Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@03:42:10 GMT

پایگاه پژوهشی جنگل‌های هیرکانی در گیلان ایجاد می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۳۱۵۰

پایگاه پژوهشی جنگل‌های هیرکانی در گیلان ایجاد می‌شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان گفت: طبق توافقات به عمل آمده با سازمان حفاظت محیط‌زیست پایگاه پژوهشی جنگل‌های هیرکانی در گیلان ایجاد می‌شود. ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۱ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

مسعود حلاج‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، رونمایی از لوح ثبت جهانی شده جنگل‌های هیرکانی که بخش اعظم آن در استان گیلان قرار دارد را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: با پیگیری‌های اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان پایگاه پژوهشی جنگل‌های هیرکانی در استان تشکیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان با تأکید بر اینکه توافقنامه ایجاد پایگاه پژوهشی جنگل‌های هیرکانی به امضاء این نهاد و سازمان حفاظت محیط‌زیست رسیده است عنوان کرد: علاوه بر این در مورد ایجاد موزه میراث طبیعی استان گیلان نیز قصد داریم توافقنامه‌ای را در این زمینه با آموزش و پرورش منعقد کنیم.

حلاج‌پور ثبت جنگل‌های هیرکانی در فهرست آثار جهانی در 14 تیر سال 98 را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه سه سایت آن متعلق به استان گیلان است تصریح کرد: ثبت جهانی آثاری مانند این علاوه بر تحقق امر حفاظت و صیانت از آثار طبیعی تأثیر به‌‌سزایی نیز می‌تواند در ارتقاء جایگاه گردشگری خارجی کشور داشته باشد.

طرح مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی استان گیلان تا سال آینده اجرایی می‌شودبرگزاری جشن ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی در گلستان با حضور وزیر گردشگریبستر توسعه گردشگری طبیعی ایران با ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی گیلان‌ فراهم شد

وی با اشاره به اینکه برای ایجاد موزه میراث طبیعی توافقنامه‌ای به صورت سه‌جانبه و بین سه نهاد آموزش و پرورش، حفاظت محیط‌زیست و میراث‌فرهنگی به امضاء می‌رسد اظهار داشت: با عزمی که در استان گیلان ایجاد شده به زودی اقدامات بسیار خوبی در حوزه جنگل‌های هیرکانی انجام و خبرهای آن منتشر می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان مهم‌ترین دلایل احداث موزه میراث طبیعی استان را مورد تأکید قرار داد و در تشریح جزئیات آن خاطرنشان کرد: معرفی هر چه بهتر زیستگاه ارزشمند گیاهی و جانوری جنگل‌های هیرکانی که از عصر دایناسورها برجای مانده از دلایل عمده احداث موزه میراث طبیعی است.

حلاج‌پور از وجود چیزی حدود 16موزه میراث فرهنگی در استان گیلان سخن گفت و با بیان اینکه ساخت 4 موزه شامل موزه زیتون رودبار، خاویار و چای از دیگر طرح‌های در دست اقدام است افزود: طبق برنامه اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان، 65 ویژه برنامه در هفته میراث فرهنگی اجرا می‌شود. 

وی دارا بودن چیزی در حدود 3 هزار اثر شناسایی شده و هزار و 173 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی را از جمله داشته‌های استان گیلان ذکر کرد و اظهار داشت: در حال حاضر گیلان از این حیث در ردیف استان‌های برتر کشور قرار گرفته به طوری‌که طبق آمارها آثار تاریخی و میراث فرهنگی زیادی را در خود جای داده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان امکانات محدود جهت حفظ، حراست و نگهداری از آثار و ابنیه تاریخی استان را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: برای جبران این کمبود و نقیصه لازم است بیشتر از همیشه از همکاری و مشارکت خوب تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در این راستا استفاده به عمل آوریم.

حلاج‌پور ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی را فرصتی مناسب جهت پاسداری از این میراث طبیعی، فرهنگ و زیست‌بوم دانست و گفت: تپه مارلیک، شکوه تمدن گیلان زمین از دیگر ظرفیت‌های میراث فرهنگی استان است که پس از کاوش‌های باستان‌شناسی در دهه 40 آثار 3 هزار ساله سیمین، زرین، سفالی و بلورین از آن کشف شد.

انتهای پیام/614/ی

R7877/P/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پایگاه پژوهشی جنگل های هیرکانی صنایع دستی و گردشگری گیلان مدیرکل میراث فرهنگی جنگل های هیرکانی موزه میراث طبیعی استان گیلان ثبت جهانی حلاج پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۳۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، جواد واحدی صبح سه شنبه در بازدید از مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: مسجد جامع ارومیه یکی از شاهکارهای معماری ایرانی_اسلامی بوده و گچ‌بری شبستان این مسجد در نوع خود بی‌نظیر است.

وی افزود: در یک سال گذشته اقدامات زیادی برای مرمت و احیای مسجد جامع ارومیه انجام شده است که جای تقدیر دارد و امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی هم در این بازدید خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر ۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

مرتضی صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

همچنین معاون امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه نیز بازدید کرد.

جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به همراه مرتضی صفری، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از قلعه تاریخی بدلبو ارومیه بازدید و از نزدیک در جریان آخرین اقدامات مرمتی این بنا قرار گرفتند.

مرمت قلعه بدلبو زیر نظر کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی و توسط بخش خصوصی از چند سال پیش آغاز شده و در این مدت کمک‌های فنی و اعتباری از این پروژه انجام شده است.

قلعه بدلبو ارومیه پس از مرمت قابلیت تبدیل به یک مرکز اقامتی و پذیرایی با ۲۰ سوئیت را دارد.

افتتاح یک باب هتل، کلنگ‌زنی یک باب هتل، بازدید از مجتمع گردشگری و تفریحی ستاره سیلوانا، قلعه بدلبو، خانه انصاری، مسجد جامع، مدرسه هدایت و زیرساخت‌های گردشگری دریاچه ارومیه از جمله برنامه‌های یک روزه معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سفر به این استان است.

کد خبر 6092810

دیگر خبرها

  • تقویم رویدادهای گردشگری کشور بوی گل و گلاب گرفت
  • چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل
  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد