Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو فراکسیون امید در مجلس گفت: از ملزومات یک حکومت دموکراتیک، وجود احزاب است.

«سهیلا جلودارزاده»، عضو فراکسیون امید و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، درباره لزوم فراگیر شدن احزاب با توجه به قانون انتخابات به خبرنگار سیاسی برنا گفت: قانون انتخابات، قانون مناسبی نیست. وقتی این قانون را در کنار قانون احزاب و مطبوعات قرار دهیم، آن زمان متوجه خواهیم شد که هر کدام از آنها را نمی‌توان به صورت جداگانه در نظر گرفت بلکه باید این سه قانون را در کنار هم نگاه کرده و مورد بررسی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین جامعه‌ای که می‌خواهد میزان، رأی ملت باشد، باید احزاب حضور داشته باشند و فعالیت کنند چراکه از ملزومات یک حکومت دارای، دموکراسی یا حکومت مردم بر مردم، یعنی فعالیت احزاب بدین گونه نباشد. به عنوان مثال، چند سالی تعطیل بودند و فقط گعده‌ای چند نفره براساس وسعت حزب تشکیل می‌شد که جلسات خود را پشت درهای بسته انجام می‌دادند یا در خانه‌ها دور هم جمع می‌شدند. بنابراین این گونه نمی‌توان به دموکراسی رسید. اگر این گونه ادامه پیدا کند پوسته‌ای از ظاهر دموکراسی هم باقی نخواهد ماند.  

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود:  در حال حاضر به نظر می‌رسد به جایی رسیده‌ایم که مجلس در جایگاه واقعی خود قرار ندارد چرا که بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها در جاهای دیگر صورت می‌گیرد. باید همه ارکان دموکراسی و یک جامعه سیاسی توسعه یافته شکل بگیرد. به عنوان مثال، نهاد مساجد به عنوان یک حزب عمل می‌کند و یا نهادهای دیگر در حال فعالیت به عنوان حزب هستند در حالی که کارشان چیز دیگری است و نماینده همه بخش‌های جامعه نیستند. برخی نهادها چون یک بینش بسته تشکیلاتی دارند، دیگر نمی‌توانند نماینده کل مردم باشند. خودشان هم احساس قیم بودن می‌کنند نه خدمتگزار بودن. یعنی جایگاه اجتماعی‌شان اینگونه است مثل یک معلم یا پدر و مادر که خودشان را مالک می‌دانند. برخی گروه‌ها و نهادها هم این حس را دارند و نمی‌توانند به مسائل از دید مردم نگاه کنند بنابراین فقط از منظر جایگاه فکری‌شان نگاه می‌کنند.

این فعال سیاسی اصلاح‌ طلب عنوان کرد: اگر می‌خواهیم به جامعه‌ای برسیم که همه در آن راحت،  آزاد و شاد باشند باید احزاب را تشکیل دهیم و خود مردم هم با این برخوردهایی که با احزاب شده می‌ترسند و یک فرهنگ عمومی شده که ما عضو هیچ حزبی نیستیم اما در عین حال برای اینکه بتوانند از مزایا استفاده کنند، خودشان را به قدرت وصل می‌کنند.  یک اقشار دیگر خودشان را به خارجی‌ها و  یا به اپوزسیون وصل می‌کنند. در نتیجه همواره با تضاد داخلی روبرو خواهیم بود. بحث آشتی ملی، بحث درستی است که همه گروه ها اعم از دانشگاهی، فعالین سیاسی  و اپوزسیون، ایرانی هستند اگر اینگونه به موضوع نگاه کنیم از استعداد هر کدام از آنها می‌توانیم در جامعه و کشور نهایت بهره را ببریم./2.5

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۸۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل / موضع قوه‌قضاییه درباره محتواهای خلاف قانون پلتفرم‌های داخلی

سخنگوی قوه قضاییه گفت: درخواست عفو بابک زنجانی از سوی دادگستری استان تهران مطرح و با تائید رئیس قوه قضاییه و موافقت رهبر انقلاب حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، اصغر جهانگیر در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با تشکر از سخنگویان پیشین عدلیه اظهار کرد: آقایان میرمحمد صادقی، الهام و مرحوم کریمی راد، جمشیدی، حجت الاسلام والمسلمین اژه‌ای، اسماعیلی، خداییان و ستایشی مراتب تقدیر و تشکر خود را ابراز می‌کنم.

وی افزود: یکی از جنبه‌هایی که اعطای این مسئولیت خیر به بنده را سپرد ناشی از این نگاه راهبردی رئیس قوه قضاییه در اهمیت به مقوله پیشگیری از وقوع جرم و ضرورت حذف زمینه‌های ایجاد جرم، قبل از وقوع آن با همکاری مردم و به ویژه از طریق کمک رسانه‌ها به عنوان رکن جدید حاکمیتی در دنیای جدید مورد توجه قرار دادند، بوده است که برای ما تعیین کننده است.

سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: قوه قضاییه به عنوان کانون پیگیری و تحقق عدالت و احقاق حقوق مردم و حل و فصل دعاوی و رفع تظلمات و مبارزه با مظاهر فساد و پیشگیری از وقوع جرم و نظارت بر حسن اجرای قوانین براساس قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی و سایر قوانین، وظایف سنگینی دارد که به ما سپرده شده است. تبیین این وظیفه سنگین و شناساندن حجم عظیم این وظایف مستلزم اطلاع‌رسانی دقیق و پاسخ‌گویی به افکار عمومی برای استفاده از ظرفیت‌های عظیم مردمی در کنار دستگاه قضایی است.

جهانگیر با تبریک روز کارگر و روز معلم گفت: کارگران به عنوان بازوان اصلی تولید کشور نقش مهمی در حوزه اقتصاد و سازندگی کشور ایفا کرده‌اند و می‌کنند و امسال نیز شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم است این نقش بیش از پیش پر رنگ شده است که باید مورد توجه قرار گیرد، در قوه قضاییه تلاش کنیم تا وسیله تسهیل فعالیت این عزیزان را در حدی که شان آن‌ها رعایت شود را در جامعه فراهم کنیم.

وی با تسلیت ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) گفت: یکی از موضوعاتی که در هفته‌های گذشته با آن در دستگاه قضایی روبه‌رو بودیم و به نوعی می‌تواند سر منشا همه فعالیت‌ها و ماموریت‌ها و سیاست‌ها باشد، بحث نسخه جدید سند تحول و تعالی قوه قضاییه بود که از سوی ریاست قوه قضاییه ابلاغ شد.

تشکیل پرونده با موضوع آزمون وکالت مرکز وکلا در دادسرای کارکنان دولت / ‏‬ موضع قوه قضاییه درباره بعضی محتواهای خلاف قانون پلتفرم‌های داخلی

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: درخواست عفو بابک زنجانی از سوی دادگستری استان تهران مطرح و با تائید رئیس قوه قضاییه و موافقت رهبر انقلاب حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد.

جهانگیر تصریح کرد: در حوزه پیشگیری از جرایم و دعاوی با چالش‌هایی از جمله تزلزل در روابط حقوقی اشخاص روبرو هستیم. ناکافی بودن بعضی از تبعات ارتکاب جرم یا مسائل دیگر که زمینه شکل‌گیری جرایم را ایجاد می‌کرد که تراکم پرونده ها و تعدد شکایات در سیستم قضایی را به دنبال داشت. بحث هوشمندسازی شروط قراردادی و تقویت خدمات دفاتر اسناد رسمی و خدمات حقوقی هوشمند از جمله فرایندهایی است که در سند تحول قضایی پیش‌بینی شده است، در سند تحول به بحث مقابله با فساد و کارآمدی توجه ویژه‌ای شده است. در این سند تلاش شده به نحوی ماموریت‌های لازم پیش‌بینی شود که پیامد نهایی اجرای سند دسترسی به عدالت مورد نظر و رضایت‌مندی مردم باشد.

وی درباره آخرین وضعیت پرونده آزمون وکالت مرکز وکلا گفت: سازمان سنجش مدعی است ما حفاظت لازم را به عمل آوردیم؛ پرونده‌ای در این خصوص در دادسرای کارکنان دولت تشکیل شده که در مرحله تحقیقات مقدماتی است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که در بعضی از پلتفرم‌های داخلی محتوای خلاف قوانین، موارد غیراخلاقی، توهین و اتهام وجود دارد و موضع قوه قضاییه در این موضوع چیست؟ گفت: به نظر می‌رسد بحث دسترسی به پلتفرم‌ها کلمه دقیقی نباشد، آنچه مهم است پاسخگویی پلتفرم‌ها است، برخورد با انتشار محتوای مجرمانه در فضای مجازی، بر اساس فهرست مصادیق محتوای مجرمانه، مصوبات کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و دستوراتی که مراجع قضایی و نهادهای مسئول می‌دهد، انجام می‌شود. این مسئله استثناء ندارد و در خصوص پیام رسان‌های داخلی هم به این صورت است، دستگاه قضایی نسبت به این امور بی‌تفاوت نیست، با سرعت و دقت این مسائل را رصد و به تخلفات آشکار و غیرآشکار رسیدگی می‌کند.

آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل

جهانگیر در پاسخ به سوالی درباره احضار برخی چهره‌ها در فضای مجازی درباره به مخاطره انداختن امنیت عمومی هم‌زمان با عملیات وعده صادق گفت: در این رابطه پنج پرونده تشکیل شده است و متهمان احضار و تفهیم اتهام شدند؛ پرونده‌ها در حال تکمیل تحقیقات است.

وی درباره آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل گفت: پس از گزارش آقای صدیقی پرونده قضایی تشکیل شد، افرادی در ارتباط با این پرونده احضار شدند و تحقیقات مقدماتی به عمل آمد، از مراجع ذی‌ربط از جمله سازمان ثبت درباره نحوه واگذاری و از شهرداری استعلام انجام شده است. اظهارات سردفتری که این انتقال انجام شده دریافت شده و پرونده در حال تکمیل تحقیقات مقدماتی است.

خبر در حال تکمیل است…

کد خبر 749307

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه دائمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
  • قانون‌گریزی شوراها آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل / موضع قوه‌قضاییه درباره محتواهای خلاف قانون پلتفرم‌های داخلی
  • مردم کردستان برای حل اختلاف به صلح‌یاران مراجعه می‌کنند
  • معمای کف و سقف مجاز حجاب
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • تشکیل کارگروه‌ تخصصی مشترک بین دانشگاه آزاد و شورای شهر زرقان
  • دادگاه‌های صلح در تهران تشکیل می‌شود؟