Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@23:09:51 GMT

اجرای 552 بند در قم با اعتباری بیش از 400 میلیارد ریال

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۹۲۰۰۵

اجرای 552 بند در قم با اعتباری بیش از 400 میلیارد ریال

رئیس اداره آبخیزداری و حفاظت خاک اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از وجود 70 زیر حوضه آبخیز در این استان یاد کرد و گفت: در 35 زیرحوضه 552 بند با حجم حدود دو میلیون و 350 هزار متر مکعب و اعتباری بالغ بر 400 میلیارد ریال ایجاد شده است.

محمود دلشادفر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم، با اشاره به اینکه چهار حوضه آبخیز با 70 زیر حوضه در استان قم وجود دارد، اظهار کرد: برای بهره‌مندی مطلوب از منابع آبی این حوضه‌ها اجرای فعالیت‌های مختلف آبخیزداری از جمله احداث بند در دستور کار اداره ‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 552 بند با حجم دو میلیون و 350 هزار متر مکعب و اعتباری بیش از  400 هزار میلیون ریال در 35 زیرحوضه آبخیز استان قم ایجاد شده است، اضافه کرد: بند سنگ ملاتی را با هدف کنترل سیل، بند گابیونی یا توری سنگی را با هدف کنترل رسوبات و بندهای خاکی را نیز با اهداف کنترل سیلاب، تغذیه قنات‌ها و چشمه‌های زیر دست ایجاد می‌کنیم.

رئیس اداره آبخیزداری و حفاظت خاک اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم خاطرنشان کرد: تا پایان سال 1395 در مجموع حدود 264 بند گابیونی با حجم 110 هزار و 506 متر مکعب و اعتباری بالغ بر 66 هزار و 489 میلیون ریال، 167 بند سنگ ملاتی با حجم 118 هزار و 985 متر مکعب و اعتباری بالغ بر 45 هزار و 119 میلیون ریال و 12 بند خاکی با حجم 325 هزار و 719 متر مکعب و اعتباری بالغ بر 13 هزار و دو میلیون ریال برای مدیریت حوضه‌های آبخیز ایجاد شده است.

وی از اجرای هفت سیستم پخش سیلاب با حجم یک میلیون و 173 هزار و 189 متر مکعب و اعتباری بالغ بر چهار هزار و 140 میلیون ریال یاد کرد و گفت: بندهای خشکه‌چین نیز با حجم 53 هزار و 335 متر مکعب و اعتباری بالغ بر هشت هزار و 233 میلیون ریال در برخی از زیرحوضه‌های آبخیز ایجاد شده است.

دلشادفر خاطرنشان کرد: بندهای سنگ ملاتی به منظور کنترل سیل ایجاد می‌شود هر چند اهداف دیگر از جمله تغذیه آب چشمه‌ها و قنوات را تامین می‌کند اما هدف اصلی آن کنترل سیل است که از سنگ و سیمان ساخته می‌شود.

وی ادامه داد: بندهای گابیونی یا توری سنگی برای افزایش عمر سدهای بزرگ که توسط وزارت جهاد کشاورزی و نیرو به منظور جمع‌آوری آب احداث شده، در بالادست این سدها ایجاد می‌شود تا رسوبات پشت بندهای گابیونی متوقف شود، این بندها شامل تور و سنگ می‌شود که در حقیقت حکم صافی را دارد.

دلشادفر با اشاره به اینکه بندهای خاکی بیشتر به‌منظور کنترل سیلاب و تغذیه قنات‌ها و چشمه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، تصریح کرد: بندهای سنگ ملاتی، گابیونی و خاکی اهداف یکدیگر را به صورت مشترک نیز محقق می‌کنند.

وی با بیان اینکه بر اساس منابع قرضه استفاده از بندهای سنگ ملاتی، گابیونی و خاکی در هر منطقه‌ای احداث می‌شود، عنوان کرد: زمانی که مطالعات تفصیلی در زیر حوضه‌ها انجام می‌شود، کارشناسان متخصص مشخص می‌کنند که بهتر است از کدام مصالح برای ایجاد بند استفاده شود.

دلشادفر از پایین بودن هزینه بندهای خاکی نسبت به دیگر بندها یاد کرد و گفت: هزینه بندهای گابیونی و سنگ ملاتی برای هر متکر معکب نزدیک به 400 هزار تومان است درحالی‌که این هزینه در بندهای خاکی برای هر متر مکعب به 50 هزار تومان کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه پروژه‌های پخش سیلاب نیز ترکیبی از چند بند خاکی پشت سرهم است که مازاد آن به رودخانه‌ها هدایت می‌شود، گفت: هزینه بندهای خشکه‌چین برای هر متر مکعب نزدیک به 150 هزار تومان است که این بندها نیز بیشتر به منظور کنترل سیل و رسوب ایجاد می‌شود و با توجه به استحکامی کمتری که نسبت به بندهای خاکی، سنگ ملات و گابیونی دارد در آبراهه‌های فرعی استفاده می‌شود که خطر سیلاب قوی ندارند.

انتهای پیام/78023*40

منبع: فارس

کلیدواژه: استان قم منابع طبیعی بند اعتباری ایجاد شده بندهای خاکی میلیون ریال سنگ ملاتی کنترل سیل استان قم حوضه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۲۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان خراسان‌رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، قائم‌مقام وزیر و معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی در این نشست  با تاکید بر انجام نشدن  اقدامات جزیره‌ای میان زیرمجموعه وزارت راه گفت: با توجه به نگاه ویژه وزیر راه و شهرسازی به کارکنان و پرسنل وزارت‌خانه باید تمام تلاش خود را معطوف به توجه به رفاه، معیشت و مسکن پرسنل کنیم.

محمدعلی زهره‌ای با تاکید بر ضرورت هم‌افزایی و همدلی میان زیرمجموعه‌های این وزارتخانه افزود: آنچه سبب افزایش کیفیت خدمات‌رسانی به مردم در سراسر ایران اسلامی می‌شود، همدلی و هم‌افزایی زیرمجموعه‌های وزارت راه و شهرسازی است چراکه بدین صورت نقاط قوت رشد یافته و نقاط ضعف رقع خواهد شد.

وی در ادامه بر اهمیت توجه به آموزش پرسنل و کارمندان تاکید گفت: در حوزه آموزش و افزایش دانایی و سطح علمی پرسنل باید دوره‌های آموزشی ویژه کارشناسان، روسای ادارات و سایر پرسنل در دستور کار دائمی سازمان‌ها قرار گیرد چراکه دائماً نیازمند به‌روز رسانی سطح علمی کارکنان و کارشناسان هستیم.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی هم در این جلسه، با تاکید بر جایگاه این استان و مشهدالرضا (ع) در سطح کشور گفت: خراسان‌رضوی به‌واقع به‌دلیل وجود مضجع شریف رضوی شرایط خاص و متفاوتی دارد به‌گونه‌ای که سالانه شاهد سفر میلیون‌ها زائر داخلی و خارجی به این استان هستیم.

داعی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی باید در همه زمان، تلاش خود را معطوف به تسهیل شرایط ورود زائران داخلی و خارجی کند، افزود: در همه پیک‌های سفر و غیره، علی‌رغم تمام کمبود‌ها و کاستی‌های اعتباری، تمام تلاش زیرمجموعه‌های وزارت راه در استان خراسان‌رضوی، ارائه خدمات به زائران علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) با بالاترین کیفیت بوده است.

مدیرکل فرودگاه‌های استان خراسان‌رضوی نیز در این نشست به مهم‌ترین اقدامات سال گذشته این اداره‌کل اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از طرح های مسکوت‌مانده از دهه ۷۰، فرودگاه گناباد بود که سال گذشته با هزینه‌ای بالغ بر ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال مورد بهره‌برداری قرار گرفت و در حال حاضر پرواز‌های آن نیز برقرار است.

محمود امانی‌بنی با اشاره به بهره برداری چهار طرح عظیم فرودگاهی در سال گذشته در فرودگاه مشهد افزود: طرح‌های توسعه ترمینال داخلی با اعتباری بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد ریال، توسعه اپرون با اعتباری بالغ بر ۲ هزار میلیارد ریال، سه پل ارتباطی انتقال مسافران با اعتباری بالغ بر ۶۳۰ میلیارد ریال و سامانه جدید کمک ناوبری ILS فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیاردریال در اسفندماه سال گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

وی با بیان اینکه فرودگاه مشهد پس از فرودگاه مهرآباد دارای بیشترین نشست و برخاست پرواز‌های داخلی و پس از فرودگاه امام (ره)، دارای بیشترین نشست و برخاست در زمینه پرواز‌های خارجی است گفت: در پی بهره برداری طر‌های عمرانی و توسعه‌ای فرودگاه مشهد، در حال حاضر قابلیت پذیرش تا ۱۴ میلیون مسافر را داریم.

دیگر خبرها

  • تیغ زنی، تسطیح و رگلاژ ۳۰ کیلومتر از راه‌های شنی و خاکی شهرستان کوثر
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور
  • برگزاری شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان خراسان‌رضوی
  • توسعه فیبرنوری در شهر قره‌ضیاءالدین با اعتباری بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال
  • برآورد اولیه خسارت ۲۰ هزار میلیارد ریالی سیل در شهرستان زیرکوه
  • بر آورد اولیه خسارت ۲۰ هزار میلیارد ریالی سیل
  • بهسازی معابر شهرک‌های صنعتی اردبیل با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال
  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است