Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر حبیب‌اللهی مدیرکل اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت درباره احتمال ابتلای نوزادان به کرونا بیان کرد: تا به حال ابتلای عمودی به کرونا در نوزادان اثبات نشده است. به این معنا که مادر مبتلا به کوویدـ۱۹ باشد و در محتویات جفت و مایعی که دور نوزاد است و در داخل کیسه آب مادر ویروس یافت نشده است و در عین حال در داخل شیر مادر هم ویروس کرونا یافت نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بنابراین طبق اطلاعاتی که تا امروز از رفتار ویروس کرونا در کشور و دنیا داریم، هنوز ابتلا از مادر به جنین در زمینه کرونا در زمان حاملگی یا از طریق شیر اثبات نشده است. البته باید توجه کرد مادری که به کوویدـ۱۹ مبتلا شده است، اگر مسائل ایمنی، بهداشتی و حفاظت شخصی را رعایت نکند، اگر بعد از تولد نوزاد از نوزادش مراقبت کند، ممکن است از طریق ترشحات تنفسی و یا از طریق تماس دست آلوده نوزادش را به کرونا مبتلا کند. بنابراین کرونا از طریق جفت و یا شیر مادر منتقل نمی‌شود، اما مادر آلوده از راه ترشحات تنفسی و بدون رعایت نکات ایمنی ممکن است نوزادش را به کوویدـ۱۹ آلوده کند.

توصیه‌های ایمنی به مادران مبتلا به کرونا

حبیب‌اللهی گفت: بنابراین مادر می‌تواند بعد از تولد به نوزادش شیر دهد، اما باید دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کند. برای مادرانی که مشکوک به کرونا بوده و یا مبتلا به این بیماری هستند به شرطی که حال مادر آنقدر خوب باشد که بتواند از نوزادش مراقبت کند توصیه می‌کنیم در زمانی که می‌خواهد نوزاد را بغل کند یا به او شیر دهد از وسایل حفاظت شخصی استفاده کند به طوری که حتما دست‌هایش را بشوید، از ماسک استفاده کند و دستکش بپوشد و سپس به نوزادش شیر دهد.

وی افزود: درباره مادران بستری هم اگر شرایط مادر اجازه می‌دهد، توصیه شده است که فرد سالمی با رعایت مسائل ایمنی مانند شستن دست، استفاده از ماسک و دستکش در یک ظرف کاملا شسته‌شده و تمیز شیر مادر را بدوشد و از شیر دوشیده مادر به نوزاد بدهد. باید توجه کرد که اهمیت شیر مادر برای تغذیه نوزاد در دوران بیماری کرونا هم اهمیت اثبات‌شده‌ای است و همه نهادهای بین‌المللی مانند سازمان جهانی بهداشت و یونیسف تاکید دارند که نوزادان و شیرخواران تا حد امکان از شیر مادر محروم نشوند. مگر درباره مادرانی که بستری می‌شوند و بسیار بدحال هستند و امکان دوشیدن شیر آن‌ها وجود ندارد.

مدیرکل اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت تصریح کرد: مادرانی که در خانه قرنطینه می‌شوند به شرط رعایت مسائل ایمنی حتی نوزاد می‌تواند در کنار مادر باشد،‌ اما فاصله ایمنی را رعایت کند و اگر هم مادر برای اوقاتی از نوزاد جدا می‌شود و فرد سالمی از نوزاد حفاظت می‌کند و مادر امکان شیردهی از پستان را ندارد،‌ شیر مادر دوشیده شود. 

بنابراین ارجح برای ما این است که نوزاد در آغوش مادر و با رعایت مسائل بهداشتی و ایمنی و از پستان مادر شیر بخورد اما اگر این شرایط فراهم نشد، نوزادان از شیر دوشیده‌شده مادر استفاده کنند.

نحوه شیردهی مادران بستری در بیمارستان

حبیب‌اللهی درباره مادرانی که در بیمارستان بستری‌اند گفت: در مادران بستری شیردهی به نوزاد به حال عمومی مادر بستگی دارد. اگر مادر در بخش قرنطینه می‌شود،‌ توصیه می‌شود که نوزاد در اتاقی که مادر است،‌ در فاصله حداقل دو متری قرار بگیرد و در صورت امکان بین مادر و نوزاد پرده قرار بگیرد که ترشحات تنفسی نوزاد را آلوده نکند و یا در اتاق جداگانه‌ای باشد.

وی توضیح داد: کرونا نباید باعث شود که بدون دلیل مادر و نوزاد را از یکدیگر جدا کنیم و یا به دلایل واهی بگوییم که نوزادان نباید شیر مادر بخورند. اتفاقا گفته می‌شود که شیر مادر مبتلا به کرونا که در حال بهبود و درمان است، می‌تواند اثر محافظتی برای نوزاد داشته باشد. بنابراین به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنیم که تغذیه نوزاد به سمت شیر مصنوعی و یا شیر خشک رود و به دلایل واهی نباید شیرخوار را از شیر مادر محروم کرد.

مدیرکل اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت افزود: این موضوع درباره کودکان بزرگ‌تر و شیرخواران چند ماهه هم صادق است یعنی اگر مادر نوزادی مبتلا به کوویدـ۱۹ شد، همه این شرایط برای آن‌ها هم صدق می‌کند. در صورتی که مادر خیلی بدحال باشد، در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شود. در آن زمان توصیه می‌شود اگر امکان شیردوشی وجود دارد، این اقدام را انجام دهند. 

بانک شیر مادر

در برخی بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بانک شیر مادر داریم. در این بانک‌ها مادرهایی شیرشان را به بیمارستان اهدا می‌کنند و بیمارستان آن را برای نوزادانی که از شیر مادر محروم‌اند استفاده می‌کند. 

اگر مادری می‌تواند شیر را بدوشد توصیه می‌کنیم شیر دوشیده‌شده استفاده کند. در غیر این صورت توصیه می‌کنیم که از بانک شیر استفاده شود. زیرا شیر انسانی است،‌ مادران تست شده‌اند، آلودگی‌های شیر از بین رفته و پاستوریزه است. با شرایط کاملا استریل و پاستوریزه‌شده از آن استفاده کنند و در شرایط نادر که این‌ها در دسترس نبود می‌توانند از شیر خشک یا مصنوعی استفاده کنند، اما به طور کلی نباید نوزادان را از شیر مادر محروم کرد؛ چراکه نوزادان را در معرض خطر قرار می‌دهد.

حبیب‌اللهی گفت: بانک شیر بیمارستانی در برخی بیمارستان‌ها وجود دارد.

کد خبر 513181 برچسب‌ها كروناويروس نوزاد مادر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس نوزاد مادر شیر مادر محروم حبیب اللهی بانک شیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۸۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می شود

مجتبی اکبرپور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می‌شود، بیان کرد: این آئین در ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت در شهر امیریه از توابع شهرستان دامغان برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه اشاعه ترویج آداب سنت‌های ایران اسلامی و ایجاد شور و نشاط اجتماعی محور و هدف اصلی این برنامه است، افزود: گل غلتان در محل بنای تاریخی ارگ سپهسالار شهر امیریه به همت شهرداری و شورای شهر برگزار می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی دامغان بیان کرد: در این جشنواره نوزادان زیر یکسال که اولین بهار زندگی شأن را پشت سر می‌گذرانند برای شادابی و طراوت میان گل‌های محمدی تطهیر و غلتانده می‌شوند.

اکبر پور با بیان اینکه در باور اهالی منطقه غلتاندن بدن نوزادان زیر یک سال، در میان برگ‌های گل محمدی باعث حفظ طراوت و شادابی و دور ماندن از بیماری‌های مختلف به ویژه آلرژی و حساسیت‌های فصلی می‌شود، تاکید کرد: برپایی نمایشگاه صنایع دستی، اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری، بازدید از گلستان‌های محمدی از دیگر برنامه‌ها خواهد بود

به‌گفته وی مراسم گل غلتان سال گذشته برای بیش‌از ۳۰۰ نوزاد برگزار شده بود همچنین این جشنواره در سال ۸۹ به شماره ۱۷۷ به عنوان نخستین اثر معنوی استان سمنان و دومین اثر معنوی کشور در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

به گزارش مهر، مردم دامغان عقیده دارند که با گل غلتان در نخستین بهار زندگی شأن نوزادان دیگر دچار حساسیت فصلی و بیماری نمی‌شوند.

کد خبر 6089729

دیگر خبرها

  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • نمرهِ عملکرد شورای شهر را مردم باید بدهند
  • سرمربی پرسپولیس یک شهر ایران را دوست ندارد!
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می شود
  • (ویدئو) نوزاد فلسطینی متولد شده از مادر جان‌باخته درگذشت
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی