Web Analytics Made Easy - Statcounter

بحث بر سر تاثیرات بحران کرونا بر آینده جهان بحث پردامنه ای است که ذهن بسیاری را به خود مشغول نموده؛ یکی از بحث های داغ این روزها تاثیر همه گیری کرونا بر جمعیت کشورهاست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بحث بر سر تاثیرات بحران کرونا بر آینده ی جهان بحث پردامنه ای است که ذهن بسیاری را به خود مشغول نموده؛ یکی از بحث های داغ این روزها تاثیر همه گیری کرونا بر جمعیت کشورهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز ملی جمعیت امسال با بررسی این مسئله جدید در کشور همراه خواهد بود. 

 

شاید اولین اتفاقی که بنظر می رسد به تغییر وضعیت جمعیتی منجر شود فوت انسان ها بر اثر ابتلا به این بیماری است. متاسفانه از دست دادن هم وطنانمان اثر خود را به جای می گذارد اما این هست و این همه نیست؛ اگر جمعیت از دست رفته در هر سال جایگزینی نداشته باشند روز به روز از جمیعت کشور کاسته می شود و اینجاست که مسئله ای نو پا به میدان می گذارد.

 

اخیرا خبری منتشر شد که در سال 98 میزان موالید سالانه 170.000 نفر نسبت به سال پیش از آن کاهش یافته است و این یعنی بیشترین کاهش موالید در یک سال. این آمار به معنای یک زنگ خطر است و سوالی را در ذهن پررنگ می کند؛ آیا کرونا بر کاهش فرزندآوری تاثیر می گذارد و سال 99 رکورد سال 98 را خواهد شکست؟

 

ظاهرا این پیش بینی تلخ با وجود نگرانی های سلامتی و مشکلات اقتصادی موجود دور از انتظار نیست؛ خانواده هایی که نمی دانند آیا بیماری احتمالی مادر باردار آسیب جدی تری را برای او به دنبال خواهد داشت؟ آیا خطر بیماری، جنین را نیز تهدید می کند؟ چگونه در شرایط قرنطینه خانگی و فاصله گذاری اجتماعی می توان به پزشک دسترسی داشت؟ آیا بیمارستان محلی امن برای مراجعه است یا خود نیز می تواند موجب انتقال بیماری باشد؟ هزینه های فرزند جدید خانواده چگونه می تواند تامین شود، در شرایطی که بسیاری یا شغل خود را از دست داده اند یا هم اکنون حقوق ثابتی ندارند؟ متاسفانه این مسائل موجب می شود زوج ها یا برنامه خود برای فرزندآوری با تاخیر بیندازند که خود موجب بالا رفتن سن بارداری و در برخی موارد از دست دادن فرصت بارداری می شود و یا اینکه در صورت بارداری ناخواسته به سمت سقط جنین بروند که موجب خطر در بارداری های آینده می شود. علاوه بر این مسائل که متوجه خانواده هاست، احتمال کاهش ازدواج ها به دلیل فاصله گذاری اجتماعی نیز مسئله را دوچندان می کند؛ چرا که تاخیر در ازدواج به صورت طبیعی بر فرزندآوری تاثیر می گذارد. برخی محققان نیز نسبت به احتمال افزایش ناباروری در کشور در آینده به دلیل عوارض ناشی از ابتلا به کرونا هشدار داده اند.

 

این مجموع مسائل نشان از مسئله ای جدی است که باید برای آن برنامه ریزی های جدی صورت گیرد اما تاکنون عمدتا به ارائه آمارهای معمول یا صرفا اعلام هشدار بسنده شده است.

 

اصلی ترین مسئله مشخص شدن تاثیرات کرونا بر سلامتی مادران باردار و فرزند آنهاست؛ چرا که تا زمانی که این موضوع مشخص نگردد شاید سوق دادن خانواده ها به فرزندآوری نه تنها بی فایده بلکه غیرمنطقی نیز باشد. با وجود آن که به صورت تئوریک به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن احتمال افزایش آسیب در مادران باردار هست اما پژوهش های آماری در داخل یا خارج کشور تاکنون هیچ کدام از این گزاره ها را اثبات نکرده اند که شیر مادر عامل انتقال بیماری به فرزند شیرخوار است، بیماری مادر به جنین منتقل می شود، کرونا موجب سقط جنین می شود یا بارداری موجب شدت بیشتر بیماری یا عامل ابتلا می شود. با این وجود به دلیل آن که جامعه آماری این پژوهش ها کم بوده و همچنین نتایج به صورت شفاف و عمومی اعلام نمی گردد، به صورت منطقی عدم اطمینان از سلامت مادر و فرزند در میان خانواده ها وجود دارد. با انجام پژوهش های دقیق و اعلام عمومی نتایج آن ها تکلیف خانواده هایی که قصد فرزندآوری دارند مشخص می شود.

 

مسئله دیگر اشتراک فضای بیمارستانی بیماران کرونایی یا مشکوک و بیماران غیرکرونایی و همچنین ترس از عدم دسترسی کافی و سهل به پزشکان است. می توان با مشخص نمودن بیمارستان های مشخص برای ارائه خدمات پزشکی به مادران باردار و همچنین افزایش کیفیت و کمیت بستر مراجعه غیرحضوری به پزشکان از نگرانی های مادران کاست.

 

علاوه بر مسائل بالا که عموم خانواده ها نسبت به آن ها دغدغه دارند، مشکلات اقتصادی بخشی از جامعه را با خود درگیر نموده است که حتی فکر کردن به اضافه کردن عضوی جدید به خانواده را مشکل می کند. گره زدن راه حل این موضوع به رفع مشکلات اقتصادی و حل معضل از بین رفتن مشاغل یا بیکاری کارگران روزمزد در واقع حل مسئله فرزندآوری را به یک رویا پیوند می دهد. باید راه حل های کوتاه مدتی چون در نظرگرفتن تسهیلات اقتصادی کافی برای خانواده هایی که چشم انتظار فرزند خود هستند اتخاذ شود.

 

نیاز به آگاهی و کمک به ایجاد سبک نوینی از زندگی متناسب با شرایط کرونایی که به گفته کارشناسان ممکن هست چندین ماه ادامه یابد نیز بدیهی است؛ صداوسیما در کنار اطلاع رسانی های پزشکی می تواند نقش جدی در این زمینه ایفا کند. تاخیر در ازدواج به دلیل عدم امکان برگزاری رسومات یا تصمیم برای سقط جنین با یادآوری عوارض ناشی از آن ها می تواند به کاهش این آسیب ها کمک کند.

 

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا ویروس فرزند فرزندآوری خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۴۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم

 صحبتی، مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: یکی از مهمترین چالش‌هایی که در بخش سلامت با آن درگیر هستیم بیماری‌هایی هستند که تحت عنوان بیماری‌های منتقله توسط ناقلین از آنها نام برده می‌شود. بیماری‌هایی مثل مالاریا، سالک، تب کریم کنگو و این اواخر بیماری مثل تب دنگ که از طریق پشه آئدس منتقل می‌شوند جزو این بیماری‌ها هستند و بار عمده‌ای از بخش بیماری عفونی رو به خود اختصاص می‌دهند.

او افزود: مالاریا به عنوان مهم‌ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا شناخته شده است و در کشور ما هم یک قدمت چند هزار ساله دارد که کمتر از ۱۰۰ سال پیش بیش از ۲۰۰ هزار مورد ابتلا به این بیماری سالیانه اتفاق می‌افتد و در سطح دنیا سالانه ۶۰۰ هزار مورد مرگ و میر ناشی از این بیماری ثبت می‌شود.

صحبتی ادانه داد: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است. کشور ما از دیرباز درگیر این بیماری بوده و بیش از ۷۰ سال است که برنامه‌های مبارزه با این بیماری در سطح کشور در حال اجرا است. در حال حاضر تعداد افراد مبتلا به این بیماری به کمتر از هزار مورد رسیده است و طی دو سه سال اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی و تغییرات آب و هوایی که در منطقه اتفاق می‌افتد، شرایط برای رشد و تکثیر ناقل این بیماری فراهم شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • چگونه مسئله پسماند در گیلان به یک بحران تبدیل شد؟/ دلیل توقف قطار افغانستان _ ترکیه
  • ضرورت ایجاد هماهنگی میان فعالان اجتماعی
  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • تخلیه روستاهای بحرانی/ خسارت جانی در زیرکوه نداشتیم
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • مسئله‌گی حجاب؛ از بحران داخلی تا بشارت تمدنی
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن