Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد نواز خان، سخنگوی پلیس وزیرستان شمالی با اعلام این خبر گفت این دو زن در یک ویدیو که با تلفن همراه گرفته شده، ظاهر شده بودند. ویدیو متعلق به یک سال پیش بوده اما در ماه جاری در شبکه‌های اجتماعی همرسان شده است. در این ویدیو مرد جوانی دیده می‌شود که لب‌های دو زن را می‌بوسد، در حالی که یک زن سوم در کنار آنها می‌خندد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خان گفت که انتشار این ویدیو باعث خشم خانواده و تصمیم آنها به قتل زنان شده است. به گفته این افسر پلیس پاکستان، هم اکنون خطری جان زن سوم را تهدید نمی‌کند.

پلیس مرد حاضر در ویدیو را نیز که جوانی ۲۸ ساله است، بعدازظهر دوشنبه به وقت محلی به اتهام «ابتذال» بازداشت کرده است.

باورهای ستنتی در وزیرستان

ساکنان مناطق قبیله‌‌نشین در وزیرستان شمالی و جنوبی که با افغانستان هم مرز است به شدت سنتی بوده و به دلیل قوانین و باورهای سختگیرانه ناموسی‌شان شناخته شده‌اند. به گزارش عفو بین‌الملل، زنان در این مناطق غالباً اجازه خروج از منزل را ندارند.

کمیسیون حقوق بشر پاکستان با انتشار بیانیه‌ای گفته است که بسیاری از افرادی که دو قتل اخیر وزیرستان را در رسانه‌های اجتماعی محکوم کرده‌اند، «تهدید یا مسخره» شده‌اند. این نهاد حقوق بشری از مقامات پاکستان خواسته است تا با هر گونه حمایتی از این عمل فجیع برخورد کنند.

در این بیانیه همچنین آمده است: «مسئولان محلی باید تمام اقدامات ممکن را برای اطمینان از امنیت دختر سوم و مرد حاضر در فیلم و تحویل مجرمان به دستگاه عدالت انجام دهند.»

قتل‌های ناموسی در پاکستان

بر اساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر در سال ۲۰۱۹، به طور میانگین سالانه حدود یک‌هزار قتل ناموسی در پاکستان رخ می‌دهد. اما در واقع هیچ آمار رسمی دقیقی در مورد این قتل‌ها وجود ندارد زیرا این موارد قتل غالباً یا گزارش نمی‌شوند یا خانواده‌ها آن را خودکشی یا مرگ طبیعی جلوه داده و به ثبت می‌رسانند.

در اکتبر سال ۲۰۱۶ پاکستان با اصلاح قانون قصاص، لایحه‌‌ای را تصویب کرد که مطابق آن عامل قتل ناموسی نمی‌تواند تنها با رضایت خانواده‌اش بخشوده شود. تا پیش از آن تاریخ، قاتلان ناموسی با رضایت خانواده مقتول که اغلب خودشان همدست قاتل هم بودند، از مجازات رهایی می‌یافتند.

اصلاح قانون

تصویب این قانون جدید سه ماه پس از آن صورت گرفت که قندیل بلوچ، فمینیست و چهره مشهور رسانه‌های اجتماعی پاکستان به دلیل ناسازگاری با خانواده به دست برادر خودش در استان پنجاب کشته شد.

مجازات قتل‌های ناموسی در پاکستان حبس ابد است، اما این گونه قتل‌ها همچنان در مناطق قبیله‌ای دورافتاده رواج دارد و زنان به اتهام آن که «شرافت» خانواده را لکه‌دار کرده‌اند، به دست اعضای خانواده خود، اغلب مردان، کشته می‌شوند. در برخی موارد حتی زن یا دختری که به او تجاوز شده، به دست عضو یا اعضایی از خانواده خودش قتل می‌رسد زیرا مایه ننگ و بی‌شرافتی انگاشته می‌شود.

کمیسیون حقوق بشر پاکستان در بیانیه روز دوشنبه خود نوشته است: «تصویب لایحه سال ۲۰۱۶ باعث از بین رفتن جنایات ناموسی در پاکستان نشده است. زیرا باورهای سنتی که شرافت را در وضع قوانین برای بدن زنان و محدودیت زندگی آنان می‌داند هنوز هم در سرتاسر پاکستان غالب است. تا زمانی که عاملان جنایات ناموسی از مجازات مصونیت دارند و فراتر از قانون عمل می‌کنند، تغییر در این زمینه عملی نخواهد بود.»

در این بیانیه همچنین آمده است: «پدرسالاری موجود که از رویکرد جنسیت‌گرا حمایت می‌کند، در واقع همان مردسالاری است که از آن برای توجیه و تأیید قتل‌های ناموسی استفاده می‌شود.»

پاکستان ششمین کشور پرجمعیت جهان است. این کشور در جدول نابرابری‌های جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۰ در ردیف‌های انتهایی قرار دارد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پاکستان قتل زنان پلیس پاکستان قتل ناموسی پارسی خبر ناموسی در پاکستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۸۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف اسکلت‌های 5 هزارساله که به شیوۀ «مافیا» قربانی شده بودند (+عکس)

 یک مطالعه جدید روی بقایای اسکلتی دو زن که در یک مکان نوسنگی میانه (۴۲۵۰-۳۶۰۰ قبل از میلاد) در سن پل توقوآ شاتو در جنوب فرانسه کشف شدند، نشان می‌دهد آن‌ها با روش عذاب‌آوری به قتل رسیده‌اند که امروزه مافیا هنوز از آن استفاده می‌کند: بستن گردن به پاهای خم‌شده تا جایی که فرد دچار خفگی شود و بمیرد. 

به گزارش فرادید، سن پل توقوآ شاتو در دره مرکزی رون، یک مکان تجمع در دوران نوسنگی میانه بود، نه یک سکونتگاه مسکونی. در حفاری‌ها، سیلوها و گودال‌های متعددی حاوی سنگ‌های خردشده، سگ‌های قربانی، سرامیک و سنگ‌ریزه کشف شد. همچنین در برخی گودال‌ها بقایای انسان پیدا شد، به ویژه در دو گودالی که توسط یک سازه چوبی پوشیده شده که با انقلاب تابستانی و زمستانی مطابقت دارد. 

یکی از این گودال‌ها به نام گودال ۶۹، به شکل یک سیلوی ذخیره‌سازی است، اما هیچ اثری از دانه‌ها یا آتش‌سوزی در آن وجود ندارد (یک روش ضدعفونی برای سیلوهای ذخیره‌سازی واقعی). این گودال در عوض حاوی اسکلت‌های سه زن بود، یکی در مرکز گودال به سمت چپش با یک گلدان نزدیک سرش و دو نفر دیگر زیر یک برآمدگی قرار داشتند.

دومی به پشت قرار داشت و پاهایش خم شده بود و یک سنگ آسیاب سنگین روی جمجمه‌اش قرار داشت. سومی روی شکمش بود و گردنش روی سینه زن دوم بود. زانوهای او هم خم شده و دو تکه سنگ آسیاب بر پشتش بود. 

اگر از بالا به گودال در زمان دفن نگاه می‌کردید، فقط اولین زن قابل رویت بود. دو زن دیگر بخاطر برآمدگی از دید پنهان شده بودند. آن‌ها نیز جمع شده بودند، طوری که انگار قطعات سنگ آسیاب به زور هنگام قرار دادن اجساد در موقعیت، جا داده شده باشند. 

اگر آن‌ها هنوز زنده بودند، به جهت قرار گرفتنشان زیر برآمدگی گودال، دیگر نمی‌توانستند حرکت کنند و نفس کشیدن برایشان بسیار دشوار می‌شد. در چنین موقعیتی، مرگ نسبتاً سریع اتفاق می‌افتد، حتی اگر قربانیان تخدیر یا ضرب و شتم نشده باشند.

چنین موقعیتی منجر به تهویه ناکافی و کاهش حجم خون پمپاژشده توسط قلب میشود که می‌تواند منجر به توقف فعالیت الکتریکی بدون پالس و یا ایست قلبی شود. برخی از افراد نسبت به دیگران حساس‌تر هستند، اما فشار گردنی یک عامل تشدیدکننده است، مانند انسداد بینی و دهان. 

موقعیت خیره‌کننده اندام تحتانی زن سوم نیز قابل‌توجه است. پاهای او با تجزیه بدن به پهلو فرو ریخته بودند و از قرارگیری آن‌ها روی جسد، به نظر می‌رسد زانوها کمی بیش از ۹۰ درجه خم شده‌اند و پاها کم و بیش عمودی نگه داشته شده بودند. با توجه به موقعیت زن، این وضعیت نشان‌دهنده مورد بالقوه‌ای از خفه کردن با طناب است.

در این سناریو، زن روی شکم خود قرار داشت و یک طناب به مچ پا و گردنش متصل بود. این واقعیت که زن توسط سنگ‌های آسیاب و برآمدگی گودال ذخیره‌سازی دچار انسداد شده، همراه با احتمال اتصال مچ پاهای او به گردنش، فرضیه دفن شدن در عین زنده بودن را تأیید می‌کند. در غیر این صورت، فشارهای فیزیکی شدت کمتری داشته، به ویژه با توجه به اینکه سنگ‌های آسیاب از بیرون قابل مشاهده نبودند. 

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد از این روش به عنوان روشی برای قربانی کردن انسان از سایر مکان‌های نوسنگی در اروپا استفاده شده است. تیم تحقیقاتی در حال مستند کردن این روش در صحنه‌های صخره‌نگاره و تدفین ۱۶ گور در ۱۴ مکان باستان‌شناسی است که از جمهوری چک تا اسپانیا امتداد دارند و در محدوده زمانی ۳۵۰۰ از تا ۵۴۰۰ قبل از میلاد هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • "کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد
  • استانیشیچ یا اوپامکانو، بایرن مونیخ کدام یک را قربانی یوناتان تا خواهد کرد؟
  • کینه خونین کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد
  • کشف اسکلت‌های 5 هزارساله که به شیوۀ «مافیا» قربانی شده بودند (+عکس)
  •  دختر نوجوان قربانی بازی کودکانه خواهرزاده‌اش شد
  • ۱۹ بازیکن به اردوی والیبال دختران نوجوان فراخوانده شدند
  • قربانی با گل وارد 11 نفر شد (عکس)
  • ۱۲۰۰ بسته گوشت قربانی میان نیازمندان یزد توزیع شد
  • حکم اعدام برای ۳ پسر به اتهام تجاوز به ۲ دختر نوجوان در بیابان‌های ورامین!
  • ضارب ۳ دختر دانش‌آموز دستگیر شد ؛ او هم یک نوجوان است