Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@03:18:13 GMT

سایه تدریجی رشد سالخوردگی جمعیت در کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۸۴۰۸

سایه تدریجی رشد سالخوردگی جمعیت در کرمانشاه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سی‌ام اردیبهشت به نام روز ملی جمعیت نامگذاری شده است، بهتر است از مزایای رشد جمعیت جوان در یک جامعه بی‌خبر نمانیم و بدانیم که جامعه‌ای که بارشد بالای جوانانی پویا، توانمند و تحصیلکرده مواجه است جامعه‌ای مقتدر، متعالی و آباد خواهد بود.

در تعاریف سالمندی به افزایش مستمر و مداوم جمعیت در سنین ۶۰ و ۶۵ سال به بالا می‌رسیم، افزایش سالخوردگی جمعیت ناشی از عوامل متعددی همچون بالارفتن سن ازدواج، کاهش فرزندآوری، نبود شغل و رفاه نسبی، تغییر نگرش‌ها به مقوله فرزندآوری و یا نپذیرفتن مسئولیت برای ایجاد یک زندگی مشترک را شامل و زنگ خطری برای هر جامعه محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر زنگ پیر شدن جمعیت، در کشور و استان کرمانشاه نیز به صدا درآمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس آخرین سرشماری قابل استناد، تعداد سالمندان استان کرمانشاه به ۱۹۵ هزار و ۷۰۱ تن می‌رسد که از این تعداد صد هزار و ۳۹۶ تن مرد و ۹۵ هزار و ۳۳۲ تن زن هستند.

براساس گفته صاحبنظران کاهش چشمگیر نرخ باروری در ایران از دهه  هفتاد آغاز شد که این امر در دیگر دهه‌ها شدت یافت و برخی از کارشناسان معتقدند که در مدت ۳۰ سال آینده ۳۰ درصد از جمعیت ایران پیر می‌شوند.

استان کرمانشاه از این دغدغه نیز بی‌بهره نمانده و بنا به گفته مدیرکل ثبت احوال استان کرمانشاه، سالانه با ۲ تا سه هزار مورد کاهش ولادت روبرو هستیم و از سوی دیگر نزدیک به پنج‌تا هفت درصد افزایش آمار مرگ‌ومیر بر جمعیت استان ما سایه افکنده است.

باوجوداینکه تجربیات افراد سالخورده یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های گران‌بها تلقی می‌شود ولی باید بدانیم که اگر رشد جمعیت جوان در یک کشور کاهش یابد با رشد بالای یک جمعیت پیر مواجه می‌شویم که توان دفاع از امنیت کشور را ندارند، قدرت تولید ندارند و با هزینه‌های متعدد بهداشتی و درمانی مواجه هستند و در چنین شرایطی جوانان اندکی وجود خواهند داشت تا به این افراد خدمت کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بانوان ایرانی هرچه تحصیلکرده‌تر می‌شوند، هم فرزند کمتری به دنیا آورده و هم دیرتر فرزند می‌آورند، علاوه براین تحولات اجتماعی و فرهنگی در تغییر نگرش‌ها در کاهش نرخ باروری به‌ویژه در بانوان تاثیرگذار است از سوی دیگر والدینی وجود دارند که علاوه براینکه وجود فرزند را مانع از داشتن آُسودگی خاطر می‌دانند مسائل اقتصادی و پرهزینه بودن آن را عاملی برای بی‌میلی به فرزندآوری تلقی می‌کنند.

تکیه و استفاده از توانمندی جوانان متخصص و متدین، ترویج تشکیل خانواده و حمایت از زوج‌های جوان برای فرزندآوری در جای‌جای سخنان مقام معظم رهبری همواره دیده و شنیده می‌شود که این مهم تحت سیاست‌های کلی در سال‌های گذشته از سوی ایشان ابلاغ شد که سزاوار است در این زمینه اقدام موثری انجام شود.

دغدغه‌ها و مشکلات مالی علاوه بر اینکه در بی‌رونق شدن چرخ‌های اقتصادی موثر است در کاهش ازدواج و بی‌میلی به فرزندآوری نقش دوچندان دارد که به دلیل پیامدهای ناخوشایند این معضل در  استان کرمانشاه برای کاهش این نرخ تلاش‌های بسیار شده و راهکارهای متعددی در نظر گرفته شده و ازنظر بیشترین کاهش نرخ بیکاری در سال ۹۸ در رتبه سوم کشور قرارگرفته است.

مجموعه مدیریتی استان موفق شده‌اند به وعده خود برای کاهش سه‌درصدی نرخ بیکاری استان در سال گذشته عمل کند و اگر امسال و سال آینده هم سند جامع اشتغال عملیاتی شود، کرمانشاه در شاخص بیکاری زیر متوسط کشور قرار خواهد گرفت.

از سوی دیگر تشویق به فرزندآوری به اقدامات و سیاست‌های متعدد فرهنگی و اجتماعی نیازمند است که اتخاذ تدابیری برای تسهیل ازدواج و تشکیل خانواده، تشویق زوج‌های جوان برای فرزندآوری، بیان ایده آل‌های معنوی و ارزش‌های مذهبی و توجه ویژه به افزایش موالید در سیاست‌های جمعیتی از آن جمله است.

کد خبر 513408 برچسب‌ها استان کرمانشاه جمعیت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان کرمانشاه جمعیت استان کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۸۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نجم الدین شریعتی مجری و کارشناس رسانه ملی با اشاره به اهمیت بحث فرزندآوری بنا به مصلحت‌های جمعیت شناختی کشور گفت: ما این روزها بیش از هر چیزی نیاز به فراهم‌آوری زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور داریم تا جوانان هم با احساس بهتر و امنیت خاطر بیشتری به بحث ازدواج و فرزندآوری توجه کنند.

وی با اشاره به مناسب بودن چنین طرح‌هایی در عرصه تشویق جوانان گفت: در کنار همه مسائل اقتصادی ما نیاز داریم که به ابعاد فرهنگی توجه شود و دیدگاه‌های مردم نسبت به فرزندآوری مثبت باشد.

وی افزود: البته من خیلی قائل به این نیستم که بگویم تهاجم فرهنگی و نگاه‌های ضدفرهنگی عامل کم‌شدن فرزندآوری در کشور شده اما بی تأثیر هم نیست.

شریعتی با تأکید بر اهمیت تبلیغات مثبت و ایجاد شعارهای مناسب در عرصه فرزندآوری گفت: جوانان ما علاقه مند ازدواج و سپس فرزندآوری هستند، اما در صورتی که امنیت خاطر داشته باشند. این امنیت خاطر از بالا به پایین به جامعه تزریق می‌شود بنابراین نیاز به سیاست‌های صحیح در عرصه فرزندآوری داریم.

وی در پایان یادآوری کرد که کارشناسان زیادی در این عرصه می‌توانند نظر دهند و شرایط جامعه را بررسی کنند.

دولت باید موانع فرزندآوری را رفع کند

همچنین وحید شمسایی سرمربی کنونی تیم فوتسال ایران و بازیگر سابق فوتسال، با تأکید بر تهدیدات میانسالی جمعیت در کشور گفت: این تهدید از خیلی سال‌های پیش شروع شده منتها ما آن را جدی نگرفتیم.

وی گفت: حال این امر تبدیل به یک خطر شده که باید برایش خیلی فکر شود که البته عوامل زیادی هم باعث و بانی آن هستند.

شمسایی با ابراز تأسف نسبت به کسانی که علاقه به تشکیل خانواده و فرزندآوری ندارند، گفت: یک بعد قضیه مالی و اقتصادی است که باید برای زوج‌های جوان و جوانان در شرف ازدواج حل شود تا آنها مسیر درست زندگی خود را پیدا کنند. من همیشه یک مثال فوتبالی می‌زنم آن هم این است که شما ۵۰ سال نمی‌توانید یک تیم ملی را با همان اعضا نگه دارید. بنابراین ما نیاز به تیم نوجوانان، امید، جوان و بزرگسال داریم و اینها مدام باید در این چرخه تغییر کنند.

شمسایی با اشاره به اینکه خیلی افراد متولی هم هستند که سمت تشکیل خانواده و فرزندآوری نمی‌روند، گفت: درست است که این قاعده همه جا وجود ندارد که به خاطر شرایط مالی فرزندآوری کم شده است، من خیلی دوستانم هم هستند که با وجود نداشتن مشکل مالی تمایل به ازدواج و داشتن فرزند ندارند. اما برای آن قشری که نیاز مالی دارند دولت می‌بایست کاری بکند و موانع را از سر راه بردارد.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

کد خبر 6097872

دیگر خبرها

  • توجه به موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در گتوند
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • ایران در تهدید بحران سالخوردگی قرار دارد
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح