Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@13:12:50 GMT

پامپئو: چین خطری برای کشورهای دوستدار آزادی در جهان است

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۳۱۰۵

پامپئو: چین خطری برای کشورهای دوستدار آزادی در جهان است

وزیر امور خارجه آمریکا در جدیدترین حمله‌اش به چین، این کشور را خطری برای "دموکراسی‌ها و کشورهای دوستدار آزادی" به سبب اجرای برنامه‌های توسعه‌طلبانه در جهان خواند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه دیلی میل، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت، چین از تعهدش به اعزام نکردن کشتی‌های جنگی خود به دریای چین جنوبی عدول کرده و سیاست به اصطلاح "یک کشور، دو نظام" را در هنگ کنگ "تضعیف ساخته است".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد، اقدامات چین موجب می‌شوند که مناقشه بین دو کشور خیلی فراتر از مساله کروناویروس برود.

او در گفتگو با وبسایت خبری راستگرای "بریتبارت" اظهار داشت: کاری که حزب کمونیست چین دارد انجام می‌دهد خیلی فراتر از اتفاقاتی است که در زمان شیوع کروناویروس افتاده‌اند.

او ادامه داد: من فکر می‌کنم مردم آمریکا و همچنین امیدوارم که مردم کل دنیا خطراتی را که اقدامات حزب کمونیست چین متوجه دنیا و دموکراسی‌ها و کشورهای دوستدار آزادی سراسر جهان می‌کنند، درک کنند.

این اظهارات پامپئو جدیدترین رویداد در جنگ لفظی در گرفته میان این دو ابرقدرت جهان از جمله بر سر مدیریت چین در قبال همه‌گیری ویروس کرونای جدید به حساب می‌آیند.

آمریکا به همراه برخی کشورهای دیگر دنیا خواستار انجام تحقیقاتی مستقل درباره عملکرد چین در قبال  کروناویروس شده و انتظار می‌رود در جریان نشست موسوم به مجمع بهداشت جهانی برخی کشورها بر انجام شدن یک تحقیقات کامل درباره چگونگی پاسخ‌دهی به کرونا تاکید کنند.

در عین حال خود سازمان بهداشت جهانی که برگزار کننده اجلاس مذکور است نیز خودش را آماده شنیدن انتقادهای تند دوباره از سوی دونالد ترامپی که این سازمان را به داشتن رویکرد "چین‌محوری" متهم ساخته، کرده است.

پامپئو چندی پیش حزب کمونیست چین را به نداشتن شفافیت درباره شیوع کروناویروس متهم کرده و مدعی شد، چینی‌ها نمونه‌های ویروس را ارائه نداده و باعث شدند ردیابی روند تحول بیماری غیرممکن شود.

روز جمعه چین پذیرفت که نمونه‌های اولیه کووید-۱۹ را در لابراتوارهای غیرمجاز از بین برده است.

پامپئو اوایل ماه جاری میلادی گفت، "مدارک فروانی" وجود دارند دال بر این که منشا همه‌گیری کروناویروس از یک لابراتوار در شهر ووهان چین بوده است. اظهارات تند او موجب شد یک نشریه چینی پامپئو را متهم به خیانت به مذهبش به خاطر دروغگویی کرده و بر ضرورت مجازات او تاکید کرد.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه مصاحبه‌اش به بریتبارت تصریح کرد: آن حملات تحت همه نوع اسمی علیه من نیز صورت گرفته‌اند. این حملات ضعف حزب کمونیست چین را نشان می‌دهند نه قاطعیت آن را.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مایک پامپئو چين حزب کمونیست چین آمریکا کروناویروس کرونا در جهان دریای چین جنوبی حزب کمونیست چین خارجه آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۳۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس

محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌هاست.

آلودگی‌های با منشاء خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل نظیر استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است. در این شرایط رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه به نقش دیپلماسی بر کاهش مشکلات زیست‌محیطی خلیج فارس تاکید می‌کند.

چالش‌های زیست محیطی خلیج فارس

 سید علی صالح پور با اشاره به از سرگیری روابط ایران و عربستان اظهارکرد: ما از سال گذشته به بعد با از سرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان شاهد ایجاد فضای جدید در منطقه هستیم. این تحول زمینه‌های زیادی را برای ایجاد تعامل و مناسبات جدید بین ایران و کشورهای دیگر ایجاد می‌کند. در سطوح سیاست علیا (high politics) اراده و اهتمام میان رهبران سیاسی برای توسعه و نزدیک شدن روابط وجود دارد. در سطوح سیاست سفلی (low politics) نیز باید از ابزارها و زمینه‌های موجود برای تقویت روابط بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند به تقویت روابط میان ایران و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس کمک کند، محیط زیست است. چالش‌های محیط زیستی خلیج فارس متنوع است.  این پهنه‌ آبی از منظرهای مختلف که بیشتر ناشی از  آثار مخرب تغییرات آب و هوایی است، شرایط حساس و شکننده‌ای دارد. مسایل مربوط به آلودگی‌ها، طوفان‌های گرد و غبار و تنش آبی نیز مطرح است.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در این شرایط بیش از پیش لزوم جمع شدن کشورهای حاشیه خلیج فارس حول یک محور احساس می‌شود و باید به کمک هم نسبت به رفع این مسایل اقدام کنند. ما پیش از این در نشست‌های مختلف به کشورهای حاشیه خلیج فارس آمادگی خود را در راستای کمک به رفع چالش‌های زیست‌محیطی این پهنه آبی اعلام کرده‌ایم و حتی حاضر هستیم در چارچوب یک ساختار هشت کشوری یعنی شش کشور واقع در جنوب خلیج فارس به علاوه ایران و عراق در این زمینه اقدام کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه موضوعی می‌تواند در اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس قرار بگیرد، گفت: مهم‌ترین موضوعی که در چارچوب دیپلماسی زیست‌محیطی در حوزه خلیج فارس می‌تواند مطرح شود، «آلودگی نفتی» است که در سطح خلیج فارس پراکنده است. متاسفانه این پهنه آبی به علت عبور شمار تعداد زیادی نفتکش و نشت قابل توجه نفت از آن‌ها یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان محسوب می‌شود.

صالح پوردر پایان اظهارکرد: محیط دریایی خلیج فارس بسیار حساس است و به‌راحتی سیستم چرخش آب در این منطقه آسیب می‌بیند. فعالیت تاسیسات آب شیرین‌کن و گرمایش آب موجب تخریب مرجان‌ها می‌شود و از مهم‌ترین نکاتی است که در این پهنه آبی قابل توجه است و می‌تواند به عنوان اولویت‌ برای همکاری بین کشورهای حاشیه خلیج فارس مد نظر قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آزادی‌خواهی از ویژگی‌های عناصر علمی و دانشگاهی در تمامی ادوار تاریخ است
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • دانشجویان در آمریکا و اروپا بیداری افکار عمومی را رقم زدند
  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  • نماینده شیراز: طبل رسوایی غرب و غربگرا‌ها با هم به صدا در آمده است
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • دروغ اجباری؛ سیاست رسانه‌های مدعی آزادی
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • خیزش دانشجویان جهان مهر تأییدی بر متخاصم بودن صهیونیست ها است
  • اختتامیه پویش ارومیه شهر دوستدار کودک برگزار شد