Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@08:30:47 GMT

عوامل التهاب بازار خودرو برطرف نشده است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۳۵۰۱

عوامل التهاب بازار خودرو برطرف نشده است

خبرگزاری میزان- کارشناس صنعت خودرو گفت: برای کاهش التهاب بازار به جز تغییر سطح قیمت دستوری، کاری صورت نگرفته و ریشه‌ها اصلاح نشده است. تاریخ انتشار: 08:35 - 31 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۲۲۳۱۱

حسین کریمی سنجری در گفت‌وگو با میزان با بیان اینکه ۲ دلیل بازار خودرو را تحت تاثیر قرار داده است، اظهار کرد: دلیل اول تورم است که تحریم، افزایش نقدینگی، وجود دلال‌ها همه در تورم خود را نشان می‌دهد و قیمت نهایی مصرف کننده افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس صنعت خودرو افزود: دلیل دوم که بازار را تحت تاثیر قرار داده، شکاف عرضه و تقاضا است، شرکت‌های خودروساز در دو سال گذشته به دلایل مختلف توان تولیدشان کاهش یافته است از طرفی واردات نیز ممنوع است این موارد موجب افزایش یافتن تقاضا نسبت به عرضه شده که فشار دیگری به صنعت خودرو وارد کند.

وی با بیان اینکه این دو مورد عمده‌ترین دلیل مشکل بازار خودرو است که برای رفع آن کاری صورت نگرفته است، گفت: فقط سطح قیمت دستوری ارتقا پیدا کرده و برای کاهش التهاب بازار کاری صورت نگرفته و ریشه‌ها اصلاح نشده است.

کریمی سنجری ادامه داد: کاری صورت نگرفته تا شرایط تولید بهبود یابد و آمار تولید بالا برود و فقط قیمت تغییر کرده تا ضرر خودروسازان کم شود.

کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه بخشی از عقب ماندگی در تولید مربوط به سوء مدیریت است، بیان کرد: سوء مدیریت باید آسیب شناسی شود که در چند درصد زیان و التهاب بازار نقش دارد.

وی تصریح کرد: زمانی که در اوج افزایش قیمت خودرو، نمایندگی‌ها خودروی ویرایشی عرضه می‌کنند یا در زمان کمبود عرضه، خودرو‌های پلاک نشده در پارکینگ‌ها کشف می‌شود این به دلیل سوء مدیریتی است که در شبکه توزیع وجود دارد که هم به خودروساز و هم به شورای رقابت ارتباط دارد.

کریمی سنجری با بیان اینکه شورای رقابت فقط بر روی قیمت گذاری دست گذاشته است، تصریح کرد: شورای رقابت باید به ایجاد رقابت کمک کند قرار نیست رقابت پذیری به وسیله محدود کردن قیمت صورت گیرد.

کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: سازمان حمایت طی دو سال اخیر بازار را رها کرده و در ظاهر به فکر مصرف کنندگان بوده است، اما کمک به نظام دلالی شده است.

وی با اشاره به ایراداتی که در قوانین فروش خودرو وجود دارد تصریح کرد: برخی از این شرایط در گذشته بود، اما کمک نکرد تا خودرو به مصرف کننده واقعی برسد و ۶۰ درصد خریداران خودرو‌ها را در بازار آزاد به فروش رساندند.

کریمی سنجری با بیان اینکه هر چه شرایط پیچیده‌تر شود، روزنه‌های مفسده انگیز ایجاد می‌شود، گفت: اعلام شده خودرویی که تا سه ماه به نمایندگی مراجعه نکند گارانتی آن باطل می‌شود که با پرداخت پول می‌توان آن را به راحتی دور زد.

بیشتر بخوانید: ممنوعیت تحویل خودرو به خریداران بدون الصاق پلاک

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خودروسازی اخبار اقتصادی کارشناس صنعت خودرو کاری صورت نگرفته التهاب بازار کریمی سنجری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۳۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!

بازار خودرو طی سه ماه اخیر شرایط آشفته‌ای از نظر قیمت پیدا کرده است. گران شدن پژو پارس و رسیدن ۲۰۷ به یک میلیارد و گران شدن ۲۵ درصدی خودرو‌های چینی، شرایط را برای مصرف‌کنندگان واقعی سخت‌تر کرده است. سیاست‌های دولت در رابطه با خودرو نیز تاکنون فقط موجب افزایش قیمت و سخت شدن شرایط خرید برای خریدار واقعی شده است.

به گزارش انتخاب، احسان گائینی، کارشناس خودرو، درباره افزایش قیمت خودرو‌های خارجی طی چند ماه اخیر به خبرنگاران گفت: اگر ما از نیمه‌ی بهمن تا پایان فروردین را به عنوان دو ماه اخیر در نظر بگیریم، در ماشین‌های وارداتی چینی، میانگین ۱۵ درصد افزایش قیمت داشتیم که در برخی از مدل‌ها تا ۲۵ درصد افزایش را هم مشاهده کردیم. مثلاً فونیکس اف. ایکس از ۱ میلیارد و ۹۵۰ میلیون به ۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون افزایش قیمت را تجربه کرده بود. به هر حال بازار در نوساناتی که با افزایش نرخ ارز داشت، دچار چالش بود و بازار شب عید در اسفند هم مؤثر بود. در فروردین نوسانات ارزی خیلی مؤثر بود. بازار در یک هفته اخیر خیلی داغ نبوده و تعداد خرید و فروش‌ها پایین است. بازار به سمت رکود است و همچنان قیمت‌ها نسبت به آنچه در دی و بهمن داشتیم، بیشتر است؛ و افزود: عرضه‌ی بیشتر و در دسترس بودن خودرو‌های جدید برای خریداری می‌تواند نرخ‌ها را کاهشی کند؛ متأسفانه طی ماه‌های گذشته این عرضه نیز زیاد نبوده و بهتر است اگر می‌خواهیم قیمت‌ها کاهشی باشد، میزان تزریق خودرو به بازار تسهیل شود.

وی درباره سیاست‌های دولت در حوزه ماشین‌های خارجی بیان کرد: با توجه به محقق نشدن وعده‌ای که بابت واردات گسترده با برند‌های متفاوت داده شده بود و همچنان هم ادامه دارد و بوی خوشی از سمت واردات نمی‌آید، مسلماً در ماشین‌های وارداتی و خودرو‌هایی که در گذشته وجود داشت، افزایش قیمت را همچنان خواهیم داشت. بازار در سگمنت خودرو‌های وارداتی بسیار خالیست و به نظر نمی‌رسد امیدی بابت متعادل شدن خودرو‌های وارداتی وجود داشته باشد. خودرو‌های وارداتی عمدتاً بیش از ۵ سال کار کرده‌اند و همچنان قیمت‌های در حال افزایش دارند.

این کارشناس خودرو درباره قیمت غیرواقعی خودرو‌های خارجی در ایران اظهار داشت: قیمت خودرو‌های خارجی در کشور ما گاه ۴ تا ۵ برابر مدل روز خودرو با مدل‌های ۵ سال کارکرده معامله می‌شود. دلیل اصلی عدم وجود خودروی وارداتی صفر با مدل‌های متنوع است. با توجه به واردات محدودی که انجام شد، خودرو‌های وارداتی قیمت‌هایی دارند که نزدیک به سه برابر قیمت واقعی‌شان است. اگر سیاست‌ها به سمت واردات بیشتر برود، تنها راه کاهش قیمت است، در غیراین صورت قیمت‌ها به شدت افزایشی است و واسطه‌ها از آن استفاده می‌کنند.

ائینی در رابطه با تأثیر واردات خودرو بر کاهش قیمت خودرو داخلی گفت: با توجه به شرایط بازار خودرو در کشور، با برنامه‌ریزی کارشناسی شده و استفاده از اهل فن در حوزه‌ی خودرو، با همکاری دولت، برنامه‌ریزی درست و تصویب قوانینی که واردات را تسهیل کند، در سگمنت خودرو‌های وارداتی بازار بهتری را ایجاد کنیم. در خودرو‌های داخلی نیز زمانیکه خودرو وارداتی زیاد شود، قیمت آن‌ها نیز کاهش می‌یابد. قیمت خودرو‌های داخلی بسیار بالاست؛ اینکه ۱ میلیارد تومان برای ۲۰۷ هزینه کنیم.

دیگر خبرها

  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • اخبار بازار خودرو / ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار
  • ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو
  • قیمت جدید ۲۲ محصول ایران خودرو و سایپا در بازار + جدول
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!
  • صعود ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیونی قیمت سواری لوکس خارجی
  • قیمت جدید شاهین در بازار / این مدل ۸۷۰ میلیون تومان شد + جدول قیمت
  • قیمت خودرو‌های ایرانی در بازار، چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • قیمت خودرو امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳