Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@21:07:47 GMT

شاخص بورس هیچ‌گونه همخوانی با شرایط اقتصادی کشور ندارد

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۲۱۶۰

شاخص بورس هیچ‌گونه همخوانی با شرایط اقتصادی کشور ندارد

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه شاخص بورس هیچ‌گونه همخوانی با شرایط اقتصادی کشور ندارد، گفت: این موضوع فقط درباره بازار بورس نیست و بخش‌های دیگر مانند خودرو و مسکن نیز این گونه است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عباس آرگون امروز در دوازدهمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به وضعیت بازار بورس اظهار داشت: نرخ ارز در سال 97 رشد 163 درصدی داشته، اما بازار سرمایه متناسب با آن رشد نکرده و تنها 85 درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این عقب‌ماندگی در سال 98 جبران شد و رشد 187 درصدی را رقم زد و به دنبال آن در سال 99 یعنی دقیقا تا روز گذشته 94 درصد رشد داشته است. 

وی با بیان اینکه اگرچه در دو ماه سال 99 رشد صددرصدی شاخص بورس را شاهد بوده‌ایم، اما در یک هفته اخیر، اصلاح شد. 

آرگون اظهار داشت: حجم فعالیت بورس در سال 96 بدین ترتیب بوده است که ارزش معاملات سهام سالانه 54 هزار میلیارد تومان بوده و ارزش معاملات سهام سالانه در سال 97 به ارزش 140 هزار میلیارد تومان و در سال 98 به ارزش 467 هزار میلیارد تومان بوده است. 

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بیان د اشت: حجم معاملات سهام در یک ماهه اول سال 99 به 98 هزار میلیارد تومان رسیده است که اگر با یک ماهه سال 98 آن را قیاس کنیم، رشد 555 درصدی داشته است. 

وی اظهار داشت: حجم معاملات برگه سهام در این سال‌ها نیز رشد داشته است و هر سال رشد صددرصدی را دنبال کرده، به طوری که در سال 96 به ارزش 250 هزار میلیون ورقه سهام مبادله شده و سال 97 حدود 510 هزار میلیون و سال 98 یک‌میلیون و 86 هزار ورقه سهم مبادله شده و در یک ماهه سال 99 حدود 118 هزار میلیون ورقه سهم مبادله شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 85 درصد رشد داشته است. 

وی افزود: ارزش کل بازار سرمایه در سال 96 حدود 382 هزار میلیارد تومان، سال 97 حدود 682 هزار میلیارد تومان و در انتهای سال 98 به یک‌میلیون و 873 هزار میلیارد تومان رسیده است. 

وی با بیان اینکه شاخص بورس مبتنی با شرایط بنیادی شرکت‌ها رشد نمی‌کند، گفت: لذا شاخص بورس هیچ‌گونه هم‌خوانی با شرایط اقتصادی کشور ندارد و این در خصوص بازار بورس نیست و در بخش‌های دیگر مانند خودرو، بازار مسکن و... این گونه است. 

وی افزود: بنابراین اگر در بخش‌های مختلف حباب وجود داشته باشد،‌ در ارزش سهم نیز این حباب وجود دارد و اقبال عمومی به بازار سرمایه و سرریز شدن نقدینگی عمدترین دلیل رشد شاخص بورس است و رکود بازارهای موازی مانند طلا، ارز، مسکن این بازار را بیشتر جذاب کرده است، البته با توجه به ماه‌شمار شدن سپرده‌های بانکی، حرکت سپرده‌ها به بازار سرمایه بیشتر شده است. 

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: رشد نقدینگی در کشور به 2 هزار و 500 میلیارد تومان رسیده که نزدیک به 30 درصد رشد داشته است، کسری بودجه و انتظارات افزایش نرخ ارز از دیگر دلایل رشد شاخص بورس است و تورم انتظاری به دلیل کسری بودجه و کاهش قیمت نفت به یک‌سوم و کاهش صادرات آن به یک‌پنجم و همچنین کاهش درآمد مالیاتی دولت به علت شیوع ویروس کرونا، از دلایل تأثیرگذار بر رشد شاخص بورس است. 

وی اظهار داشت: عدم عرضه سهام متناسب با افزایش تقاضای سهام هم یکی از دلایل رشد شاخص است و شناوری بازار سرمایه فوق‌العاده پایین و کمتر از 20 درصد است، لذا تقاضا برای سهم وجود دارد، اما عرضه صورت نمی‌گیرد. 

آرگون گفت:‌ حمایت دولت از بازار بورس نیز یکی دیگر از دلایل رشد شاخص بورس است و مکانیزم‌های بازار سرمایه و صف‌نشینی باعث رشد بیشتر شاخص می‌شود. 

وی با بیان اینکه اقبال مردم به بازار سرمایه یک فرصت طلایی محسوب می‌شود، گفت: هدایت نقدینگی به سمت بخش‌های مولد اقتصادی باعث می‌شود که دولت و بخش خصوصی از این منابع بهره‌مند شوند، اما باید برای حضور بلندمدت مردم در این بازار و نه فقط در مقطع رشد، آموزش و فرهنگ‌سازی‌ لازم انجام شود.

وی اظهار داشت: تسهیل حضور شرکت‌ها در بورس و سرعت بخشی به حضور شرکت‌ها و همچنین آزادسازی سهام عدالت، بسیار در رشد شاخص بورس مؤثر است و امیدواریم هم‌زمان با واگذاری مالکیت، مدیریت‌ها نیز منتقل شود

وی ادامه داد: با توجه به شناوری پایین سهام، بنگاه‌ها و هلدینگ‌ها عرضه‌کننده؛ منابع خود را از بازار ثانویه به اولیه منتقل کنند و از این طریق ظرفیت‌سازی‌های جدید و ایجاد اشتغال نمایند. همچنین آوردن طرح‌های نیمه‌تمام که دارای توجیه اقتصادی است، در قالب شرکت‌های سهامی عام در بازار بورس می‌تواند به بهره‌گیری حداکثری از منابع راکد شود و به نظر می‌رسد، تخفیف‌ها را باید در این بخش‌‌ها اعمال کرد. 

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: مردم به صورت هیجانی نباید به بازار بورس وارد شوند و برای حضور در بازار بورس نباید اقدام به فروش سرمایه کنند، بلکه مازاد درآمد خود را به این بازار وارد کنند تا در صورت نوسانات با مشکل خاصی مواجه نشوند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بورس نرخ ارز بازار رشد عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران هزار میلیارد تومان درصد رشد داشته رشد شاخص بورس بازار سرمایه بازار بورس شرکت ها بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۲۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام اولین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با رشدی جرئی به  2 میلیون و 304 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی 1400 واحدی به ارتفاع 765 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «شپنا» و «شستا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «شگویا» و «تجلی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «خزامیا» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «کرمان» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 8 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 5 هزار میلیارد و 100 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 51 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 163 نماد در محدوده مثبت و 266 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 160 نماد در محدوده مثبت و 180 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت