پرتردد مثل آرایشگاه‌ها کمترین رفت‌وآمد را داشته باشند.

به گفته پزشکان و درمانگران حوزه بهداشت و درمان، تردد در اماکن شلوغ و پررفت‌وآمد همچون آرایشگاه‌ها از جمله عوامل گسترش شیوع و انتقال هر چه بیشتر بیماری است و بیماری کرونا تنها در صورتی قابل کنترل است که پرسنل و مشتریان هر دو خود را به رعایت موارد بهداشتی و استفاده از تجهیزات مناسب ملزم کنند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا آرایشگاه زیبایی بیماری کرونا آرایشگاه ها رفت وآمد زن جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۱۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد

بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشور‌هایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از دارو‌هایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: حمله به رفح منجر به یک فاجعه انسانی می‌شود
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس