Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@01:51:09 GMT

خودکفایی برنج در گرو توجه به خشکه کاری

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۸۷۰۰۱

خودکفایی برنج در گرو توجه به خشکه کاری

خبرگزاری میزان- خشکه کاری برنج یکی از روش‌های موثر در کشت برنج به جای روش سنتی است که می‌تواند مصرف آب را به طور چشم گیری کاهش دهد. تاریخ انتشار: 08:38 - 29 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۲۱۵۶۷

خبرگزاری میزان – خشکه کاری برنج یکی از روش‌های کشت برنج محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر به دلیل اهمیت موضوع کم آبی بیشتر به آن پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درسال‌های اخیر تحقیقاتی در زمینه کشت برنج به روش خشکه کاری در برخی از شهر‌های کشور صورت گرفته است و به دلیل مزایای چشم گیر روش خشکه کاری نسبت به روش سنتی مورد توجه برخی از کشاورزان قرار گرفته است.

مشکل کم آبی و کاهش نزولات آسمانی در سال‌های اخیر برخی از کشاورزان را به سمت روش خشکه کاری برنج به جای استفاده از روش‌های سنتی سوق داده است.

باتوجه به ممنوعیت کشت برنج در برخی از استان‌های کشور که به دلیل موضوع کم آبی مورد تاکید قرار گرفته است استفاده از روش خشکه کاری با استفاده از کمترین میزان آب به همراه بهره وری بالا می‌تواند راهکار موثری در راستای توسعه کشت برنج محسوب شود.

تامین بخش قابل توجهی از نیاز برنج کشور از طریق واردات این محصول صورت می‌گیرد که به واسطه آن ارز قابل توجهی از کشور خارج می‌شود.

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفت‌وگو با میزان اعلام کرد که میانگین مصرف برنج وارداتی در کشور ماهانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن است که با توجه به ایام عید و ماه مبارک رمضان این رقم بین ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش می‌یابد.

به گفته وی سالانه باید حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنج برای تامین بازار وارد کشور شود که براساس آن ارز قابل توجهی از کشور خارج می‌شود.

در این بین با ترویج روش هایی، چون خشکه کاری برنج در شهر‌های مختلف کشور ضمن تامین نیاز داخل می‌توان ارز مورد نیاز واردات این محصول را صرف ترویج کشت‌های جایگزین روش‌های سنتی با حداکثر بهره وری کرد.

چندی پیش مختار مهاجر رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت که با توجه به محدودیت‌های منابع آب و میزان تبخیری که در این استان وجود دارد، مجوز کشت خشکه کاری برنج در گلستان با وجود ممنوعیت کشت برنج به غیر استان‌های گیلان و مازندران، از هیات دولت اخذ شده است.

مهاجر اعلام کرد سازمان جهادکشاورزی از خشکه کاری برنج در استان گلستان با تأمین نهاده‌ها و ارائه تسهیلات ارزان قیمت از کشاورزان علاقمند حمایت می‌کند.

در همین راستا هادی جرجانی فعال در عرصه خشکه کاری برنج در گفت‌وگو با میزان گفت: خشکه کاری برنج را به وسیله آبیاری تحت فشار با مصرف آب حدود ۸ هزار متر مکعب در هکتار آغاز کرده است.

وی افزود: در سال اول خشکه کاری برنج را در مساحتی حدود یک هکتار آغاز کرده، در سال دوم به ۱۲ هکتار و در سال سوم با رشد قابل توجه کشت برنج به روش خشکه کاری به ۳۰ هکتار افزایش پیدا کرده است.

فعال خشکه کاری برنج در خصوص میزان صرفه جویی آب در این روش گفت: در هر هکتار نسبت به روش سنتی حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد بسته به درجه هوا در مصرف آب صرفه جویی می‌شود که رقم قابل توجهی است.

جرجاتی در مورد هزینه‌های کشت نسبت به روش سنتی گفت: در روش خشکه کاری نسبت به روش سنتی هزینه‌ها به حدود یک سوم کاهش می‌یابد.

وی در ادامه افزود: در کنار هزینه‌های کشت کمتر در این روش زمین‌های کشاورزی گل آب نمی‌شود و برداشت محصول نسبت به روش سنتی به سهولت انجام می‌شود.

فعال خشکه کاری برنج در زمینه کیفیت محصول در روش خشکه کاری گفت: هیچ تفاوتی بین محصول در روش خشکه کاری و روش سنتی وجود ندارد و در صورت ایده آل بودن شرایط مزرعه کیفیتی بهتر از روش سنتی نیز حاصل خواهد شد.

جرجانی گفت: در سطح استان گلستان کشت به روش خشکه کاری به حدود ۲ هزار هکتار رسیده است.

وی افزود: نیاز است مسئولان مربوطه در زمینه خشکه کاری برنج دستورالعمل جامعی تدوین کنند و حدود ۲ سال است که در مورد این موضوع بی توجهی می‌شود.

فعال خشکه کاری برنج گفت: بسیاری از کشاورزان در زمینه خشکه کاری برنج اطلاعات کافی ندارد و این امر باعث کاهش بهره وری در هکتار می‌شود و با تدوین برنامه جامع می‌توان چنین مشکلاتی را رفع کرد.

جرجانی تاکید کرد: متاسفانه تا به امروز هیچ گونه حمایتی از کشاورزان در راستای توسعه این نوع کشت در استان گلستان صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: جلوگیری از ممنوعیت کشت برنج با روش خشکه کاری

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی خشکه کاری برنج نسبت به روش سنتی روش خشکه کاری کشت برنج قابل توجهی قابل توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۷۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم

برنج پس از گندم یکی از پر تقاضاترین عنصر خانواده غلات است که در سفره‌های ما ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد. شهر‌های شمالی کشور  به دلیل رطوبت، بارندگی های فراوان و زمین‌های مساعدی برای کشت برنج دارند.

در این روز‌های بهاری کشاورزان روستای کیامحله از توابع شهرستان جویبار استان مازندران نیز اقدام به کاشت برنج به روش مکانیزه کردند.

شهروندخبرنگار ما فیلمی ارسال کرده است که مشاهده می‌کنید.

منبع: فرهاد ولی‌زاده - مازندران

بیشتر بخوانید:

آغاز کاشت نشا برنج در شالیزار‌های بابل + فیلم

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم
  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج
  • آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • هشدار استاندار قم نسبت به کم کاری برخی از مدیران
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • حذف موازی کاری از صنعت داروسازی/ تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • (ویدئو) نحوه درست کردن برنج پف کرده در خیابان‌های هند
  • (تصاویر) آغاز برنج‌کاری در گیلان